Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu nasıl insanlık ya?!

cerebralis

Öne çıkan mesajlar

ahmedinejad said:

tinu said:

ahmedinejad said:

@calimero

şiddetle hiç kimse hiç bir şey kazanamaz. kazanamayacak da.

işte bu yüzden pkk ve türk/kürt savaşı hiç bitmeyecek. 24 tane askerimiz şehit olur, ardından 60 pkk lı ölür, sonra yine 3 şehit gelir sonra yine 60 pkk lı ölür.......

niye diye sorarsın..

- önce sen yaptın
- hayır önce sen yaptın
- hadi lan ilk önce sen öldürdün
- olurmu ilk sen öldürdün.
- sen öldürdüğün için ben kürdistanı istiyorum,
- sen kürdistanı istediğin için ben öldürüyorum
- sen adkjflkad yapmasan ben kürdistanı istemezdim
- sen adhjkada yaptığın için ben kadjakld yaptım.

böyle gider.....

orantılı bir şekilde azaltırsın. mecbur kalmadıkça silah kullanmazsın, bu kan davası bir yerde biter.

taraflardan birisi durup dururken baskın yapıp yolcu otobüsündeki 33 askeri şehit ederse, bir gün karakol basıp 24 askeri şehit ederse bunda hiç bir şekilde iyi niyet aranmaz.

taraflar hiç durmadılar ki... hiç

ohal zamanlarını hatırlamak gerek... ohalden dunyalarca para kazanan özel timleri hatırlamak lazım, ohalde ortaya çıkan korucu denen şeylerin bu savaşı kullanarak nasıl zengin olduklarını hatırlamak lazım, aşiretlerin savaşı kullanarak nasıl esrar silah petrol kaçakçılığı yaparak zengin olduğunu hatırlamak lazım, savaş durulmuşken ortada hiç bir şey yokken, sırf operasyonlar başlasın diye pkk kıyafetleriyle köy basıp insanları öldüren pkk yaptı diyip operasyonları başlatan ve zengın olan şerefsizleri bilmek lazım. yanii kısaca hiç bir şey durduk yere olmaz olmadı da..

bizi bu günlere getiren pkklı kürtünde türkünde herkesin allah belasını versin.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

ONLAR GERİLLA HAKLARINI ARIYORLAR OTOBÜS BOMBALAYABİLİR İŞE GİDENLERİ ÖLDÜREBİLİRLER AVRUPA DA HAKLI GÖRÜNÜYORLAR BEN DE HAK VERDİM ŞİMDİ ONAR ÇOK ÇEKTİ DİYARBAKIR CEZAEVINDE.

-bu tarz ironik mesaj vermeye çalışmak yasaklanmış
-siz kimsiniz?
-antiklişe timi
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

ahmedinejad said:

mandela mı şiddet uygulayarak haklarını kazandı?

nasıl kafalar bunlar vay arkadaş ya.

http://en.wikipedia.org/wiki/African_National_Congress

mandela said:

hakkinda onca sey yazilmis ancak mandela'yi mandela yapan en önemli özelliklerinden birinden bahsedilmemis büyük insan. 27 yil hapiste kaldiktan sonra kendisine bu eziyeti edenlerden intikamini alacak güc eline gecti. hayatindan tam 27 yil. bir düsün arkadasim sana yapsalar ve ardindan eline firsat gecse ebelerini sikmek icin ne yapardin. dürüstce cevap ver ama. bu adam iste cogumuzun verecegi cevabi vermedi, siddet yok, intikam yok dedi, isleri yoluna koydu. tabii ki bu sadece bir iddia degil ve bu yaptiginin ne kadar önemli oldugunu güney afrikali bir beyaz olan ev arkadasimla konusurken anladim. mandela'yi elbette bir politikaci olarak cok takdir ediyordu, ama lafin bir yerinde "isteseydi ve belki de hakli olarak beyazlarin hayatini mahvederdi, bunu yapmadi o cok büyük bir insan" dedi.

mandela türkiye'de de cok tartisildi zamaninda turgut özal'in emrivakiyle verdigi ödülü reddettigi icin. sözlükte de üstünde cok durulmus bu konunun. 1992 senesinde türkiye'de neler oldu haberi olan var mi? ic savas vardi be. pkk il ilce basiyordu. karanlikti yani türkiye. ama buna karsilik neler yapildi onu hatirlayan var mi? insanlar kürtce konusamiyor, müzik dinleyemiyor, ben kürdüm dahi diyemiyordu. mandela'nin böylesi bir ülkenin ödülünü almamasi normal degil mi! ne bekliyordunuz kendi ülkesinde ayni seyleri yasamis bir insandan.

kürt dedik, baska bir konuya geldik mandela üzerinden. mandela benzetmesi abdullah öcalan icin de yapiliyor. öncelikle bi siktirin gidin. mandela kendi halkini siddet denilen beladan korumak icin onca dert cekmis bir insan. abdullah öcalan pkk paravani siyasi partiye oy vermeyenlerin tavuguna varincaya kadar öldürün diyecek kadar gözü dönmüs bir cani, bir masa. karsilastirmak bile densizlik. baslik acilmis saddam vs. apo diye. niye vs. yazilmis anlamadim, apo da ortadogunun savas agasi tüm siyasetcileri gibi gücü eline gecirse gelenegi bozmaz diktatör olunca yapilacak ufak tefek simarikliklarin tadinini bir cikarirdi eline bulasan onca kana ragmen. tikildigi hücresinden emir verip pusu kurduruyor hala. abdullah öcalan bir savas agasi, bir terörist. siddeti yol bellemis. celebilikle uzaktan yakindan alakasi yok. mandela, gandhi gibi insanlarin kumasi farkli, kalitesi farkli bizim buralara henüz nasip olmadi o kalitede devlet adami siyasetci. karsilastirma yapilamaz. davar cobani dahi olamayacak bir adamdir. coban bile kaval calarak, bogaz calarak sürüyü sakinlestirir, güven telkin eder.

neyse iste mandela özünü bilmis, insani sevmis bir candir. insan olmanin iyilik yönündeki sinirlarini bazi seylerin hayal olmadigini onun sayesinde ögrendi insanlik.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

ahmedinejad said:

bi film izledin diye o filmdeki gördüklerin oldu sanma gerçek hayatta
mandela baya silah yardımıyla savaş verdi

atatürk de savaş verdi abi. mevzu savaş değil. mevzu terör. bu adam en kalabalık şehrin ortasında çöp kutusunda bomba mı patlattı? bu adam türk kürt demeden kendisini desteklemeyen sivilleri, öğretmenleri, memurları mı öldürdü?
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

calimero said:

ahmedinejad said:

http://en.wikipedia.org/wiki/African_National_Congress

mandela said:

hakkinda onca sey yazilmis ancak mandela'yi mandela yapan en önemli özelliklerinden birinden bahsedilmemis büyük insan. 27 yil hapiste kaldiktan sonra kendisine bu eziyeti edenlerden intikamini alacak güc eline gecti. hayatindan tam 27 yil. bir düsün arkadasim sana yapsalar ve ardindan eline firsat gecse ebelerini sikmek icin ne yapardin. dürüstce cevap ver ama. bu adam iste cogumuzun verecegi cevabi vermedi, siddet yok, intikam yok dedi, isleri yoluna koydu. tabii ki bu sadece bir iddia degil ve bu yaptiginin ne kadar önemli oldugunu güney afrikali bir beyaz olan ev arkadasimla konusurken anladim. mandela'yi elbette bir politikaci olarak cok takdir ediyordu, ama lafin bir yerinde "isteseydi ve belki de hakli olarak beyazlarin hayatini mahvederdi, bunu yapmadi o cok büyük bir insan" dedi.

mandela türkiye'de de cok tartisildi zamaninda turgut özal'in emrivakiyle verdigi ödülü reddettigi icin. sözlükte de üstünde cok durulmus bu konunun. 1992 senesinde türkiye'de neler oldu haberi olan var mi? ic savas vardi be. pkk il ilce basiyordu. karanlikti yani türkiye. ama buna karsilik neler yapildi onu hatirlayan var mi? insanlar kürtce konusamiyor, müzik dinleyemiyor, ben kürdüm dahi diyemiyordu. mandela'nin böylesi bir ülkenin ödülünü almamasi normal degil mi! ne bekliyordunuz kendi ülkesinde ayni seyleri yasamis bir insandan.

