Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni ve Fantastik ÖTV Zammı

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

odullusoru said:
herkes sen gibi mercedes ciple dolaşmak zorunda olduğunu düşünmüyor.

odullusoru said:

bi de arabasına bakarlar mercedes cip mi diye

isveç'te devlet diyor ki, "abicim senin araban iyi değil, volvo güvenli araba, git bir volvo al güvenli güvenli sür"

bizde ise 1.6 motorun üstünde araba kullananlara maganda gözüyle bakılır.
ya da odullusoru gibi cip meselesini ad hominem yapacak kadar kompleksli davranışlar sergilenir.

odullusoru anladık bi topicte benim cip sahibi olduğumu not almışsın, ama bunu her topicte karşıma sürüp ego tatmini yapman 15 yaşından öteye büyümemiş olmanı gösteriyor.

topicte bir şeyler anlatmaya çalıştım ama bunları kafan anlamamış olsa gerek.
bir şeyler daha anlatçam ama umursayacağını zannetmem, çünkü ardından "AMA SENİN CİPİN VAAAAAĞ" diyeceğini biliyorum çünkü.

o yüzden sana değil, genele anlatmış olayım.

arabada konfor önemsiz bir şey değil. şehir içinde saatlerce aynı arabanın içinde oturuyorsun. kullandığın araba keyifli değilse eziyete dönüşüyor iş.
hani illa gitsin herkes limuzinler alsın demiyorum,
ama ister 20 milyarlık bir araba al, ister 200 milyarlık, alırken o kişi mutlaka konforuna da bakacaktır.
yani kimse konforu önemsemez diye bir şey yok.
hele uzun yolda daha da fark ediyor bu. hız sabitleyicisi (cruise control) bile arabanın konforunu arttıran bir unsurdur.

performans da gene önemsiz bir olay değildir. dediğim gibi illa yarış yapmak anlamına gelmiyor arabanın performansı.
yokuş çıkarken zorlanıyorsa araba, bundan da çok mutlu olan varsa ancak mazoşizm ile açıklanabilir olsa gerek.
ayrıca bazen kaza olmasını engelleyebilmek için aniden durabilmek veya aniden hızlanabilmek de gerekiyor. performans bu konuda da önem taşıyor.
kendimden bir örnek vereyim,
15 yıl önce bizim peugot 405'imiz vardı. bir gece söğütözü'nde anadolu bulvarı'nda ilerliyoruz. birden bir tır bizi sıkıştırmaya başladı. (daha sonradan öğrendik ki meğersem ilerde yol çalışması varmış şerit kapalıymış, bu salak tır şöförü de yavaşlamak yerine sol şerite geçmek için bizi ezmeye karar vermiş) babam o sırada tır şöförünün sıkıştırmaya başladığını farkedip hızlanmaya başladı, ama araba tıkandı, performans olmadığı için gidemedi. bagajın ordan vurdu, döndük döndük refüje çıktık. tofaş ayarında bir şey olsaydı arkası paramparça olurdu herhalde.

bu arada odullusoru, ağzında pelesenk ettiğin "MÖRSÖDÖS CİP" 10 yıllık bir alet, alırken de ikinci el olarak almıştık. şimdi satmaya kalksan 40-45 milyara anca gidiyor. lan MÖRSÖDÖS CİPimiz var lan di mi, 500-600 milyarlık aletler şunlar. hani sürekli öne sürüyorsun ya cip sahibi olduğumu felan. duyan da böyle "FERRARİYE BİNDİ" felan zannedecek (lan harbi harbi anca bir kere binip geri inmişsindir o Ferrariye de hahaha).

Ekonomik bir araba almaya çalışıyoruz 1-2 senedir. benzin fiyatları son senelerde feci arttı.
çok güzel arabalar var piyasada, çok az benzin yakan. özellikle BMW bu konuda epey iyi işler çıkarmış.

Ama gidiyorsun arabayı almaya, 30-35 milyarlık araba kdv, ötv, tüketim vergisi, verginin vergisi, verginin vergisinin vergisi gibi aptal şeyler sayesinde 60-70 gibi fiyatlara fırlıyor.
son zamlar sayesinde 80 milyarlara felan gelmiştir mutlaka.

daha önce bir başka topicte dediğim gibi
devlet insanların yeni araba almasını engellemek yerine teşvik etse ne güzel olurdu.
araç vergileri yıllara göre sürekli düşüyor. e böyle olunca insanlar sırf "daha az vergi" diyerek daha çok benzin yakan ama vergi tablosunda en düşük vergiyi verebilecek eskilikte arabalara yöneliyor.
sonra benzine sürekli zam zam zam yapıyorsun, adam o arabanın benzin parasını ödeyemeceği için gidip tüp taktırıyor, yakıt parası ucuza gelsin diye.

gözünü seveyim, türkiye'de 1600 motorlu araçlara magandalık gözüyle bakılıyor,
burda kebapçı bile volvo arabayla geziyor.

lol.
Sosyal ağlarda paylaş

http://haber.gazetevatan.com/Haber/405248/1/Gundem

'BEYFENDİ ÖLDÜK ZAMLARDAN'

Tecrübeli gazeteci Birand, Arınç'ın milli takım hakkındaki yorumu biter bitmez tepki gösterdi: Beyfendi, öldük zamlardan...

