Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uyku felci

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

eet, karabasan zannediyosun, beyin tüm vücudu uyku moduna alıyo, ama kendini almayı unutunca vücudun felçli bi şekilde düşünebiliyosun ve hareket edemiyosun,hareket etmek istediğin yerlerde büyük bi basınç falan hissediyosun, benim dişlerim ve kollarım üzerindeydi o baskı mesela. Bide o an rüya görüyosam tam olarak cok net görüyodum, öyle ki rüyamda o dişlerim tek tek dökülüyodu elime alıp sayıyodum kac tane olduklarını falan. çok kötü bi olay.

Sırtüstü yatarken oluyo özellikle ona dikkat et, ben yüzüstü veya yan şekilde yatmaya başladım bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

Wikipedia said:
Uyku felci, rüya gören bir kişinin rüyasında yaptığı hareketleri aynen yapmasını engellemek için REM uykusu süresince oluşur. Uyku felcinin fizyolojisi hakkında çok az şey bilinir. Bununla birlikte, uyku felcinin beynin pons bölgesindeki motor nöronların post-sinaptik inhibisyonu ile bağlantılı olduğu önerilmektedir. Özellikle, düşük seviye melatonin kasların uyarılmasını engelleyecek şekilde sinirlerdeki depolarizasyon akımı durdurabilir, ve rüyada yaşanan eylemin gerçekte yaşanmamasını sağlayabilir (mesela, rüyasında koştuğunu gören bir kişinin gerçekte koşmasını engellemek gibi).

Ayrıca, bu düzensizliği yaşayanlar ve narkolepsiden muzdarip olanlar arasında belirgin bir ilişki vardır. Fakat, değişik çalışmalar çoğu insanın hayatlarında en az bir kez uyku felci yaşadığını göstermektedir.

Bazıları, değişik faktörlerin uyku felci ve halüsansyonların yaşanma olasılığını arttırdığını rapor etmişlerdir.

Bunlar;

Sırtüstü yatmak

Düzensiz uyuma saatleri; şekerlemeler, çok veya az uyumak

Fazla stres

Ani çevre/yaşam tarzı değişiklikleri

Olaydan hemen önce görülen berrak rüya. Ayrıca berrak rüya durumuna
girebilmek için kullanılan bilinçli indüksiyon yaygın bir yöntemdir.

WILD olarak da bilinir.

Yapay uyku yardımcıları ve antihistaminler.

Uyku öncesi açlık.

TL DR diyenler için, uyku esnasında beyin vücudu rüyanda yaptıgın hareketleri yapma diye felc ediyo, ama bazen beyin bu uykudan uyandıgı halde vücudun felcini cleanse etmeyi unutuyo, sora karabasan geliyo işte
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...