Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması 3: İddianamenin Dönüşü

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Okuduğunuz şey bir soruşturma dosyasının iddianamesi, yani, toplanan bütün delillerin, alınan ifadelerin , yapılan tespitlerin özeti. Fezleke. O yüzden bir hayli kabarık ve ayrıntılı. Mahkeme kararı ile alınmış bütün dinlemeler tabiiki burada olacak içinde suç unsuru olsun olmasın. Aklınız yetmiyorsa boş boş yorum yapmayın bari.
Şike olayı patladığından beri kanunsuz dinleme delil değildir diyen tipler vardı buralarda, hiç bir delil yok diyen tipler vardı. Herşey iddianamede yazıyor, usulüne alınmış mahkeme kararlarıyla birlikte. Birileri hala şike yapılmadı, siyasi komplo falan diyorsa şuraya yazacak bir şey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

beşiktaş kısmını bir kez daha tamamen en ince ayrıntısına kadar okudum acaba bir şey kaçırmıs olabilirmiyim diye ama yok kardeşim,

yani bu 3 beşiktaşlı adam aylardır içerde boşu boşuna yatıyorlar, bunlar hapisten çıkınca nasıl arayacaklar haklarını bilmiyorum ama birşeyler yapmaları lazım, gerçekten yapmaları lazım. böyle rezillik yok bu adamlar boşu boşuna içerde.

bırak beşiktaşın ceza almasını usulsuz transfer teklıfınden bile ceza alamazlar, neymiş maçtan önce teklif yapmışlar, yahu bütün kulüpler devre arasında ligin ortasında sezon sonu için futbolcularla menejerlerle görüşür o zaman onlarda usulsuz transfer! ayrıca her gazetede cıkıyordu beşiktaş akın ile gorusuyor diye,

bugun kalkıp gs biz ambramat mıdır nedir onunla ılgılenıyoruz diye rahat rahat acıklama yapıyor, kayseri bizim futbolcumuzla menejeri ile gorusuyorlar ayartmaya calısıyorlar diyor tv lerde, fedarasyona şikayet ediyor, bu olayın bızım olaydan ne farkı var!!! ambramat mıdır nedir bu herifin menejeride belki futbolcusa gs ile anlaştım kötü oyna seni sezon sonu alacaklar diyor! olamazmı?
Sosyal ağlarda paylaş

PZero said:

hala tayfur la serdalı savunan beşiktaşlıları gördükce utanıyorum beşiktaşlılığımdan forzadaki beşiktaşlıların gözünü resmen boyanmış 3 fidanımız diye ortalarda geziniyorlar. :X

!!!!!)??? hocam cok merak ediyorum ne yapmışlar! bı senin gözünden duymak istiyorum bir açıklarmısın benmi okuduğumu anlamadım!
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

beşiktaş kısmını bir kez daha tamamen en ince ayrıntısına kadar okudum acaba bir şey kaçırmıs olabilirmiyim diye ama yok kardeşim,

yani bu 3 beşiktaşlı adam aylardır içerde boşu boşuna yatıyorlar, bunlar hapisten çıkınca nasıl arayacaklar haklarını bilmiyorum ama birşeyler yapmaları lazım, gerçekten yapmaları lazım. böyle rezillik yok bu adamlar boşu boşuna içerde.

bırak beşiktaşın ceza almasını usulsuz transfer teklıfınden bile ceza alamazlar, neymiş maçtan önce teklif yapmışlar, yahu bütün kulüpler devre arasında ligin ortasında sezon sonu için futbolcularla menejerlerle görüşür o zaman onlarda usulsuz transfer! ayrıca her gazetede cıkıyordu beşiktaş akın ile gorusuyor diye,

bugun kalkıp gs biz ambramat mıdır nedir onunla ılgılenıyoruz diye rahat rahat acıklama yapıyor, kayseri bizim futbolcumuzla menejeri ile gorusuyorlar ayartmaya calısıyorlar diyor tv lerde, fedarasyona şikayet ediyor, bu olayın bızım olaydan ne farkı var!!! ambramat mıdır nedir bu herifin menejeride belki futbolcusa gs ile anlaştım kötü oyna seni sezon sonu alacaklar diyor! olamazmı?

abi gs'nin olayı ile bir fark var, yani gs'nin olayı da aynı bizim ki gibi usulsuz yapılıyor fakat fark şu;

biz, iki takımında kaderini önemli ölçüde değiştirecek ülkenin en prestijli kupalarından birinin final maçından bir hafta önce rakip takımın en etkili futbolcularından ikisiyle görüşme yapıyoruz.

