Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 GERGE said: Yine de para vermem diyorsanız rahatlığı karşılıyor. Dün telefonda bir arkadaşım Lunatic Soul diye bit grup buldum, dinliyorum demişti mesela. Korsan kullanıyor olsaydım bir yazar ya da aklımda tutmaya çalışır ama sonunda %80 unutur ya da indirmezdim. Ama MOG sağolsun daha telefonu kapatmadan dinlemeye başladım. Çok sevdim, favorim olsun dedim, bu seferde program "bak bunu sevdiysen Richard Barbieri'nin bu şarkısını da seversin" dedi, onu da epey beğendim. Sırf bu deneyim bile korsana yüzümü dönmeme yeter. Ayda 4.99$ MOG. abi kasma boşuna. anlatabilmene imkan yok. beleşi varken neden para vereyim mantığını değiştirmen zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 kozalak said: bu korsan muhabbetiyle kontrol edebiliyorlar bir şekilde. şimdi korsan var diye zarar eden bir şirket var mı? ben duymadım varsa lütfen söyleyin. korsana rağmen herkes kazanmaya devam ediyor. Bu en acı durum aslında, öyle bir ilizyon var ki. Özellikle etrafımdaki sol görüşlü insanların kaptalist bunlar para vermem bunlara diyişi tırnaklarımı kemirtiyor. Batan firma var satamadığı için. Bilmediğin firmalar hepsi, Sony gibi büyük firmalar değil. Küçük, niş işler yapan firmalar. Korsan almak aslında sadece büyük firmalara yardımcı oluyor bile denebilir küçük rakipleri silerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 GERGE abi sen herkesi kendin kadar akıllı sanıyorsun, baştan yanılıyorsun daha. insanların senin dediğin şeye yönelmesi için önce bi bilinçlenmesi ve eğitilmesi gerek. adam vpn in v sinden anlamaz, mog u nerden bilecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Çıkıp internet kafada vaaz vermiyorum ama, Paticik burası. Türkiye'nin online ortamlarına göre aklıbaşında, elit bir yer yani. DH değil, ForumTR değil. Üyeler dilbilgisine bile dikkat ediyor yani =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 ya abi ben de olayı burayla kısıtlama diyorum işte. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 lan olm 3 ayda bir aynı tartışma sticky olsun bari ordan devam edilsin, yeni başlığa lüzum yok lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Mum_chamber ve gerge gibiler de lazım bu sektöre. Biz korsan kullanırken sektörün ayakta durmasını sağlıyorlar. Ayrıca ben o servisleri VPN ile kullanmak zorunda kalıyorsam bu benim suçum mu? Yapsınlar AppStore gibi, bak her ay onlarca dolar harcıyorum telefona aldığım app'lere. Yapsınlar Steam gibi, aha BFBC2 oynuyorum kaç aydır, orjinal oyun, param oldukça, oyunu beğendikçe orjinal de alırım yani. Ama gelip bana x VPN'i kullan ona ayda 10 dolar öde konfigrasyonuyla uğraş sonra spotify aç ona da ayda 8 dolar öde vpn giderse şurdan refreşle kasayı yan yatır falan, bununla niye uğraşayım ben? En kötü ihtimal açarım Fizy'i dinlerim. Özet: TR'de müzik ve film sektörü, korsanın ve "dizifilmizletiviinternetsitesi.hd.com" tarzı sitelerin yerine pratik (DRM gibi saçmalıkları olmayan) ve kolay bir alternatif geliştirebildi mi? Hayır. Başka sorum yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 boşver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Ya Bram kardeş, hepimiz bazen korsan bazen legal kullanıyoruz, ama böyle alenen savunup diretmenin alemi yok, burada diğer üyelere giydirmenin de bir anlamı yok. Adamlar doğru ve etik olanı söylüyor sonuçta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SNA1L Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 herangi bi filmi torrentten bluray indirip izlebiliyoken milyon dolarım olsa o filmi yine torrentten indirir izlerim abi korsana hayır fln sacma seyler veya bi sarkıyı flac olarak indirip dinlerken aman orjinal aliim daha kaliteli fln o eşigi anlıcak kulagımda yok flac gayet basarılı bos seyler bunlar bana göre yani bayadır bu olayı kovalıyosun her fırsatta yazıyosun fln ama elitistlik dicemde o da degl napıyosun sen anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 hırsızlık yapmıyor orası kesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 vazgeçtim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 aptallarla tartismam, lafa bakarim laf mi diye, sonra