Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harmonica tutoları

nomsaR

Öne çıkan mesajlar

evde internet bağlantım yok bir süre, derli toplu beginner için harmonica dersi var mı bildiğiniz pdf tarzında vs. ya da direk videolu dersler de olabilir.

hatta video olursa daha iyi olur notalardan ziyade overblow bend gibi teknikler için istiyorum.

c major 10 harmonica bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

play harmonica in one hour diye bi vidyo var ben temelini onla öğrenmiştim, sonra onla öğrendiklerimle kaldım ilerletmedim ksjhdfg

ama hala toplamda 1 dakika falan farklı ve güzel bişeyler çalabiliyorum, sonra başa dönüyorum :( o vidyodan baya iki üç şarkı öğrendiydim de unuttum onları, bu bi dakikalık solo yuutubda izlediğim bikaç elemandan harmanladığım bi bi dakka oldu sdfg
Sosyal ağlarda paylaş

play harmonica in one hour u indirdim izledim.

nota düzeni pratik bi alet zaten fakat teknikleri kolay değil.

daesuya bişey sorucam;

bend olayını yapamıyorum bi türlü, daha önce üflemeli olarak klarnet ve alto sax çaldım fakat bend olayının mantığını kavramış olsam dahi sesi alamıyorum.

aklıma şu geldi acaba alet yeni olduğu için olabilir mi? bir de 2. delik G drawu abartmış olabileceğimden reedini bozmuş olabilir miyim, seste bozulma var gibi.

alet başlangıç için hohner silverstone bend mi yok lan bu alette!! :)
Sosyal ağlarda paylaş

bende yapamıyodum bend ama yapmaya başladım. hiç bi yerde anlatamıyolar doğru dürüst. şimdi şekille anlatmaya çalışıyım. bende blues harp var bide yeni silverstar aldım. silverstarda da olur tabi ama daha sağlıksız olur. şekille anlatmaya çalışcam mantığı.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bak. şekilde bir deliğin yandan görünüşü var. her delikte bir tane üstte bir tane altta esnek metal çubuklar var reed deniyor bunlara. kırmızıyla gösterdim bunları. şekil 1 de görüldüğü gibi üfleyince üstteki, içe çekince alttaki reed titreşiyor.

bend yapmak içinde şekil 2 de görüldüğü gibi havayı kavisli bir şekilde üflemek veya çekmek lazım. reed ler esneyip ucu yukarı yada aşağı duğru bükülsün. çekerken düşük sayılı (1-2-3-4-5) deliklerde, üflerkende büyük sayılı deliklerde yapmak kolay. mesela çekerken dudağınla çektiğin deliğin üst yarısını kapatırsan mecburen hava aşağıdan yukarı doğru gelecektir. bide baya sert çekmek lazım. bend yaparken şekil 2 yi gözünde canlandır işte.
Sosyal ağlarda paylaş

yenı harmonice rahat bendolmaz, her harmonica aynı raatlıkta bend olmaz.

bide harmonica cok tabiri caizse organik bir alet. komasına falan bakmadan üflemek lazım, senın gönlün hoş olsun yeter.

blues harp cok datlu bend olur, geek 3 delik gerek tek delik, cok cazgır bır alettir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
şu video yu gördüm bugün heveslendim gittim aldım

http://www.youtube.com/watch?v=h4YqhH7A5C8

süper eğlenceli alet ya. serçe parmağım kadar. rasgele üflüyorum aynı adamın çaldığı gibi blues oluyor :D band de çok rahat yapılıyor.

http://www.pennamuzik.com/images/urunler/resim3-2277.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...