Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İran için geri sayım başladı


Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

http://www.hurriyet.com.tr/planet/19174468.asp
said:
Dünya liderlerinin İran'a tanıdığı sürenin daraldığını belirten İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, artık Tahran konusunda diplomatik çabalar yerine askeri harekatın daha olası olduğunu söyledi. BM'den gelen son haberler de İran'ın hedefte olduğunun sinyallerini veriyor.

İsrail'de yayın yapan Channel 2 televizyon kanalına konuşan Peres, uluslararası camianın İran'ın nükleer programıyla ilgili sorunu diplomatik çabalar yerine askeri harekat yaparak çözme yoluna daha yakın olduğunu söyledi.

Dünya liderleri gibi, istihbarat servislerinin de "(İran için) fazla zamanın kalmadığını gösteren saate" baktıklarını tahmin ettiğini dile getiren Peres ayrıca, liderlerden, İran'ı “ne pahasına olursa olsun” durdurmak için “verdikleri sözleri tutmalarını” istedi. Peres, “Yapılacaklar konusunda önümüzde uzun bir liste var” diye konuştu.

İsrail basınında geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun İran'a karşı bir askeri harekat başlatmak için bakanların desteğini almaya çalıştığı belirtilmişti.

İsrail basınından Batı basınına yayılan Tel Aviv’in İran’ın nükleer tesislerine saldıracağı haberleri üzerine, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, en kötü senaryoya karşı hazırlıklı olduklarını yinelemiş, “Umarım ABD, İran ile çatışma yoluna girmeden önce iki kez düşünür” demişti.

“İRAN, EL KAİDE'DEN DAHA TEHLİKELİ”

Yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak, ABD'li üst düzey bir askeri yetkiliyse İran'ın Ortadoğu'da ABD için en büyük tehdit olduğunu ifade etti.

Adının açıklanmasını istemeyen askeri yetkili, İran'ın El Kaide terör örgütünden bile daha büyük bir tehdit olduğunu ifade ederek, “El Kaide'nin gücü azaldı ancak yok olmadı. ABD ve müttefikleri için en büyük tehdit şu anda İran'dır” dedi.

Washington'da katıldığı forumda konuşan yetkili, İran'ın bir çatışmayı kışkırtmak istemediğine inandığını, bununla birlikte İran'ın nükleer silah yapıp yapmamaya karar vermediğini söyledi.

BM, İRAN'A KARŞI YENİ DELİLLER SUNACAK

BM'ye bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) da, İran'ın nükleer programıyla ilgili bazı gizli bilgileri açıklayacağını duyurdu. Gizli bilgilerin gelecek hafta kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Açıklanacak istihbarat verilerinin, İran'ın bir nükleer savaş başlığına ait bilgisayar modelleri ürettiği iddiasını ortaya koyduğu ifade ediliyor.

Associated Press ajansına konuşan diplomatlar, UAEK'nın bazı uydu fotoğraflarını da basına göstereceğini, bu fotoğraflarda nükleer silah üretimiyle ilgili patlayıcı testleri için kullanıldığı düşünülen büyük bir çelik konteynırın bulunduğunu söyledi.

UAEK geçmişte de İran'ın gizli nükleer silah çalışmaları olduğunu belirttiği bazı faaliyetleri açıklamıştı. Ancak diplomatlara göre bu kez daha önce açıklanmayan şüpheler kamuoyuna yansıtılacak.

İsrail, ABD ve diğer birçok ülke, İran'ın nükleer silah geliştirmeye çalıştığını düşünüyor. İran ise nükleer çalışmalarının barışçıl amaç taşıdığında ısrar ediyor.

Rezil bir dünyada yaşıyoruz, kamuoyları ve insanların hiç bir değeri yok. İran'ı vurmak isteyen her ülkenin tonlan nükleer silahı, denizaltısı ve santrali var. Saddam'ın sakladığı gizli nükleer-biyolojik silahları da hala çölde biyerde zaten...
Ama bu leşçiler oyunlarına boyun eğmeyene sıra sende diyorlar ve yakında daha büyük bişiler olacak.

Arap Baharı adı altında BOP'u güzelce işleme koyanlar bu ülkelere nedense El-Kaideci ve şeriatçı adamları yeni lider seçtiler "demokrasi" geldi diyerekten, hani bu dinciler Batıya tehditti?
Artık 11 Eylül'ün tamamen CIAwood mahsülü olduğuna inanıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

İran godoş arap ülkelerine benzemez yanlız. Isırmasın aniden, dikkat etsinler.


buna kesinlikle katılıyorum, ama İran'ın içindeki muhalifleride unutmamak lazım. Geçen cumhurbaskanlıgı seçimlerinde çok buyuk olaylar olmuştu. İnsanları öldürerek susturdular ama bu sefer dışardan alıcakları yardımlarla muhalifler daha güçlü olucaktır.

"Winter is coming"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

para ve gücü elde etme hırsı her muhalif kesmi elde eder. Amerika şuanki ekonomik durumunda İran'a asker göndermesi çok çok zor bişey onun yerine Libya'da yaptığı gibi muhaliflere kaynak yardımı yapar, hava operasyonu yapar. Tabi öncelikle şu füze kalkanının kurulması lazım malatya'ya.

Ayrıca mart ayında İran'da cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Orda oluşacak bi kıvılcımda herşeyi ateşleyebilir.

edit: seçimler 2013deymiş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

israil dua etsinde fakir amerikalilar kendilerini subvanse edebilmeye devam edebilsin, irak ve afganistandan tamamen cekilmeden ve 5 sene filan toparlanmadan amerika hicbiryeri isgal edemez


biişgallik kredik cıkmıştır fed'den ya. hani irana yetmez ama daha ufak bi yere yeter.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

israliin sölediği, şöle önemli. naıslsa nükleer fasilite var diye vurduk dicez diye manyak oldukları için kaldırırlare jetleri. iranın rusyadan aldığı sam'ler ucakları vurur. sonra aman bizim pilotumuzu öldürdüler ucağımızı düşürdüler diye yargarar cıkarır israil. Sonra al basına belayı işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...