Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vandaki deprem zedelere giyecek, battaniye vs yardım için

wastyrx

Öne çıkan mesajlar

Ren kardeşim. kısır döngü olmasın, birkaç güne kadar pek çoğumuzun çok söyleyecek şeyi olacak...
Ama şu an insani nedenlerle yardım eden insanların midesini bulandırmanın kimseye faydası yok. Zaten mide bulandıran çok fazla etken var, Pati ve Patidaşlar o etkenlere eklenmesin diye söylüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

99 depreminden beri toplanan vergiler icin bi allahin kulu şu depreme kadar hesap sorma geregi hissetmedi mi peki? Herkes bu konuda hassasti da, bu konu yuzunden sivil yardimlari sorguluyor da, 13 yildir toplanan vergiyi sorgulamak hic mi aklina gelmemis kimsenin?

Istanbuldaki acil yardim konteynerlerini bosaltan hirsizlarin akibetini hic sorguladiniz mi ya da? 13 yilda haberi olmussa 2 kere olmustur tv de. Bunun disinda akliniza geldi mi o isi yapanlarin yakalanip yakalanmadiklari mesela?

Yoksa klasil turk mantigi, olay taze iken mi duyarli bi insan oluyorsunuz?

Yillarca duyarsiz kalip sorgulamasin kimse, deprem olunca vay efendim nerde vergiler. E bu kadar egilen toplumu düzen cok olur kusura bamayin. Sivil yardimdan once toplumsal duyarsizligi sorgulayin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yaptım yardımımı. Parasal olarak yapmadım, bireysel olarak birini bulmadan da yapmayacağım. İsterse yarın yine olsun, yine yardım yaparım. Devlet 20 yıl vergi alsın benden bu benim ekstradan yardım yapmamı engelleyen bir durum değil. Ne şuan ki sorumlulara ne de bunlardan sonra geleceklere zerre güvenmiyorum çünkü paranın dini imanı yoktur sözüne inanıyorum. Buralarda sıkıntımız yok da. İstemiyor olsanız bile siz 'ne yardım yapıyorsunuz aslında sizin hiçbir şey yapmamanız gerek' e getiriyorsunuz bence o konuda haksızsınız. Elimden geleni yapmam lazım çünkü 'devlet baba' bu insanların ihtiyaçlarını karşılasa bile bu minimum düzeyde olacaktır ya da eşit şekilde olmayacaktır. Türkiye gerçekleri bunlar..
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

99 depreminden beri toplanan vergiler icin bi allahin kulu şu depreme kadar hesap sorma geregi hissetmedi mi peki? Herkes bu konuda hassasti da, bu konu yuzunden sivil yardimlari sorguluyor da, 13 yildir toplanan vergiyi sorgulamak hic mi aklina gelmemis kimsenin?

Istanbuldaki acil yardim konteynerlerini bosaltan hirsizlarin akibetini hic sorguladiniz mi ya da? 13 yilda haberi olmussa 2 kere olmustur tv de. Bunun disinda akliniza geldi mi o isi yapanlarin yakalanip yakalanmadiklari mesela?

Yoksa klasil turk mantigi, olay taze iken mi duyarli bi insan oluyorsunuz?

Yillarca duyarsiz kalip sorgulamasin kimse, deprem olunca vay efendim nerde vergiler. E bu kadar egilen toplumu düzen cok olur kusura bamayin. Sivil yardimdan once toplumsal duyarsizligi sorgulayin.

Tabii hep halk suçlu zaten hükümetin suçu olabilir mi hiç hükümet ne yapsın moda zaten çalmak,sömürmek dimi ?
Toplumsal duyarsızlık değil,vatandaş tepki koymayı anarşik olmak gibi görüyor,o yüzden devlet'e hükümete tepki koyamıyor.Solu bastırır yok edersen,propaganda yapıp insanların haklı tepkilerini bunlar kominik bu sendikacıların alayı anarşik deyip içeri tıkarsan,neyin duyarlılığını beklersin.Öldürülen sendikacıların,yazarların,gazetecilerin hesabının sorulmadığı/sorulamadığı,darbecilerin yargılanmadığı bir ülke de yaşıyorsun ve Tarih maalesef ki 19.yy değil.

Bırakta cılızda olsa şu zamanda bu vergiler nerede diye ses çıksın o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya sonra konuşalım diyorum gaza getiriyorsunuz beni.
Biraz yazayım bari.

Bizi MİLLET yapan İzmit'te de, Düzce'de de, Elazığ'da da, Erzurum'da da, Van'da da "ulan şimdi ölenler Türk'tür, Çeçen'dir, Kürt'tür" demeden fakat "insandır, candır, vatandaşımdır, halkımdır, yardıma muhtaçtır" diyerek yardıma koşmamızdır. Zaten başka fazla da bir özelliğimiz kalmadı.

Dedim ya, yazacak çok şey var.
Oradaki BDPli belediyelerin ne mal olduğunu en azından kendi seçmen kitleleri görebilmiş olmalı, bizi geçtim...İstanbul'un Şişli'sinden Mustafa Sarıgül anında organize olup 3 gündür kamyonlar dolusu yardımı Van'a akıtırken(ki sevmem Sarıgül'ü)iki adım ötedeki BDPli belediyelerin ve hele koskoca DİYARBAKIR belediyesinin ortalarda olmamasını da oradaki medya çalışanlarından gördük,öğrendik.
Hadi bunu da geçtim, son 2 dönemdir bu belediyeler hep BDP ve türevi partilere ait. TE-CE hükümetlerini her türlü şeyle suçlayan BDPli belediyeler neden birkaç senelik binaların denetimini neden adam gibi yapmadılar? Terör örgütü sözcülüğü ile TOPLULUK YÖNETMENİN farklı olduğunu bu felaket sonrasında acaba hala göremeyen kalmış mıdır deprem bölgesinde?

Ya da anlı şanlı böyyük hökümetimizin SADECE SEÇİM ZAMANI organize olabildiklerini gördük. Her zaman olduğu gibi birilerini suçlarlar ya,şimdi kabağı Kızılay'a patlattılar. Kızılay'Da en son açıklama yapmak zorunda kaldı. Kardeşim deprem bölgesinde 12 bin çadırımız var diye. Eeee? Bunların dağıtımını koordine etmek kimin görevi? Tabi ki hükümetin...

12 senedir yaklaşık 25 milyar Dolar tutan eski adı DEPREM VERGİSİ, yeni adı ÖTV olan vergilerin nasıl DEPREM KONUSU İÇİN HARCANMADIĞINI da herhalde dost-düşman, muhalif-yandaş herkes görüp emin olmuştur.

Neyse...Sonra söyleyeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

ne diyosun ardeth, iki taraftanda anlamsiz su mesajin.daha net olursan anlasilabilirsin.

İnsanların yaptığı kötü hükümet ya da yerel yönetim tercihine laf ettiğini düşünerek söyledim bunu. Şöyle olaylarda genelleme yapmanın bir manası yok "insanların tercihleri yüzünden böyle oldu" ya da "ordakilerin hepsi pkk sempatizanı" gibi. Bu durumda kötü tercih yapanla iyi tercih yapanı birbirinden ayıramayacağın için ya istiyorsan ve imkanın varsa yardım edersin ya da istemiyorsan etmezsin bu kadar yani.

Böyle tercihler üzerinden genellemeye gidersek o zaman biz de AKPyi tercih etmiş oluyoruz, söylediğim cümle de bu manada.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

Batuhan_BJK said:

aga doğru da şimdi konuşulacak mesele değil bence.

ne zaman konuşulacak?
orda yardım bekleyen var. konuşmayalım
yarın bu olaylar biter, şehit haberi gelir, şimdi yüklenmeyelim
ondan sonra seçimler gelir, medya yalar bunları yine konuşulmaz
avrupa birliği meselesi olur aman rezil olmayalım.

hiç bi zaman hiç bişey konuşulmuyo zaten, hiç bişeyin üstüne gidilmiyo bu memlekette

konuşulsa da çözülmüyor ki? anca tüm türkiyede deprem olursa herkes birden hesap sorar AKPye. Yoksa başka ilçelerde AKPye oy vermiş adam, insanlar çıkıp deprem vergisi diye bas bas bağırsa bile, bu durumu çok önemsemez. Biz hep konuşuyoruz zaten de konuşuyoruz da noluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

@cetintas çadır 12 degil 25 bine tamamlandi bile su an.

