Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni başlayanlar için fotoğraf makinesi

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

dusuncelihayvan said:

2. dslr a gerek yok çok rahat canon 450d bulursun hayyama gitti. En son 4-5 ay önce 900liraydı 450D 550D bile 1200 dü

abi bu ürünler sıfır mı? sıfırsa yurt dışından mı gelme yoksa garantili ürünler mi?

ayrıca bu fiyat sadece gövde fiyatı mı yoksa lens var mı yanında?

ben de düşünüyorum da dslr..

bu arada bende 2007 den kalma canon powershot a630 var. süper makine ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hayyam'a 5-6 ay önce gittiğimde 800e sıfır 450d bulmuştum.

Şimdi nasıldır bilmiyorum. ben amerika'dan almıştım ki pahalıya aldım 900tl ye geldi. araştırma imkanım yoktu o yüzden pahalı aldım amazon.dan

Bu ürünler genellikle garantili olmuyor. Ben daha bir sorun yaşamadım ama risk tabi bu.
Sosyal ağlarda paylaş

yok yauv yukarda yazmışım diye editledim tekrar tekrar satıcı gibi olmasın =)

kit lensi 18-55mm ile birlikteydi bu fiyat. Body çok oynamıyor zaten 18-55 çok tırto bi lens olduğundan.

istersen fotoğraf sitelerine bak oradan çok daha iyi bilgiler edinirsin özellikle netfotograf.com da hayyam'ın güncel fiyatlarını öğrenebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

vay iyiymiş o zaman ya. ben de yurt dışından aldirim diyodum da, hayyam da uygunmuş o zaman. yurt dışından alınca da garantisi olmayacak ne de olsa (uluslararası garantisi yoksa tabi).

hayyam nerde bu arada? :D ben bi iki ay içinde alırım herhalde bi dslr... aklımda 550d var. tabi çekim amacına uygun lens almak lazım bi de...

o sitede hayyam fiyatları nerde yazıyor abi?
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

yakınmış bana ya. eyv bi ara gidip araştırayım.

peki dslr almak için iyi bi zaman mı? misal yılbaşından önce ya da sonra almanın bi farkı olur mu? mağazalarda yıl sonu indirimi oluyo ya hani ondan sordum...

Genelde gitmeyen ürünler iyi indirime girer. Piyasası olan ürünler çok zor. Genelde mediamarkt 1000d satıyor indirimli mesela, genelde bulursun. Ama iyi bi makine değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Eger hayyama gidecekseniz yanınızda makina piyasasını bilen uber veteran biri almadan gitmeyin yoksa ne olduğunu anlamadan soyulup geri dönebilirsiniz, makina elinizde patlayabilir.

Nikon canon falan bunların uluslararası garantisi var yurtdışından getirtme imkanınız varsa çok karlı olursunuz.

Ps: indirim çok fazla olmuyor. Anca yeni üst model çıkarsa biraz ucuzlar. alt seviye makinalarda yeni model pek cikmaz gibi bu aralar yeni cikardilar zaten. d700 biraz ucuzlayabilir d800 cikinca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Oy ben bu topigi neden gormedim? :)

Efendim eger butce yuksek degilse ve daha yeni basliyorsan dslr da almaya yanasmiyorsan:

saglam bir canon compact alacaksin. ileride dslr aldiginda dahi kullanmaya devam edersin.. lakin dslr-like denen 3/4 dslr gibi adlara sahip aleti alirsan oha 250x nasa teleskopu lens var diyip zoomlayip hanim ablalarin poposunu cekmeye ugrasirken gerek yeteri kadar hizli odaklayamama gerekse kamerayi heyecandan cok sarsma etkisi ile adam gibi fotograf cekemeyecek ve cogu gunlerde buyuk lan bu diyip yaninda tasiyamayacaksin.

bir ani

ha dslr-like yardimi ile 10 yil once bir fuara biletsiz girdim gazeteci sanmislardi da gunumuzde artik dslr var herkeste guvenlik gorevlileri de bilinclendiler. dslr varsa tepesine flash takip 10+cm uzunlugunda lens ile gidersen yine gazeteci sanabiliyorlar o ayri.

o nedenle en kalitelisinden bir compact (point and shoot) alip otomatik modun uzerine kullanirsam gayim imaji veren bir etiket yapistirip olabildigince Av ve Tv modda yeri geldikce de M modda kullanmaya bak.

Eger DSLR istersen de canon ya da nikon bir dslr al hayrini gor. Baslangic seviye dslr alacagindan oturu de shutter count pek onemli degil. Kamera 5 yildan yasli ise zaten alma. Genelde 500k ustunu rahat gormesi lazim dslr kameralarin. Tabi kameranin sahibi sokakta toz toprak altinda lens degistirmis ise bol bol omru 1/4 e dusmustur aletin.

compact cameralar icinde hangisini alacaksin bu biraz zor bir tercih. cok fazla secenek var. canon genelde iyidir (her ne kadar dslr nikon sahibi olsamda yaninda canon compact kullaniyorum)

biraz bakindim da powershot s100 fena gozukmuyor. ufak boyutlu f/2 lensi var ve RAW modda cekebiliyor. GPS de cabasi..

lens control ring diye bir sey de var. http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_S100/tour.aspx
Sosyal ağlarda paylaş

2. el nikon d80 bak direk o fiyata body+lens alırsın rahat. başlangıçta seni bayağı bir götürür.

fotokritik.com burayı 2. el ilanları için kullanabilirsin ama dh tarzı bi yere dönüştü başka amaçlar için takılma derim. onaylı üyelerden alışveriş yaparsın izmirde elden satan da çok rahat bulursun shutter sayısını söylerler zaten bir sorun yaşamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

dynamick söyleyince hatırladım =) bende paramın yetmediği zamanlarda canon powershot a serilerine bakıyordum dslr like'tan öte hep onları önermişlerdi. Şimdi tabi daha da gelişti bu aletler. İyi bir alternatif olabilir. Üstelik fotoğraf çekme olayı biraz heves işi. Herkes heves ediyor sonra zorluklarını görünce makine kıyıda köşede yatmaya başlıyor.
Bu şekilde hiç olmazsa fotoğrafa ilginin olup olmadığını gerçekten anlamış olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

dynanın yazdıkları

Oy ben bu topigi neden gormedim? :)

Efendim eger butce yuksek degilse ve daha yeni basliyorsan dslr da almaya yanasmiyorsan:

saglam bir canon compact alacaksin. ileride dslr aldiginda dahi kullanmaya devam edersin.. lakin dslr-like denen 3/4 dslr gibi adlara sahip aleti alirsan oha 250x nasa teleskopu lens var diyip zoomlayip hanim ablalarin poposunu cekmeye ugrasirken gerek yeteri kadar hizli odaklayamama gerekse kamerayi heyecandan cok sarsma etkisi ile adam gibi fotograf cekemeyecek ve cogu gunlerde buyuk lan bu diyip yaninda tasiyamayacaksin.

bir ani

ha dslr-like yardimi ile 10 yil once bir fuara biletsiz girdim gazeteci sanmislardi da gunumuzde artik dslr var herkeste guvenlik gorevlileri de bilinclendiler. dslr varsa tepesine flash takip 10+cm uzunlugunda lens ile gidersen yine gazeteci sanabiliyorlar o ayri.

o nedenle en kalitelisinden bir compact (point and shoot) alip otomatik modun uzerine kullanirsam gayim imaji veren bir etiket yapistirip olabildigince Av ve Tv modda yeri geldikce de M modda kullanmaya bak.

Eger DSLR istersen de canon ya da nikon bir dslr al hayrini gor. Baslangic seviye dslr alacagindan oturu de shutter count pek onemli degil. Kamera 5 yildan yasli ise zaten alma. Genelde 500k ustunu rahat gormesi lazim dslr kameralarin. Tabi kameranin sahibi sokakta toz toprak altinda lens degistirmis ise bol bol omru 1/4 e dusmustur aletin.

compact cameralar icinde hangisini alacaksin bu biraz zor bir tercih. cok fazla secenek var. canon genelde iyidir (her ne kadar dslr nikon sahibi olsamda yaninda canon compact kullaniyorum)

biraz bakindim da powershot s100 fena gozukmuyor. ufak boyutlu f/2 lensi var ve RAW modda cekebiliyor. GPS de cabasi..

lens control ring diye bir sey de var. http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_S100/tour.aspx

abi güzel yazmışsın sağol da dslr bakıyorum=)

yani 850tl falan gözden çıkarıyorum başlangıçta. biraz daha para biriktirirsem eğer geliştiririm muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

biz üye olurken 3 fotoğrafını koyman ve milletin o fotoğrafları onaylaması gerekiyordu insafa gelmişler :D bir de millet 40 yıllık fotoğrafçıların koyduklarına oy verir gibi verdiği için onaylatmak epey zordu, dslr'a merak salan biri ilk makinasını almak için üye olmak istese bayağı zorlanıyordu mesela. saçma olduğu bir gerçek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...