agzina vururum. bu muydu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 hee o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 bramstoker'a katılmıyorum. korsan kötü bir şeydir. korsan mevzusuna "işine gücüne bak" diye yorum yapanlar ortaokul-lise ya da üniversite 1'de olup, para kazanma derdi olmayan, ailesinden para geldiği için "en beleş nasıl yaşarım" derdindedirler. e öyle olunca en beleş oyun oynama şekli korsan indirmek, bunlara "orjinal oyun almak" büyük bir suç gibi gelir. sinema para için yapılmaz diye birisi nasıl söyler onu anlamıyorum. ezcaneci işini yapıp nasıl para kazanıyorsa, doktor işini yapıp nasıl para kazanıyorsa, mühendis işini yapıp nasıl para kazanıyorsa, sinemacı da bu işi para kazanmak için yapıyor. şurda çok önemli bir şey var, korsan paylaşım en çok küçük sektörü vuruyor. yani ubisoft, ea gibi şirketler ayılana gazoz bayılana limon gibi ortada bağırıp çağırıp duruyor ama mangırı yine de götürüyor. öte yandan küçük yazılım/oyun şirketleri 100 satış 10000 korsan download gibi rakamlarla karşılaşıp doğru düzgün bir gelir elde edememiş oluyor. ezcanede satılan ilaçların taklitleri yapılıp el altından satılsa, eminim ezcaneciler de rahatsız olur. ancak tabii başka bir önemli faktör var burda, işini yaparken para kazanacaklar elbet, ama birinci plana para kazanmayı koyması büyük bir ayıp olur. örneğin bir doktor hasta muayene ederken, hastayı iyileştirmeyi ilk plana koyar, para her zaman arka plandadır. ancak bir başka doktor parayı ilk plana koyarsa, o zaman hastayı iyileştirmek yerine durumunu değiştirmemek veya hatta kötüleştirmek için uygulamalar yapacaktır. sinemacı da film yaparken öncelikle işin sanat yönünü düşünmelidir. eğer önce parayı düşünürse, sinema tekniklerinin uygulanmadığı, sahnelerin sallapati çekildiği, yarım yamalak filmler çıkmış olur. parabasma makinesi olarak kullanılır mı, kullanılır elbet. öte yandan işin bir de copyright mevzusu var. korsan işini yapan grupların birçoğu sadece "ya lise gençleri beleşçilik yapsın işte" maksatıyla yapmıyor bunu. siyasi olarak copyright işinin getirdiği sonuçlara karşı oldukları için yapıyorlar. copyright sebebiyle insanların hayatını baskılayan şirketler var, bunlar da fikrin serbest ve özgür dolaşabilmesi için uğraş veriyor. gerge'ye de katılmıyorum. korsan tamamiyle kötü bir şey değildir. korsana karşı olup open source freeware kullanıyor mesela. ikisinin de ortak politikası, kullanıcıların copyrightlarla sınırlanmadan, bilgilerin özgürce yayılabilmesi. biri orjinal programı crackleyip bunu başarılıyor, diğeri orjinal programa benzer bir program yaratarak, ama ikisi de orjinal programın elde edeceği kârı aşağılara çekiyor. bir tanesi kötü, bir tanesi iyi gibi yansıtılıyor. oysa orjinal programın şirketi için ikisi de kötü. rekabet edeceği sektöre bakarak maddi bir kıyaslama da yapması zor. son olarak, korsanın en güzel yanı, arşivcilere büyük fırsat sunması. film veya diziler gösterildikten sonra anında dvd'ye çıkmıyor. bunları tekrar izlemek istersen ya dvd'si çıksın diye 1-2 sene bekliyeceksin (gerçi artık popüler olanların dvd'leri biraz daha çabuk çıkıyor), ya da televizyon kanalları haklarını alsın da lütfedip göstersinler diye bekliyceksin. bu kadar şirketlere bağlı olmak, elinde korsan indirme fırsatı varken bayıyor. dizinin rerun'ını beklemektense gidip korsanını indiriyorsun. güncel gösterimleri bir kenara bıraksak bile, 10-20 yıl önceki filmler için de aynı şey denebilir. vhs'si çıkmış, tv'de gösterilmiş felan, ama hiç bir şirketin aklına dvdsini çıkarmak gelmemiş. alamıyorsun ki, para versen de bulunmuyor piyasada. ya ebay'e gidip 200 dolar gibi abartı fiyatlarla vhs'sini kapman gerekiyor (o da vhs'sini satan varsa), ya da tvrip/vhsrip yapmış bir korsanın dosyasını indireceksin. yani bir şekilde şirketlerin hizmet ağını genişletmesi gerekiyor. sadece popüler olanlara değil, unutulmuşlara da yönelmeleri gerekiyor. o zamana kadar korsanı destekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 kozalak said: herkes ferrariye binsin uçakla uçsun örneği biraz olmamış gibi. misal yazılımın amacı belli, müziğin ve filmin de. bunlara erişmenin