Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

medyanın (b)ilim anlayışı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
muhabbet kralı'nı açtım baktım cern'ü konuşuyo bi fizik profesörü, işte dedim sonunda doğru dürüst bi program. sonra gördüm ki profesörün yanına dinci, kuantum terapisti, izafiyet masörü falan doluşturmuş, scooby doo ekibi sanki. profesör de hiçbir şey demiyor bunlara, eşitlermiş gibi. inanılmaz ya. bilimsel düşünceden yoksun bu tarz programların bilime, bilimsel düşünceye ve mantığa edilmiş bi hakaret olduğunu düşünüyorum. sizce de öyle değil mi?
Mesaj tarihi:
Sokağa çıkıp sorsan 10 kişiden 9u evrim teorisi yalan okullarda niye öğretiliyor der. İyi bir anadolu lisesi mezunuyum, onca yıllık fen bilimi birikiminden sonra ordan mezun olan adam da hala bu lafı söyleyebiliyordu. Yani demek istediğim şu ki, öyle saça böyle tarak.
Mesaj tarihi:
anlamayacak ne var. bilim adamı pseudobilim adamı ve dinciyi çıkarmış bekliyor bilim adamıyla kavga etsinler bunlar yok tanrı var mı yok mu, yok efendim quantum psikoloji var mı yok mu diye. yavşak medyanın örneği. CERNü tartışmaksa amaç parçacık fizikçilerini çağırır konuşturursun (temel seviyede). Adamların amacı kavga çıkartıp reyting yapmak. Yemin ederim ben olsam bu programı tasarlayan adamı işten kovarım.
Mesaj tarihi:
Red said:

o zaman tartışmanın ne anlamı oluyor tek taraftan dinleyince sfs

miilleti topluyorlar ki millet konuşsun etsin

tartışmadan anladıkları rage ve yüksek ses sadece. söylenilenler önemli değil.
Mesaj tarihi:
Red said:

o zaman tartışmanın ne anlamı oluyor tek taraftan dinleyince sfs

miilleti topluyorlar ki millet konuşsun etsin

politika programı değil bu konu hakkında insanları bilgilendirme programı
Mesaj tarihi:
Yapmayin, programin amaci fizik konusunda bilgi vermek degil. Muhabbet Krali'nin formati, cok agir olmayan bir duzeyde tartisma yapilmasi. Bu konsepte gayet uygun cagirilan konuklar.
Mesaj tarihi:
Cd- said:

Buna benzer bişi olmuştu daha önce
http://www.youtube.com/watch?v=g2Pd-zTqtHw

offf nası gerildim şunları dinlerken, yine böyle dincilerin bir aurası var adam en saçma şeyi söylerken bile "bizim dinimiz vololoooooo aaaayooooo" diyerek bir gülümseme yaratabiliyor, ama abi o gömlekli tip nedir ya reyna çakması dallama, off nası sinir oldum ağzını tekmeleyesim geldi şu saatte...
Mesaj tarihi:
iyi terk etmiş lan herif. helal olsun. sipastik 2 3 tane herifle sonu olmucak tartışmaya giricem diye kendini mi yorsun. dinci mal da diyo ki MANTIKSIZ AMA? bari biraz üsturuplu bişeyler söyle somut bişeyler söyle. isa denizin üstünde nası yürüdü de daha iyi.
Mesaj tarihi:
metin hoca tabi kavga etmez adam pasifize bir insan
hocam quantumla sizin beyninizi etkileyebilir miyim deseler "olabilir düşünmek lazım" der sırf adamın kalbini kırmamak için sdf
Mesaj tarihi:
abi o beyaz gömlekli kim gerçekten ya
işte bir insan bir konu hakkında hiç bir fikre sahip olmadığı zaman bu kadar cahilce ve özgüvenle konuşabiliyor. Cihan hoca orda deneysel veri dediği zaman angut herhalde diğer multiverselere kapı açıp insanların oraya gittiğini falan düşünüyor. Öyle değil tabi ki sadece kendi evrenimizde karşılaşılan ve standart modellerle açıklanamayan bazı fenomenlerin multiverse teorisi ile daha iyi açıklanabilmesinden bahsediyor mesela bir örnek olarak:

http://www.prisonplanet.com/evidence-grows-for-multiverse.html
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

metin hoca tabi kavga etmez adam pasifize bir insan
hocam quantumla sizin beyninizi etkileyebilir miyim deseler "olabilir düşünmek lazım" der sırf adamın kalbini kırmamak için sdf
akademisyenlerin nasıl küfrettiğini de öğrendik
  • Yeni Oluştur...