Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rızası ile birlikte olmus


Masquerade

Öne çıkan mesajlar

said:
Yargıtay, 13 yaşında satıldığı 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç'nin davasında yerel mahkeme gibi, küçük kızın, babası yaşındaki kişilerle 'rızasıyla' birlikte olduğu ve 'Ahlaki kötülüğün farkında olduğu' yorumunu yaptı.

http://www.ensonhaber.com/tecavuz-davasinda-yargitaydan-utandiran-karar-2011-10-31.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şimdi verilicek ceza falan tartışılır da burda rızası ile birlikte olmuş kısmına gerçekten niye bu kadar takılındı ben anlamadım...
Tamam 13-15 yaşında bi kızın rızası tartışılabilir de aynı kıza zorla bişeyler yapılması ile kızın para için bilerek ve isteyerek yapıyor olması yasal olarak da aynı kefeye koyulmamalı bence...
Bilmiyorum ben mi yanlış anladım konsepti de yapanlar zaten ceza alıyorlar gibi gördüm ben...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olm bişey söyliycem. bu hakimler, savcılar nerden çıkıyor yahu.

ben adliyede stajımı yaparken 4. ağır cezada, hakimin sanıklara ana avrat gitmediği kalıyordu en ufak bir suçluluk kanıtı varsa. mahkemedeki savcı uzun saçlı, rockçı tipli bir herifti. o da destek çıkardı hakime. behzat ç gibi ortam varsı stajyer sıralarında.

bir kaç arkadaşımdan daha da buna benzer tecrübeler işittim.

şu ülkede hiç bir şeyin homojenliği yok mu yani nedir. üstelik adli makamlarda, eşitliğin, homojenliğin tavan yapması gereken makamda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

-akif beki mode on-

seneler senesi hukukun üstünlüğü diline dolayanların, her başları sıkıştığında yargıya sığınanların işlerine gelmeyince nasıl da yargı kararları ve değerli hakimlerimiz, savcılarımız hakkında aleyhte kamuoyu çalıştırma çabalarına girdiklerini görüyoruz.

bir işe yaramayacağını bugüne kadar çokça göstermiş olsalar da, bu tavırlardan bıkan halk adına, bu intikamcılığa, bu hesapçılığa, bu rövanşistçiliğe son vermeye davet ediyorum bu kişileri. olur ya, bu beyhude çabalarını bırakırlar da birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde toplumu germeye bir son verirler.

-akif beki mode off-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar yalniz kararda kizin yasi 15 tespit edilmis. Cinsel saldiri, cocugun cinsel istismari ve resit olmayanla cinsel iliski suclarinin sartlarina bakarsak 15 yasinda ve rizasi oldugu belirlenen biri icin mevcut yasalarimiza gore verilen karar yasaya uygun gibi.

Bakin ogru yanlis demiyorum. Yasaya uygun diyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar aynı şeyi sorucam ama ben, bakın yapılanın suç olduğu konusunda hemfikir zaten herkes ki ceza alıcak yapanlar...
Yalnız 15 yaşında bi kızın kendi rızasıyla bişeyler yapmasıyla tecavüze uğramasına aynı ceza verilmesi saçma olur,arada ayrım yapılması bence de doğru..
Ha verilen cezalar az derseniz katılırım bana göre yapanların cinsel organlarını kesip ellerine vermek lazım, ama 15 yaşında kızın rızası mı olur demek saçma yani...
Avrupada,Amerika'da falan 18 yaşında hala bakire olan kızlara asosyal muamelesi falan yapıyorlar ^^
15 yaşında lise tercihi yaptırıyoruz, 17'sinde üniversite seçiyor çocuklar ama kiminle birlikte olucağını mı seçemiyorlar...

Dediğim gibi suç olduğu muhakkak ama tecavüzle aynı kefeye konması doğru değil yaptıkları suistimal çünkü tecavüz değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

17 yaşında 2 çocuk birlikte olursa ikisini de hapse mi atıyorsun bu mantıkla?
Hatta 17 yaşında 2 kız birlikte olursa ne yaparsın o kanunlarla?
Yine 17 yaşında 2 erkek birbirleriyle takılıyorsa ne yapılcağını düşünüyosun?
Yine 17 yaşında 2 erkek ve 18 yaşında bir kız grup yaparsa kimleri tutukluyosun?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...