Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: Absolut, 06 Ekim 2004 17:01 tarihinde demiş ki: Anlayamadın hala. Ben ezana kulağımı tıkamak değil, anladığım dilde olmasını istiyorum. [signature][hline]-Micheal Jordan mı ??? -Hayır cormadım Genciz Güçlüyüz Atatürkçüyüz ...
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: KaMoNJuK, 06 Ekim 2004 09:48 tarihinde demiş ki: Al bi cok bilmiş kişi daha ben ona konuşamassın demedimki yorum yapamassın dedim çünkü yaptığı yorum dini biliyormuş gibi bu şekilde yorumu yanlış ayrıca cok bildiğini sanan ve bilen kişi acaba müslümanmıki allah ın 99 isminde tanrının geçmediğini bilmiyor :D Koskoca yazdığım şeyden anladığın kadarı sadece bu kadarsa yazık, gerçekten çok yazık... Milleti çok bilmişlikle suçlamadan önce kendin bir şeyler öğren. Din hakkında hiçbir bilgin olmadan kulaktan duyma hurafelerle müslümanım diye gezip insanları afaroz etmek, insanları din karşıtı yapmak öyle kolay olmasa gerek değil mi? Dediklerimi bi kez daha oku da anla! Ha o 99 isme gelince. O isimlerin tamamı Arapça ve Ortadoğu kökenli kelimelerdir. Bu yüzden o sırada bu yörede olmayan Türklerin isimlerinin geçmemesi doğal. O sırada Arapların etkileşime geçmediği toplumların ismi geçmez. Ayrıca o 99 isim sıfat niteliği taşımaktadır. Bir de Tanrı yasak demişsin. Günah demişsin. Söylesene bana, bu herşeye kadir herşeyin üzerinde tuttuğun Allah'ın senin için o kadar mı aciz o kadar ki anlayışsız ki kendisine sırf farklı bir isimle seslendi diye karşısındakini amacına ve söylemek istemediğini anlamadan suçlayacak? O kadar mı güçsüz ki karşısındakinin demek istediğini değil kelimelerini seçip onları yanlış anlayacak? Eğer öyleyse o gerçekten dendiği gibi herşeye kadir olabilir mi? Saçma sapan konuşmayalım. Hakikaten dini bakımdan sadece kafana sokulmuş 3-5 kulaktan dolma hurafe bilgiden başka bir şeyin yok. Yazık, işte bu tür davranışlar yüzünden insanlar terör işlemeyi İslam'ın gereklerinden sanıyor, işte bu yüzden insanlar cihad adı altında önüne gelen "kafir"e saldırıp evini yakıyor. İnsanlara çokbilmiş diyeceğine ne dediklerini oku da biraz öğren. Bilmeden konuşma böyle. Ama malesef bu dediklerim de boşa gidecek. Gördüm ki bir önceki mesajda yazdıklarımı algılayamamışsın, bunu da algılayamaman doğal. İnsan beynini öğrenmeye kapatıp kulaklarını tıkadıktan sonra doğaldır bu. Hey gidi ortaçağ köylüsü mantığı... Neyse, "hiçkimse görmek istemeyenler kadar kör değildir." derler, doğrudur. Seni İslamla pek alakası olmayan dininle başbaşa bırakıyorum.[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. [Bu mesaj Rewendor tarafından 06 Ekim 2004 17:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: Absolut, 06 Ekim 2004 17:01 tarihinde demiş ki: Anlayamadın hala. Ben ezana kulağımı tıkamak değil, anladığım dilde olmasını istiyorum. +1[signature][hline]-Micheal Jordan mı ??? -Hayır cormadım Genciz Güçlüyüz Atatürkçüyüz ...
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Dine, ezana karşı en ufak bir şakayı bile yaptırmazsınız, Türkçe ezan lafı ortaya çıkınca, ezanı yabancı müzik ile karşılaştırırsınız. Aynı kulvardalar heralde gözünüzde. Allah'ın arapça bir kelime olduğunu, ve arapçada tanrı anlamına geldiğini bilmez, Türkçe olan tanrıyı kullananlara kafir dersiniz. Tabiki 99 isimde tanrı olamaz, çünkü hepsi arapça. Eğer peygamber türk olsaydı, bugün sizin gibi araplar, Tanrı demeyenler kafirdir diyecekti. Tanrının gücü her şeye yeter dersiniz, sonra gelir böyle basit bir mevzuda, onun gibi gücü sınırsız bir varlığı savunursunuz. Sizi yaratan bir gücü, siz kim oluyor da savunmaya çalışıyorsunuz? O zaman öteki dünya neden? Eğer insanlar cezalarını zaten orada çekeceklerse, burada siz kim oluyor da, bizzat tanrı tarafından yargılanacakları yargılıyorsunuz? İslam hoşgörü dinidir dersiniz. Şu başlığı baştan okumanızı tavsiye ederim, görün ne diniymiş. Sizin gibi insanlar, ancak inananları dinden soğutur, inanmayanları nefret ettirir.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)
AngeLinFirE Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: Penthesilea, 06 Ekim 2004 17:31 tarihinde demiş ki: Sizin gibi insanlar, ancak inananları dinden soğutur, inanmayanları nefret ettirir. bencede..[signature][hline]BurN BabY BurN!
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: Kithnos, 06 Ekim 2004 15:48 tarihinde demiş ki: said: KaMoNJuK, 06 Ekim 2004 15:22 tarihinde demiş ki: ALLAH ın anlamı türkçe tanrı olsa bile bu kelimeyi kullanamassın cünkü dince yasak ozaman git duanıda türkçe oku :P ALLAH akıl fikir versin nediim :D Tanri demek neden yasak olsun anlamasi cok zor ... Biz turkce konusmuyalim o zaman dinden konusurken . her seyin arapcasini soyliyerek konusalim !!.. Ayrica duanin Tr edilmesindede bi sakinca goremiyorum... Ezanlarda Turkce okutulmali bence. Camiye cikip birinin anlamadigin bi dilde ezan okumasindansa turkce okusun da anla iste daha guzel degil mi ?? Neyse konu nerelere gelmis... Ben hos buldum yaziyi...kimseyle dalga flm gecilmemis bence yazida da hahahahahaha sana sadece gülüyorum yaa sen olayın müslümanlık tarafına bakmıosunki müslümanın diosan zaten onu öğrenmek zorundasın . ezan türkçe okunsunmuş deget yaa :D[signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz !
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Anlamadığım ve bana hiçbirşey ifade etmeyen cümleleri ezbeleyip, telaffuzu yarım yamalak dua okumak mı muslumanlık?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Kızımız Duru
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: Rewendor, 06 Ekim 2004 17:07 tarihinde demiş ki: said: KaMoNJuK, 06 Ekim 2004 09:48 tarihinde demiş ki: Al bi cok bilmiş kişi daha ben ona konuşamassın demedimki yorum yapamassın dedim çünkü yaptığı yorum dini biliyormuş gibi bu şekilde yorumu yanlış ayrıca cok bildiğini sanan ve bilen kişi acaba müslümanmıki allah ın 99 isminde tanrının geçmediğini bilmiyor :D Koskoca yazdığım şeyden anladığın kadarı sadece bu kadarsa yazık, gerçekten çok yazık... ... Kardeşim ne adamlar varya anlamkmı istemion burda müslümanlıktan bahsediyoruz müslümansan konuş sabaha kadar ama böyle konuştuğundan müslümanlığı bilmediğini cıkarıorum kendi kafana mantıklı geleni deil müslümansan müslümanlığın gerektirdiğini yapıcaksın ALLAH ın zorunamı gidiyor baska isim bundan neden günah flnn saçmalıosun[signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz !
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: Penthesilea, 06 Ekim 2004 17:31 tarihinde demiş ki:Allah'ın arapça bir kelime olduğunu, ve arapçada tanrı anlamına geldiğini bilmez, Türkçe olan tanrıyı kullananlara kafir dersiniz.[/b] Tabiki 99 isimde tanrı olamaz, çünkü hepsi arapça. Eğer peygamber türk olsaydı, bugün sizin gibi araplar, Tanrı demeyenler kafirdir diyecekti. [/b] ya ne saçmalıon sen bizim dinimiz o dile dayalı bir dil sen hala cıkmış türçe su bu diosun o dilde yapman gerekiyor . Dinimizce kabir zamanında bile sana sorulan sorular arapça olacak tmm mı .ya bimeyen konuşmasın saçmalamayın yal[signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz !
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: Absolut, 06 Ekim 2004 17:57 tarihinde demiş ki: Anlamadığım ve bana hiçbirşey ifade etmeyen cümleleri ezbeleyip, telaffuzu yarım yamalak dua okumak mı muslumanlık? Git arapça öğren nedediğini anlarsın :D[signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz !
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: KaMoNJuK, 06 Ekim 2004 17:58 tarihinde demiş ki: Kardeşim ne adamlar varya anlamkmı istemion burda müslümanlıktan bahsediyoruz müslümansan konuş sabaha kadar ama böyle konuştuğundan müslümanlığı bilmediğini cıkarıorum kendi kafana mantıklı geleni deil müslümansan müslümanlığın gerektirdiğini yapıcaksın ALLAH ın zorunamı gidiyor baska isim bundan neden günah flnn saçmalıosun Benim dinim seni ilgilendirmez. Müslümanım veya değilim bunu burada belirtmek zorunda da değilim. Yazık. Gerçekten kafana doldurulmuş yobaz ve geri kafalı sabit fikirler öyle etkilemiş ki seni hiçbir şey göremez olmuşsun. Müslümanlığın zorunluluğu falan değildir Allah diye hitap etmek. Tamamen saçmalamışsın. Esas konuyu anlamak istemeyen sensin çünkü buradaki herkes tartışıp tez öne sürerken sen sadece takılmış plak gibi aynı şeyleri tekrarlıyıp haksız olunca ya cevap vermekten kaçıyor ya da konuyu değiştiriyorsun. Müslümanlık konusunda en ufak bir fikri olmayan ve sadece kulaktan dolma hurafelerle müslümanım diyen biriymişsin, eğer mutluysan öyle kal, bundan sonra da buraya mesaj atma. Çünkü senin anlayışında değilim ben. Senin gibi ezbercilik oynamıyorum, araştırıyorum. Senin gibi her önüme konanı kabul etmiyor, doğrusunu araştırıyorum. Hayatında kaç defa Kur'an okudun diye sorsam cevap vermeye yüzün kızarır. Madem bizim yaptıklarımız günah senin kafana göre, yazma buraya. Uyarını yaptın dinlemedik farzet. Kafana göre takıl, nasıl Nuh Peygamber'in uyarılarını dinlemeyenler cezasını çektiyse biz de çekeriz, sana mı düştü bizi kurtarmak? Öyle düşün sen. Sözlerimi bitirirken sana Weird Al Jankovic'ten "Livin' on an Amish Paradise" şarkısını hediye ediyorum.[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
AngeLinFirE Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Müslüman olmak arapçayı zorunlu hale getirmez.Duayı ve ezanın Türkçe okunmasını isteyenelere "inançsız" muamelesi yapılmasını kınıyorum.İnanç bu tür kriterlerle değerlendirilmemeli.[signature][hline]BurN BabY BurN!
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: KaMoNJuK, 06 Ekim 2004 18:02 tarihinde demiş ki: said: Penthesilea, 06 Ekim 2004 17:31 tarihinde demiş ki:Allah'ın arapça bir kelime olduğunu, ve arapçada tanrı anlamına geldiğini bilmez, Türkçe olan tanrıyı kullananlara kafir dersiniz.[/b] Tabiki 99 isimde tanrı olamaz, çünkü hepsi arapça. Eğer peygamber türk olsaydı, bugün sizin gibi araplar, Tanrı demeyenler kafirdir diyecekti. [/b] ya ne saçmalıon sen bizim dinimiz o dile dayalı bir dil sen hala cıkmış türçe su bu diosun o dilde yapman gerekiyor . Dinimizce kabir zamanında bile sana sorulan sorular arapça olacak tmm mı .ya bimeyen konuşmasın saçmalamayın yal Bilmeyen konuşmayacaksa senin burada tek kelime etmeye hakkın yok. Daha İslam kültürü ile Arap kültürü arasındaki farkı bilemiyorsun. Söylediğin hiçbir şeyden de haberin yok, sadece ezberlemişsin, tekrarlıyorsun...[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: KaMoNJuK, 06 Ekim 2004 18:02 tarihinde demiş ki: ya ne saçmalıon sen bizim dinimiz o dile dayalı bir dil sen hala cıkmış türçe su bu diosun o dilde yapman gerekiyor . Dinimizce kabir zamanında bile sana sorulan sorular arapça olacak tmm mı .ya bimeyen konuşmasın saçmalamayın yal Asıl sen saçmalama ya... Ne dediğinin farkında mısın? Bu din sadece Araplara mı geldi ki herşey Arapça yapılıyo? Evrensel bir dinidir Müslümanlık saçma sapan mesajlarınla hem kötü imaj sergiliyosun hem de cehaletinle milleti kızrıdıyosun. Ciddi bi tartışmanın ortasında ":D" yapman da ayrı bi saçmalık[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Eylül 2004 16:41 tarihinde demiş ki: hayır adamlar bi de inatla türkleri seviyo yani. ehuh. anlaşılır şey değil. ben de sizi seviyom lan!
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: Absolut, 06 Ekim 2004 16:14 tarihinde demiş ki: İster Allah derim ister Tanrı derim bunu kimse yargılayamaz. İstediğini deme diyen yokki sadece müslümanlıkla ilgili inanmayan kişi yorum yapıyor biliomuş gibi yanlışını söylüyorum kabullenmiyor .[signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz !
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Olay bu yani :) Basit kafaların, basit çözümü :) Sıkışınca git Arapça öğren :) Peki Kuranın evrenselliği kavramına ne oldu? Herkes Arapça öğrensin, bilmeyenler kafirdir diye birşey var mı yok mu Kuranda? Yok ise sen Kuranı başkalarına yanlış ifade ettiğin ve keyfine göre değiştirdiğin için esas kafir sen misin değil misin? Yanacaksın cayır cayır :) Bak tutuşur cevap yazarsın hemen şimdi :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Kızımız Duru
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: Asteroth, 06 Ekim 2004 18:07 tarihinde demiş ki: said: KaMoNJuK, 06 Ekim 2004 18:02 tarihinde demiş ki: ya ne saçmalıon sen bizim dinimiz o dile dayalı bir dil sen hala cıkmış türçe su bu diosun o dilde yapman gerekiyor . Dinimizce kabir zamanında bile sana sorulan sorular arapça olacak tmm mı .ya bimeyen konuşmasın saçmalamayın yal Asıl sen saçmalama ya... Ne dediğinin farkında mısın? Bu din sadece Araplara mı geldi ki herşey Arapça yapılıyo? Evrensel bir dinidir Müslümanlık saçma sapan mesajlarınla hem kötü imaj sergiliyosun hem de cehaletinle milleti kızrıdıyosun. Ciddi bi tartışmanın ortasında ":D" yapman da ayrı bi saçmalık Kusura bakma ama cok anlayış özürlüler var burda ben araplaramı geldi dedim dini yapıcaksan arapça bilip kuranı arapça okıyacaksın nerde yazıo kuran türkçe olur die neler var sizin gibilerle uğraşmak zor bide bildiğini ve düzgün bişi dediğini sanarak sırıtmış tek gülüncek sey sensin :D[signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz !
Werewolf Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: AngeLinFirE, 06 Ekim 2004 18:06 tarihinde demiş ki: Müslüman olmak arapçayı zorunlu hale getirmez.Duayı ve ezanın Türkçe okunmasını isteyenelere "inançsız" muamelesi yapılmasını kınıyorum.İnanç bu tür kriterlerle değerlendirilmemeli. Aynı fikirdeyim ama gene de bağnaz damgası yemişiz. Ne kadar güzel.[signature][hline]the traitor, the puritan and the retired one
AngeLinFirE Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: KaMoNJuK, 06 Ekim 2004 18:07 tarihinde demiş ki: said: Absolut, 06 Ekim 2004 16:14 tarihinde demiş ki: İster Allah derim ister Tanrı derim bunu kimse yargılayamaz. İstediğini deme diyen yokki sadece müslümanlıkla ilgili inanmayan kişi yorum yapıyor biliomuş gibi yanlışını söylüyorum kabullenmiyor . Bu konuda araştırma yapıp doğru bilgi sahibi olmak için inanmak mı gerekir illa? Burda sawunduğun konu hakında en az bilgi sahibi olan sensin.[signature][hline]BurN BabY BurN!
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Kamonjuk : Gerçekten konuşmaya değmeyecek birisin. Ya kafanda bi sakatlık var , ya da aklın sıra lafı değiştiriyosun. Ne diyim Allah yardımcın olsun. Benim sana söyleyecek lafım kalmadı.[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Eylül 2004 16:41 tarihinde demiş ki: hayır adamlar bi de inatla türkleri seviyo yani. ehuh. anlaşılır şey değil. ben de sizi seviyom lan!
Holy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 yahu bi sakin olun bi relax din ile ilgili şeyleri tartışmak yasak burada haberiniz var değil mi?[signature][hline]BabacumMostors, 12 Mayıs 2004 21:47 tarihinde demiş ki: herhangi bir şeyin korkusu da insanları bir araya getirir ben bi allahtan kokrkarım o yüzden imamlarla fln samimiyim Paticik Fm
Werewolf Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: Absolut, 06 Ekim 2004 17:57 tarihinde demiş ki: Anlamadığım ve bana hiçbirşey ifade etmeyen cümleleri ezbeleyip, telaffuzu yarım yamalak dua okumak mı muslumanlık? Hayır değil, fakat şöyle birşey var, namazda okunan surelerde en ufak bir harf hatası bile namazı bozuyor, Türkçe'ye çevirildiğindeki anlam kaymalarının oluşma ihtimali yüksektir ve bu da bozabilir.[signature][hline]the traitor, the puritan and the retired one
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 herkez aynı telden calıyor eğer müslümansanız biliyor olmanız lazım tabi gercek anlamda müslümanım diosanız nüfus kağıdında yazma ile bitmiyor . Ben burda müslümanlığın istediklerini söylüyorum bunların aksini ispatlıyacak cıksın susıım . Eğer inanmıyorsanız görüşürünüzü yazabilirsiniz ama kural koyar gibi konuşmazsınız görüşünü yap ama lak lak yapıpta başkasının dinine laf atma bukadar daha konışmıyacam arkamdan nekadar git ne bilion fln desenizde tınn diyorum şimdiden bosa konuşun :D Gidin bir hoca ile yada biraz kitap okuyın [signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Adamı keep inden alırım.Haberi olmaz ! [Bu mesaj KaMoNJuK tarafından 06 Ekim 2004 18:20 tarihinde değiştirilmiştir]
AngeLinFirE Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: W3r3wolf, 06 Ekim 2004 18:14 tarihinde demiş ki: said: Absolut, 06 Ekim 2004 17:57 tarihinde demiş ki: Anlamadığım ve bana hiçbirşey ifade etmeyen cümleleri ezbeleyip, telaffuzu yarım yamalak dua okumak mı muslumanlık? Hayır değil, fakat şöyle birşey var, namazda okunan surelerde en ufak bir harf hatası bile namazı bozuyor, Türkçe'ye çevirildiğindeki anlam kaymalarının oluşma ihtimali yüksektir ve bu da bozabilir. al işte olay da bu zaten.Bilmediğin bir dilde dua ederken yapacağın yanlış sayısını bir düşünsene.Türkçe okunduğunda en azından kötü birşey söylemediğni bilirsin içinde rahat eder.[signature][hline]BurN BabY BurN!
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2004 said: KaMoNJuK, 06 Ekim 2004 18:15 tarihinde demiş ki: herkez aynı telden calıyor eğer müslümansanız biliyor olmanız lazım tabi gercek anlamda müslümanım diosanız nüfus kağıdında yazma ile bitmiyor . Ben burda müslümanlığın istediklerini söylüyorum bunların aksini ispatlıyacak cıksın susıım . Müslümanlığın yani Kuranda belirtilen birşey mi bu ibadetin Arapça olması mı? Yoksa İslam Arapların olduğu bölgeye geldiği için mi Arapça sadece?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Kızımız Duru
Öne çıkan mesajlar