Seele Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 bir kac soru sorucam öm'den yardimci olabilecek varmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Buradan sor işte, bilenler cevap verir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 a) cmhod -R 777 / bu komut ne kadar tehlikeli b) birde SSH üzerinden acilmis bir dosya bir sistemi ne kadar etkiliye bilir (eger acik kalirsa). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 chmod olacak o. Sistemdeki tum user'lara sistemdeki tum dosya ve dizinler icin yazma ve calistirma izni vermis oluyorsun o komutla. Haliyle fena. SSH'taki acik dosyadan kastin nedir ? Bir calistirilamaz bir dosyayi bir yazilim ile acip acik birakirsan (bir metin dosyasi ya da ppt sunumu mesela) en fazla kaynak bloke etmis olursun. Ama calistirilabilir bir dosya ise sonuclari daha vahim olabilir pek tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 chmod 777 sistemin cökmesine sebep olmaz sanirim sanirim ama cogu dosya yazilmaya acik olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 chmod 777 sistemin doğasına ters ama. niye derek ki o? ayrıca yen dosyalar yaratıldıkça eski haline dönecektir /. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 bir sorum daha var sistem acilirkebn bir takim warningler aliyorum sistem acildiktan sonra bu boot logu nerden görürüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Dağıtımdan dağıtıma değişir dosyanın tam adı ama /var/log'un içinde durur. Var'ın adı geçmişken söyleyeyim; /var'ı reiserfs olarak formatladım, farkedilir performans artışı oldu gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 chmod 777 ne igrenc komutmus lan bu boyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hayspat Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Bildigim kadariyla rfs performansli olmayan ama guvenli bir dosya sistemi, ilginc. Az daha bilgilendirirsen sevinirim gerge :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2011 ReiserFS büyük dosyalarda epey kötü performans sergiliyor, doğru. Ama /var 200MB boyutunda, içinde 30.000 dosya var ve sürekli read/write oluyor (paket cache'sini yeni temizledim bir snapshot alıp). Binlerce minik dosya olunca sürekli işlem halinde ReiserFS en iyi performansı sağlıyor. Üzerine paketler de birikince... Bazı durumlarda iki katı geçiyor hatta performans kazancı. Depoları güncellerken rahatça görülür bir kazanç var örneğin. /var özel bir durum yani, öteki durumlarda ext4 go go go! /boot için de hep ext2 kullanırım bu arada journaling filan gerekmediğinden. 3 dosya sistemi ile kullanıyorum işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 chmod -R 777 / yapmamalisin, ne olursa olsun. /dev ve /proc da bir suru sacmalamaya yol acar. Ek olarak o makina uzerinde calisan servislerdeki herhangi bir problemde cok ciddi guvenlik ve stabilite sorunlari yasayabilirsin. Ek olarak bazi servisler bundan hic hoslanmaz. Hele ki remote bir mountpoint kullanmissan ya da cluster olarak calisiyorsa cok sikinti yasarsin. Muhtemelen direk fence edebilir zaten kendini. Performans ariyorsaniz XFS e bir goz gezdirin. Ozellikle sunucunuzda bol RAM varsa ve kucuk dosyalarla ugrasiyorsaniz. Keske ZFS i duzgun portlayabilseler de kullanabilsek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 cevaplar icin tesekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Ben biraz daha acayım olayı :) arkasındaki mantık rakamların arasında gizli. chmod -R 777 / kullanıcının kendisi = 4 grubu = 2 diğerleri = 1 r-w-x = yazma - okuma - çalıştırma 777 = herkez okur yazar çalıştırabilir 666 = kullanıcı ve grubu okur, yazar ve çalıştırabilir 444 = sadece kullanıcı okur, yazar ve çalıştırabilir. yani genelde sen onu chmod 744 dosyaadı.xxx filan yap. cok zaman oldu dogru yazmısımdır inşallah , hava atcaz diye rezil olmayalım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2011 Benim bildiğim küçük dosyalarda XFS'nin korkunç olduğu. Yüksek ram sahibi bir sunucuda durumu bilmiyorum ama masaüstü için böyle. XFS ayrıca defragmentation istemiyor mu masaüstü kullanımında? XFS büyük dosyalarda iyi performans gösteriyor. ReiserFS en iyi çözüm bence zilyon tane küçük dosya varsa bir masaüstü için. Sunucu için olmayabilir ama tabii. Bu arada bir türlü içim rahat kullanamıyorum ben de ReiserFS'yi. Hans Reiser abi çok pis bir adam yahu. Eskiden yazdığı şeyler, sonra yaptığı şeyler, adamın tavrı... Taammüden adam öldürmeden içeri girmeden önce (karısını öldürdü hem de herif) yazdığı şeyler hep ego dolu, küçük dünyaları ben yarattım ama kernelciler beni çekemediğinden Reiser4'ü kernele almıyorlar tarzından gidiyordu. Zaten bir adam niye dosya sistemine kendi adını verir ki? Rant oldu farkına varmadan =) Adama karşı hiç iyi duygular beslemiyorum, gözle görülür bir kazanç olmasa anında sistemini bırakırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 gerge snapshotslari neyle aliyorsun birde yeni bir server gecmek ne kadar zor. ilerde yeni makine alip serveri tasimayi düsünüyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Abi, snapshot dediğim package cache'yi (şurada duruyor bende: /var/cache/pacman/pkg) yedeklemek sadece temizlemeden önce sorun olduğunda downgrade etmek için. Rolling release'lerde şart bunu yapmak. Yenisini aldığımda sistem düzgün çalışırken eskisini siliyorum. Disk klonlaması değil yani. Disk klonları CLonezilla ile ama epeydir yapmıyorum neredeyse %100 cloud'a geçtiğimden beri. Müzik, video, kitap, kendi dökümanlarım, hiç bir şey yok alette yedeklemek gereken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 package cache yetmez bana sistemin zilyon yerinde silyon ayar cekilmis. peki linux clonlanmis sistemi yeni hardware'de sorunsuz taniyip bootlaya biliyor mu ? bu konuda deneyimin oldumu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Başımdan geçmedi ama sanmıyorum. Çok ayar gerekir, sistemini LiveCD'ye çevirmek gibi bir şeyden bahsediyorsun sen. Öyle bir yöntem izle izlersen ama yeniden kurman en iyisi değil mi? Debian Stable at bir işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 bugün patron geldi yavrum sana yeni server alayim tasi linux serveri oraya dedi. (adamin aldigi en ucuz server makine 6k euro). gerci ayar konusunda abartiyorum yeni makineye gececekler apache2/sql datenbase/ postfix/ docevot/ amavis/. Debian spam yakalamada vs cok iyimis taktir ettim kendinisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2011 Spam ile debian'in alakasi ne ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geezus Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2011 edit: selam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar