Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Sufi said: diğer kalemlere itiraz tamam da 1600cc'den yukarı araba alma magandalığının nesine itiraz ediliyor anlamadım. 1600cc alırsan zam falan yok. 1600cc'den yukarıda araba almak niye magandalık oluyor? Hayır benim arabam da düşük hacimli, zamdan falan etkilenmedi ama alacak adam da alır, niye almasın? Düzgün, konforlu araba istiyosa alır tabii. Kendi tercihidir. Gördük işte A4'lere 1600cc motor taktılar, yokuş çıkarken osuruyo araba. Araç belli, fiyatı belli, verdiği konfor ve keyif belli. Kabul eden için bir ihtimal. Ama devletin koyduğu manasız vergi esas magandalık, ki dünyada da eşi benzeri yok. Yoksa şu anda kendim 1600cc'nin altındaki arabamı alacağıma aynı paraya 2 seviye üst araba alabiliyordum ben düzgün vergi oranlarıyla devam etseydik. Kim niye kabul etsin bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 vatandaşa dolaylı vergilerin fakiri daha çok silktiğini anlatamadık bi ayrıca esas sigarayı bu fakirler tüketiyor. adam 40 kilo olmuş deri kemik, karbonmonoksiti ciğerlerde enerjiye çeviren bi mekanizma gelişmiş öyle yaşıyorlar resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Şaka maka iPhone 4s kaça gelir acaba 3000 lirayı geçmiştir bu zamlarla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 beyin kayserili tüccar gibi çalışmamalı artık. eğer benzin bağımlılığının önün geçilmek isteniyosa -ki aldığın vergiden çok daha fazlasını dışarı veriyosun- direk ucuz elektrikliyi üreteceksin. sanayi yatırımını teşvikleyip elektrikli oto üssü yapacaksın türkiyeyi. ben açıkçası tayyipten umutluyum bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 geçsin ya zatn 4ten farkı yoktu o parayı verdiğimi göstermiyor almazdım ben :))))))))))))))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 kithnos_1 said: Spiegel said: valla ya binboa bile ztn 38 tl mi neydi 70 ligi simdi 50 tl mi olucak, hayatta verilmez yani 50 tl dandik binboaya. alkolu de birakacaz anlasilan =) ya da dedigim gibi duty free... Binboa ffalan tırt zaten abi . 28-30 TL civarına iyi ithal votkalar vardı . Şimdi de tahminen 35-37 ye alabileceksiniz onları ne var ithal 30 tl ye ben bilmiyorum valla? iyi olur ithal vodka 35 e fln bulabileceksek, zaten binboanin tirt oldugunu ben de dusunuyorum da baska da ucuza vodka yok diye aliyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 dandirik rus votkaları var abi binboadan ucuza, ne var ki harbi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 1.6 aşırı besleme ftw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Dandik dediğin Rus votkalarının alayı , Binboa 'dan kaliteli :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 @rewendor dünyaya daha az zarar verebilecekken daha fazla zarar vermenin bedeli daha yüksek olmalı ebnce. bütün dünyada böyle olmalı. konfor, keyif, yokuşta osurmama en önemli şeylerse adamın cebindeki paradan da önemli oluversin bi zahmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Myshkin said: dandirik rus votkaları var abi binboadan ucuza, ne var ki harbi? hayatımda içtiğim en güzel votka 2 litresi 3,5 dolara satılan bir tanesiydi. rus malı dandik bir votka henüz içmedim. şunu söyleyeyim, bizim burada kaliteli diye içtiğimiz votkaların çoğunu ruslar beğenmiyor. 1789 mudur nedir, rakamlı bir votka var epey ucuz, en çok onu içiyorlar buradayken. ruski standart tabii votkaların kralıdır, tartışılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Gelirken alkol getiririm isteye istanbul içi ötv falan yok,düz fiyattan getiririm 5 ytl eklerim üstüne :P Abi o değil halkın tepkisi ne günlük yaşamda.Bokunu çıkarmaya başladılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 "Artışın cari açığın düşürülmesi için yapıldığını belirten Şimşek, bunun bir zam değil güncelleme olduğunu ifade etti." zam değil güncelleme! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Sufi said: @rewendor dünyaya daha az zarar verebilecekken daha fazla zarar vermenin bedeli daha yüksek olmalı ebnce. bütün dünyada böyle olmalı. konfor, keyif, yokuşta osurmama en önemli şeylerse adamın cebindeki paradan da önemli oluversin bi zahmet. sen de haklısın, 1600'e kadar hacimlerin yeni nesil turbolu motorlarla şehire yettiği doğru ancak ticari araç diye pajero alıp onunla geziyor adam şehirde. 2500cc motor üstüne %1 ötv. öbür yandan büyük salon arabanın makul motoru 1.8 dizel, ki 1.4-1.6 benzinliyle aynı kirliliğe sahiptir, %80 vergi veriyor. burada devletin samimiyetsizliği var işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 geçtiğimiz günlerde araç ihracatıyla iligli bir haber vardı http://haber.gazetevatan.com/uretim-ve-ihracat-dustu/382765/2/Haber ahanda şu şimdi ihracatın düşüşü cari açığı doğrudan etkiledi ve yeni cari açık rakamları hükümetimizce hiç de hoş bulunmadı, ihracat talebi var ama operasyonel ve lojistik maliyetlerini göz önüne alan üreticiler ürettiklerini iç pazara vermeyi tercih ettiler böylece ihracat maliyetlerine katlanmaları gerekmedi aslında bu zam biraz da iç talebi kısıp ihracata yönelinmesi için alınmış bir karar gibi de duruyor şimdi üreticiler buna ne cevap verecek piyasa nasıl davranacak göreceğiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 aktiftablet said: "Artışın cari açığın düşürülmesi için yapıldığını belirten Şimşek, bunun bir zam değil güncelleme olduğunu ifade etti." zam değil güncelleme! AAHAHA bunu görmemiştim beyler ben bir sonraki hükümete bakan olmaya gidiyorum görüşürüz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Öyle diyorsunda şefim elin kürtü burada slk 200 den aşağıya arabaya binmiyor,arabaların vergileri ve fiyatları fazla yüksek türkiyede...yani 10 cm girmiş 2 3 cmi daha giriyor onu tartışıyoruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Sufi said: @rewendor dünyaya daha az zarar verebilecekken daha fazla zarar vermenin bedeli daha yüksek olmalı ebnce. bütün dünyada böyle olmalı. konfor, keyif, yokuşta osurmama en önemli şeylerse adamın cebindeki paradan da önemli oluversin bi zahmet. E zaten yüksek hacimli motora sahip arabaların fiyatı daha yüksek, haliyle aynı oranda vergi alınsa bile vergisi de daha fazla, zaten daha fazla para ödüyosun merak etme. Bunun dünyaya zararıyla falan alakası yok. O arabanın ücreti o kadar, olması gereken o, o yüzden o fiyata satılıyo, üzerine de mantıklı vergi alınıyor. Madem öyle en ucuzuna 2. el 30 senelik Doğan alırım, bugün 3.200 motorlu arabadan daha çok salınım yaparım doğaya, ölçü mü motor hacmi? Bunların hepsi düşünülmüş, bilinen şeyler, ona göre fiyatlar zaten belli. Üzgünüm ama öyle hiç kimsenin düşünemediğini düşünmüş süper zeki dahi insanlar değilsiniz, sizden önce onlarca sene bu konuda düşünüp taşınan binlerce insan var, sonuç bu yönde. mantıklı bir şey olsa doğa konusunda bizden binlerce kat daha etkili Avrupa ülkeleri yapardı senden önce. Ayrıca şu anda hele hele Euro 6dan sonra zaten salınım konusunda arabalarda fark kalmadı neredeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 sözelci zekası abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 goldbären said: sen de haklısın, 1600'e kadar hacimlerin yeni nesil turbolu motorlarla şehire yettiği doğru ancak ticari araç diye pajero alıp onunla geziyor adam şehirde. 2500cc motor üstüne %1 ötv. öbür yandan büyük salon arabanın makul motoru 1.8 dizel, ki 1.4-1.6 benzinliyle aynı kirliliğe sahiptir, %80 vergi veriyor. burada devletin samimiyetsizliği var işte. evet dizel konusunda da sistemi abuse konusunda da haklısın. hükümetin kaygıları benim bahsettiğim sebepler olsaydı bunlara da el atarlardı mutlaka. fırsatçılık yaptıkları muhakkak. ama öyle ya da böyle, uçak motoru takılmış arabaların bi biçimde daha zor alınabiliyor olmasını destekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 uçak motoru takılmış araba normalden daha pahalı zaten merak etme. devletin saçma sapan vergi koymasına gerek yok yani. Senden önce bunu düşünen onlarca devlet şirket ve politika/kanun var. Bu şekilde anlaşılmış, senin söylediğin matah olsa bize gelene kadar tüm avrupa yapardı. Ayrıca şu anda lüks arabalara böyle talep olmasının bi sebebi de görmemişlik. Millet trafikte en fazla meganeıyla, fiestayla, citroenle gezerken adam X5'iyle SLK'sıyla gezince hava atmış oluyor. Ama herkesi bir-iki adım daha üst arabaya çıkartırsan o X5'in SLK'nın farkı daha azaldığından çekiciliği azalacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 hani almanya ki eminim bizden daha fazla umursuyodur Luftverschmutzung'unu ve düşük karbon emisyonunu, onlar bile bu kadar sokmuyor. hani dersin ki arabayı üretip önce iç pazarına satmak istiyor ondan düşütür vergisi, orada lokomotif sektör. neticede benim demek istediğim, almanca öğreniyorum ve bir kelime olsun almanca kullanmak istedim mesajda. iyi günler. sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 rewendor tamamen yanlış anladın beni veya ben anlatamadım. ucuz araba alınsın pahalıa lınmasın diye bişey demiyorum. eski arabaların trafiğe çıkışı da engellenmeli, devlet yaşı geçmiş arabadan çok daha yüksek vergi almalı ve hurda işlemi için kalıcı bir ödeme sistemi koymalı. etrafı daha fazla kirleten ne varsa ona göre önlem almalı. kriter milletin cebindeki para değil bu araçların çevreye ne etkisi olduğu olmalı. golbaren'e de dediğim gibi hükümetin samimiyetsizliğine katılıyorum ama sonuçta büyük motorlu araçların bir şekilde daha zor alınıyor olmasını iyi buluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Abi sen çevre kirliliği demiyosun ki. Parası olan çevrenin içine sıçsın, onların sıçtıklarını gariban temizlesin diyorsun. Gariban adam zaten gidip jeep e mi biniyor? Tofaş şahin. Sana kalsa onları da kaldıralım 50k dan aşağı araba satılmasın. Zengin binsin 3000 lik arabaya garibanda artık 10 yıllık kredilerle araba alır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 e tamam, o fark zaten araçların ilk satış fiyatlarında (ve avrupada ona oranlı vergileriyle) var diyorum ben de. makul ve mantıklı ölçüde var. bizdeki gibi ekstradan suni bir bindirme mantıklı olsa zaten o da yapılırdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar