Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
5üzerinden3lük mekanda, 20üzerinden17lik lezzette bişeyler yediniz 14 lira tuttu, cebinizdeki 20lirayı çıkartıp, 1 lirası bahşiş olsun diye hesabı istediniz

gelen para üstü 25, 50 kuruş ve 1 tl lerden oluşmakta

ne yaparsınız
Mesaj tarihi:
Ben sorulacak yanlış adamım, ne var ne yok toplar alır cebime atarım gerekirse garsonun gözünün içine baka baka. Sıkıntı yok o parayı calısarak kazanıyorsa bıze havadan düşmüyor , yerden bulmuyoruz.
Mesaj tarihi:
Bahşiş vermek istediğimde bile sanki daha ufacık veledim, para bırakırsam karşıdakini aşağılayacakmışım gibi hissediyorum. Genelde utangaç bir şekilde tüm parayı cebe atıyorum.
Mesaj tarihi:
şimdi garson böyle yavşaklık yaptıgı için muhtemelen bütün bozuklukları cebe atardım

oysa 5 lira kağıt artı 1 lira getirse 1 lirayı alır 5 i bırakırdım memnun kaldıgım bi mekansa
Mesaj tarihi:
%10 deil mi bahşiş şeyi

geçen sen başıma geldi sinirden elim ayağım titredi, lan ne güzel de denk geldi 5 lirayı alıp giderdim diyordum

bir de sap başına bahşiş bırakmak çok saçma
Mesaj tarihi:
fistan gibi standartım vardır. ya onu veririm ya da hiç vermem. mekanı, servisi, yemeği beğenmediysem avuçlarım. beğendiysem bahşişi bırakırım. bu gibi bozuk gelme durumlarına karşı çantamda her zaman bulunan 5 kuruşlarımı kullanarak uyuz bir bahşişte bırakabilirim.
bide büyük harf kullanmayı unutmuşum. belirteyim.
Mesaj tarihi:
ameirka'da hesabı öderken bahşişi de kredi kartından ödeyebiliyorsun bi kere. bizde o yok. kredi kartından hesap ödeyip sonra bozuk bulman gerekiyor cüzdanda. saçmalık direk.
Mesaj tarihi:
Abi amerikada deli gibi ucuza çalışıyorlar burda ki garsonlara nazaran ( en azından gittigimiz mekanların samatya lahmancuncu olmadıgını dusuncek olursak) bir midpoint garsonu kimi masabaşı işlerden baya daha fazla kazanır ornegir (1 ile başlıyor desem yeterli) e durum boyle olunca %5 %10 yalan sıfır bırakın cunku zaten hakettıgı kadar maaşı olacak amerikada vermelerinin sebebi maaş düşük.
Mesaj tarihi:
fizban said:

ameirka'da hesabı öderken bahşişi de kredi kartından ödeyebiliyorsun bi kere. bizde o yok. kredi kartından hesap ödeyip sonra bozuk bulman gerekiyor cüzdanda. saçmalık direk.

hah ya ben bunu sorcaktım esas

kredi kartını bahşiş kutusuna koyup getiriyorlar
geçrketen amaç ne
%10 fazla çek bu kadar garipsemem
Mesaj tarihi:
kermit said:

bodrum mantıda zorunlu veriyosun bahşişi
servis bilmemneyimiydi neydi
hesaba ekliyolar

ha aklıma gelmişken
bide resmini çekip ünlülerin resmini koydukları yere koyuyolar resmini
öyle biyer