Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vicdani ret de geliyor(muş)

Sleeep

Öne çıkan mesajlar

axedice said:

Escapecim kınayt oynaman benim suçum değil, bana karşı neden böyle bi nefret dolusun sen ahahaha?

Kınaytçı kınaytçı dedim adam kontrolünü kaybetti =/

arkadaşım bak yaşın kaç bilmiyorum umrumda değil, ne izliyosun ne dinliyosun o da umrumda değil, ne oynuyosun o da umrumda değil.. şimdi bak izle burayı; aynı şeyleri ben de senden bekliyorum. anlatabildiysem popondaki kırmızı ışığı yak. anlamadıysan bidaha oku.

bak abso ya saygım var uzatmamak içn böle bi post atıp gidiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Almanyada sanırım ne kamu görevi ne de askerlik zorunlu değil. Daha doğrusu ikisini de yapmasan bile pratikte bir yaptırımı yok. Ama bizde öyle olmaz, kamu hizmeti yapmayanlar bakayaya falan düşer heralde.

edit : Ha tabi masqın dediği de doğru. Yurtdışında bi şirket kurup, şirketin türkiye temsilciliğinde çalışıyor gibi gösterirsen ve 3 yıl boyunca bütün kayıtlarını adam gibi tutarsan zaten dövizliden faydalanıyorsun. Babamızın cayman adalarında şirketi yoktu işte =/
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de çalışıyor gösterince olmuyor . Fiili olarak orda olman lazım (o kısmını belki ayarlıyorlardır işte torpille belki)

Normal şartlarda orda olman lazım ve 1 yılda 2 aydan fazla burda kalmaman lazım falan , o tarz şartları bile var ( 2 ay kısmı doğru olmayabilir ama mantık o şekilde )

Yoksa şirket açmakta ne var abi , 1000 dolara açarım yurtdışında yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

chp bişey dedi mi henüz bu konuyla ilgili? dedilerse bir link bişeyler rica edicem

Milliyet şöyle diyor

CHP TEKLİF HAZIRLIYOR

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "vicdani ret" konusunda hazırladıkları kanun teklifini yakında TBMM’ye sunacaklarını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının "vicdani ret" ile ilgili sorularını yanıtlayan Tanrıkulu, "Vicdani ret ile ilgili olarak biz de bir çalışma yapıyoruz" dedi. Tanrıkulu, şöyle dedi:

"AİHM’in bu konuda Türkiye aleyhine vermiş olduğu birden fazla karar var. Türkiye ile ilgili olarak süreç beklemekte. Tanınan bir süre de var. Dolayısıyla vicdani ret AB ülkelerinde de bir anayasal hak olarak kabul edilmiş bir hak. Dolayısıyla buna eşdeğer bir düzenlemenin Türkiye’de yapılması gerekir diye düşünüyoruz. Biz de kendi tasarımızı yakında Meclis Başkanlığı’na sunacağız."

Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

Llama said:

gülün oğlu için çıkıyordur kesin bu
bi ton kural koyalarlar tek gülün oğlu yararlanır

ahah
kacan nokta su. imkani olan burokratlar, siyasiler, elitler zaten dovizli yapiyor sozde yurtdisinda calisip. sizin ruhunuz duymuyor.

zengin olana var zaten bedelli yillardir.

belli bi yılı doldurman gerekiyor ama
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...