Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dini zerdüştlük olanın başörtüsüyle ne işi var

mani

Öne çıkan mesajlar

Yalnız şöyle bir durum var. Başörtüsü birçokları için bir tercih değil, zorunluluk. Dinde böyle bir emir olduğunu düşünmeselerdi, takmayacaklardı. Din eğer çıplak gezin deseydi, çıplak gezeceklerdi. Demekki olay tercihten fazlası. Hiç düşünmeden inanmak ayrı bir tartışma, ama ben inanç özgürlüğüne karşı değilim dediğim gibi. Sadece insanlara daha iyi olmayı öğretmeye çalışan bir dinin neden bu tarz bir uygulamaya gitmiş olması, eğer böyle bir emir açık açık yazıyorsa tabii. Zaten yoksa sorun ilk dediğimize geliyor. Ben sadece mantıklı ve güzel bir açıklama istiyorum. Dindeki birçok şeyin belli ölçüler içerisinde mantığını anlayabilirim, ancak başörtüsünün mantığını yıllardır çözemedim. Bütün insanlığa gönderilmiş bir dinin kadınları alt sınıf olarak göstermesi ciddi bir sıkıntı, o zaman işin kutsallık boyutu nerededir?
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Yalnız şöyle bir durum var. Başörtüsü birçokları için bir tercih değil, zorunluluk. Dinde böyle bir emir olduğunu düşünmeselerdi, takmayacaklardı. Din eğer çıplak gezin deseydi, çıplak gezeceklerdi. Demekki olay tercihten fazlası. Hiç düşünmeden inanmak ayrı bir tartışma, ama ben inanç özgürlüğüne karşı değilim dediğim gibi.

O dine inanmak kendi tercihleri.Eğer onuda aileden , geleneklerden gelen altyapıyla fazla düşünmeden tercih ediyorlar dersen zaten dünyada hiçbir kültür , düşünce , ideoloji , inanç sosyal alt yapıdan bağımsız olarak bireylere ulaşmamıştır.Habitusu yok edemezsin.Mesela seni de bu düşüncelere sevk eden bu ana kadar tecrübe ettiğin eylemlerin,şartların kombinasyonu.Onlar da farklı şartları farklı bakış açısıyla tecrübe ediyorlar ve bu durumda yaşamayı tercih ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

Kenan Evren'in yargılanıp yargılanmamasını Akp'ye oy atan liberal kesimden bir çoğu kişi eleştirebilir fakat açıkçası yeni anayasa dışında bu hükümetin yaptığı hiç bir faaliyet umrumda değil.

işte aradığımız, beklediğimiz, özlediğimiz pozisyonlar bunlar!

darbeyi yapan suçu sabit adamı yargılama maaşına zam yap
darbe yapacaktı dediğin adamlar kafatasçı faşist banhammeri vur
Sosyal ağlarda paylaş

ÖTV için olan sözleri yazsaydın az sigara için ucuz arabaya binin vs.. bizde ananızın elini sıkalım audiye binip en kral arsalara iş olalım 2b ile villalarımızı dikelim sizde tokinin kutu evlerde takılın,i love you ben walla değiştim erbakanda huzur içinde yatsın gözlerimi açtığı için teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Başbakan Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampındaki konuşmasında, motorlu taşıtlar, içki, alkol ve cep telefonuna konulan ÖTV zammıyla ilgili eleştirilere ''Kardeşim sigarayı içmezsin, olur biter. Alkolü daha az tüketirsin olur biter. Kalkıp da Porsche kullanacağına Fiat'a bin. Biraz daha düşür harcamayı'' yanıtını verdi.

Bu yaklaşım tarzı bana birini çağrıştırdı.

**

http://i51.tinypic.com/jt4h1y.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Başörtüsü diye birşey niye var hep merak eder dururum. Adam gibi bir cevap aldığımı hatırlamıyorum şu ana kadar. Tarlalarda çalışan kadınların durumunu anlayabiliyorum, ama şehrin göbeğindeki insanı anlamıyorum..

Kur'an ın geldiği sıralar baya açık saçık giyiniyolarmış araplar. Göğsünüzün üzerini örtün tarzı bir şey yazıyo bu yüzden kitapta. "Türban takın" veya "saçınızın bir teli bile görünürse cehennemde bin yıl yanacaksın" gibi şeyler yazmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Yalnız şöyle bir durum var. Başörtüsü birçokları için bir tercih değil, zorunluluk. Dinde böyle bir emir olduğunu düşünmeselerdi, takmayacaklardı. Din eğer çıplak gezin deseydi, çıplak gezeceklerdi. Demekki olay tercihten fazlası. Hiç düşünmeden inanmak ayrı bir tartışma, ama ben inanç özgürlüğüne karşı değilim dediğim gibi. Sadece insanlara daha iyi olmayı öğretmeye çalışan bir dinin neden bu tarz bir uygulamaya gitmiş olması, eğer böyle bir emir açık açık yazıyorsa tabii. Zaten yoksa sorun ilk dediğimize geliyor. Ben sadece mantıklı ve güzel bir açıklama istiyorum. Dindeki birçok şeyin belli ölçüler içerisinde mantığını anlayabilirim, ancak başörtüsünün mantığını yıllardır çözemedim. Bütün insanlığa gönderilmiş bir dinin kadınları alt sınıf olarak göstermesi ciddi bir sıkıntı, o zaman işin kutsallık boyutu nerededir?

