Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Yaklaşık 2 saattir sürekli bir su sesi geliyor kaloriferden. İçeriye su akıyor, dışarıda hiçbir sorun yok. Dolması bu kadar sürer mi ya? Bir de bu üstteki vana ısı da alttaki ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=pgIaYS75vjY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 üstteki vanadan sıcak su girer alttaki borudan çıkar. kalorifer su akıtıyorsa üstteki vanayı kapatınca durması lazım. durduktan sonra gitçen yeni kalorifer alcan, değiştircen. büyük ihtimalle delinmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 dışarı akan bir su yok ama her üst vanayı açınca şelale gibi seslre çıkarıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 ilk defa oluyorsa kapıcıya söyle, su az aktığı için ses çıkıyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Petek gaz yapmış. Boruların bağlandığı tarafın aksi tarafında üstte peteğin havasını almak için ufak bir vana vardır. Özel bir anahtar ya da tornavida ile açılan modelleri var. Kaloriferciniz varsa ona söyle, o halleder. Ha yok, tornavidalı modelse çok yavaş yavaş çevirerek açman lazım. Açma derken sonuna kadar değil, içindeki havayı tıslayarak çıkarması yeterli. Hava yerine de su gelmeye başladığında bir kaç saniye daha akmasına izin verip kapatman lazım. Özel anahtarı olan da aynı işlemi yaparsın. Anahtarını da tesisatçılarda bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 O dediğin tarafta şunun kare değil de üçgen başlısı var, herhalde aynı işi görüyordur değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 aynen o işe yarıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 yorumları okumadım. hava yapmış yan tarafında hava alma yeri var. iki valften biri giriş biri çıkış. peteği değiştireceğin zaman içini boşaltabilmen için ikisinide kapıyorsun. yani sistemi tamamen boşaltmadan yapabilmeni sağlar o iki valf. ama dediğim gibi peteğin havasını al. sonra git kombiden tekrar su bas basınç düşecek çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 En iyisi işi bilen birine yani tesisatçıya bırakmak mı dersiniz yoksa öyle pek yanlış gitme ihtimali olmayan birşey mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Yok canım ne tesisatçısı, uyan tornavidan veya ucu kavrayacak pensen yoksa git bi nalbura petek anahtarı lazım de verirler 50 kuruşa falan, burda anlattıkları gibi biraz havasını alırsın biter gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 apartmanda kapıcı yok mu ya, onu çağır halletsin hehe, ekstra alete para vermen de gerekmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 o anahtarın adı purjör anahtarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Makina mühendisi konuştu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Anahtara gerek yok. Petekleriniz eski tip döküm petek değilse düz tornavida kullanarak da alabilirsiniz havasını. Onun dışında, 2 ihtimal var. Biri hava, diğeri tesisat filtresinin tıkanmış olması. Eğer uzun süredir petekler boş bırakıldıysa çürüme yapmıştır. Su bastığın zaman pislik filtreye yürür ve tıkar. Evde temel alet edevat varsa filtreni temizleyebilirsin. Ama önce hava al, devam ederse filtreye bakarsın. Öyle bi durum olursa anlatırım filtre olayını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2011 dasaaa said: o anahtarın adı purjör anahtarı Yıllardır kullanırım ilk kez adını duydum, teşekkürler :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Purjör anahatarı ile giriştim siz dedikten sonra, pıss etti su çıktı tamam dedim oldu cidden de olmuştu. Ama dün gece yine başladı, tekrar açtım vanayı hava çıkmadan sadece su çıkıyor. Ses de hala devam ediyor..:S Seagle filtre işinden bahsetmişti, o mu acaba sıkıntı? Borulardna baya şırıl şırıl