tek yolu direk ürünü satın almak. ama a şehrinden b şehrine ulaşmanın tek yolu uçak ay da ferrari değil. eğer öyle olsaydı onlara da korsan bi çözüm üretirdi insanlar belki. daha sağlıklı örneklerle tartışalım konuyu sdf. gayet güzel bir örnek aslında uçak meselesi. uçakla uçamıyorsan trene binersin, otobüse binersin, gemiye felan binersin. müzik dinlemek istiyorsan tv var, radyo var, direk şarkıyı dinlemek istiyorsan cd'sini satın alabilirsin, sırf bir şarkı için koca cd'yi almak istemiyorsan digital distribution hizmeti veren siteler var. 500 dolarlık program yerine 30 dolarlık alternatifleri oluyor, freeware alternatifleri oluyor felan. photoshop korsanını indiren adama sorsan "abi bu programın alternatifi yok, illa indirip kullanmak zorundasın" gibi bir bahane verecektir mesela. iyi güzel de alternatifi bol bunun, illa ücretsiz kullanmak istiyorsan paint.net var, gimp var, benzeri bir sürü program var. paint.net'i kullandığımdan beri hiç photoshop ihtiyacı çekmedim. ya illa winrar kullanmak istiyorsan, para vermek istemiyorsan bunun tek yolu korsan winrar değil ki, 7zip var mesela, onu kullanın? Mum_Chamber said: lol, kendisi calismadan "bek okuyom yea" kafasinda gecinen insanlarin insanlarin saatlerce ugrastigi seylerden ne kadar para kazanacaklarina deger bicmeleri epic degilse nedir. mum'un dediği şu olay var. beleşçilik kanımıza işlemiş, sırf yaptığımız beleşçiliğimizi savunabilmek için alakasız argümanlardan yardım almaya çalışıyoruz. hani 2 gün oynayacağın oyuna 70 dolar vermek dokunur, eminim hepimize dokunur. ancak "15 dolar çok fazla bu oyun için" diyen, oyun 5 dolara inince "ya 5 dolar da çok fazla, daha düşürsünler", 1 dolara inince bile almayan kişiler oluyor. yıllarca oynayacağı oyuna 20 dolar vermeyi bile çok görüyor. bir yazılıma veya oyuna 15 dolar vermenin enayilik olduğunu iddia eden kişiler gördüm, ama aynı kişiye baktığımda içki, sigara ve kumara harcadığı para günlük 15 doları geçiyordu. yani olay "zengin" olup olmamakta değil, bir şekilde kendimizde bitiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berkovich Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Şu soruları soralım; bone un mesajları okuyan var mı? cevap hayır korsanın tartışılacak bir yanı var mı? cevap hayır Sonuç; google ın yaptığı doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 korsanın beleşcilikle alakası yok abi yapmayın. internet hızlanmadan önce herkes catır cutur korsan cd alıyordu. o cdcilere kaç para saydık.filmdir, müziktir, oyundur. 3-4 cdlik oyunlara 10-15 lira veriyorduk cdcilere. bu mu beleşcilik? bütçe meselesi sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 GERGE said: Çıkıp internet kafada vaaz vermiyorum ama, Paticik burası. Türkiye'nin online ortamlarına göre aklıbaşında, elit bir yer yani. DH değil, ForumTR değil. Üyeler dilbilgisine bile dikkat ediyor yani =) SNA1L said: herangi bi filmi torrentten bluray indirip izlebiliyoken milyon dolarım olsa o filmi yine torrentten indirir izlerim abi korsana hayır fln sacma seyler veya bi sarkıyı flac olarak indirip dinlerken aman orjinal aliim daha kaliteli fln o eşigi anlıcak kulagımda yok flac gayet basarılı bos seyler bunlar bana göre yani bayadır bu olayı kovalıyosun her fırsatta yazıyosun fln ama elitistlik dicemde o da degl napıyosun sen anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 ok bundan sonra beleşçiler ve ucuzcular olarak özellikle belirtilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Berkovich said: Şu soruları soralım; bone un mesajları okuyan var mı? cevap hayır korsanın tartışılacak bir yanı var mı? cevap hayır Sonuç; google ın yaptığı doğru. şekil 1-a kendi hayal dünyasında yaşayan kullanıcılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 bu Bone'u niye sevmiyonuz olm? Bu adam ne yaptı size? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Steamde 85.271 adet oyunu var diye kıskanıyollar adamı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2011 BramStoker said: bu Bone'u niye sevmiyonuz olm? Bu adam ne yaptı size? kim sevmiyormuş lan? bi tek lathspell ile kavgalıyız o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar