Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güncel/ Dersim

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Neymiş efendim Devlet saklamış. Neyi saklıyosun 10 senedir iktidardasın ŞOV YAPMA GÜNÜ bu günmü.

Neden ve kimden ÖZÜR DİLİYOSUNUZ.

Bırakın böyle arkası boş, gündem değiştirme aracı olarak kullanılan olaylara alet olmayı.

2 sene önce ATATÜRKÇÜYDÜNÜZ marşları ağzınızdan düşmüyordu YAŞASIN CUMHURİYET yaşasın MUSTAFA KEMAL.

Şimdi ise bilmediğimiz ve başkaları tarafından yanlış olarak gösterilmeye çalışan geçmişimizi sorgulamaya başladık.

Bu gün popolarımızın üstünde bu koltuklarda oturarak bu yazıları burada yazıyorsak Tuncelide (hala) bugün TÜRKİYENİN bir parçası ise eskiyi kurcalayıp olayların sebeplerini ve soçunlarını çarpıtarak bügün için siyasi rant elde etmek sadece memleketi bölme planları yapan soysuzlara kar sağlayacaktır.

Hadi diyelim ben yanlış düşünüyorum yapılan haksız bir hareketti.
peki 1937 den beri neden hiç kimse bunu dile getirmedi ? Heleki komşuları tarafından hiç sevilmeyen ve bölgede tehtid olarak görünen bir ülke olmamıza rağmen.

Devir artık top tüfek devri değil İÇERİDEN Böl parçala yönet devri.

Dersimde öldürüldüğü varsayılan 15.000 (eminim koca bir yalan) kişi için ortalığı karıştıran soysuzlar, asimile edildik ezildik diye türkiyeden toprak isteyen ve eşkiyalık ile şimdiye kadar yaklaşık 40.000 türk evladını katlederken nerdeydiler ?

Uzun lafın kısası
Bırakın Belgeli ağlamalı ayinleri izlemeyi
Azıcık ATANIN emaneti olan "NUTUK" okuyun.
Sosyal ağlarda paylaş

@myshkin

başka yolu yoktu demişsin, ben öyle düşünmüyorum. çok farklı şeyler yapılabilirdi. bir de sadece dersim konusu için söylememiştim bunu, genel olarak bütün bir devrim politikasını kastetmiştim.

küçük örnek: kıyafette ısrar eden sivilleri bastırmak... külliyen yanlış. şimdi bi dönün bakın ortadoğuya, kuzey afrikaya, hindistana, japonyaya. hangisinde zamanın gerisinde kıyafetler giyiliyor ve bunların kaçında kıyafet devrimi adına insanlara baskı uygulandı?

yapılacak şey bence basitti: bütün resmi kuruluşlarda kıyafet yönetmeliğini ayarlarsın sonra bırakırsın halk zamanla kıyafet devrimini kendisi gerçekleştirsin. sivil kıyafetinde ısrar eden de etsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

Ragnar said:

ya kusura bakma da

KURANDA CEVÂBI VAR SEVGİLİ KARDEŞİM

den farkı ne bunun?

Ya şimdi ne alakası var. Ben bir sorunun cevaba yöneltme yapmıyorum.
Eğer geçmiş hakkında google search ile yorum yapacaksak önce bunu okumakta fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Seele said:

Suark said:

abi o zaman konuşmaya başlıosan her şey konuşulsun,
ben oyumu kerkükte göçe zorlanan ve katledilen türklerden yana kullanıyorum

onlarında hesabını soralım, hem yakın tarih bi 20-30 sene öncesi falan

kerkükteki insanlari bizim devlet mi sürmüs?

e bu mantıkla, kendini "bizim" devletten saymayanların bizim devlet tarafından sürülmesinde bir sakınca görmüyor olman lazım.

sormamim amaci olayin sorumlusu bilmek ietdigimden altinda baska birsey arama.
Sosyal ağlarda paylaş

Ragnar said:

Dersimde öldürüldüğü varsayılan 15.000 (eminim koca bir yalan) kişi için ortalığı karıştıran soysuzlar, asimile edildik ezildik diye türkiyeden toprak isteyen ve eşkiyalık ile şimdiye kadar yaklaşık 40.000 türk evladını katlederken nerdeydiler ?

bu sayıyı jandarmanın arşivleri söylüyor ama işinize gelince bu ülkedeki en güvenilir kurum tsk oluyor işinize gelmeyince yalan dolan her şey.

Ragnar said:

be hey dürzü ile kapanışı yapmalıydın olmamış bu..
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

piramit

Suark said:

Seele said:

Suark said:

e bu mantıkla, kendini "bizim" devletten saymayanların bizim devlet tarafından sürülmesinde bir sakınca görmüyor olman lazım.

Başka bir ülkedeki insanları bizim süremeyeceğimizi düşünmüş olduğunu düşünerek böyle söyledim,
hayır kerküktekileri türkleri türkiyeye biz sürmedik.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

Ragnar said:

bu sayıyı jandarmanın arşivleri söylüyor ama işinize gelince bu ülkedeki en güvenilir kurum tsk oluyor işinize gelmeyince yalan dolan her şey.

Ragnar said:

be hey dürzü ile kapanışı yapmalıydın olmamış bu..

o arşivin belgesi nerde arkadaşım ? belgeyi düzenleyen kim ?
tam boşbakan ağzı bunlar
Ergenekon idanemelerindende 2 sene sonrasının belgeleri varıdı
Sosyal ağlarda paylaş

@ragnar

kimseyi aşağılamadım, herkesin beyni düşüncesi kendine doğrudur. söylemeye çalıştığım şey bir konunun taraftarıyken o konuda objektif düşünme yeteneği düşer. o anlık taraftarlık fikirlerinden uzaklaşıp daha tarafsız gözlemek lazım olayı. empati denen şeyin ilk adımı. sonraki adımda da diğer fikri tarafa doğru biraz geçiş yapmak gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Seele said:

piramit

Suark said:

Seele said:

Suark said:

Başka bir ülkedeki insanları bizim süremeyeceğimizi düşünmüş olduğunu düşünerek böyle söyledim,
hayır kerküktekileri türkleri türkiyeye biz sürmedik.

madem öyle ne yapsin türkiye basklari icindemi özür dilesin. kim yapmissa hesabi gidip ondan sorulsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

@ragnar

kimseyi aşağılamadım, herkesin beyni düşüncesi kendine doğrudur. söylemeye çalıştığım şey bir konunun taraftarıyken o konuda objektif düşünme yeteneği düşer. o anlık taraftarlık fikirlerinden uzaklaşıp daha tarafsız gözlemek lazım olayı. empati denen şeyin ilk adımı. sonraki adımda da diğer fikri tarafa doğru biraz geçiş yapmak gerekir.

Bence bu olanlarda Taraf yok TEK TÜRKİYE var. ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...