fede Mesaj tarihi: Kasım 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2011 son olarak da "ya dinde şu yanlış olabilir mi acaba, çok saçma değil mi lan bu" diye azıcık kafasını uzatmaya çalışan adam otur lan sen liseli ateist demeyi de bırakırsak dünya biraz daha güzel biyer olur. hadi iyi geceler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2011 en iyi kurban islami usullere göre kesilmiş kurbanlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2011 kurbana vereceğin paranın yarısını dahi o çok düşündüğün fakir fukaraya versen, daha etkili olur 2 parça et vermekten ramazan daha etkili bu konuda hiç değilse ellerine doğrudan para geçiyor,nasıl harcıcaklarına/temek ihtiyaçlarına ayırabiliyorlar. zaten bayramlar tek bu işe yarıyor, bayramlar olmasa kimsenin fakir fukarayı düşünceği yok verdiğin etle anca çocuklar seviniyor, anne/baba haftaya ne yeriz acaba diye kara kara düşünmekle meşgul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Kasım 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2011 said: kurban kesmenin dinen saygı duyulması gereken bişey olduğu mevzusuna girmiyorum bile. aa bu dininmizin bi vecibesi o zaman ona bişey dememeliyiz devri geçeli çok oluyo. aynı taraftarlığı şeriat ülkelerindeki recm uygulamalarında da bekliyoruz. o da dini vecibe kadınlara recm olayı ne kuran'da var ne de hz.muhammedin herhangi bir sözünde. o tamamen lanet olası arap ülkelerinin islamı mahvetmelerinin bir ürünü sadece. lanet olsun öle bişeye.. said: banane ayrıca isterse sokaklar kan gölüne dönsün, dönüyor zaten, kurban bayramında sokaklar kan gölüne dönsün, allah için kan akıtmak bunu bütün şehire yaymak lazım deseler onu da yaparlar. hayır arkadaşım sokaklar kan gölüne dönmesi olayı tamamen bizim türk insanın ya da insanların magandalıgı. toplu kesim alanları olmalı ve artıklar kanlar vs bi yere biriktirilip imha edilmeli.. doğrusu bu. ki bu yapılıyo bazı yerlerde. al kurbanını git orda kestir. 2 3 tane gerizkealının sokakları kan gölüne çevirmesi olayıan aldanmayın!! cürük yumurta onlar işte.. said: mevzu katliam değil, yardımlaşma da değil aslında 11 ay aç gezen adama al la senede bi kere et ye denir mi köpeğe kemik atar gibi. bi önce herkes ekmek, süt, sebze meyve yeseydi düzenli ondan sonra ete geçseydik ; @flash sürekli yardımlaşmak zaten islam dininde var fede.. bilmeden mi konşuyosun anlamadım gerçi.. ama bu yardımlaşmayı, "ben müslümanım" takılıp yapmayan gerzek müslümanlar var evet.. ama dediğim gibi genel olarak islam dininide sürekli bi yardıomlaşma olayı vardır. bakın islam dini diyorum bana arap ülkelerini veya ülkeleri örnek göstermeyin. ben sadece burda "salt" islamdan bahsediyorum. ekleme: dediğim gibi bizim aslında bahsettiğimz ve insanların ya da insanlarımızın yapmadıgı şey bu asıl.. devamlı yardımlaşmak, hatırlanmak. öle işte ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Kasım 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2011 İşte bu. Argümanla gelmiş adam. Harika bir tespit, senede bir gün fakir fukarayı hatırlamak da yanlış. Yardım yapıyorsan ve buna gönülden inanıyorsan fede'nin dediği gibi her zaman yap. Bir kardeş aile bul, yardımcı ol. İmkanın varsa bir çocuğun aylık öğrenimini üslen. Senden büyük insan tanımam o zaman. Ama insanlar 1 ay bile olsa yardımlaşmaları da iyi birşey be arkadaşım. Hayat iş - okul - ev güzergahından ibaret değil. Ne insanlar, ne hayatlar var. Abi 3 - 5 aydır et yememiş insan var lan. Düşün işte, ona para bulamayan insanlar var. Kilosu 30 lira ama yok adamda işte. Yok. Abi kimse açlıkla, eksiklikle terbiye edilmesin. Varlığı da bilirim, yokluğu da. Çok şükür durumum iyi şu anda. Umarım hiç aç ya da ete hasret kalmazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Kasım 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2011 cevap verdim üste vaperon.