Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vandaki deprem zedelere giyecek, battaniye vs yardım için

wastyrx

Öne çıkan mesajlar

Sizin Yurtiçi Kargo veya başka kanallardan yolladığınız ikinci el malzemeleri afet koordinasyon merkezi dağıtıyor,merak etmeyin. Ama kızılay karar almış, 2. el malzemeyi kesinlikle almıyorlar. Onları da anlayışla karşılamak lazım arkadaşlar, öyle insanlar var ki eski donlarını, delik deşik hırkalarını, yırtık montlarını yardım malzemesi olarak yolluyorlarmış,eski depremlerde olan şeyler bunlar. Adamların amacı yardım yollamak ve bütün ekipleriyle buna kanalize olmuşlar, gelen yardımı "iyi durumda,kötü durumda" diye tasnif edecek zamanları yok. Bence anlayışla karşılamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

diger konuda da yazdim ama trajikomik bir olay; silivriden bir discinin karisi yardim icin gonderdigi battaniyenin arasinda 5000 tl unutmus. arkasindan kosmuslar kadikoye tirlarin toplayip yardimlari yola ciktigi yere ama gec kalmislar, tir yola cikmis zaten, ustune bir bardak soguk su icip geri donduk silivriye demis =)
Sosyal ağlarda paylaş

Komedilik bir durumu var.
Sen yok dedin diye olmayacak mı?
Sen kaldın ABnin avukatlığını yapmayan...
Tövbe tövbeee...

Hee...senin yaşın yetmez, yetse de umursamazsın...Zamanında da bayan Miterrand vardı. Olur olmaz her konuda Türkiye ile ilgili ileri geri atar tutardı. Güya Kürtlerin hamiliğini yapardı.
Derken Kuzey Irak'ta Saddam'ın kimyasal silah kullanması üzerine yarım milyon Kürt bizim sınıra dayandı...Türkiye açtı kollarını,hepsine yardım etti aylarca. Hatta o dönemden sonra yarısı bizim topraklarda kaldı o sığınan Kürtlerin. Bu bayan Miterrand atladı geldi Türkiye'ye. Sağlık taramasından geçirdiği 4-5 tane Kürt çocuğu Fransa'ya götürdü.

Anladın mı anlattığım olayı, ana fikrini, ne için bu olayı anlattığımı? Kurabildin mi yukarıdaki AB yardım haberi ile bağlantıyı?
B)-
Sosyal ağlarda paylaş

GwindonSurion said:

abi şaka gibi gönderdiğimiz dolu giysi battaniye vs. şeyleri kızılay 2. el diye kabul etmedi yardım olarak

baya saçma bu. 2. el değil kullanılabilir olma koşulu aramaları lazım. herhalde üşenmişler 2. el yardımlardan hangilerinin kullanılabilir koşulda olduğuna göre ayıklamaya
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

GwindonSurion said:

abi şaka gibi gönderdiğimiz dolu giysi battaniye vs. şeyleri kızılay 2. el diye kabul etmedi yardım olarak

baya saçma bu. 2. el değil kullanılabilir olma koşulu aramaları lazım. herhalde üşenmişler 2. el yardımlardan hangilerinin kullanılabilir koşulda olduğuna göre ayıklamaya

cetintas said:

Sizin Yurtiçi Kargo veya başka kanallardan yolladığınız ikinci el malzemeleri afet koordinasyon merkezi dağıtıyor,merak etmeyin. Ama kızılay karar almış, 2. el malzemeyi kesinlikle almıyorlar. Onları da anlayışla karşılamak lazım arkadaşlar, öyle insanlar var ki eski donlarını, delik deşik hırkalarını, yırtık montlarını yardım malzemesi olarak yolluyorlarmış,eski depremlerde olan şeyler bunlar. Adamların amacı yardım yollamak ve bütün ekipleriyle buna kanalize olmuşlar, gelen yardımı "iyi durumda,kötü durumda" diye tasnif edecek zamanları yok. Bence anlayışla karşılamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

2. el yardım kabul etmiyoruz onun yerine nakit para verin biz battaniye alırız demek istiyorlar herhalde.para mı lazımmış ?

faturalı etkiketli mi battaniye göndericek insnalar.gidip yeni alsan bile cogu yerde etkiket falan olmuyor atkıda matkıda.gidip armaniden almadıkça
Sosyal ağlarda paylaş

Saçmalıyorlar konunun 5.sayfasında da bahsettim,ben hayatımda gocunmadım ikinci el eşya kullanma konusunda,adamlar mağdur onlar mı gücenecek ? Kaldı ki bizim kültürümüzde çocuk büyüdükçe kıyafetlerini kardeşi giyer yani tüm anadolu da durum böyleyken bariz saçmalamış kızılay.

O yırtık don vs olayına değinmiyorum çünkü zaten yardım paketlerini kontrol ediyorlar.Ben teslim ederken bildiğiniz içinde hangi eşyalar olduğunu,kimlere nasıl gitmesi gerektiğini(yani atıyorum 6 aylık erkek bebek için kışlık mont vs),oğlumun neredeyse hiç kullanmadığı kışlık kıyafetlerini vs özenle kağıda yazdım paketledim.Yardımı verdim açıklama yapıyorum,kağıdı gösteriyorum adam bana zaten merkezde sayılacak düzenlenecek diyor.

Arkadaşlar vasıtası ile gönderelim yardımı dedik bu yüzden ancak direk tüm yardımlar mecburi merkeze yönlendiriliyormuş.
Yani abartı derece de saçmalıyorlar,bölge halkının diliyle konuşmuyorlar da insanları satın almaya yönlendiriyorlar.

Yardımları kızılay'a vermemenizi tavsiye ediyorum açıkcası.Vanlı bir arkadaşınız vardır veya tanıdığınız verin ona zaten bayram'a 6 gün kaldı illa gidecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

2. el eşyaya açıklık getireyim.

şimdi bildiğiniz üzere maliyet ve para bu işlerde en önemli şeydir.

2. el eşyanın gelince tasnifi, depolanması, yıkanılıp onarılması(ne kadar temiz olsa dahi zorunludur hastalık vb yüzünden), sonra tekrardan tasnifi ve yollanması, arada harcanan para, kullanılan iş gücü, depolanma masrafı ve tekrardan ayrılıp dağıtılması yüksek maliyetli bir iş.

ancak onun yerine gerekli malzemelerin toplu miktarda alınması, arada ki satan yerin yaptığı indirimler, vergi kolaylığı ve 0 eşyanın hemen transferi gibi konular yüzünden 0 alıp onu yollamak daha az maliyetli oluyor.

birde böyle bakın olaya.

birde arkadaşlar herkes ben temizliyorum, kontrol edip paketleyip veriyorum diyor.

doğru öyledirde, birde eski işle yaramaz çöpünü veren tonla insan var, ve siz onlar arasında azınlıktasınız ne yazıkki.
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman ülke genelinde yardım teslim alınan yerlerde içindekilere bakılıp kaydı tutularak teslim alınsın. Gereksiz, pis, yırtık eşyalar kabul edilmesin. Van'da bu işi yapmak zor olabilir tabi ama tüm türkiyede yardımın direk alındığı yerde bu yapılsa çok daha kolay olur.

Olay direk biz bu işi beceremiyoruz siz para yollayın çaresine bakalım hesap bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...