Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STALKER 2: Heart of Chornobyl

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dark_Soul, 04.12.2024 16:54 tarihinde dedi ki:

Bende 1.0.2 patchiyle gamepass'dan oynuyorum.

amd serisi kartlar için , tsr, fsr 3 dan daha stabil ve iyi görüntü üretiyor.  tsr ultra quality , scale %75 , 2k epic-high ayarlarla 55 fps civarı alıyorum.
Frame gen açınca fps 80 lere çıkıyor input lag da azalıyor, yalnız framegen ile birlikte garip bir efekt geliyor. Mouse'u oynatınca karakter sarhoşmuş gibi hareket ediyor, input lag yok ama hareketleri yavaşlıyor anlamadım. 1.0.3 patchinde bunla ilgili birşey yapmışlar sanırım, daha gamepass'e gelmemiş

E.K. modelin ne Dark? ben de 6750XT var kaldırır mı acaba highda? daha indirmedim de.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
Silphatos, 04.12.2024 17:05 tarihinde dedi ki:

Framegen direkt input lag abi araya dogal olmayan frameler sikistiriyor input lag yapmama olasiligi yok, sarhosluk dedigin o histir

Yoo fg açıkken, kapalı durumuna göre input lag azalıyor , kart 6800 . Vsync kapalı, upscaler olarak tsr kullanıyorum onla mı alakalı bilmiyorum. Bu arada fps arttıkça input lag azalıyor diye biliyorum , benim monitor 2k 120hz g-sync. Belki de fps , monitörün refresh rate'ine yaklaştıkça input lag azalıyordur. Bilen yazsın 🙂
Bir 10dk kadar ikisinide denedim her zaman fg açıkken input lag daha az oldu

ilki açık diğeri kapalı:

spacer.png

tYoQ1nt.png

Dark_Soul tarafından düzenlendi
  • Like 1
Mesaj tarihi:

o input latency değil de render time olsa gerek. fg çünkü sonraki frame'i de istediği için bekletmek zorunda aradakini gösterebilmek için. mecburen geciktiriyor ama reflex vs gibi şeyler minimize etmeye çalışıyor olabildiğince. nvidia overlay gösteriyor ama amd'de nereden bakılıyor emin değilim.

• Like 1
Mesaj tarihi:

Evet o frametime'i gösteriyormuş msi afterburner'dan baktım. 

Amd adrenalin app'de antilag diye bir ayar var kapalıydı şimdi açtım tekrar deniycem.
birde 5000 ve üstü gpu için antilag 2 çıkarmışlar ama oyunun entegre etmesi gerekiyormuş.

Mesaj tarihi:

Amd tarafında flm isminde bir app var amd nin geliştirdiği.
%100 düzgün çalışmasa da mouse input latencyi doğru hesaplıyor gözüküyor:
https://gpuopen.com/flm/

Oyuna girdikten sonra arka planda konsoldan bu uygulamayı başlatıyorsunuz alt+T tuşuyla mouse'i kendi haraket ettirip ekranda letancy ve fps bilgilerini gösteriyor şu şekilde:AjSPxve.png

Fsr ve fg açıkken 100ms lerde , fg + xess ve tsm de ise 110ms lerde input lag çıktı bende. Amd adrenalin uygulamasından max fps'i 90'a getirdim , vsync always on'a çektim. Oyundaki vsync ve max fps ayarlarını kapalı olarak bıraktım.

Şuan fsr + fg ile 60-70ms civarı , fg+xess ile 70-75 ms arası alıyorum. Oyundaki fsr implementasyonu kötü özellikle uzaktaki objeler baya bulanık gözüküyor zaten max res %66 da kalıyor fsr ile. Xess quality plus modu çok daha iyi gözüküyor, şimdilik onunla devam ediyorum. 

• Like 1
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...