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2011 yardımlaşmanın dini mini olmaz da.ben yardım etmenin zenginlerin işi oldugun düşünüyorum.yani halin vaktin yerinde kafan rahat olacak.kendini zor idare eden adamların afrikada cocuklar aç yada adam orda çöpü karıştırıyor biz hamburger yiyoruz demesini,dert etmesini mantıklı bulmuyorum kurban işi ise milletin öyle böyle napıp kestiği birşey .böyle zamanlarda kendinden daha kötü durumda olana yardım etme fırsatın doğmuş oluyor.1 kilo et yardımı kimsenin hayatını kurtarmaz tabi.ama bi vesiledir.yardıma muhtaçsan yardımı sorgulayamazsın bence.yardım yardımdır. yani bana et verceğine cocugumun okul parasını öde diyemezsin kimseye sdf ayrıca türkiyede gerçekten(bu önemli sadece fakir olmak yardıma muhtaç olma kdemek değil bence) yardıma muhtaç insanlara yardım edilmeli edilcekse. hayvan katliamı konusunu konusmaya gerke yok ztn sfs.365 gün yapılan katliam 2 gün tvde konu oluyor bizim eve gelen temizlikçinin cocugu falan hasta mesela.yardıma ihtiyaçları olan bir aile.lakin annem markete gittiğinde bunlara tavuk almış bol bol.biz tavuk sevmiyoruz pirzola yiyoruz dedi işini kaybetti mesela gitsin yesin pirzolasını.bu zihniyete yardım mı edilir lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 brava red Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 eğer kestiğin eti kendinin tanıdığı olan ancak 2 ayda 2 kere et yiyebilen adama veriyorsan verme abi. illa kurban kestireyim diyorsan önceki sayfalarda afrika hedesi var. gayet mantıklı. adamların ağzına 1 yıl et değmiyordur. yaptığın iş bir işe yarar en azından. kurban kesip eşe dosta dağıtmak resmen orta halli memur pokeri. ne gelen para/yemek dişe dokunuyor ne de tatminkar bir iş çıkıyor ortaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 yani yılda 1 kere yapılan birşeyin hakkını vermek lazım şuan mesela depremzedelere gönderilebilir çadırlarda bi kaç gün kavurma pilav yenir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 patide heralde ihh, kimse yok mu vs gibi yerlere para verecek adam yoktur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 var tabi ki. napolyon hepimiz adına yollayacakmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Verdigin parayla et alirlarsa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Diyanet İşleri'ne verdim ben Somali için, 380 lira aldılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Somali :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Van'a yeterince yardım yapıldı bana göre. Fazla paraların gidecekleri yerlerden kuşkularım var. Somali'deki dram daha şiddetli gözümde. Diyanet'e de güvendiğim için verdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Diyanete güvendiğin için verdiysen sorun yok zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 750ye aldık bu yıl. Daha küçükleri iyi olmaz. Doğuda aynı koyun 500 lıra falan çok fark var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 olm seneye danaya girelim lan burdan birleşip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 ya ben o danaya gırmeye ısınamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2011 tamam danaya girmek demeyiz de "ortak dana sevabı" deriz ayıbedion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saturn Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 600 aldım ve profesyonel birisine kestirdim kurban canlı ve derisi yüzülüp 4 parçaya ayrılmış haldeki zaman arası 15-20 dakikaydı belkide daha az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
saturn Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Hadi kurban kesenleri küçük görelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 naptın saturn o 4 parçayı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2011 635 mi 665 mi ne o civarda sayılar gördüm mezbahada kartlar üzerinde ama bu sene çıkan et acayip az geldi gözüme koyunlar falan ufaktı hep nedense Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar