Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siz olsanız ne yapardınız?

Soris

Öne çıkan mesajlar

Selamlar. İçinde bulunduğum durumla ilgili sizinde fikirlerinizi almak istedim belki aynı şeyleri yaşayanlar ve bir çözüm bulanlar olmuştur. Biraz uzun yazacağım okumak istemeyenler zaten cevaplamayacaklardır. Burada tecrübeli çoluğu çocuğu olan çalışan insanlarda var onların bakış açıları benim için daha önemli olacaktır.

Şimdi öncelikle durum inanılmaz kararsız olmam her konuda ve hiçbir konuda motivasyonumun kalmamış olması.

Konu eğitime de açılabilirdi fakat daha çok kişisel bir konu. Öncelikle durumum şu öğrenim hayatım boyunca hep vasat bir öğrenciydim. Fen bilimlerine hiçbir şekilde yetenekli olamadım. Matematikde çok başarısızdım halada devam ediyor :) İşte sanırım herşey burada başladı sırayla anlatayım:
- Meslek lisesi bitti.
- Akdeniz Ünide Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna geçiş yaptım. 2 yıllık. İlk dönem adapte olamadım pek. Matematik 1 dersti ondan kaldım. Hiçbirşekilde motivasyonum yoktu çalışmak için. Ders çalışmayıda bilmiyordum. Neyse Okul 2 yıllık olduğu için zaten 4 dönemden oluşuyor ilk dönem 1.8 geldi. Hiç okula uğraşmıyordum. 2. Dönem okula gitmeye başladım 2.44 geldi. 2. yıl dersleri takip etmeye ve not tutmaya başladım. 3.77 ortalama geldi. 4. ve son dönem 3.66 gibi bişi geldi. Hocalar sevmişti beni 1-2 puanla kaçırmama rağmen bile onur belgesi filan verdilerdi.
- 2 yıllık diplomam ile açık öğretimede kayıt oldum.
- Neyse bende dikey geçiş sınavından ziyade yurtdışına çıkıp lisans tamamlamayı düşündüm. Bunun için ilk önce Almanyayı düşündüm. Fakat vize reddi yedim. Öyle olunca İngiltereyi denedim dil kursu vasıtasıyla 6 ay kaldım. Okula kayıt olacağım sıralarda 3000 pound zam geldi bende tam o sıralarda. Aylık part time olacak şekilde 1000 poundluk bir iş bulabilmem gerekliydi minimum bunu da sağlayamadım. Ailemde ne kadar belli etmese çok zorlandıklarını biliyordum. Bende döndüm tekrar türkiyeye. İlk başlarda itiraf edemeselerde daha sonraları çok sevindiklerini çünkü maddi anlamda çok sürdüremeyeceklerini söyledilerdi. Neyse bu durumda böyle kapandı. Bu arada açık öğretimin hazırlık sınıfını geçip 3.sınıfa kayıt olmuştum.
- 2011 de Türkiyeye geldiğimde öss ve dikey geçişide kaçırmıştım. Bunun için iş aramaya başladım. 2 yıllık mezunlara pek iş verilmiyor takdir edersiniz ki bende. 1 ay İstanbuldada iş aradım ordada bulamadım. Antalyaya geri döndüm.
- Geri döndükten sonra 4 yıllık okul bitirilmeden birşey olmayacağı gerçekliği ortadayken bunu iyice abartmaya başladı ailem ve öss kursuna yazdırdılar. Orayada ilk başlarda gidiyordum düzgünce bu sırada saçma birşey oldu. Tatil olduğu günler elbette dershaneye gitmiyordum çevremde bunu dershaneyi kaytardığımı düşünerek 21 yaşında zaten altyapısı olmayan birisi nasıl kazancak zaten dershaneyede gitmiyor gibisinden moralimi bozdu ben bu sefer dershaneye gitmemeye başladım. İyice demotive oldum. 1 ay gittim bıraktım.
Bundan sonra düşündüm ki çevremden hiçbir halt olmaz. Direk kendi kararlarımı kendim almalıydım. Önce sağlık ardından herşeyin geleceğini düşünüyordum. Sağlıklı yaşama odaklandım kilo problemimde vardı. Çok boş vaktim olduğu için spora yazıldım. Durmadanda beslenme ile ilgili kitaplar okuyordum ve 6-7 ay içerisinde 10-15 kilo verdim. Sağlık anlamında inanılmaz bir değişim yaşadım ve hala koruyorum.
- Çevremden baskı görmüyordum hiçbir şekilde fakat yapacak birşeyim olmadığı için inanılmaz canım sıkılıyordu. Bu arada bilgisayara karşı hiçbir ilgim kalmadığını fark ettim. Buna rağmen bu durumumdan kurtulmak için dikey geçiş ile iyi kötü bir yeri tutturum diye düşündüm. Kıbrıstaki Doğu akdeniz üniversitesinin dikey geçiş ile gelenlere 50% indirim yaptığını gördüm. Hiç kasmadım orayı yazarım zaten arkadaşlarımda var orda diye düşündüm. Öylede oldu kasmadım yazınca giriliyor zaten.

- Şimdi kıbrısa yazılım mühendisliği bölümündeyim. Yalnız şöyle bir durum var. 0 matematik bilgim 0 motivasyonum 0 ilgim var bilgisayara ve önüme row echelon form matrixler gelmeye başladı ve inanılmaz moralim bozuldu. Zaten yeni bir yere gelmişim onun stresi var. İlk kez tek başıma yaşamıyorum fakat bununda birazda olsun stresi var. Birde üstüne bunlar geldi ve cidden stresim arttı. Lise yıllarındaki mutsuz hayatıma geri döndüm. Ben 22 yaşımda bu stresi kaldıramam kaldırmak zorunda olmadığımı düşünüyorum. Olay belirli bir seviyesi olan adamın biraz çalışıp birşeyleri yapması değil. Hiç bir bilgim ilgim alakam motivasyonum yok fen bilimlerine karşı. Yanlış bölüme geldim fakat gelirken yaparım ya yapmak zorundayım diye motivasyonum vardı. Motivasyondan ziyade gaza gelmiştim o durumumdan da çok sıkılmıştım kısacası dereden kurtulmak için yılana sarılmıştım ki bu yılanda beni daha ilk haftada soktu.

Sonuç olarak bende karakter yapıma yönelik testler ve mesleki eğilim belirme testleri çözdüm (Ailemin 4 yıl önce yapması gereken şey :) Sonuçlar şöyle:

Şimdi ben ne yapayım sizce? Çalışmaya mı başlayıp açık öğretimi mi bitireyim yoksa ilk kez ders çalışıp öss de sözel bir bölüm için mi kasayım? 3. seçenek olarak 3 sene kıbrısta inanılmaz stres altında birşeyleri başarmak var fakat bunu hiç düşünmek bile istemiyorum yapabileceğimide sanmıyorum. Genel olarak çok kararsızım her konuda çok kararsızım yani fark etmiyor. Daldan dala atlıyorum hiçbir şekilde yolumu bulamaıdm daha gelecek çizgimi çizemedim. Kafam hep çok karışık rüzgarda savrulup savrulup duruyorum senelerdir.

Okuduğunuz için teşekkürler :)

Evet siz olsanız ne yapardınız bu durumda?

Sosyal ağlarda paylaş

yazilima hic hevesin yoksa baslamadan bitir derim

ablam yazilim muhendisligi okudu hep ilgisi vardi zaten.
isteyerek ve sevdigini dusunerek girdi bolume zamanla ait olmadigini farketti aglaya zirlaya mezun oldu simdi temelli tiksiniyor mesleginden

edit: bir isi basarabilirsin kasarsin olur. ama bunun surekliligini korurken mutsuz olacaksan hic girme
Sosyal ağlarda paylaş

yazılıma ilgin alakan yoksa,mezun olup sevmediğin bir mesleği yapmaktan daha kötü bir şey olamaz senin için.sonuçta sıkılsanda,zorlasanda bir şekilde mezun olacaksın o bölümden.
o yüzden en mantıklısı öss ye girip istediğin alana yönelmen
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ilgilenmediğin bir şeyi yapmak zor. Yazılım işi matematiksel kafaya bakıyor biraz. Her şekilde öğrenirsin elbet ama matematiğe ilgili adam daha sistematik ve daha kolay bir şekilde kolayca kapıyor bazı şeyleri. O tarz adamlar için çok daha eğlenceli(eğlenceliden kastım katlanılabilir olması aslında) oluyor bu süreçler.

Bende C/C++ kursları bitirdim. IT sertifikaları aldım. Fizik mezunuyum zaten. Ama baktım, hani evde veya arkadaş ortamında olur ama profesyonel anlamda yazılımcı olmak veya ITci olmak gibi bir motivasyonum yok. Geçimimi bundan kazanmak istemediğimi farkedince olay kopuyor zaten.

Şimdi çapa tıp fakültesine yüksek lisansa girdim mesela. O kadar motiveyim o kadar mutluyum ki. Her gün 2.5 saat yol gidiyor ve 2.5 saat yol dönüyorum ama yinede seveceğim bir işi yapmanın motivasyonu var içimde. Gayet derslere güle oynaya giriyorum falan. İmkan olursa seninde o bölümü bırakıp gerçekten ilgilendiğin(ve aynı zamanda para kazanabileceğin) bir kariyere odaklanmanı tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

yazi gereginden fazla uzun.

simdi o grafik felan o isleri salla. zaten sen kafada okudugun bolumden uzaklasmak istedigin icin, ilgilendigin herhangi bir topik sana zaten onu istiyormussun gibi gelicek. oncelikle herhangi bir seyi basar, yani basariya ihtiyacin var. yoksa moral psikoloji ivir zivir hep rahatsiz edecek seni.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bilgisayarla ilgili işler matematik kafası ister. Yani o dersi bir şekilde versen bile bu o işi verimli bir şekilde yapabileceğin anlamına gelmiyor.

Anlaşılan bariz bir şekilde türkçe-sosyal e yatkınsın. Okumak gibi bir amacın varsa o konular üzerinden git yani, ondna sonra hukuk mu olur işletme mi olur o ayrı konu.

Yani benim şahsen söyleyebileceğim matematik ile aran madem bu kadar kötü, algoritmadır-scripttir-programlamadır mutlaka uzak dur.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazi cok uzun uzgunum okuyamadim ama testi merak ettim. Tahmin ettigimden kotu cikti test.

http://i.imgur.com/wcbmx.png

Hayir yani fizik, matematik, bilgisayar, elektronik gibi seylerle endustri ayni yere sokulmus. Hic bilmiyorlar demek ki bu isleri. Sakin degerlendirmeye alma bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...