Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pre-Load Başladı

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

pre-order yapanları topluca alsalardı ayın 20sine kadar belini falan doğrultamazdı bioware. Önce 5güne kadar sonra 7 güne kadar dediler. Ama okuduğunu anlamayan insanlar sanki 5 gün erken başlıyacaklarının garantisi verilmiş gibi davranıyorlar.

İzlenen politikayı ben doğru buluyorum. Tek eleştirdiğim konu son saniyede kimin ne zaman gireceğinin belli olması. En azından 1 hafta önceden şu gün 5. grupla early accessiniz aktive olacaktır diyebilirlerdi. Aşağı yukarı bir zaman dilimi verebilirlerdi.

Onun dışında gayet güzel ve rahat oynadım. Bugüne kadar oynadığım bütün MMOlarda hep ilk gün sorunları vardı ve bunlar hep lag, login, DC, lagden dolayı loot alırken takılmak ve illa dc olmak zorunda kalmak, katlanılamaz bir kalabalık vs. Bu sorunların hiç birini yaşamadım. Daha oyunun ilk günü, ilk saatleri hiçbir şekilde iletişiminizin olamayacağı 500 kişiyle aynı mekanda bulunacağıma 100 kişiyle aynı mekanda bulunurum rahat rahat oynarım, o 100 kişinin arasından illa birileriyle questimi de yaparım muhabbetimi de ederim. Sonuçta 1 hafta sonra iyice dolacak serverlar. İlk gün tıklım tıklım olcağına 3 hafta sonra mümkün olduğunca homojen bir şekilde dağılmış kalabalık bir serverda oynamak daha iyi.

inanın ilk gün 3 aylık pre-orderları almış olsalardı kimse oynadığından bir halt anlamazdı ve daha önemlisi oynayamazdı. Early access'in espirisi bu zaten. Kontrollü bir şekilde oyuncuların yerleşmesi.

7 yılın tecrübesiyle bu hale gelmiş WoW ile daha yeni release olmuş olan SWTOR'u kıyaslamak ise bambaşka birşey. Amerika'dan 3 ay sonra Avrupa'da WoW release olduğunda yaşanan sorunları kimse mi hatırlamıyor?

Kısacası bioware diğer oyunlara nazaran daha kontrollü bir açılış yaptı ve bundan sonra diğer oyunlara göre ilk günler, haftalar daha rahat geçecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

nasil bir fan boyluk bu anlamadim ben.

insanlar lvl 40 oldu serverlarda oyuncu sayisi az oldugu icin. nasil bug yok?

eger ilk hafta 1m kisiyi idare edemiyorlarsa releasede bunun kat be kat fazlasini nasil idare edecekler? soylediklerin okadar mantiksiz ki. Bunlari idda etmenin tek sebebi sana early access invite gelmis olmasi.

su anda Biowhore un yaptigi teksey, preordercilari kullanip stress test yapmak. Early access filan degil bu.

ben diyorum ki server tikanmasi zaten yasanilacak bunun onune gecmeleri imkagansiz, cunki server tikanmasini onlemenin tek yolu serverlar tikandiginda, sistemi kapatip serverlarin oyuncu sayilarini vs yi optimize etmektir. Dolayisiyla bu zaten yasanilacaksa birak early accessin ilk 3-4 gununde yasansin, release de ellerinde patlamasin. Simdi olacak olan sey cok basit releasede lvl 50 olmus bir guruh olacak ve end game content bi anda bitecek.

ayrica yeteri kadar server acarlarsa kimse ayni serverde 1k kisiyle beraber ayni questi yapmak zorunda kalmaz, bunu yapmakta direten adaminda kendi secimidir bu.
Sosyal ağlarda paylaş

bioware exploit konusuyla ilgili bütün başlıkları siliyo hehuheuheuheu demişsiniz de 92 sayfa başlık var 2 tane dev postu olan?
exploiti yapan da amerikalı bebeler, lfr sistemiyle loot farmlamaktan farkı yok bu durumun, çünkü full xp vermiyor olması gerek warzone erken bitince, hiç ingame mekaniklerle normal bi durum geyiğine girmeye gerek yok, ha ama bioware bişey yapcak mı ekstrem, sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi mesele buysa eğer bence çok büyük bir şey ,hani millet 40 lvl falan olduysa o zaman diğer 0 dan başlayan oyuncuların hakkı yenilmiyormu?aynı olay zamanında daha farklı şekillerde darkfall'da olmuştuki atı alan üsküdarı geçmişti,ama swtorla df nin farkı istanbulla şırnak farkı kadar büyük yani nüfus ve potansiyel olarak bahsediyorum.Herşeyi geçtim oyuna yarın birgün 1 hafta 10 gün sonra gireriz mesele değil,ama girer girmez kapıları kesmiş,pvp de aman vermeyen elemanlar olursa eğer çok kan kaybeder bu oyun,böyle exploit yapanlar v.s varsa ki tahminim büyük bir kitledir,hepsine ban atılmalıki en azından oyunun adı lekelenmemeli
Sosyal ağlarda paylaş

topiğe atılan her 3 mesajdan birinde bioware'e ağır laf var. Hiç mi anlayış, saygı yok sizde? Ordan burdan 2 haber duyan herkes software master server admin kesilmiş sanki bütün hayatları boyunca MMO serverları yönettiler de..

lan bi sakin? Adamlar eşşekler gibi para akıttılar, koskoca Star Wars camiasını ele alıyorlar bir bildikleri vardır elbet?

Bi de milletin level 40 olmuş olması niye batıyor insanlara onu anlamıyorum. Olduysa oldu, eninde sonunda sen de olmicakmıydın? Ne yani SERVER FIRST 50 OLDUM diye mi geçinecen etrafta? Adam 40 olduysa oyununun içine etmiş o üzülsün yani

yok efenim ellerine yüzlerine bulaştırmışlar da, pre-order yapanları tester olarak kullanıyorlarmış da vah vah vah

beğenen oynar, beğenmeyen oynamaz. Milyonlarca kişiye kaliteli hizmet verebilmek için gecesini gündüzüne katan insanların haklarını yemeyin
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

herkes oyun çıkmadan 7 gün önce oynayacak sözü verdiler de onu mu tutmuyorlar

herifler tutarsiz ve yalanci benim customer support tecrubemle huehue. papagan gibi sunu soylemeyin.
herifler benim accountuma ekledigim keyi goremeyecek kadar yetersizler, kanit koyunca da sesleri soluklari cikmadi ahaha.
Sosyal ağlarda paylaş

saplashaman said:

abi mesele buysa eğer bence çok büyük bir şey ,hani millet 40 lvl falan olduysa o zaman diğer 0 dan başlayan oyuncuların hakkı yenilmiyormu?aynı olay zamanında daha farklı şekillerde darkfall'da olmuştuki atı alan üsküdarı geçmişti,ama swtorla df nin farkı istanbulla şırnak farkı kadar büyük yani nüfus ve potansiyel olarak bahsediyorum.Herşeyi geçtim oyuna yarın birgün 1 hafta 10 gün sonra gireriz mesele değil,ama girer girmez kapıları kesmiş,pvp de aman vermeyen elemanlar olursa eğer çok kan kaybeder bu oyun,böyle exploit yapanlar v.s varsa ki tahminim büyük bir kitledir,hepsine ban atılmalıki en azından oyunun adı lekelenmemeli

ban atilcak ne var?
lfr abuse ile bir tutanlar olmus bir de guldum.

adam oyunun sana sundugu hizmet olan pvp icin sira aliyor ve karsisinda `biggest launc ever` a ragmen oyuncu olmadigindan otomatik olarak kapaniyor warzone.

biowhore un is bilmezligi.
Sosyal ağlarda paylaş

duzgun calismiyor ama iste oyuncunun sucu ne?
sira aliyor, zone'da adam yok ve kapaniyor full experience alip cikiyorsun.
hani turlu saklabanliklar yapsa oyuncu wowun su lfr ozelliginden loot almak icin gibi eyvallah da oyuncu nerden bilecek sira alirken karsida adam yoktur almayim simdi sira intented degil ayib olur mu diyecek ahah.
Sosyal ağlarda paylaş

early acces olayı çok boktan evet ama alırken biliyorduk staggered over 5 days'i. net bi şekilde 5'e bölcez demişlerdi. herkes bi umut dedi ama olmıcak işte, alma hızları 25-30k oyuncu. birbirinizin suçlayıp kırmayın salak bi marketing stratejisi yüzünden.

masq geçmiş olsun, türk bankaları çok yetersiz ama paypaldan yaptıysan, durumu anlatırsan alışverişi iptal edebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

gene de xp alıyorsun ama normalde 10k alıyorsan 2k geliyor, üstelik yeterince adam yoska zaten zart diye gelmez sıra öyle, organize exploit olması lazım level 40lara ulaşılması için. ki organize olarak birilerinin sürekli oyundan çıkarak maçı erken bitirmesinden bahsediyorlar ve zaten 1-2 server sanırım bunu yapan

bugün ayrıntılı bilgi gelirse görürüz ne ne değil
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...