su sesi geliyor ama kesinlikle dışarıya sızan su yok. Bir de arkadaşlar bu havasını alırken çıkacak olan suyun pis kapkara olacağını falan söylemişlerdi de baya temiz bir su çıkıyor :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 apartmanın kapıcısı veya merkezi kaloriferle ilgilenen bir elemanı yok mu abi sizde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 Ne boş bilgilere sahipsiniz ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 Aket-Atum said: Purjör anahatarı ile giriştim siz dedikten sonra, pıss etti su çıktı tamam dedim oldu cidden de olmuştu. Ama dün gece yine başladı, tekrar açtım vanayı hava çıkmadan sadece su çıkıyor. Ses de hala devam ediyor..:S Seagle filtre işinden bahsetmişti, o mu acaba sıkıntı? Borulardna baya şırıl şırıl su sesi geliyor ama kesinlikle dışarıya sızan su yok. Bir de arkadaşlar bu havasını alırken çıkacak olan suyun pis kapkara olacağını falan söylemişlerdi de baya temiz bir su çıkıyor :S Eöö, filtreye bi bak. Hatta filtreye girmeden şuna giriş. Sonra şöyle birşey yapıyosun. Purjör vanasının altına kova koyuyosun. Açıyosun vanayı. Sonra vananın bulunduğu uçtan peteği havaya kaldırıyosun biraz. Yani purjör yukarıda olacak şekilde eğim veriyorsun. Çok fazla zorlama yanlız, zaten bi noktadan sonra kaldıramazsın da, yine de vanalara fazla yük bindirme. Bazen petekler düzgün terazilenmemiş oluyor. Hava rekorlara doğru birikecek şekilde kalıyor eğimi peteğin. Sen sadece buz dağının ufak bi miktarını alabiliyorsun. Dediğim gibi purjörü açıp peteğe eğim verirsen havanın purjöre doğru akmasını sağlarsın. Önce bunu dene. Sonra filtreye girişirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 Pis su temiz su olayı duruma göre değişir. Çok eski olmayan tesisatlarda ya da ilk su basıldıktan sonra hava almayacak şekilde korunmuş olan tesisatlarda pislik oluşumu yaşanmaz pek. Pislik dediğin oksitlenmedir. Peteklere su bastıktan sonra herhangi bi sebeple o su eksilirse, büyük hava boşlukları oluşursa ya da tesisatın suyu boşaltılırsa ıslanan petek yüzeyi havayla buluştuğu için hızlı bi oksitlenme sürecine giriyor. Daha sonra su bastığınızda su bu pislikle karışıyor. Bahsedilen pislik o oluyor. Bide kokulu çıkar zaten su öyle bi durum olduğunda. Senin suyun temiz olduğuna göre peteklerinin sağlığı iyi şu an. Yazın falan suyunu boşaltma. Hattaki suyun kimseye zararı olmaz. Bi sebeple suyu boşaltırsan da tekrar su bas. Öyle yani. Suyun pis değilse filtrede de bi sıkıntı yoktur. Az önce dediğimi yaparsan çözülür muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2011 Bu arada spamlıyorum gibi ama, Hava aldıktan sonra basıncını kontrol ettin mi tesisatın? Sıkışan havayı boşaltınca havasına göre bazen 1 bara yakın basın çüşüşü olabilir. Düşük basınç da tekrar aynı sorunu yaşatır, haberin olsun. Onu da bi kontrol et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2011 ha yok o hava işine hiç bakmadım , kombi üzerinden bakacağım değil mi? bu arada o ses kendi kendine kesildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 bizim peteklerden biri şırıl şırıl su sesi çıkartıyor. biraz araştırdım bu konuya vardım bi şekil. havasını boşaltacağım yeri sanırım boyadan kapanmış. ya da ben yanlış anladım. deliğini bulamıyorum sonuç olarak peteğin. napayım? tornavidayla vanasını tutan vidayı çıkarttım baktım ama emin değilim pek ingiliz anahtarıyla girişsem o vidanın çıktığı yere saçma da olabilir gibi geldi. bana lazım olan yer boyandığı için ulaşılamıyor doğru tespit mi bu? yine tornavidayla eşelemeye çalıştım 2.resimdeki yeri ama açılacak gibi değil. bişey var mı zaten o da belli dğeil napak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 tesisatçı çağır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar