Chaotic Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Arkadaşlar. Foton dediğimiz şey aynı anda hem dalga gibi hemde yekpare gibi hareket edebilen enteresan birşey. Fotonun oluşması da bir orbitalden bir başka orbitale geçen elektronun geçişi sırasında açığa çıkan enerji sayesinde oluyor. Belirli bir genlikteki bir titreşim şeklinde. Bu noktada şunu sormak istiyorum ben. foton tek tip bir parçacık mıdır? Yani nasıl olurda aynı olabilir? Hiçbirzaman açığa çıkan enerji virgülden sonra ----- den sonra aynı olmayacağına göre nasıl fotonu tek türlü olarak kabul edebiliyoruz? Yada böyle birşey yok mu yani fotonun zaten çeşitleri mevcutmu? Teşekkür eder iyi pazarlar dilerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 bizim kültürümüzde örfümüzde foton falan yok. batının ahlaksızlığı hep bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 yekpare kelimesinde tukendim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 abiler ne diyor acaba bu konuda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 nur de şuna günaha giriyorsun üstelik her şey kuran da yazılı zaten azcık okusan bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 yekpare ney ben bilmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 O gün yer, başka bir yere, gökler de başka göklere dönüştürülür ve insanlar bir ve kahhar (her şeyin üzerinde yegâne hakim) olan Allah’ın huzuruna çıkarlar. (14-48)ayet. yani dönüşüm...başkalaşım...belki de ışın yoluyla... 102. O gün günahkârları, (gözleri korkudan donup) gömgök kesilmiş olarak haşredeceğiz.103,104. Aralarında birbirlerine “(Dünya’da) sadece on (gün) kaldınız” diye gizli gizli konuşacaklar. –Onların, hakkında konuşacakları şeyi biz daha iyi biliriz.- O vakit içlerinden en aklı başında olanları, “Siz sadece... bir gün kaldınız” diyecektir.(TaHa Suresi) BENCE BU EN ÇARPICI AYETLERDEN BİRİ..Çünkü dikkat edin BİR GÜN. bir güne dikkat çeker. O bir günden kasıt, güneşin galaksi ertafındaki 26 bin yıllık BİR TEK döngüsünün sonudur.. 21 Aralık 2012 günü bir CUMA GÜNÜDÜR.CUMA. 21 aralık 2012 günü,mayaların takvimlerinin bitişi ve güneşin bir galaksi dönüşünün bitişidir böyle ifade etmişlerdir.zaten mayaları Zülkarneyn A.S ın eğittiği düşünülmektedir çünkü Kuranı Kerimde Zülkarneyn A.S la ilgili ayette ''Onu güneşin battığı yöne uzaklara ve uzaklara biz gönderdik de oradakilere bilmedikleri şeyleri öğretti'' diye geçer...Zaten mayalar binlerce yıl önce bir yılın 365 gün olduğunu bulmuş,dünya güneş arası uzaklığı tam hesaplamış ve nasanın daha dün bulduğu 10. gezegenin varlığını zaten belirtmişler.Ve mayalar bildiklerini kendilerine bir yabancının öğrettiğini ve o yabancının daha sonra tekrar geleceğim deyip gidip bir daha gelmediğini belirtmişlerdir. şimdi diğer ayetlerde... 38. Andolsun, gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları altı günde (altı evrede) yarattık. Bize bir yorgunluk da dokunmadı. ( Suresi) ...foton kuşağına giriş 6 gün olarak biliniyor.başlangıcı gibi çıkışı da 6 gün.yani foton kuşağının karşısında bir giriş var zaten. biz öyle yaratıldık 6 günde ve şimdi dönüşümüz yine 6 günde olamaz mı? 7,8,9,10. Gözler kamaştığı, ay karanlığa gömüldüğü, güneş ve ay bir araya getirildiği zaman, o gün insan “kaçış nereye?” diyecektir. (Ayet) Sorarım şimdi size,güneş ve ay kararınca GÖZ NEDEN KAMAŞIR Kİ? TABİ Kİ BAŞKA BİR IŞIK KAYNAĞINDAN! ve ve ve...foton kuşağına girince önce güneş ve yıldızları göremeyeceğiz deniyor...yani 3 gün karanlık,sonra güneş ve yıldızlar tekrar görünüyor...Kuranda da yine ayetlerde güneşin ışığnın söneceği ve ayın kararacağı elbete geçiyor. Güneşin batıdan doğuşunun nasıl olabileceğini ve şuan dünyamızın dönüş hızının sıfır nıktasına çok yakın olduğunu artık belirtmeme gerek yok...sıfır noktasından sonra durup 2-3 gün içinde ters döneceğini söylememe gerek yok sanırım.