Karea Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 zorla pitbull aldırıp kuzu gibi yaptırcaksınız bana sonra salcam aranıza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 kopek serbest kalir o zaman. kopege siksana. ya da ikisini de sik, kafan raad etsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Undisclosed Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 pitbull evcilleşmez diyen olmadı ki :) sadece tehlikeli sayılan işte o belli başlı türler tepesinde dominant sahip olmadığı zamanlar yada eğitim almadığı zamanlar diğer köpeklerden daha fazla agresif tavırlar sergiliyorlar. kimi koruma güdüsünden kimi pack leaderlığa soyunduğundan vs.. güçlü, dominant bir tür köpek alacaksanda ona göre özveri göstermen lazım. golden gibi koy önüne yemi suyu yaşasın o orda öyle olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 @Undisclosed yukarı doğru okumaya başla çoğu kafa evcileşmez yok saldırgan agresif ıvır zıvır kafalar hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Undisclosed Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 göstersene 1 tane evcilleşmez pitbull diyen ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Suark said: evcil olmaması lzım onların diorz işte bizde. bi rot bi kurtu parçalayabiliosa, kurt evcil hayvan deilde rot evcilse bu işte bi terslik vardır. buyur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 toggie açıkcası ben de o 3 pitbulla karşılaşana kadar pitbulların yaratılış gereği görece daha saldırgan olduunu düşünürdüm ki çok değil 2008 e kadar olan pitbull konularında "saldırganbu köpek yea" demişliğim de var ama şimdi "bu mu lan saldırgan köpek?" demeye başladım istatistiki veriler yeterli gelmiyor bir de hayvan sahiplerinin kişliğini sorgulamak lazım köpekleri yasaklayana kadar insanların hayvan edinmesini sınırlamak lazım satılan her köpeğin bir çipi ve her çipte sahibi olan kişinin TC kimlik nosu gibi bilgilerinin olması lazım, hayvan sahip değişikliklerinin aynen araba ruhsatı değişikliği kafasında devir oalrak yapılması lazım bazı köpekleri sahiplenecek kişilerin psikolojik kontrolden geçmesi lazım ki polis teşkilatında k9 partnerleri böyle seçiliyordu en son "hayvanın doğası bu" demek çok kolay ama "ben yetemiyorum" demek daha zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Frantic said: kopek serbest kalir o zaman. kopege siksana. ya da ikisini de sik, kafan raad etsin. abi köpeğin suçu yok ki, sahipleri mal lan. burada var bi kadın. 150falan. benden iri valla o köpek. motora bilmem neye de saldırırken kadını arkasından sürüklüyor. şimdi köpek mi aptal, sahibi mi? bana sorarsan sahibi daha aptal. hayvan kendisine kontrol, disiplin veren olmadığı için öyle davranıyor nihayetinde. bi de iri yarı bi amca var mesela. lan ne deli yetiştirdiyse köpeği, hayvan her şeye hırlayıp saldırıyor. adam da güle güle çekiyor tasmasından. sık iki tane de seneler boyu düşünecek bir hatıra kalsın işte. yoksa akılları başlarına gelmez ki. hıncal uluç'un da dediği gibi "bacağa mermi yedikten sonra iyileşse bile her soğukta sızım sızım sızlar orası. hep o olayı anımsarsın" ne güzel işte. kalıcı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 BabacumMostors said: köpekleri yasaklayana kadar insanların hayvan edinmesini sınırlamak lazım satılan her köpeğin bir çipi ve her çipte sahibi olan kişinin TC kimlik nosu gibi bilgilerinin olması lazım, hayvan sahip değişikliklerinin aynen araba ruhsatı değişikliği kafasında devir oalrak yapılması lazım bazı köpekleri sahiplenecek kişilerin psikolojik kontrolden geçmesi lazım ki polis teşkilatında k9 partnerleri böyle