Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek silah sayıldı

Myshkin

Öne çıkan mesajlar

Bone said:

bir de köpek gezdirirken karşı kaldırımdayken bile senin tam yanında tasmalı felan yürüyen köpeği gördü diye cıngar çıkartan kişiler var. tasmasını kısa tutup ayağının yanında yürümesi felan önemli değil, 10 metre felan mesafe varken bile "o köpeği benden uzak tut, uzak tut benden" felan diye bağırıyorlar.

hani böyle insanlar varken istediğin kadar köpek gezdirmeye kurallar getir, yine de tatmin olmayacaktır bu kişiler.

Zegna said:

avrupada agızlık ile kopeginiz ile tum toplu tasıma araclarına binebilirsiniz mesela.

isveç adına konuşayım, otobüslere ağızlık olmadan bile otobüslere binebiliyorsun köpekle.
direk doberman veya türevi köpekler kabul edilir mi bilmiyorum ama doberman boyutunda köpekler gayet rahat yolculuk ediyor otobüsle.

hatta isveçte ediyor, buda da etsin. artık aşalım kendimizi. bone orda kal bence sen.

şunu anlayamadınız gitti köpek sahipleri.

yanınızda taşıdıgınız köpek sürekli etrafına sırnaşıyor, ha sevmek amacıyla, ya da başka ısırmak amacıyla orasını bılemem. ama olay bu değil. hoşlanan var hoşlanmayan var. ayrıca köpeğinin önceki hareketlerinden çok akıllı olduğunu ve senin beyninde kurdugun hayali gerçekleştireceğine neden bu kadar eminsin ki.

yine o dogo örneğini vermek istiyorum. facedeki kızın resmınde kız kafasını köpeğin ağzına sokmuş. zaten kızın kafasını alıyor köpeğin ağzı.aa görüyonmu çok uysal :D, aynı köpek kulübedeki adama neden saldırdı peki gecenin bir yarısı ?

yada bacağımı yalayan, ikide bir sokulan hayvanına tahammül etmek zorundamı insan?

zegna nın köpeğiyle karşılaştırmayın, zaten çok tehlikeli bir tür değil kaldıki hayvan zegnanın göznün içine bakıyor birşey diyecek mi diye.
Sosyal ağlarda paylaş

pitbull saldırı olaylarının çok olduğu bir gerçek. bunun sebebi pitbull alan insanların genelde köpeklerini saldırtma eğilimine sahip olması ya da pitbula katı bir eğitim verdirtmelerinden de olabilir, pitbulların gerçekten agresif olmasından da bunu bilmek zor. Ama yine de ortada pitbullardan (vb köpeklerden) oluşan bir sorun olduğu bariz ortada. Bu sebeple pitbull satımlarının sıkıca kontrol edilmesi belki de yasaklanması lazım bir süre bilemiyorum. Ama sorun sadece sahiplerinden kaynaklıysa pitbull gider doberman gelir fark etmez. İsteyen insan dobermanı da manyağa çevirebilir. Dolayısıyla bu tarz temsili davaların olması da iyi.

Onun dışında köpekler basit hayvanlar değiş çok karmaşık psikolojileri olabilir. Oldukça iki uysal ebeyvn köpekten sinir hastası köpek yavruları meydana geldiğini gördüm ve duydum zira (her elini uzatana hırlamalar vs). O yüzden bu işte köpek psikolojisine de göz ardı etmemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

thecure said:
köpek, sigara vs.

Bizim memlekette, sende de sezdiğim "ya hep ya hiç" zekası var. Zaten birşeyin ORTASINI bulmayı hiçbir zaman bilmediğimiz için(buna burjuva demokrasi literatüründe KONSENSUS denir) geliyor başımıza ne geliyorsa.
Avrupa'dan falan da örnek vermeden, Avrupa'nın bu yönünü anlamanız lazım. Bone İsveçden örnek vermiş, ben de Almanya ve Fransadan benzer örnekler verebilirim. Ama gerek sigara yasağında olsun, gerek sizin istediğiniz köpek yasağında olsun, konsensus algısı olmadı, despotizmin o ya da şu türlüsü olarak ancak konuşabiliyorsunuz.

Ben sigara yasağına BU HALİYLE karşı çıktım, hala da çıkıyorum.(Hayatımda 1 kere sigara içtim beğenmedim, yeşilay faaliyeti falan yapan da bir adamım) Çünkü, devletin görevi, sigarayı yasaklarken, yani İÇMEYENİN rahatını sağlarken, bir yandan İÇENİ de düşünmektir. "İçme lan sigara sidigit" diye de, "için baba fosur fosur gerisine koymuşum" diye de devlet yönetilmez. Sigarayı yasaklarsın toplumsal alanda, fakat içenlere yönelik de bir sigara odası yapılmasını koyarsın yasa maddesine, hem içmeyen zehirlenmemiş olur, hem içenin soğuk kışta götü donmamış olur. Avrupalılık budur.

Köpek konusuyla bağlarsam, sen köpek sahiplerine daha güzel bir yer göstermeden sokakta köpek gezdirmeyi yasaklayamazsın. Yaparsın büyük yürüyüş yolları, parklar falan, altyapıyı kurarsın, sonra yasaklarsın Tunalıda köpek gezdirmeyi.
Demokrasi de budur.

ps: Zaten yakın zamana bu melek-köpek goygoyu devam ederse pek avrupai demokrat hükümetimiz bir ayet-sure bulup yasaklar köpek beslenmesini. Şer-i hukukla yönetiliyoruz ne de olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...