( schuman rezonansı dünyanın kalp atışı değişiyor yazın google ve bakın görün ki son 40 yıla kadar binlerce yıldır 7.8 olan dönüş hızımız 12.1 e çıkmış ve 13 sıfır noktasıdır yani oraya gelince durup ters dönüyormuş ve fosillerden daha önce bunun bir kez olduğu tahmin ediliyormuş yani dünyanın ilk oluşumu sırasında foton kuşağına ilk girişte olabilir mi bu? Güneş bu şekilde giderse yakında batıdan doğacak yani. Dünyamıza kozmik ışın yağıyor ayrıca heryerde haberlerde söyleniyor ve bilim tarihinde ilk kez ışın kaynakları samanyolu dışından,karanlık maddeden geldiği sanılıyor bu karanlık madde sakın foton kuşağı olmasın?ilk girince hani güneşin ışıkları bile sönecek ya (Kuranda da geçtiği gbi)...?! Gezegenler değişmiş,samanyolu dışından acayip kozmik ışınyağıyor tüm samanyoluna,güneş eylül 2012 patlamaları için nasa uyarıyor,tüm gezegenler daha parlak,ayda ve marsta bile atmosfer oluşmaya başlamış... bunlar bilimsel veriler ben uydurmadım.. ne diyorsunuz? ( http://www.mishakal.com/foton-kusagi-bilim-t11124.html?s=ecd5c81d4720d19a3b9dcf0b85068bb5& ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Chaotic said: Arkadaşlar. Foton dediğimiz şey aynı anda hem dalga gibi hemde yekpare gibi hareket edebilen enteresan birşey. Fotonun oluşması da bir orbitalden bir başka orbitale geçen elektronun geçişi sırasında açığa çıkan enerji sayesinde oluyor. Belirli bir genlikteki bir titreşim şeklinde. Bu noktada şunu sormak istiyorum ben. foton tek tip bir parçacık mıdır? Yani nasıl olurda aynı olabilir? Hiçbirzaman açığa çıkan enerji virgülden sonra ----- den sonra aynı olmayacağına göre nasıl fotonu tek türlü olarak kabul edebiliyoruz? Yada böyle birşey yok mu yani fotonun zaten çeşitleri mevcutmu? Teşekkür eder iyi pazarlar dilerim selam; halihazırda var olan ve tartışılan konuları sürekli böle açalım; yeri gelmişken ışık hızı ve aynştayn sonra quantum ve alakasız bisürü şe sonra evrim ve allahsızlığı yayma kürsüsü sonra olasılıktan konuşalım ordada var böle bisürü ıvırzıvır; ha bunları konuşurken işin içine hiç matematik katmayalım emi, zira kalvyede öle şeyler yazmak zor; başkalarının keşfettiği ürettiği şeyler tartışıp kendimizi süper zannedelim. bilim tabiki sosyal ortamda bişileri tartışarak yapılır evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 counter troll mü atıyorsunuz yoksa muffin misiniz çözemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 ibretlik paylaşım hocam. feyz alsın bütün patiler. nurnurani.swf gelsin hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Chaotic said: counter troll mü atıyorsunuz yoksa muffin misiniz çözemedim hop silmeden aldım bu mesajı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 http://www.swfcabin.com/swf-files/1304884017.swf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 ya olm yapmayın belki genç bi beyni abilerden kuratıp aramıza alabiliriz, şimdi adam küsüp gidip 30 yaşına geldiğinde şiir okuyup 40 ında hapse girip 50 sinde ülkeyi yönetmeye başlayıp bizi oblivionun derinliklerine iticek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Chaotic said: Arkadaşlar. Foton dediğimiz şey aynı anda hem dalga gibi hemde yekpare gibi hareket edebilen enteresan birşey. Fotonun oluşması da bir orbitalden bir başka orbitale geçen elektronun geçişi sırasında açığa çıkan enerji sayesinde oluyor. Belirli bir genlikteki bir titreşim şeklinde. Bu noktada şunu sormak istiyorum ben. foton tek tip bir parçacık mıdır? Yani nasıl olurda aynı olabilir? Hiçbirzaman açığa çıkan enerji virgülden sonra ----- den sonra aynı olmayacağına göre nasıl fotonu tek türlü olarak kabul edebiliyoruz? Yada böyle birşey yok mu yani fotonun zaten çeşitleri mevcutmu? Teşekkür eder iyi pazarlar dilerim sen 3kmdk hizla kosarken 2kmdk hizla kostugundan farkli bir insan mi oluyorsun? o bahsettigin sey de fotonun enerjisi iste foton tek tiptir standart modelde ismi foton olarak gecen bir parcaciktir. tek tiptir cunku elektromanyetik kuvveti ileten temel parcadir ve kutlesiz tek parcaciktir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 okulda bize fotonun da kütlesi var diye öğrettiler :( yoksa... yoksa... EZBERLER BOZULUYOR MU!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 oglum bize de nur diye ögrettiler,bizimkisi dogru muhtemelen cunku bize öyle ogrettiler p.s. imam hatip cıkışlıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 normaldir abi biliyorsun bizim okulu, kafirlik yuvası, zina yuvasıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 ickili kokteyller,davetler veren,mezuniyetinde sohbet ve muhabbet yerine genç kızların alkol alarak bekaretlerini kaybettigi okullara gidersen yanlış bilgilerle beyninin yıkanması dogal arkadaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Ardeth said: Chaotic said: Arkadaşlar. Foton dediğimiz şey aynı anda hem dalga gibi hemde yekpare gibi hareket edebilen enteresan birşey. Fotonun oluşması da bir orbitalden bir başka orbitale geçen elektronun geçişi sırasında açığa çıkan enerji sayesinde oluyor. Belirli bir genlikteki bir titreşim şeklinde. Bu noktada şunu sormak istiyorum ben. foton tek tip bir parçacık mıdır? Yani nasıl olurda aynı olabilir? Hiçbirzaman açığa çıkan enerji virgülden sonra ----- den sonra aynı olmayacağına göre nasıl fotonu tek türlü olarak kabul edebiliyoruz? Yada böyle birşey yok mu yani fotonun zaten çeşitleri mevcutmu? Teşekkür eder iyi pazarlar dilerim sen 3kmdk hizla kosarken 2kmdk hizla kostugundan farkli bir insan mi oluyorsun? o bahsettigin sey de fotonun enerjisi iste foton tek tiptir standart modelde ismi foton olarak gecen bir parcaciktir. tek tiptir cunku elektromanyetik kuvveti ileten temel parcadir ve kutlesiz tek parcaciktir teşbihte hata olmaz ama evet 3km/dk hızla koşarken 2km/dk hızla koştuğumdan farklı bir insan oluyorum vücudumda bir sürü yeni hücre oluşmuş, bir sürü başka hücre ölmüş, çeşitli manyetik alanlara, ışınlara maruz kalmış oluyorum yani farklı bir insan oluyorum. mikro düzeyde herşey değişikliğe uğrar iken bir protonun, nötronun, elektronun, fotonun diğeri ile tıpatıp aynı olabilmesi nasıl mümkün olabiliyor onu sormak istedim esasen. yoksa bu bir kabul de buna göre mi hareket ediyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 onun hareket hizinla alakasi yok ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Chaotic senin sorun bilimsel değil de felsefi olmuş. Aynı nehirde iki kere yıkanabilir miyiz? Feyizli biri olarak yıkanırız tabi diyorum, yıkanamayız diyen de delidir. Aynı nehir lan işte. Hayır bu mantıkta gidersek evrendeki hiç bir parçacığı sınıflandıramayız, her nötrinonun tek tek ismi olması gerekir. Bide bir soru. Photonların kütlesi yoksa bu uzak galaksilerden gelen ışıkların gravity well etkisi ve dark matter teorileri neye göre oluşuyor? En nihayetinde kütlesi olduğu için gravityden etkilenmiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Uzay büküldüğü için filandır heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Chaotic said: teşbihte hata olmaz ama evet 3km/dk hızla koşarken 2km/dk hızla koştuğumdan farklı bir insan oluyorum vücudumda bir sürü yeni hücre oluşmuş, bir sürü başka hücre ölmüş, çeşitli manyetik alanlara, ışınlara maruz kalmış oluyorum yani farklı bir insan oluyorum. mikro düzeyde herşey değişikliğe uğrar iken bir protonun, nötronun, elektronun, fotonun diğeri ile tıpatıp aynı olabilmesi nasıl mümkün olabiliyor onu sormak istedim esasen. yoksa bu bir kabul de buna göre mi hareket ediyoruz? ama bir foton daha hızlı gittiği zaman onu belirleyen özellikler yani kütle, yük, parity ve spini değişmiyor. Kütle sıfır, yük sıfır, spin 1/2. Her zaman bir boson olarak kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 forever a boson. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2011 axedice said: Bide bir soru. Photonların kütlesi yoksa bu uzak galaksilerden gelen ışıkların gravity well etkisi ve dark matter teorileri neye göre oluşuyor? En nihayetinde kütlesi olduğu için gravityden etkilenmiyor mu? Hayır kütlesi olan herhangi bir cisim civarındaki uzay-zaman'ı büküyor. Fotonlar da bu bükülmüş uzayın düz çizgileri üzerinden gittikleri için bükülmüş gibi duruyorlar. Eğer ordan geçen bir foton değil de kütleli bir parçacık olsaydı bu çizgiler üzerinden gitmek yerine kütlesi ağır olan cisme daha da yaklaşıcaktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar