Afterdeep Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 6 hafta once ogrenim amaci ile Sydney-Avustralya'ya geldim. Kisaca 6 haftada gorduklerimi bir baslik altinda sizlere iletmeyi uygun gordum. Su an bi function centerda(yani dugun-davet gibi organizasyonlarin yapildigi yerde) masa ve tum yer/oda duzeninin(bardaktan-tabaga, sandalye ortusunden-yer suslerine kadar) kurulumundan sorumluyum. Vizem ogrenci vizesi ve full time calismaya iznim yok buna ragmen haftada 600 dolar civari (1 avustralya dolari=1.000.047TL ydi en son) kazanmaktayim. 3 odali evi, 1 Italyan cift ve baska bir italyan kiz ile beraber paylasiyorum. Sansima onlarla eve ciktim, cok sicak kanli insanlar bizim gibi (nede olsa akdeniz insani) Yemek-kalma-eglence vs. den sonra cebime her hafta en az 250-300 dolar para kalmakta. Kaldigim ev sehre cok yakin, merkezi bir yerde. Sehirden uzaklastikca kiralar daha azaliyor. Yasam cok guzel, hersey inanilmaz planli ve bir sistem icinde hatasiz sekilde isliyor. Gunduz tugla tasiyan insaat iscisiyle, unlu bir sirketin genel muduru vs. ayni yerde eglenip, cay-kahve-yemek vs. yiyebiliyor. Sosyal sinif ayrimi diye birsey soz konusu degil. Cunku maaslar belirli bir saatlik ucret uzerinden otomatik olarak odeniyor. Her ne kadar tugla tasiyan adam genel mudur kadar para almasada onun gittigi cogu yere gidecek kadar para kazaniyor. Haberler 5 dakka :) Kim kimi kesti, yok araba kazasinda kac kisi oldu vs. diye haber daha gormedim. Polis sireni 1 kere duydum geldigimden beri. Bunlar hicbirsey olmuyor anlamina gelmiyor ama saniyorum halki galeyana getirmemek icin bu tip seylerin basina yansitilmasi yasak veya onleniyor. Her ne kadar yasam-gecim yurdumdakinden guzel olsada bazen bunalima girip icesi geliyor insanin cogu zaman. Burdakilerin cogu Turkiye'yi Iran-Irak'tan farksiz saniyor. Kime Turk'um dediysem hic Turk'e benzemiyorsun gibisinden manasiz bir laf ediyor. Bizi milletce bas ortulu-bazilari daha ileri giderek erkeklerin fes taktigi bir ulke olarak saniyor. Buralarda yansitilan o en azindan. Cogu seyde Turkiyeyle karsilastirirsak sanirim buranin daha ilerde oldugunu soyleyebilirim. Ama Turkiye "gece hayati ve eglencede" kesinlikle coook daha ilerde :) Her turlu sorunuzu cekinmeden sorabilirsiniz. Memnuniyetle cevaplamaya hazirim.[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6 - LGM Fletcher Necrocks - Necromancer - 1L8 Olcayto - Infiltrator - 3L4 Alaattin -Sorcerer - 2L3 Olcayto - Nightshade - 3L0 - ML4 - Assistant Tailor Now in Sydney, Australia... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solomnus Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Eğer bide o italyanı tavlayabilirsen hayatın doruk noktasına ulaşıcak sanırım :).Cık cık rüya gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalhiae Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Resim koy önce :)[signature][hline]Allah kahr bela.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 hehe yaz gelsin cennetten cehenneme donusmesini izliiceksin avustralyanin turklerle tanisirsan matematik hocasi Figen hanimla tanisirsan Barkin in selami var dersin (baskentte bi iskoc okulunda ogretmenlik yapiyo)[signature][hline]Silence in the studio! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 super... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 said: Afterdeep, 01 Ekim 2004 19:31 tarihinde demiş ki: Her turlu sorunuzu cekinmeden sorabilirsiniz. Memnuniyetle cevaplamaya hazirim. orada havalar nasıl :-)[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) I'm not fat;I'm big boned(obeLix) Üstüne Şehir Örten Şehir www.heavymetaltr.com/forum En uzağa ben işeyecem! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
che Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 ordaki kız güsel miydi?[signature][hline]AdEt_KaNi_EmEn_DrAqLa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Oh kebap diyon yani burda hayat :) Ne güzel şanslısın özendim valla sana :) hayatında başarılar diliyim bari. senin bide prs gitarın vardı galiba :) negzel fiyatlar falan nasıl böyle genel şeyler. baya geniş bi konu oldu ama cevaplaman şart diil[signature][hline]Demon_of_Hell, 26 Eylül 2004 23:25 tarihinde demiş ki: fantezilerimden biride taş gibi bir ayşe teyzenin gelip üstümdeki elbiseleri caaarrrtt diye yırtmasıdır... Mirage Icq'da demiş ki: Predator (10:17 PM) : terminale gittim çok iyi bir film ya Mirage (10:17 PM) : terminalör? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jhengie Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 canberk arkadaşım o imza paticik'e yakışmıyor,lütfen değiştir..[signature][hline]I get the feeling when lesbians are looking at me, they're thinking: "That's why I'm not heterosexual". George Costanza aka GLC(860,000) aka Art Vandelay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jhengie Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 HalfMumi'nin Londra gezisi gibi bi resimli guide mükemmel olur valla.hayalimdeki ülke avustralya'ya umarım ben de birgün gidebilirim..[signature][hline]I get the feeling when lesbians are looking at me, they're thinking: "That's why I'm not heterosexual". George Costanza aka GLC(860,000) aka Art Vandelay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 nasıl gidilir bu Avusturalyaya diye sorsam?Ben yazın ABD ye Work & Travel la gitmeyi düşünüyorumda.Avusturalyada olabilir mi acaba diye düşündüm şimdik.[signature][hline]Love is Divine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Ne okuyon orda ? Kızlar güzelmi? Sahile yakın mı oturuyon ? Denize yakın oturuyosan deniz güzelmi ? hmmmmm şuan lık bu kadar :)[signature][hline]:))) !!! ........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revell Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2004 Avustralya bambaşka bir ülkedir. Dediğin gibi düzeni bozan yok. Kültürlü insanlar vardır. Polise pek iş düşmez hele trafikte hiç sorun yok. Türkiyedeki gibi dümdüz şeritsiz yollar yok orada. Eğer bir yaya yaya geçidinden karşıya geçmek için bekliyorsa yoldan gelen sürücü yaya ya yol verir. Tabi bunun gece yarısından sonrasıda var :) Gece yarısı metroya binmeni tavsiye etmem. Genelde zenciler mesken tutarlar ama sivil polislerde o saatlerde görev yapar.(Tecrübe) Şehir merkezi çok güzel. Şehiri baştan aşağı değiştirmişler diye duydum. David Jones Alışveriş merkezi vardı benim orda olduğum zamanlarda. Kısacası muhteşem ve 4 4lük bir ülke. Elimde olsa orada eğitimime devam etmeyi isterdim. Orada bir sürü Türkte yaşıyor belki ilerde bizim aile dostlarımızlada tanışırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Evet havalar cok guzellesecek. Benim evim deniz kenarina yakin. Darling Harbor diye cok ortam bar-restoranlarin oldugu bi yere yakin oturuyorum. Kizlar konusunu acmayalim tam Turk erkeginin hayalindeki tipler Avustralyalilar( sarisin, renkli goz, cok guzel vucut-hepsi degil tabi) Benim Asyali fantazim olmadigi icin hatta onlardan nefret ettigim icin uzak duruyorum. Cok var onlardan burda. Para konusuna gelince hayat Turkiyeden sonra ucuz gibi geldi bana. Yani kazandigin paraya gore pahali gelmiyor hayat. Guzel hayat buralarda. Yakinda host bulabilirsem arastirip resimleride koyarim tek tek yeni bir baslik altinda.[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6 - LGM Fletcher Necrocks - Necromancer - 1L8 Olcayto - Infiltrator - 3L4 Alaattin -Sorcerer - 2L3 Olcayto - Nightshade - 3L0 - ML4 - Assistant Tailor Now in Sydney, Australia... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 said: Abus, 01 Ekim 2004 22:38 tarihinde demiş ki: nasıl gidilir bu Avusturalyaya diye sorsam?Ben yazın ABD ye Work & Travel la gitmeyi düşünüyorumda.Avusturalyada olabilir mi acaba diye düşündüm şimdik. Gereken tum bilgiyi www.egitimplus.com adresinden alabilirsin (Avustralya konsoloslugunun resmi sitesi)[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6 - LGM Fletcher Necrocks - Necromancer - 1L8 Olcayto - Infiltrator - 3L4 Alaattin -Sorcerer - 2L3 Olcayto - Nightshade - 3L0 - ML4 - Assistant Tailor Now in Sydney, Australia... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Avustralya'dan değil "cennetten ilk izlenimlerim" deseydin bari.[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2004 silph +1 tam cennet valla[signature][hline]öss nubisi izinsiz gösteri MSN:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar