Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni ve Fantastik ÖTV Zammı

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Spiegel said:

haha valla gercekten benim zaten aklimda vardi yurt disindan araba almak ama bu 3 ay 6 ay hedesi yuzunden dusunduruyordu, simdi 6 ay kullancam arabayi 6 ay yurt disinda yaticak fln diye, e bu vergi yuzdeleriyle zaten alacagin arac 270 tl ye geliyor. ee 100 tl ye 2 arac alsan bile 200 tl eder, her turlu kardasin. kimse de sana bisi diyemez, gider 6 ay birini oteki 6 ay digerini kullanirim, hic de uzulmem devlete vergisi vermiyorum diye bu araclarin, gerekirse giderim almanyadan araba alirim almanyaya vergi veririm ama bu devlete vermem.

yalnız yurtdışı da 0 vergi değil, hesap hatalı :P

Ha bizdeki gibi kepazelik değil, orada devleti insan yönetiyo çünkü. Normal oranda olarak vergi orada da var.
Sosyal ağlarda paylaş

gunluk vize yunanistani kastederken gidip duty freeden degil de yunanistanin tekeli liquor shopu neyse ordan almaktan bahsettim, bakkalindan yani =)

ya almanya'da anahtar satis fiyati yarisindan azdir eminim bir alman model arabanin turkiye fiyatina gore her turlu karda olursunuz bence, hem de iki farkli arabaya binmis olursunuz farkli model marka ayni price range de, fena mi olur?
Sosyal ağlarda paylaş

simdi 3 coupe yaptim almanya sitesinde konfiguratorden 42 bin euroya geldi spor paket fln bilmem ne her bi seyi var ama tr de de 65-70 bin euro fiyat cekerler o ozellikte araca, gene tam yarisi olmadi ama bu internet sitesinden cikan fiyat illa ki daha indirim fln alinir, o araba 38k euro ya fln kapatilir hatta iki tane alcam desen belk 35k bile yaparlar tanesini, gene incelemek gerek fiyat ve masraflari tam olarak. ama sirf devlete giciklina ayni paraya gelse bile boyle yapmak lazim =)
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

az bile. yolmu var daha fazla arabayı kaldıracak, petrol mü var arabayı çalıştıracak.
sıgaraya yorum yapmaya gerek dahi duymuyorum.
telefon içinde 500 TL nin üstündeki telefonlara vergiyi artırsalar iyi olurdu.

adam dünyanın en sığ adamı çıktı.

kafanı yorma sen, arabayı alan yine alıyo. Vergi geldikçe 1. sınıf araba alacağına 2. sınıf alıyo, 5. sınıf alacağına 6. sınıf alıyo ama yine alıyo. En alt sınıf alacak adam da 3-5 ay daha para biriktiriyo öyle alıyo, ya da krediye borca giriyo yine alıyo, arabasız kalmıyo. Ama vergi-zam yüzünden araba almama diye bir şey yok. Araba zorunluluk çünkü çoğu yerde. İhtiyaç. Sen vergiyi zammı koyarak kimsenin araba almasını engellemiyorsun, aldığı arabanın kalitesini düşürüyorsun sadece. Araba fiyatlarını 5 katına çıkar, yine aynı sayıda araba satılır. Sadece yolda gördüğün arabalar daha konforsuz, daha güvensiz, daha tırt olur, 2. el piyasası coşar. Eski arabaların da yakıt tüketiminin daha fazla olduğunu hatırlatayım tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

piyalepiyale said:

elektrikli araçlarda yüzde 10muş ötv
2-3 sene daha bekleyip elektrikli bi araca yönelicez anlaşılan.

tersine sübvansiyon işe diğerlerini pahalı yapcaklar ki görece ucuzlamış olacak elenktringliler

daha dün konusu geçti "elektriklilere hibritlere sübvansiyon gelir" diyor5duk ki geldi.. ama görece geldi
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

Esrk said:

Cari acik korkutmuyor diyorlardi, demek ki yalanmis.

ARKADAŞIM TİCARET YAPIYORUZ CARİ AÇIK MUTLAKA OLUR (ZAMAN GASDESİNDEN OKUDUM)

İTAL EDİP ÜRETİP SATIYORUZ OYÜZDEN OLUYOR, AMA SEN ÖZENTİ ŞANPUAN ALMASAN DAHA AZ OLUR.

Ya ben kelim :(. Ekonomiye katkim az o yuzden.
Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:

valla ya binboa bile ztn 38 tl mi neydi 70 ligi simdi 50 tl mi olucak, hayatta verilmez yani 50 tl dandik binboaya. alkolu de birakacaz anlasilan =)

ya da dedigim gibi duty free...

Binboa ffalan tırt zaten abi . 28-30 TL civarına iyi ithal votkalar vardı . Şimdi de tahminen 35-37 ye alabileceksiniz onları
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...