Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Preorder rakamlari

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

sonucta bir hikayeye dahil olan herosun bu her oyunda boyle, bunda da bu sekilde on gormusler, old republic doneminde it gibi jedi sith var etrafta, normal sw evrenindeki gibi elle sayilacak kadar az degil.

herhangi bir oyunda da max level geldiginde gene ayni baslattigin sinif oluyorsun ben degisim gormedim yani fazlaca. warriorsan gene warriosun falan.

biride cikip level 50 de neden jedi olduk keske level 100 olsaydi level o zaman jedi olabilseydik der, isteklerin sonu bitmiyor ki. oyna gitsin iste :D
Sosyal ağlarda paylaş

İlk olarak oyunu yapanların ticari kaygısı var dogal olarak. Senin benim keyfime göre hareket edecek değiller. Oyuna JEDI koymasalardı şu an ki pre-orderların yarısına bile ulaşamazlardı.

Bioware kendi kabul etmiş yaptıkları oyunun wow-clone olduğunu. Daha bunun nesinin tartışmasını yapıyorsunuz ki. Adamlarda wow clone yapmakta haklılar çünkü önlerindeki en uzun soluklu ve başarılı tek oyun bu. 12 milyon kullanıcı olan bir oyundan oyuncu çekmeye çalışacaklar elin 100k-200k lık MMO sundaki kitle ile neden uğraşsınlar.

Oyun content olarak gayet başarılı. Zaten çoğunuz az çok SW evreninin genişliğinin farkındasınız ki daha oyunda çoğu bulunmuyor bile. Adamların ellerinde ekleyebilecekleri tonla content var. İlerisi için bir sorun olacağını sanmıyorum.

Teknik olarak bugsız çıkan MMO görmedim bugüne kadar. İlk 2-3 ay zaten buglarla uğraşıcaklar adamlar. Teknik açıdan eksik olanları giderecekler.

Son olarak "Herkes JK olmuş geziyor" nasıl bir tabirdir ya. WOW da da herkes Shaman/Paladin olmuş geziyordu...
Sosyal ağlarda paylaş

wow ile tabiiki kıyaslama yapılabilir, ama wow clone damgasını yapıştıranlara deliriyoruz genel olarak..

wow uzun yıllardır oynanan bir mmo.Zaman içerisidne bir çok modül ve özelliği ihtiyaçlar doğrultusunda adapte etti.Bu özelliklerden bir veya birkaçını bi başka mmo kullanıyor diye clone denmez.Voice acting ve companion sistemi wow da varmı?yok..clone birebir kopyaya denir önce bunu netleştirelim.

uzun lafın kısası wow hakkında diyeceğim şudur.Belkide wow un bitişi, yeni bir mmo nun onu öldüreceğinden değil(wow killer), yaşlanıp emekliye ayrılması gerektiği içindir.(örnek: 12 month subscribtion, pokemon sistemi, pandalar, hour of twilight...)

blizzardı da kötülemiyorum, hepimiz blizz le büyüdük.Ama tam rekabet piyasası..Titan projesi çıkana kadar biraz da star wars oynuycaz hepsi bu..

eğer swtor patlarsa, umudumzuu guild wars da arıycaz..bu iş böyle..zaman akıyor,zevkler değişiyor,firmalar ilgimizi çekmek için yeni şeyler yapıyorlar..

önemli olan beraber güzel zaman geçirmek..
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

USA betadan beri dönem dönem wow oynadım. Oyun bildiğin wow clone. Hatta o kadar üşenmişler ki nerdeyse her şey aynı bazı şeyler değil yani.
Bu oyunu kötü mü yapar. Hayır.
Ama wow clone işte.

ben w.churchill gibi konuşma yapayım, sen gel yine yapıştır pankartı.. oldumu abi şimdi ? =)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bir gun katildim beta teste sonra ugrasmadim, onda da bir sehire geldim haritasi dizayni komple ironforge/undercity copy paste idi.

Wow clone olup olmamasina pek takmadim gameplay gibi seyleri tabiki kopyalayacaklar wowun dungeons and dragons online, eq , warhammer , aion'dan kopyaladigi gibi ama sehri komple almayaydilar bari ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Seru said:

ben oyun wow klon olmuş demedim, zaten açık bir şey bu. lütfen wow da klondu vs olaylarına girmeyelim. sonuçta en güçlü mmo şu an wow. dolayısıyla onla karşılaştırmak durumundayız.

şöyle olsun böyle olsuna da girmeyelim, gördük oyunu herşey ortada çıkınca oynayacağız, ben oyunu almam demiştim fakat story quest'ler için alacağım, oyunda kotor havası var bu konuda.

ben bir üstteki mesajda sanki oyun öyle değilmiş gibi, apayrı bir şey oynuyormuşuz gibi bir yazı yazılmış ona istinaden yazdım.

lore falan da yok oyunda, jedi knight sınıfı yapmayacaksın, sw'de bi anakin, bi luke jedi olana kadar canı çıkıyor, biz level 1 jedi knight olarak ortamlara akıyoruz. yani biraz düzgün yaparsın bunu, hiç jedi knight koymazsın, padawan koyarsın vs son level'e gelirim belli bazı zorlu görevler verilir knight olurum eyvallah, bir şeye oturmuş olur. yani benim bunla problemim yok da lore da lore deniliyor ondan dolayı yazıyorum.

anakin ve luke un döneminde değiliz
Sosyal ağlarda paylaş

Darqainu said:

Sparkcaster said:

dromund kaas mı kopya olan, umarım fleetlerden bahsetmiyorsundur

Bunun mavi isikli misikli starwars map'i halini dusun orasi iste :

evet fleetlerden bahsetmiş :D ...onlar şehir degil sehre gitmeden önceki bir uzay gemisi...sehirlerle karşılaştırdıgında kücücük kalıyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

character movement çok başarısız nasıl bir argümandır ya ?

Bunun açıklamasını yazarak yapmak benim içinde güç.
Buna belki karakterin fiziği olarakta adlandırabiliriz( örn: ileri zıplayıp karakterini tekrar geriye çektiğinde geriye gelip gelmemesi). İçine animasyonlarınıda ekleyebiliriz( Örn: Zıplarken ve yere konarken characterin yaylanmasının nasıl yapıldığı, Zıpladıktan sonra havada döndüğünde ne yaptığı, mouse2 ye basılı tutup 180* ve 360 dönüşlerde ayak+beden+kafa uyumu). Alayı birden SWTOR'da kötü.
Bunlar size çok gereksiz geliyor di mi ? Madem öyle World of Warcraft niye bu konuda 4/4 ? Blizzard kazaylamı dikkat etmiş bu konuya sizce ?
Oyunların bir de "çaplarını" bilmesi gerekir. Aion ve WAR biz large scale battle yapacağız dediler. 1 FPS tüm ayarlar LOW'da oynatmaya çalıştılar.WoW niye buna kalkmışmıyor ? Çapını biliyor :) SWTOR daha baştan BG koyarak en güzelini yaptı.
End-game vs. ben bunlara takılmam. Bu kısmı zaten gelişecektir.
Bir oyunu oyun yapan "oynanabilirlik"tir.
Sosyal ağlarda paylaş

Race sayısı çok daha fazla olabilirdi az tutmuşlar ileride gelir diye düşünüyorum.

Eğer şimdiden olsa çoğu fun sadece race için bile oynar oyunu,jedi bir yere kadar bu oyunu seven ciddi kitle var.Bakalım zaman göstericek.

Son olarak wowu örnekliyorsunuzda PoPun 24 disket olduu dönemden beri hobi olarak oynuyorum, Blizz başka firmalardan nereleri ala ala 3 tane oyun yarattı kaç yıllık kuruluş hikayesinde hele ki warcraft.Tek ana olayları marketting ve aldıklarını geliştirebilmeleri sayesinde tutuna bildiler şuan ki devleri çoğu yeni yetme bebeler oyun tarihinden bir haberler.Neyse ap ayrı konu.Benzerliklerden yola çıkarsak çok şey var yazılacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...