Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

24 şehit 18 yaralı HAKKARİ

PZero

Öne çıkan mesajlar

Yahu insanlar ölüyor adam gelmiş hala burda neyin tartışması bu, terörün silahla bitirilebileceğini sanan avanaklar neyi tartışıyorsunuz?

Herşey kusursuz olsa 26 değil de 2 asker ölse mutlu mu olacaksınız? Dağdaki askerler yerine kentteki insanlar ölse?

TSK'nın zaaflarını biliyoruz napıcaz, her asker öldükten sonra vurun abalıya, TSK'da sorunlar varsa kendi kendini düzeltmesini mi bekleyeceğiz? TSK düzelirse terör bitecek mi?
Sosyal ağlarda paylaş

ordunun isi terorizm ile bas etmek degildir. Bunu efektif bir sekilde yapacak sistemi yoktur ordularin. Bu yuzden gerilla taktikleri ile yapilan saldirilar ordulara karsi hep basarili olmustur (Vietkong, IRA etc.). Hedef veremezsen ordu dagi tasi bombalar, saldiri bitince saklandiklari yerden cikar saldirilan.

Bu is gizli servisin isidir. Istihbarat ve manhunt. Ingilterenin IRA icin uyguladigi politika (ne kadar insanlik disi olursa olsun) uygulanmadan bu is bitmez.

Cok yazik olmus o genclere, ailelerine sabir diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bu 26 belki de daha fazla asker , pis bir siyasete kurban edildiler.

Türk ordusu mevcut olanıklarıyla 200 den fazla pkk lının koskoca bir tugay'a saldıracağını önceden fark etmemiş yada istihbaratını almamış olamaz, bana mantıklı gelmiyor.

bir kaç ay önceye dönelim.

bundan bir kaç ay önce , tüm ordu komutanlarının istifa ettirilip, yerlerine akp kendi adamını getirmedi mi? ordunun içinde , eski komutanlarının hapislerde yatmasına, kendi komutanlarının bu şekilde istifa ettirilmesine, ordunun en tepesindeki adamın konuşmalarının bir şekilde kayıt edilip basına verilemesine, akp nin orduyu halkın önünde aciz gösterip orduyu tamamen ele geçirme politikasına, karşı olan daha çok komutan vardır. pkk ile savaşı yöneten komutanlardır bunlar.

Bilmiyorum bana bu pis bir siyasetin sonucu gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:

Kuzey Irak'ı bize verecekleri diye düşünüyorum.
ABD ile ilişkilerimizin en iyi olduğu dönemdi, Türkiye sınırından cephe açmaya ihtiyacı vardı ABD'nin.
O bölgede muhattap olarak peşmerge mi ister, muttefiği olduğu devleti mi ister.
Bana göre Türkiye adına kaçan fırsatlardan biriydi bu.

daha ucuza bekçilik yapacak daha az pay isteyek kimse onu ister. dolayısıyla peşmerge
Sosyal ağlarda paylaş

Bloodless said:

Silahların kullanıldığı bir iç savaşta silahları bırakalım belki onlarda bırakır ne dersin?

Bunu bitiren yakin tarihte tek ulke var oda ingitere. Bunuda dunya capinda manhunt yaparak saglamis. Yeri geldiginde militanlarin ailelerinide kullanarak. Ama bitirmis. Orduyla olacak isler degil bunlar, acin bakin ira doneminde ingiltere ne kayiplar vermis, kesinlikle Turkiyeye ozgu bir olay degil. Karakol gucsuz ve hatali konumda olabilir o ayri birsey, devlet basarisiz olabilir oda ayri bir unsur. Fakat hucre yapidaki bir organizasyonla bas etmek, ordunun yada polisin degil, gizli servisin gorevidir.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

sunthewhich said:

Kuzey Irak'ı bize verecekleri diye düşünüyorum.
ABD ile ilişkilerimizin en iyi olduğu dönemdi, Türkiye sınırından cephe açmaya ihtiyacı vardı ABD'nin.
O bölgede muhattap olarak peşmerge mi ister, muttefiği olduğu devleti mi ister.
Bana göre Türkiye adına kaçan fırsatlardan biriydi bu.

daha ucuza bekçilik yapacak daha az pay isteyek kimse onu ister. dolayısıyla peşmerge

3 günde değişebilir bu kararlar. Bugün bize verse kuzey ırakı yarın başka bi konuya kızıp sırtını döner, abdye güvenip dost olunmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

Bunu bitiren yakin tarihte tek ulke var oda ingitere. Bunuda dunya capinda manhunt yaparak saglamis. Yeri geldiginde militanlarin ailelerinide kullanarak. Ama bitirmis. Orduyla olacak isler degil bunlar, acin bakin ira doneminde ingiltere ne kayiplar vermis, kesinlikle Turkiyeye ozgu bir olay degil. Karakol gucsuz ve hatali konumda olabilir o ayri birsey, devlet basarisiz olabilir oda ayri bir unsur. Fakat hucre yapidaki bir organizasyonla bas etmek, ordunun yada polisin degil, gizli servisin gorevidir.

Sıkıntı burada işte istihbaratın yetersiz kalması. Bazende istihbaratın uyarılarına karşı yeterli tedbirlerin alınmaması. Üst üste binen çok hatalar var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben okudum hacı özet geçersem, şehitler ölme vatan bölünmez, yol verin gidelim, tutmayın küçük enişteyi vesaire.
Paticik arşivine bakarsan kurulduğu günden beri her benzer olayda ne ise aynı şeyler. Hürriyet-milliyet-star vs. onlara da baktım oralarda caps lock potansiyeli daha da yükselmiş.

PKK orada, kandil orada, yolcu varsa kalmasın artık, sürekli "geliyorum oyş" diye devam.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

kermit said:

17 sayfa okumadim. Kurtlere laf eden oldumu hic?
Aman diyim sakin etmeyin. Haklarini arayan bi topluluk icin katliam vacip bu forumda. Laf edemezsiniz... Edenide zaten susturuyolar.

gökalp ve pkk ile kürtleri ayıramayan beyni.
beyin zararısın gökalp.
Sen bya beyinsizsin lan aras
40 kere soyledim sana 41. yi soylemiycem artik "kurtler" derken kimden bahsettigimi. Orcun zaten ayri bryinsiz. Zekasizin onde gideni cvp bile vermiyprum ahah
Ooooo sayfa basi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...