ben sana mantigini soyliyim

masturbasyon veya istemsiz bosalma gunah, ustune abdesti bozuyor islama gore

erkekler olarak yapimiz geregi hepimiz sapik oldugumuz ve kadin gorunce hemen banyoya depar attigimiz icin surekli gunaha giriyoruz ancak dogamiz oldugu icin biz libidomuzu kontrol etmek zorunda degiliz

asil suclu saclarini gosterip dar giysiler giyen, gun ortasinda dolasan kadinlar!

kadinlar bu sekilde gezip erkekleri tahrik ettikleri icin erkegin butun gunahi kadina yaziliyor, erkegin dogasinda oldugundan abazanlarin hepsi masum

bu yuzden kadin kapanmali, sacinin telini gectim gozlerini bile gostermemeli bu mantikta, konusmamali hayalet gibi gezmeli ve evinde oturmali erkekleri tahrik edip gunaha girmek istemiyor ise

mantik tamamen budur, bende uzun yillar yok kurandaki "edep yerlerinizi ortun" hedesini yanlis anlamislar diye dusunuyordum ama durumun bu oldugunu sonradan ogrenince baya afallamistim

tecavuz durumunda erkegi degil kadini suclu goren bir din anlayisi icin hicte garipsenicek birsey degil bu ne yazikki :/
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

başörtüsü sorunu çözmeye ihtiyaç var mı ki?
yeterince zengin oldular, her alanda işlevleri var, birçok yerde 1. sınıf vatandaş statüsündeler felan.
çözülmüş gibi saysak olmuyor mu?

yeterince zengin oldular? havaya laf sallamasi ne kadar kolay dimi. ayrica sinif ayrimi yapma, basortusu acik top mop fark etmez
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Sotto said:

ben sana mantigini soyliyim

masturbasyon veya istemsiz bosalma gunah, ustune abdesti bozuyor islama gore

erkekler olarak yapimiz geregi hepimiz sapik oldugumuz ve kadin gorunce hemen banyoya depar attigimiz icin surekli gunaha giriyoruz ancak dogamiz oldugu icin biz libidomuzu kontrol etmek zorunda degiliz

asil suclu saclarini gosterip dar giysiler giyen, gun ortasinda dolasan kadinlar!

kadinlar bu sekilde gezip erkekleri tahrik ettikleri icin erkegin butun gunahi kadina yaziliyor, erkegin dogasinda oldugundan abazanlarin hepsi masum

bu yuzden kadin kapanmali, sacinin telini gectim gozlerini bile gostermemeli bu mantikta, konusmamali hayalet gibi gezmeli ve evinde oturmali erkekleri tahrik edip gunaha girmek istemiyor ise

mantik tamamen budur, bende uzun yillar yok kurandaki "edep yerlerinizi ortun" hedesini yanlis anlamislar diye dusunuyordum ama durumun bu oldugunu sonradan ogrenince baya afallamistim

tecavuz durumunda erkegi degil kadini suclu goren bir din anlayisi icin hicte garipsenicek birsey degil bu ne yazikki :/

sizene istedigi icin takar ama islan ama can skintisi nerenize batiyor gtunuze mi? su yazdikarinizinda %99 u yalan uydurup durmayin. bilmiyorsaniz susun yada arastirin herkes bisey salliyor kapalisida acigida herkes kafadan kobusuyor acipta bi bakmiyorsunuz ama kitaba. inanmiyorsanda saygi duyacaksin bukadar basit
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

Başbakan Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampındaki konuşmasında, motorlu taşıtlar, içki, alkol ve cep telefonuna konulan ÖTV zammıyla ilgili eleştirilere ''Kardeşim sigarayı içmezsin, olur biter. Alkolü daha az tüketirsin olur biter. Kalkıp da Porsche kullanacağına Fiat'a bin. Biraz daha düşür harcamayı'' yanıtını verdi.

Başka?

efendim ne bileyim oğluna yat alacağına bi tane kayık al sonuçta ne olacak
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

Sizin gibilerin faşist ve kafatasçı düşüncelerini bu ülkeye egemen olma konusunda tam manasıyla etkisiz kılacak bir anayasaya sahip olalım bana yeter. Kenan Evren'in yargılanıp yargılanmamasını Akp'ye oy atan liberal kesimden bir çoğu kişi eleştirebilir fakat açıkçası yeni anayasa dışında bu hükümetin yaptığı hiç bir faaliyet umrumda değil. Sadece sizin gibilerin kafatasçı kurgusu sonsuza dek bu ülkenin başından def olsun diye de bu seçimlerde bu partiye oy attım, başka sebepten değil. Umarım kendilerine verilen oyları da boşa çevirmezler ve ebede kadar Başbakanımı hayırla yad ederim.

bu ülkeyi faşistlikten kurtaracak olan AKP he mi? bi faşistlik bitecek daha kötüsü gelecek. tek faşistliği darbecilik ve ordu faşizmi sanıyorsanız yanılıyorsunuz hükümetin kuklası olmuş polis ve hukuk devletiyle çok daha güzel çok daha sinsi ve çaktırmadan faşist devlet oluşturulur mis gibi olur oh. ha tabi bu faşist devleti oluşturanlar sizin kafa yapınızda olunca demokrasi oluyor pardon.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...