seçiliyordu en son şuna kesinlikle katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 yasası çıkar takanı çıkmaz tr'ye hoş geldiniz! lan adamlara emniyet kemeri taktırtmayı beceremeyen bir ülke be burası. utopialardan utopialara koşmak çok güzel tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 dasaaa said: yasası çıkar takanı çıkmaz tr'ye hoş geldiniz! hayır olan bilinçli köpek sahiplerine oluyor sonra yasakla pitbulu adam dogo alır onu yasakla rott u deobermanı vs i gider ya cidden severek eğitimini vs sini hakkıyla verip besleyen adam ne olacak ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Karea said: BabacumMostors said: köpekleri yasaklayana kadar insanların hayvan edinmesini sınırlamak lazım satılan her köpeğin bir çipi ve her çipte sahibi olan kişinin TC kimlik nosu gibi bilgilerinin olması lazım, hayvan sahip değişikliklerinin aynen araba ruhsatı değişikliği kafasında devir oalrak yapılması lazım bazı köpekleri sahiplenecek kişilerin psikolojik kontrolden geçmesi lazım ki polis teşkilatında k9 partnerleri böyle seçiliyordu en son şuna kesinlikle katılıyorum 100m engelsiz utopya kosusu yapilmis. @dasaaa, sahibinden ibret almazsa kopege de sikilabilir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Karea said: dasaaa said: yasası çıkar takanı çıkmaz tr'ye hoş geldiniz! hayır olan bilinçli köpek sahiplerine oluyor sonra yasakla pitbulu adam dogo alır onu yasakla rott u deobermanı vs i gider ya cidden severek eğitimini vs sini hakkıyla verip besleyen adam ne olacak ? abi gene de tehlikeli işte. Tamam köpek eğitimi aldımı akıllı hayvan vs diorz da, abi ne kadar biliyoruz sınırlarını? ben pitbulun ağzıona osursam ısırmıcak mı benı? mesela insanlar silah ruhsatsız silah taşıyamazlar,neden? çünkü en eğitimlisi bile sinirli bi anda saçmalayabilio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Verilen örneklerdeki zeka seviyesi çok üst düzeylerde gerçekten de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Pitbul çoğu ülkede olduğu gibi ülkemizde de yasak kanun sayısı 5199 olmak üzere madde şöyle ki; "Pitbull Terrier, Japanase Tosa gibi tehlike arz eden havyanları üretmek; sahiplenilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek YASAKTIR." bu madde çıktığı tarihtn itibaren bu köpeklerin sayısı Türkiye de 10 bin kadar artış göstermiştir. yani kanun caydırıcı değil bi yandan teşvik etkisi yapmış :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Frantic said: 100m engelsiz utopya kosusu yapilmis. niye ütopay olsun? bu yapılaiblecek en basit şey ki burada sorumluluğu üreticiye yükleyeceksin üreticiçiftlikten çiplenmemiş hayvan çıkarmayacak bitti, nasıl ki rakıya bandrol yapıştırıyorlar çiftlik çıkışı köpeğe de çip takacaklar o çipe girilecek ilk kayıt evcil hayvan dükkanının bilgisi olacak, evcil hayvan satıcısı hayvanı sattığında alan kişinin kaydını girecek trafik kanununda araç ne kadar el değiştirirse değiştirsin ruhsat kimin üstüneyse aracın neden olduğu kazalar yaralanmalar hatta ölümlerden ruhsat sahibi birinci sorumlu sigorta işinde bu tarz davalar geliyor özellikle anadoludan, adam arabayı satıyor çok para diye notere gitmeden direk ruhsatı da veriyor alan kişiye o araba 3-5 kere el değiştirdikten sonra son alan kişi ölümlü kaza yapıyor ve mahkeme celbi ruhsat sahibi olan ilk kişiye geliyor ticaret kanununda evcil hayvan mal olarak değerlendiriiyor ve basit bir düzeltmeyle arabalara uygulanan şey köpeklere de hayd,i haydi uygulanabilir ki bu sayede başı boş köpek sayısı da ciddi şekile azalır dünyadaki örnekleri de böyle, köpeği alan kişi değil üretici çiftlik takar çipi gidip bir köpeğe 1500 € ödeyen adam bile o hayvanı sokağa atabiliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 bahçede çiftleştirip arkadaşına veren de var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 ben şimdi farkettim bu atlarafisildayan birinin fake i heralde, salak gibi cevap yetiştirmeye çalışıyorum bende. i got trolled. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 babacum, dediklerin çok doğru da işte uygulamada hayal o. türkiye' de en azından. kaç kişi köpeğini çiftlikten alıyor ki? çoğunluk anne altından alıyor zaten. bu konuştuğum şeyler, apaçi köpek sahipleri hakkında. dediğin şeye geçerken sokak köpeği de kalmaması lazım hiç. kansere çözüm bulmak gibi bir şey olur dediğin. da işte yani, köpeğin psikolojisini anlamadan önce o tasmanın başındaki adamın halinden anlamak lazım. normal standartlardaki bir bayanın, dogo, pitbull, rot vs gibi hayvanlara şehirde bakmaması gerekiyor kesinlikle. köpek sakindir, dünyanın en sakin köpeğidir belki ama. her köpeği irite eden şeyler var, bizim ki motora gıcık oluyor mesela tutmak mümkün değil. bahçesi olmayan bakmasın şu köpeklere. hayvanlara yazık zaten. da işte adam köpeği bodruma kapamış 6 gün aç bırakmış, sen bu adama bunu anlatıcaksın. tey tey, kodumun ülkesi çok geri bu konuda. hala köpek olan eve melek girmez diyen bir zihniyete sahibiz. köpek bakmak lüks hala... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 ya istediğiniz kadar yasaklayın , yasaklar delinmek içindir illaki bir açığı vesaire bulunur yasaklarsan daha da cezbedici hale getirirsin bu da bir gerçek internet yasaklanmasın filtre vs gelmesin diye kıçımızı yırtıyoruz neden ? özgürlük için aynı şey yasaklarla çözüm üretemezsin, geçici olarak sanal bi çözüm bulursun ancak yasakçı zihniyete toptan karşıyım ben herşeyin başı eğitim diye ilk sayfadan itibaren kıçımı yırtıyorum burda ama anlatamıyorum yasaklayın rott u da yasaklayın bundan sonraki köpeğim napoliten mastiff olucak zaten romalıların arenada kullandığı köpek onu da yasaklayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Jeeztro said: babacum, dediklerin çok doğru da işte uygulamada hayal o. türkiye' de en azından. kaç kişi köpeğini çiftlikten alıyor ki? çoğunluk anne altından alıyor zaten. çoğunluk petshoptan sanki eve süs eşyası alır gibi alıyor köpeği sorun orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 ondan işte apaçiler için dedim, pitbull, rot, dogo petshoplarda bulunmuyor diye biliyorum. apaçide petshoptan hayvan alıcak para nerde zaten fasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 apaçilerin çoğu çalıyor hayvanı direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 şimdi olayın şöyle komik bir yanı var. mesela yanımda bir arkadaş var diyelim. birisi beni sinirlendirdi, "ahmet döv" dersem bu yine "silahla adam yaralamak" kapsamına mı girecek? bazen mahkemeler çok aptalca kararlar alıyor hakikaten. ha, köpeği özel olarak yetiştirmişsindir, insanlara saldırsın, göz korkutsun vs vs, o zaman silahla adam yaralamaya girebilir de, yahu altı üstü "beni rahatsız ettin o zaman ısır fino" durumu olmuş. silahla yaralamaya girecek bir mesele değil. adam yaralamaya, saldırıya felan girer de, silah... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Dddbb said: köpek uzman ellerde bir çok faydası olabilen bi hayvandır buna lafım yok ama onun dışında köpeğin nesi evcil hayvan oldum olası anlamıyorum. lol. balık uzman ellerde bir çok faydası olabilen bir hayvandır buna lafım yok ama onun dışında balığın nesi evcil hayvan oldum olası anlamıyorum. bu ne be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar