Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SsangYong Actyon sport...

Vulcan_Lionheart

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bunların fiyatları çok ama çok uygun mercedes motorluymuş bunlar

mesela şöyle bişi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-ssangyong-62000-km-de-hatasiz-on-numara-arac-61576083/detay/

değermi almaya bunlardan 4x4 dizel otomatik kocaman arabalar bayada dolu aksesuar olarak, 2007 58000de dizel corsam var yeni kasa, büyüteyim diyorum değermi bunlardan bitaneyle değiştirmeye?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Motoru almışlar iyi hoş da bir de tasarımcı alsalarmış.

Tipleri çok itici geliyor bana.
İşçilik ve malzeme kaliteleri ise bana şişirmece geliyor.
Türk toplumundaki jip hevesinin bir neticesi olarak sattığına inanıyorum.
Güvenlik konusu ise tam bir muamma.

Benim komşuda Kyron denen modeli var sanırım. o basamaklar falan çok çakma duruyor. İçi ise dışarıdan bakınca oldukça fiyakalı ama bu zamanda yolcu hava yastığını bile gizleyemez mi yahu!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

bu segment aracların carpısma testlerınde cok basarısız oldukları ve ozellıkle arkadan gelen darbelerde asırı hasar aldıklarını okumustum kı mantıklıda sonucda sadece sacdan bı kasa duruyor arkasında

nıssan navara ıcınde testı surda

kaldıkı reno kangoo ıcın bıle trafık sıgortası 480 kusur bunların vergılerı ve sıgortalarınıda arastırmak lazım epeyce
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

donanımhaber said:

5 Aralık 2011; 9:30:31

Boş verin arkadaşlar alacağınız aracın arkasında duran firma önemli,size arabayı satana kadar her türlü takla atılıyor sonrasında ,kimse yok ortada ,size tavsiyem servise gittiğinizde aracınıza yapılan her türlü işlem için belge alın aksi taktirde yarın başınız ağrır.

2010 da action sport 18' 6 AT 4*4 en fullolanını 52000Tl ye aldım .Tacir olmadığımdan faturama bakmadım sonrasında fark ettim ki faturayı düşük kesmişler ,Yaşadığı toprak üzerinde vergi kaçıran bir firmaya ne kadar güvene bilirsiniz ki?
20000 de EGR valfi denen parça ve akü arıza yaptı ,hemen değiştirdiler,
35000 de arazide kaldığımda 4*4 ün çalışıyor gibi gözüküp aslında çalışmadığını ve sonrasında bunun sebebininde aks vidasının gevşemiş olduğunu belirlediler vida sıkıldı ve 4*4 çalıştı.
36000 de vida tekrar gevşedi ve servis sıktı,Allahdan bunları kayıt altına aldırmışım.
daha sonrasında bu vida 3 kez gevşedi ve servis Tüketici hakları gereği aracı değiştirmesi gerekirken parçaları değiştirdi buraya kadar herşeyi sineye çektim ama aracım servisde iken şanzuman arızası tespit edildi şanzuman söküldü İst a gönderildi ,bu arada aracın değiştirilmesini talep ettim.Firma pişkin pişkin ADANA ARPEL OTO aracını yaptık gel al diye noterden yazı yazdı doğal olarak ,gittim almaya odane aracımdan yağ akıyor du servis yağ filtresinin kapağını çok sıkmış çatlatmış ,neyse garantiden değişti ve arabada test sürüşü yaptık ,aracın difransiyelinden ses geliyordu ,servis yetkilisi defransiyali söküp ist a göndericez dedi şaka gibi. Servisin yetersiz olduğu kanaatine vardım ve aracımı Ankara Gençler Servisine getirdim ,arkadaşlar aracımla ilgilendiler ve turbo hortumunun yırtık olduğunu belirterek hortumu değiştirdiler ve Difransiyelin ve şanzumanın sökülmesi gerektiğini söylediler çünkü aracı test cihazına bağladıklarında şanzuman arızası veriyordu araç ve işin ilginci şanzuman arızası verirsen araçta arıza lambası yanmıyor du.Allahdan bunuda cep telefonumdan kayıt etmiştim.

Sonuç olarak Firmayla davalığız ,Hukuksal süreç devam ediyor Tüketici mahkemesinden dava açtım ,ancak firma bu araç ticaridir bu nedenle ticari mahkemede dava görülmelidir diyor.

2/12/2011 de aracım 20km hızın üzerine çıkamaz halde yolda kaldı ,Gençler otoya servise götürdüm arıza lambası yanıyordu ,sistemden baktılar ve EGR valfi ve Şanzuman arızası hatası verdi ,firma bu bilgiyi sildi aracın ŞAnzumanının difransiyelinin ,EGR valfinin ve halen arızalı olan 4*4 ün tamir edilmesi gerektiğini bunun içinde 15 günü geçen bir süreye ihtiyaç olduğunu söylediler,davam sürdüğünden bilir kişinin görmesi amacıyla aracımı servisden çıkarmak istedim ve bana bu arızaların tespit edildiğini servis çıkış belgesinde yazın dediğimde Gençlerde orada sınıfda kaldı ,belge veremeyiz dediler.Ya arkadaş arabada arızayı tespit ettin bunu söyledin ,e belgele o zaman ,ama verilen cevaplar o firma çatısı altında firmayı temsil edenleri ve firmayı o kadar küçülttüki anlatamam sadece firmaya güldüm ,
çalışan diyor ki ;Abi biz emir kuluyuz,
servis Yetkilisi diyor ki ;aracınız ikaz lambası yanıyor diye geldi söndürdük başka belge veremeyiz,Şahsuvar oğlundan bize talimat var bu arabaya belge vermeyin,
Şirket yetkilisi diyor ki; Biz Şahsuvaroğlundan da büyük bir firmayız. Nereniz büyük anlamadım ,ben Renomais dede çalıştım ,Sevise bir araç girdimi müşteri şikayeti yazılır servis kayıdına ve araç çıkarken yapılan işlem ve bulgular Tüketiciyi bilgilendirmek amacı ile yazılı olarak araç teslim fişinde belirtilir,siz daha servis sisteminizde Şahsuvaroğlu korkusuna bunu yapamıyorken gördüğüm kadarıyla sadece diliniz büyük .

Bunca araç satılırken arada birkaç araç da bu arızalar oluşa bilir diye düşüne biliriz.Ama Üretici firma ,ithalatcı firma ve satıcı firma nerede soruyorum....

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Avrupa satışlarına bakmak gerek.

Ayrıca motor Mercedes olabilir ama 2.0 diesel ile 141PS nedir yahu! Tamam hâlâ bu güçlerde 2 litre motorlar var ama min 1929kg olan bir araç da değiller. Fabrika verisi tüketim değerleri çok yüksek. Bir de tipinin kamyonet gibi olması çok komik oluyor; diğer modelleri de kamyonetten bozma gibiler zaten.

Hal böyle olunca insan uzak duruyor. Bu arada hâlâ yol bilgisayarı yok mu bu araçların; ortalama ve anlık tüketimi gösteren?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

yol bilgisayarı var abi ve de güvenlik konusuna gelince...

bu marka aynı zamanda güney korenin en iyi çelik üreticisiymiş araçların şaselerinin yoğunlaştırılmış yüksek kalitede çelikten üretildiği söylendi ve aracın ağırlığı 2.5 ton, kapıları bile tok açılıp kapanıyor işçilik gayet güzel geldi bana özellikle muadili nissan navara,hyundai ve kialardan sonra... yani bilmiyorum ben beğendim be..

özellikle fiyat konusunda rakiplerinden çok ama çok daha avantajlı bunuda göz önünde bulundurun derim
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Min 1929kg bu bahsi geçen araç için ağırlık.

Ayrıca araçta istenildiği kadar çelik kullanılsın, enerji emilimine göre dizayn yapılmadıktan sonra Çin üretimi şu araçlar gibi olur sonuç:

Bunlar da Koreli kardeşinkiler:

Videonun altındaki açıklama

The tested model of Ssangyong Actyon Sports Ute was introduced in Australia during 2008. Dual front airbagsare standard equipment. Antilock brakes (ABS) are available on some variants. An advanced seat belt reminder is fitted to the driver seat. Pretensioners are fitted to the front seat belts to reduce slack in the event of a crash. A two point seat belt is fitted to the centre rear seat. This provides inferior protection compared with a three point seat belt.

3 Stars. The Actyon Sports Ute scored 7.01 out of 16 in the offset crash test. The passenger compartment had excessive floor deformation and pedal intrusion. Protection from serious leg injury was poor for the driver. Chest protection was marginal. The vehicle was awarded a default score of 16 out of 16 in the side impact crash test. However, the low offset score limited the overall rating to 3 stars and 24.49 points (the maximum points available for a 3 star rating).

İnsanoğlu Smart'ı bile güvenli hale getirebiliyorken; bu boyut ve kütlede bir araçta bunun sağlanamaması sadece mühendislik çalışmasının yapılmadığını gösterir.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kocaman şeyi neden almak istiyorsun ki; yük mü taşıyacaksın, arazide dağ bayır dolaşacak mısın :)

Mis gibi ekonomik bir aracın varken ne gerek var; hem de Corsa'dan Navara'ya hızlı bir geçiş, hatta zıplama.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-beykoz-otomotiv-den-lpg-li-cr-v-54907793/detay/?source=promotion_topl

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-2005-otomatik-terrano-temiz-67716088/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-land-rover-freelander-2td4-cok-temiz-67616045/detay/

Yüksek olsun aracım diyorsan:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-yusuf-oto-2005-scenic-privilage-hatasiz-boyasiz-59360938/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-satilik-64265206/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-kazasiz-orjinal-servis-bakimli-83000-km-de-59905896/detay/

Scenic'de oturma pozisyonu yüksek olduğu için yazdım. Güvenliği de düzgün, içi de modüler ve diesel. Servis gani, parça bol.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

abi büyük araba istiyorum artık ,daha önce cherokeeye biniyodum 2005 modeldi 5.2 lpgli, çok yaktığı için gidip corsa aldım alıştım ufak arabaya istanbuldaydım o zmanlar park sorunundanda baymıştım ama 2.5 senedir antalyadayım trafik ve park sorunu yok burda ve özledim abi o eski heybeti...

scenic sevmiyorum abi..

ama freelander gerçekten temiz gözüküyo ama model çok düşük terranoda fena deilmiş ama km leri fazla değilmi?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Diesel motorda o km değerleri bir şey değil. Ben ev-iş-ev arasında yıllık min 30bin km yapıyorum. Yeter ki motoruna güzel bakmış olsun. Zaten ustaya götürdüğünde diesel'in az çok halinden anlayabiliyorlar.

Benzinlilerde ise çok daha rahat davranabiliyorsun.

Bence de eski ama daha oturaklı bir araç seç. Çok km yapmıyorsan benzin+LPG kombinasyonu da seçebilirsin yine.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrica actyon az yakiyor iluzyonuna kapilmayin. Merc kendi arabasina koymaya utandigi motorlari koyuyor iste (kaldi ki kendi dizel serisi de cok geride kaldi)

Bi arkadasim 3.20 ile ank-ist yapicakken bi baskasinin "abi benim arabamla gidelim dizel" diyip actyon la git gel 480 lira yaktigi ornegini ve dondugunde kendi arabasini optugu animi paylasmak isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...