Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

günlük okumaların gerekliliği / ne kadar okuyorsunuz

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Giovanni said:

bence bu bahsettigin okumalar zor edinilen kiymetli bilgiden fastfood bilgiye bir kacis.

dis.

ben mesela wikipediayı, ders kitabında karşılaştığım bir konuyu konseptsel olarak kavrayamadığım zaman kullanıyorum. açıkçası ondan da öteye gitmesi pek mümkün değil. Çok zor konularla ilgili bilgi içerse bile onun derinine inmiyor genelde çünkü, sadece onları belirterek geçiyor. Öte yandan giriş kısmında falan nerden nasıl geldiğini, neden öyle olduğunu nelerle alakası olduğunu açıklaması açısından faydalı. Böylece kitaba geri dönüp tekrar okuyunca yapılan şeylerin neden öyle yapıldığı hakkında daha sağlam bir fikrin oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

valla spesifik bilgi iyidir tabii.

ama genel bilgi çok çok daha iyidir.

ben sadece area 51'de çalışıcam // cern'de kalırım // google binasındaki kendi bölümüm dışında oyalanmam bile diyorsanız özelleşmiş konulardaki bilgi döver.

yok insanlarla etkileşimim olacak vs diyorsanız futbolu takip etmeseniz bile o spor sayfası her gün okunacak arkadaşım.
Sosyal ağlarda paylaş

evet sanırım amaca yönelik konuşmak daha mantıklı dasaanın dediği gibi.

amacın ne arkadaş sosyal olmak mı? o zaman aynı şekilde devam et, spesifik bilgiye sahip olmayan bir çok insanı baya etkilersin bu kadar bilgi ile. Yalnız spesifik bilgilere sahip bir insan karşısında konuşurken dikkatli ol, hem ukala bir tavır takınıp hem de yanlış bir şey söylersen seni yerden yere vurabilir o insan kötü olur.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

ben sadece area 51'de çalışıcam // cern'de kalırım // google binasındaki kendi bölümüm dışında oyalanmam bile diyorsanız özelleşmiş konulardaki bilgi döver.

yok insanlarla etkileşimim olacak vs diyorsanız futbolu takip etmeseniz bile o spor sayfası her gün okunacak arkadaşım.

insanlarla etkileşim için genel bişeyler bilmeye gerek yok ya. genel bişeyler bildiğini gösteren bi kaç tepki yeterli. mesela dış mihraklar, şike, abi böyle gelmiş böyle gider türevi şeylerle rahat 3 saat muahbbet edersin
Sosyal ağlarda paylaş

Totalde kaç kişiyle sohbet ediyorsun sen bi günde bakiim?

fede said:

dasaaa said:

insanlarla etkileşim için genel bişeyler bilmeye gerek yok ya. genel bişeyler bildiğini gösteren bi kaç tepki yeterli. mesela dış mihraklar, şike, abi böyle gelmiş böyle gider türevi şeylerle rahat 3 saat muahbbet edersin
Sosyal ağlarda paylaş

valla small talk dediğin olay cidden yetenek ister. öyle arkadaş arasında her elemanın "abi çok komiğiz yeaa bizden standupçı olur yea" dediği gibi her laflayan da bağlayıcı small talk yapamaz.

ama small talk şarttır ve small talk için de gündelik iyi bir bilgi şarttır. atıyorum bugün hangi maç var bilmek size acaip büyük bir imkan sağlayabilir. ulaşmak istediğiniz ama ulaşmanızın imkansız gibi olduğu adamla 20dk konuşmanıza ve derdinizi anlatmanıza olanak sağlayabilir.

özetle süper bilginiz olabilir, ama bu bilgiyi pazarlayacak altyapıya sahip olmayan bir odun olursanız eğer inanın kimse sizi dikkate almayacaktır.

pazarlamanın yolu ise -hayır başarıdan değil kesinlikle- small talk olayında aşmış olmaktan geçer.

ha konuşmak dediğim de sıradan bi adam değil, sizin işinizin düşeceği şirketin başı vs gibi adamlar. yakaladın asansörde veya yürürken adamı. lank diye parametrik impulsatorlerin kondansatörlerle etkileşiminin.. diye başlarsan bitti zaten o olay. unut sen onu. koş git bi fotomaç kap gel bi sonraki sefer için. İNGİLTEREDEN MÜTHİŞ TRANSFERİN PERDE ARKASI'nı biliyor olsaydın ama böyle olmayacaktı.
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

Totalde kaç kişiyle sohbet ediyorsun sen bi günde bakiim?

fede said:

dasaaa said:

fede haklı.
ayrıca atmayı bileceksin.
sağlam bi sıkış kurgusuyla yuvarlak bir masadaki 5 kişiyi 4 saatliğine paralize eder, gerekirse masadaki kıza kendimi hayran bırakırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...