Görüşme yapılan tarih çok sakat, ve hani şuradan şike bile çıkabilir ne yalan söyleyelim. iddianame'den anladığım kadarıyla da bu görüşmelerin arkasındaki tek isim Serdal Adalı, hani bariz bir şekilde yetoluğuna gelmiş ya da dediğim gibi şikeye kalkışmış.

Serdal adalı dışındakiler ise sadece görüşmelerde ismi geçiyor diye içeride tutuluyor resmen, tayfur'dan resmen kariyeri, hayatı alınıyor ...
Sosyal ağlarda paylaş

ben iddanamede serdal adalının direk olarak bu adamlar bızım macta oynamasın kotu oynasın diye tek bir cumlesını ve hareketını gormedım, yusuf denen menejer futbolcularına veriyor gazı relax olun oynamayın ayarladık vs diyor. ortada hiç bir şey yok! bende diyorum bu gs ın teklıf yaptığı adamın menejeri şimdi diyorsa futbolcusuna gs macında oynama dıye ne olacak, yada ıkıncı yarı kayserı gs macı var , bu maç playoff durumunu etkılemeyeceğı ne malum! yanı kupa maçı öncesi diye bir fark olamaz bunda.
Sosyal ağlarda paylaş

abi wot'um da bahsetmiştim, serdal adalı'nın girişimleri şüpheye yer bırakacağından ötürü ciddiye alınabilir. Hani vardır demiyorum, ama girişimleri, görüşmeleri ve ifadeler "belki" durumunu ortaya çıkarıyor.

Fakat özellikle Tayfur için hiçbirşey yapılmaması gerekiyor. Yani ayıptır günahtır, yazık etmişler bunca ay adama resmen
Sosyal ağlarda paylaş

@tinu ibrahim akın iskender beşiktaşa alınması gereken oyuncularmı ?

Yusuf Turanlı'nın aynı gün akşam saatlerinde Serdal Adalı'nın şirketine gittiği ve burada futbolcuların şike yapmaları karşılığında transfer edilmeleri konusunda anlaştıkları, bu buluşmanın hemen ardından Yusuf Turanlı'nın her iki futbolcuyu arayarak transfer konusunda anlaştıklarını söylediği ve 2.000.000 euro transfer ücreti teklif ettiklerini ilettiği ayrıca telefon görüşmelerine göre Serdal Adalı'nın kendisine ait yaklaşık 200.000 TL değerindeki Soder One adlı bir yarış atını da İbrahim Akın'a hediye edeceğini söylediği ve her iki futbolcudan da söz konusu transfer karşılığında karşılaşmanın Beşiktaş'ın lehine bitmesi için kupa maçında iyi oynamamalarını istediği, bu durumun iletişim tespit tutanaklarına geçmştir .

bunları hakim sorcak verecekleri cevap biz suçsuzu hakim bey mi olcak .

nasıl bir savunma yapacaklar ?

14 şubatta durşmadan sonra hakim . bunlar suç teşkil etmiyor hadi gidinmi diyeceğini sanıyosunuz . 7 ay içerde niye yattı adamlar .
Sosyal ağlarda paylaş

ona belki diyorsan bugun gs ın kayserılı futbolcuya transfer teklıfınede belkı demen lazım, yada sezon ortası hangı takım hangı futbolcunun menejerı ıle sezon sonu ıcın konusuyorsa bunlarada belkı demen lazım, bunu anlatmaya calısıyorum.

kalkıp belkı ile bır adamın onurunu iş hayatını ailesini dusunmeden aylardır içerde tutuyorlar ve halada tutmaya devam ediyorlar. beşiktaş bu olay yüzünden kupadan men edilseydi kim verecekti bunun hesabını.
Sosyal ağlarda paylaş

@tinu

galatasaray.org said:

Başkan Ünal Aysal’dan Açıklama

Dünkü TV programında da belirttiğim gibi Kayserispor’da top koşturan Amrabat’la Galatasaray SK olarak ilgimiz 30 Kasım 2011 tarihinde 2. Başkanımız Ali Dürüst’ün Kayserispor Başkanı Recep Mamur’la yaptığı telefon konuşmasında Kayserispor Kulübü yönetimine resmi olarak aktarılmıştır. Sayın Başkan’ın böyle bir transferi düşünmediğini belirtmesi üzerine konu, Kayserispor’da bir karar değişimi olmadığı sürece gündem dışına alınmıştır. Kayserispor menajeri Süleyman Hurma’nın bu telefon görüşmesinden haberi olması gerekirdi.

Her iki camianın da bilmesini isterim ki, bir kulüple resmi mukavelesi olan bir sporcuya kulübü dışında bir teklif götürmemiz söz konusu değildir.

Ünal Aysal
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı
Sosyal ağlarda paylaş

PZero said:

@tinu ibrahim akın iskender beşiktaşa alınması gereken oyuncularmı ?

Yusuf Turanlı'nın aynı gün akşam saatlerinde Serdal Adalı'nın şirketine gittiği ve burada futbolcuların şike yapmaları karşılığında transfer edilmeleri konusunda anlaştıkları, bu buluşmanın hemen ardından Yusuf Turanlı'nın her iki futbolcuyu arayarak transfer konusunda anlaştıklarını söylediği ve 2.000.000 euro transfer ücreti teklif ettiklerini ilettiği ayrıca telefon görüşmelerine göre Serdal Adalı'nın kendisine ait yaklaşık 200.000 TL değerindeki Soder One adlı bir yarış atını da İbrahim Akın'a hediye edeceğini söylediği ve her iki futbolcudan da söz konusu transfer karşılığında karşılaşmanın Beşiktaş'ın lehine bitmesi için kupa maçında iyi oynamamalarını istediği, bu durumun iletişim tespit tutanaklarına geçmştir .

bunları hakim sorcak verecekleri cevap biz suçsuzu hakim bey mi olcak .

nasıl bir savunma yapacaklar ?

14 şubatta durşmadan sonra hakim . bunlar suç teşkil etmiyor hadi gidinmi diyeceğini sanıyosunuz . 7 ay içerde niye yattı adamlar .

ya pzere allah askında bu senın yazdıgın savcının kendı yorumu , o iletişim tespit tutanaklarına geçmiştir diye geçen telefon konusmalarını oku muhtemelen okumamassın, savcı yusuf denen menejerın futbolcularına verdıgı gazdan besıktas sıke teklıfı yapmısı getırıyor, savcı gıdıyor ıskendere sen besıktasın transfer edecegı bır futbolcumusun dıye soruyor, akıl mantık bıraz ya,

dedıgım gıbı sen once bu ıddaanamede gecen telefon gorusmelerını bı oku
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

ona belki diyorsan bugun gs ın kayserılı futbolcuya transfer teklıfınede belkı demen lazım, yada sezon ortası hangı takım hangı futbolcunun menejerı ıle sezon sonu ıcın konusuyorsa bunlarada belkı demen lazım, bunu anlatmaya calısıyorum.

kalkıp belkı ile bır adamın onurunu iş hayatını ailesini dusunmeden aylardır içerde tutuyorlar ve halada tutmaya devam ediyorlar. beşiktaş bu olay yüzünden kupadan men edilseydi kim verecekti bunun hesabını.

yo ben zaten dedim onu abi, biz eğer bu olay yüzünden ipin ucundaysak gs'de son olaydan dolayı soruşturmaya alınmalı, hayır gs'yi geçtim her yıl bu ligde onlarca oyuncu bu şekilde transfer ediliyor. Hepsi takibe takılsa ve beşiktaş'ın başına gelen başına gelse ülkede teknik adam, menejer, yönetici falan kalmaz.

Sorun şu ki ifadeler ve görüşmelerin tarihleri burada öneme sahip ki nedir bunlar? Kupa final maçından 1 hafta öncesi,

görüşmelerin bu dönemde ağırlık kazanması ve görüşmelerin ağırlıklı olarak yusuf denen menejerinüstünde gerçekleşmesi, onun da bütün görüşmeleri serdal adalı'nın üzerinden yapıyor olması doğal olarak soru işaretine sebep oluyor.

Suçludur demiyorum, fakat soru işaretleri olacak. Ülkenin yargıdaki hali göz önünde, sadece şike soruşturmasında değil en basit olaylarda bile saçmalayan bir yönetim varken serdal adalı'nın bu yüzden aylardır içeride tutulmasında bir sebep var diyebiliriz. Bence geçerli bir sebep değil, ama ülkenin malum şartlarında geçerli bir sebep,

ama diğer yandan tayfur ve diğer gözaltına alınan elemanımız (ismini unuttum :( ) cidden boku bokuna alınmışlar. Yazıktır, hele tayfur yine telefon görüşmesi falan yapıyorda diğer eleman ...
Sosyal ağlarda paylaş

@dark ve @tinu

galatasaray.org said:

