Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kedi yardım :(

Schwarzkopf

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar, dün yolda yavru bi kedi buldum,1-2 aylık sanırım, ön ayagı kırıktı yürüyemiyodu:( gözü iltihaplanmıştı, aldım yavruyu veterinere götürdüm, bacagı eklem yerinden kırılmış, alcıya aldılar işte, bi de göz damlası verdiler,
neyse eve getirdim süt veriyorum tavuk suyu veriyorum yemiyo, yemedigi gibi de dün iki kere kustu, :(:(çay kaşıgı ile kendim yedireyim dedim kafasını çeviriyo açmıo agzını:( sıcak yatak yaptım ona şimdi yatagında uyuyo ama halsizlik var üzerinde yemedigi için,
bayram oldugu için de kapalı vetler.
ilk defa kedi bakıyorum ne yapacagımı bilmiyorum, ölmesinden çok korkuyorum lütfen yardım :(:(
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

1-2 aylik ise sutten kesilmistir o. Yavrular icin olan islak mamalar var. Onlardan alip koy onune. Kokusu cezbedecektir muhtemelen.

Sutu de sulandirip ver, direkt verirsen ishal olur. Soguk sut vesaire de kusmasini tetikler hayvanin midesi iyi degilse. Yememe durumu yarina kadar devam ederse tekrar veterinere goturmen gerekebilir.

edit : Neredesin bu arada sehir/semt olarak ?
Sosyal ağlarda paylaş

şırınga vb. ile sıvı şeklinde besin vermeye çalış mümkün olduğunca, hasta olduğu için abartma fazla kusturursun rahatsız edersin. ama aç kalmasın.

vet telefonu bulabilirsen telefon edip bayramını kutla, bi kaç tips&tricks öğren, fikir iste. bayram sonrası tekrar bi götürüp gösterirsin
Sosyal ağlarda paylaş

evet kediyi de zaten balçova kipanın orda buldum kıyamam balçova veteriner klinigi yazıodu ipayı gectikten sonra biraz içerde..
şu an kaşıkla biraz süt içirdim içti valla cok mutlu oldumm. mide kanamasından şüpheleniyordumm :(inş bişeyi yoktur.
zaten alçısı da uzun geliyo öteki ayagı kısa kalıo yüremiyo kıyamam biraz yürürken düşüyo yuvarlanıo, vet büyüme payı bıraktı alçıda, 1 ay alcıda kalıcakmışş :(
Sosyal ağlarda paylaş

Schwarzkopf said:

arkadaşlar, dün yolda yavru bi kedi buldum,1-2 aylık sanırım, ön ayagı kırıktı yürüyemiyodu:( gözü iltihaplanmıştı, aldım yavruyu veterinere götürdüm, bacagı eklem yerinden kırılmış, alcıya aldılar işte, bi de göz damlası verdiler,
neyse eve getirdim süt veriyorum tavuk suyu veriyorum yemiyo, yemedigi gibi de dün iki kere kustu, :(:(çay kaşıgı ile kendim yedireyim dedim kafasını çeviriyo açmıo agzını:( sıcak yatak yaptım ona şimdi yatagında uyuyo ama halsizlik var üzerinde yemedigi için,
bayram oldugu için de kapalı vetler.
ilk defa kedi bakıyorum ne yapacagımı bilmiyorum, ölmesinden çok korkuyorum lütfen yardım :(:(

kusuyosa ic parazit olabilir asi yaptirdin mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Kedilerde kusmuğun içeriğide önemli. Eğer kuskuta ot felan varsa sorunyok. Yaş mama başlangıç için iyi bir seçim kokusu cezbedici olabilir.Royal Canin babycat Instinctive bulabilirsen iyi olur.

Yemek yememe olayı geçirdiği travmalardan dan kaynaklabilir.
Yemeği verdiğin zamanlarda kedinin yanında durma yanlız bırak kendi halinde ne yapıyorsa yapsın :)

Kusmalara Ek olarak ishal gibi bir durumda başlar ise hiç vakit kaybetmeden vete götür.
Sosyal ağlarda paylaş

Schwarzkopf said:

ben izmirdeyim, dün balcova veterinere götürdüm, bugun aradım kaşıkla besle dedi ama yemiyo iyice halsizleşti :( şırınga bulmaya calışıorum bi de öyle denicem :(

Valla şu bayram günü 3 öküz boğazlamaktan daha çok sevaba giriyosundur bence.
Durumunda bir gelişme varmı?
Yeni bir, öldü ak vakası olmaz umarım:(
Sosyal ağlarda paylaş

ilk gün kusmuştu arkadaşlar eve getirdigimde, bişey yemiyo die vetrineri aradıgımda strese girmiştir alçıdan, yer kaşıkla yedir falan demişti,
iştahı 2. gün bi açıldı tam açıldı maşallah :D
kakasını bile yaptı cok mutlu oldum :D bi gün görmesem özlüyorum kızımı yaa cok tatlı yaramaz şeyyy, ben nere gitsem oraya geliyo :)
etle sütle ekmekle besliyorum iyi şu an ama kırıgı tam eklem yerinde oldugu için alçısının tutmamasından endişeleniyorum ama inşallah saglıgına kavuşur yavrucak
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...