Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

medyanın (b)ilim anlayışı


kumathros

Öne çıkan mesajlar

muhabbet kralı'nı açtım baktım cern'ü konuşuyo bi fizik profesörü, işte dedim sonunda doğru dürüst bi program. sonra gördüm ki profesörün yanına dinci, kuantum terapisti, izafiyet masörü falan doluşturmuş, scooby doo ekibi sanki. profesör de hiçbir şey demiyor bunlara, eşitlermiş gibi. inanılmaz ya. bilimsel düşünceden yoksun bu tarz programların bilime, bilimsel düşünceye ve mantığa edilmiş bi hakaret olduğunu düşünüyorum. sizce de öyle değil mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anlamayacak ne var. bilim adamı pseudobilim adamı ve dinciyi çıkarmış bekliyor bilim adamıyla kavga etsinler bunlar yok tanrı var mı yok mu, yok efendim quantum psikoloji var mı yok mu diye. yavşak medyanın örneği. CERNü tartışmaksa amaç parçacık fizikçilerini çağırır konuşturursun (temel seviyede). Adamların amacı kavga çıkartıp reyting yapmak. Yemin ederim ben olsam bu programı tasarlayan adamı işten kovarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cd- said:

Buna benzer bişi olmuştu daha önce
http://www.youtube.com/watch?v=g2Pd-zTqtHw



offf nası gerildim şunları dinlerken, yine böyle dincilerin bir aurası var adam en saçma şeyi söylerken bile "bizim dinimiz vololoooooo aaaayooooo" diyerek bir gülümseme yaratabiliyor, ama abi o gömlekli tip nedir ya reyna çakması dallama, off nası sinir oldum ağzını tekmeleyesim geldi şu saatte...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi o beyaz gömlekli kim gerçekten ya
işte bir insan bir konu hakkında hiç bir fikre sahip olmadığı zaman bu kadar cahilce ve özgüvenle konuşabiliyor. Cihan hoca orda deneysel veri dediği zaman angut herhalde diğer multiverselere kapı açıp insanların oraya gittiğini falan düşünüyor. Öyle değil tabi ki sadece kendi evrenimizde karşılaşılan ve standart modellerle açıklanamayan bazı fenomenlerin multiverse teorisi ile daha iyi açıklanabilmesinden bahsediyor mesela bir örnek olarak:

http://www.prisonplanet.com/evidence-grows-for-multiverse.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...