Dünkü TV programında da belirttiğim gibi Kayserispor’da top koşturan Amrabat’la Galatasaray SK olarak ilgimiz 30 Kasım 2011 tarihinde 2. Başkanımız Ali Dürüst’ün Kayserispor Başkanı Recep Mamur’la yaptığı telefon konuşmasında Kayserispor Kulübü yönetimine resmi olarak aktarılmıştır. Sayın Başkan’ın böyle bir transferi düşünmediğini belirtmesi üzerine konu, Kayserispor’da bir karar değişimi olmadığı sürece gündem dışına alınmıştır. Kayserispor menajeri Süleyman Hurma’nın bu telefon görüşmesinden haberi olması gerekirdi.

Her iki camianın da bilmesini isterim ki, bir kulüple resmi mukavelesi olan bir sporcuya kulübü dışında bir teklif götürmemiz söz konusu değildir.

Ünal Aysal
Sosyal ağlarda paylaş

cavanagh said:

@tinu

galatasaray.org said:

Ünal Aysal

Her iki kulüp arasında bir sorun yaşanmaması için ben bizzat Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan’ı arayarak Galatasaray Kulübü ile görüşmesini ve etik olmayan bu yoldan vazgeçmeleri için aracı olmasını rica ettim. Lütfi Arıboğan’ın çabalarına rağmen Galatasaray Kulübü’nün ayartma girişimleri durdurulamamıştır.

"">
"Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Galatasaray Kulübü'nün etik olmayan davranışlar içerisinde bulunarak futbolcuları Noureddine Amrabat’ı ayartmaya çalışmakla suçladı. Mamur, Galatasaray’ın bu futbolcuyu transfer edebilme adına kendilerinden habersiz girişimlerde bulunarak Fas Milli Takım Teknik Direktörü Eric Gerets’i aracı yaptığını açıkladı.

Her iki kulüp arasında bir sorun yaşanmaması için ben bizzat Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan’ı arayarak Galatasaray Kulübü ile görüşmesini ve etik olmayan bu yoldan vazgeçmeleri için aracı olmasını rica ettim. Lütfi Arıboğan’ın çabalarına rağmen Galatasaray Kulübü’nün ayartma girişimleri durdurulamamıştır.

" said:

allah askına bana kalkmısın gs baskanının acıklamasını cevap dıye veriyorsun al o zaman bu da kayserının baskanının acıklaması.
Sosyal ağlarda paylaş

beşiktaşın cocuğu tayfur adalı serdal adalı diye bağrıyor millet. fenerbahçe altyapsında yetişen tayfur mu yoksa yönetimde 5 senelik mazisi olan demirören torpillisi serdar adalımı beşiktaşın coocuğu ?

hala daha demirörenin oyunu diyen var . demiröreni suçlayan var . yok ilerde başkanlıkta rakip olcakmışta demirören o yuzden böyle komplo kurmuş :D adam hiç değilse şikeyle teşvikle uğraşmamış bak aziz yıldırım sadir şener adnan polat hepsinin durumu ortada . adı az bi geçse direk adamın evini ofisini bascaklar nasıl böyle bir işde adı geçer diye .

ama konu tayfurla adalı olunca hepsinin babasının oğlu ya hepsi kefil oluyorlar .

aklanmadan bunlar kinim nefretim hergün artacak ..

bu takımın adını lekelemişlerdir .
Sosyal ağlarda paylaş

HOOOOPPAAA

orada dur.

Serdar Adalı'yı bilmem de Tayfur'a laf edemezsin. Fenerbahçe altyapısında yetişmesi bir şeyi değiştirmez. Beşiktaş'tan başka bir kulüp görmedi tayfur.
Süleyman Seba gibi adamın yeğenidir aynı zamanda. Torpilse en büyük torpil budur. Bu bile Beşiktaş camiasının Tayfur'a ne denli sahip çıkmasını gösterir.

İddianame'de Tayfur'la ilgili bir şey yok. Serdar Adalı tayfur'dan habersiz iş çevirmiş olabilir ama demirörenden habersiz bu işi yapamaz.

İddianame'de adı bile doğru düzgün geçmeyen adamı asıp kesmeyelim hemen.
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

allah askına bana kalkmısın gs baskanının acıklamasını cevap dıye veriyorsun al o zaman bu da kayserının baskanının acıklaması.

abi kayserispor başkanının açıklamasına göre suçlanıyorsak ünal aysalın açıklaması ile de aklanıyoruz yani
nedir olay?

kayserispor başkanı kim ki dediği doğru oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...