Kizilay baskani dun m.a.birandin programinda anlatmaya calisiyor ama belediye baskani direk adami suclamaya programlanmis.

Adam "kardesim kizilay cadir getirir, kurar ve cadirkent olusturur. Bunun dagitimi belediyenin ve valiligin gorevidir, kizilay dagitim yapacak kadar bolgedeki halkin detayli bilgisine sahip degildir" demek istiyor. Masallah iktidardan muhalefete direk anlamadan dinlemeden yargiladilar adami ilk planda.
Sosyal ağlarda paylaş

haşmet babaoğlu güzel yazmış.
said:
"Bir an geliyor, depremin doğal afet olduğunu falan unutuyorsun.
Kendini müthiş yalnız ve suçlu hissediyorsun! Aileni koruyamadığın için bütün bunlarda senin bir hatan varmış gibi yakıcı bir his dolduruyor içini! Anlatamam! Yaşamayan anlayamaz!"
12 yıl önce Yalova depremini yaşamış ve ailesinin bir bölümünü orada yitirmiş bir tanıdığımın sözleri bunlar.
Şimdi bütün yaralarının kabuklarını kaldırıyor Van depremi.
Boğazında düğümlenen acıyı bastırmaya çalışıyor bir yandan da...
Öfkelenmiş! Haklı!
Van'da çadır dağıtılırken yaşanan görüntüleri eleştirenlere, çadırları almak için birbirini çekiştiren insanlara ilkel, hatta yağmacı gibi bakanlara öfkelenmiş!
Medyada ve sosyal medyada büyük bir kibirle uzaktan atıp tutanların çokluğuna şaşırıyor.
Diyor ki...
"Bir baba o an depremden bile kendini sorumlu sayar; aç kalmış açık kalmış çocuklarına bir an önce battaniye, çadır götürmek ister; gerekirse ölümü pahasına!"

Onu dinlerken bir yandan da gözüm bir haber kanalımızda...
Adı lazım değil, bu kanalımız bir yardım kamyonundaki paketleri çoluk çocuk aşağı indiren insanları "yağmacılar" olarak aktarıyor.
Şöyle bir iddiada bulunmayı da ihmal etmiyor: "Olumsuz görüntü yaratmamak için güvenlik güçleri müdahale etmiyor."
Ayakta zor duran dedeler var kamyonun kenarında...
Kamyonun üzerinde küçücük çocuklar var.
Onlar mı yağmacı? Onlar mı çete?
Bir tuhaflık var bu haberde, bu habercilikte, bu kafada!
Anlıyorum ki, deprem gerçeği bile içimizdeki "çatışma-kamplaşma şehvetini" dindiremiyor! Ne yazık ki böyle!
İçimde biriken haykırışı dışarı vursam...
Ayıp yahu, desem, günahtır, desem neye yarar!
Birçoğu orada, Van'da, Erciş'te...
Enkaz önünde artistik duruşlarına, mikrofona heyecanla konuşmalarına laf yok!
Ama iş insanı anlamaya gelince...
Belki, hatta belli ki...
Dertleri başka!
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

@cetintas çadır 12 degil 25 bine tamamlandi bile su an.

bilmiyordum, helal olsun Kızılay'a diyorum.Daha ne yapsın adamlar,yardım derneği yahu herifler?! Oradaki belediyeler,valilik asıl sorgulanmalı dediğin gibi.

@kavurma...Yurtiçi Kargo ile yolla, üzerine VAN AFET KOORDİNASYON MERKEZİ yaz, para almıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

"Maliye Bakanı" said:

Şimşek, uluslararası vergi uygulamalarında da 'tek bir harcama için vergi toplanması' mantığının doğru bulunmadığının altını da çizdi.

Abi bu ne saçma bir açıklamadır. Senin koyduğun verginin adı deprem vergisi, o yaptığın şeyler için zaten vergi topluyorsun, bu topladığın vergi 99 depreminin acılarını sarmak için konmuştu. kaldırılması gerekirdi kaldırılmadı, madem deprem adı altında vergi topluyorsun, o parayı yaşanacak depremler için saklamak zorundasın.

Kaldı ki beklenen bir İstanbul depremi var, hiç mi düşünmediniz ulan bu paralar lazım olur diye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...