Sigara ve alkollü içecekler ile cep telefonu ve motorlu taşıtlara yapılan ÖTV zammına tepki gösteren Birand, "Kafamı kaldırdım üst üste, içkisi, sigarası, arabası... Ne yapıyorsunuz? mecbur musunuz bu kadar zam yapmaya?" dedi.

74 MİLYONU KAPSAMIYOR

Arınç ise Birand'ın zam isyanı karşısında önce gülümsedi, sonra şu açıklamayı yaptı:

"Yapılan zamlar 74 milyonu tek tek ilgilendiren bir konu değil. Zam yapılan sektörler veya ürünler belki sizin gibi birkaç kişiyi kapsıyor"

:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?:?

KAN TEPE CIKTI BU NASIL Bİ CEVAP BU ADAM İYİCE AZITTI
Sosyal ağlarda paylaş

Bira 3.4 tl
70'lik yeni rakıya da 6 tl gelmiş sanırsam.
( 16 sayfaya bakamadım, az önce tekele sordum )

Bu hükümet beni balici yapıcak bu gidişle.

Şöyle aslında ülke çapında 1 ay alkol içmeyerek hayvanatsal bir protesto yapabiliriz. Zamlar bir yerlerinde patlar.

Ama son kez bu akşam bir içeyim :(
Sosyal ağlarda paylaş

PZero said:
Arınç ise Birand'ın zam isyanı karşısında önce gülümsedi, sonra şu açıklamayı yaptı:

"Yapılan zamlar 74 milyonu tek tek ilgilendiren bir konu değil. Zam yapılan sektörler veya ürünler belki sizin gibi birkaç kişiyi kapsıyor"

http://i.imgur.com/pk9wf.jpg

mükemmel
Sosyal ağlarda paylaş

"RTE - kızılcahamam açıklamaları" said:

ÖTV ZAMMI
-Biz bu ara bazı ürünlere zam yaptık. Hemen medyada birileri vekil maaşlarına zammı gündeme getiriyor. Her vekilin altına araba, diyorlar bir programda izledim. Uçak bileti, kira vs diyorlar. Bu terbiyesizliktir. Biz iktidara geldik ilk yaptığımız iş lojmanları satmaktı. Bunu neden konuşmuyorsun, benim vekillerim kirada oturuyor.

-Sigarayı içmezsin olur biter alkolü az tüketirsin olur biter. Ferrari kullanma da başka marka kullan. Fiat’a bin, Volkswagen’e bin. Böyle yaptın mı olur biter.

-Avrupa ve ABD'nin işsizlikte durumu ortada. Türkiye bilişim teknolojisinde atılımlar yapıyor. Türkiye'nin 4 bir yanı duble yol, hızlı tren ve havayolları ile örülüyor. Şimdi orta halli vatandaşımız rahat rahat uçağa biniyor. Bu kervan yoluna devam edecek. Biz sizi enflasyona ezdirmeyeceğiz.

BİZİM BAŞBAKAN DA DURUR MU, YAPIŞTIRMIŞ CEVABI

fakir fukara da bi zahmet ferrariye binmeyiversin...
Sosyal ağlarda paylaş

ahahaha ya bu adamlarin bir konusma hazirlayicisi bir manajeri fln yok mu? boyle salak sacma aciklamalar yapip kendilerini komik duruma dusurup duruyorlar surekli. bu kadar para var bari kendine bi halkla iliskiler uzmani birisini tut, insanlari durterken de sevimli gozuk en azindan =)
Sosyal ağlarda paylaş

yemek ve barınma dışında hiçbir şey temel ihtiyaç değil ona bakarsan ama 2011 yılıdna yaşıyoruz işte. Sırf sen kullanmıyorsun diye kullanana 5 katı fiyattan satamazsın bir şeyi. Demokrasi dediğin şey fazla oy verene göre düzenleme yapmak değil herkesi düşünmek. Sizin atalarınız da kurandan başka kitaba gerek mi var diye dünyanın en büyük kütüphanelerini yaktırıyordu. 2011 yılındaki model de bunları ypaıyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...