Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpeğim rahatsızlandı bi akıl bi tavsiye :(


GenjuroXXX

Öne çıkan mesajlar

16 aylık golden retriever'ım var , cinsinden de anlaşılıcağı gibi çok hareketli, baya aktif bişey..

2 gün önce her köpekte olabileceği gibi aksırma / kuru öksürük karışımı bi hareketi oldu bikaç kere normaldir olur diyip cok üstünde durmadım...
Dün akşam eve gidince farkettim hemen evdekilere sordum bütün gün hiç havlamamış , hala kuru öksürük ve aksırması devam ediyo üstüne bide hıçkırık ve kusmaya çalışır gibi bir hareketi vardı midesinden degil ama boğazından cıkarmaya çalışıyo açtım baktım agzını bogazında bişey yok , hemen alıp veterinere götürdüm kadın baktı etti ciğerlerini dinledi bronşları dolu dedi ayrıca 38-38.5 derece olması gereken ateşi 39.5 dereceydi bide bademcikleri hafif şişmiş, antibiyotik + ateş düşürücü yaptı.

Eve getirince bi iki kere daha tekrarladı, sabah kalkınca baya şiddetli devam ettiğini farkettim ayrıca beyaz bol köpüklü balgam çıkarıyo hayvan, bilmiyorum arkadaşlar veterinerin söylediği beni tatmin etmedi tam olarak malesef iştahı var hayvanın yemek yiyo su içiyo ama sanki bişey takılı gibi boğazına hareketlerine bakınca hıçkırığımsı aksırma ve kusmaya calısma hareketine bakınca fakat dediğim gibi yemek yiyor takılmış olsa bişey yiyemezdi kolay kolay diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum

1 ayrıntı daha ; buldugu herşeyi yiyo kagıt, mineflo ilaç ambalajı zaten battaniyesi'nin üstünde vardı o yüzden bu kadar şüphem.. başına böyle bişey gelmiş olan var mıdır? lütfen tavsiye ve yardımlarınızı eksik etmeyin zira yüreğim parçalandı sabah sabah hayvanı o şekilde görünce :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğim gibi zaten veteriner'e götürdüm tek sorun , içime sinmiyo bi türlü linkini verdiğin hastaneye de malesef gitmek gibi bi imkanım yok işten eve döndüğüm saatte orası kapalı oluyo bildiğim kadarıyla , sadece başına böyle bi durum gelen varmı daha önce onu öğrenmek istedim ama tavsiyen için teşekkürler eğer en kısa sürede durumunda iyileşme olmazsa izin alıp götürücem tekrar..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bronşit aşısı yoktu az önce hastaneden geldik zaten daha da kötüleşmişti aksırması izin alıp götürdüm faranjit olmuş dedi veteriner... neyse en azından 2 veterinerde aynı teşhisi koydu içim rahatladı biraz antibiyotik tedavisine devam edicez umarım bi an önce iyileşir =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vargath said:

vaperon said:

Hiçbirimiz vet değiliz burada.


Ben veteriner hekimim, bildiğim kadarıyla bir-iki kişi daha var. Ancak böyle forumdan, telefondan falandan filandan hayvanı görmeksizin teşhis koymak inanın çok zor. Ata Demirer'in Niyazi Gül tiplemesi gibi hissediyoruz.


Veteriner hekim olduğunu bilmiyordum. Sadece doğru yönlendirmek istedim köpüşün iyiliği için. Yoksa özel bir sebebi yok. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

16 aylık bir köpeğin 2 kere (en az 1 ) bronşit aşısı olması lazımdı zaten, zamanında yaptırsaydınız köpeğiniz ya hasta olmazdı yada çok hafif geçirirdi 2 günde atlatırdı farkına bile varmazdınız.


antibiyotik yada çok ağırsa hastalığı penisilin türevleriyle tedavi ediliyor ama körlemesine ilaç vermeyin tabi vet hekim gereken tedaviyi verir zaten.

hayır vet değilim köpeğim var .

umarım diğer aşıları tamdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

stimpak said:

antibiyotik iğneyi yiyince bi anda ayağa kalkıcak falan sandın sanırım sen, ertesi gün sorunun devam etmesi normal.

bi anda iyileşmesini beklemek saçma. tedaviye başlamışsınız zaten, aksatmazsanız kalıcı bi sorun olmadan iyileşir köpecik. geçmiş olsun.


Dediğim gibi öksürüğü sanki bogazina bişey takılmış gibi geliyodu ondan dolayıydı bütün endişem , neyseki tedavi işe yaradı tekrar turp gibi oldu köpeğim herşey yolunda şimdilik hatta nerdeyse tamamen düzeldi bile diyebilirim özellikle veteriner ve köpek sahibi arkadaşların alakasına teşekkür ederim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...