kürt dedik, baska bir konuya geldik mandela üzerinden. mandela benzetmesi abdullah öcalan icin de yapiliyor. öncelikle bi siktirin gidin. mandela kendi halkini siddet denilen beladan korumak icin onca dert cekmis bir insan. abdullah öcalan pkk paravani siyasi partiye oy vermeyenlerin tavuguna varincaya kadar öldürün diyecek kadar gözü dönmüs bir cani, bir masa. karsilastirmak bile densizlik. baslik acilmis saddam vs. apo diye. niye vs. yazilmis anlamadim, apo da ortadogunun savas agasi tüm siyasetcileri gibi gücü eline gecirse gelenegi bozmaz diktatör olunca yapilacak ufak tefek simarikliklarin tadinini bir cikarirdi eline bulasan onca kana ragmen. tikildigi hücresinden emir verip pusu kurduruyor hala. abdullah öcalan bir savas agasi, bir terörist. siddeti yol bellemis. celebilikle uzaktan yakindan alakasi yok. mandela, gandhi gibi insanlarin kumasi farkli, kalitesi farkli bizim buralara henüz nasip olmadi o kalitede devlet adami siyasetci. karsilastirma yapilamaz. davar cobani dahi olamayacak bir adamdir. coban bile kaval calarak, bogaz calarak sürüyü sakinlestirir, güven telkin eder.

neyse iste mandela özünü bilmis, insani sevmis bir candir. insan olmanin iyilik yönündeki sinirlarini bazi seylerin hayal olmadigini onun sayesinde ögrendi insanlik.

birincisi verdiğin yazı ne idüğü belirsiz. kaynak ver, kimin yazısıdır belirt. ayrıca, bildiğin yorum bu, benim söylediğime nasıl cevap oluyor anlamadım (ki zaten söylediğimin aksi bir şey söylemiyor şiddet kullanımı konusunda). Saçma sapan ağzından köpükler saçara yazılmış, küfürlü müfürlü bir yazı...

ha yine de bu yazıyı bir kenarda sakla, 10 yıl sonra bu arkadaşın ne kadar yanıldığını, benzerliklerin ne kadar arttığını göreceksin...
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

kermit said:

ahmedinejad said:

bi film izledin diye o filmdeki gördüklerin oldu sanma gerçek hayatta
mandela baya silah yardımıyla savaş verdi

atatürk de savaş verdi abi. mevzu savaş değil. mevzu terör. bu adam en kalabalık şehrin ortasında çöp kutusunda bomba mı patlattı? bu adam türk kürt demeden kendisini desteklemeyen sivilleri, öğretmenleri, memurları mı öldürdü?

ya yazmayım diyorum yine dayanamıyorum, ahmedinejad öncelikle pkk denen terör örgütünden tiksiniyorum. bunu önce bir aklında tut.

şimdi hani diyorsun ya bu şerefsiler çöp kutusuna bomba koyuyor, sivilleri öğretmenleri öldürüyor, evet aynen bunu yapıyor bu şerefsizler, fakat sen sanıyormusun ki bu şerefsizler gibi, köy basıp sadece kürt kimliği taşığıdı için insanları öldürenler dövenler yok olmadı, binlerce faili meçhul cinayetler, kayıp insanlar, köy yakmalar bütün bunlar olmadı hayal ürünümü sanıyorsun. sen sadece olayın görünen tarafındasın, bir de görünmeyen tarafı var, o görünmeyen taraf bazen ortaya çıkıyor çıktığı zaman sen nasıl hak etmişler gebersinler diyorsan, karşı taraftakilerde o görünmeyen tarafta olan olaylar yüzünden çöp kutusuna bomba koyun diyor.

yani rezil iğrenç bir savaşın ortasında masum insanlar ölüyor bunun sorumlusunu sadece tek tarafta aramak çözüm değildir. pkk bir terör örgütüdür, pkk katildir, ama pkk yı yaratan nedenleri de kabul etmek gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

tinu onlar oldu, onları zaten bu forumda en çok anlatanlardan birisiyim. ama şu anda var mı böyle şeyler?

bu olaylar biteli en az 15 sene oluyor. son 10 senedir de ohal zamanındaki ne kadar çarpıklık varsa hepsinin üstüne gidilmedi mi? devlet kürtlere bir sürü hak vermedi mi? açılım denen şey ortaya çıkmadı mı? mit müsteşarı gidip adamlarla görüşmedi mi?

devlet değişiyor işte, daha insani bir noktaya geliyor. ama bdp kafasındaki kürtlerde zerre değişim yok benim anlatmak istediğim bu.

30 sene öncesinin hesabı sorulur mu yahu hala? diyarbakır cezaevi müze oluyor utanç müzesi, devletin başbakanı özür diliyor, hala diyarbakır cezaevi deniyorsa bu tamamen art niyettir. anlatmak istediğim bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...