xaty Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Siri olmuş her taraf. Sesli komut sisteminden ne farkı var anlayamadım hala. Türkçe de algılayacak mıymış bari? söylediler mi onu? 5 sene önce bu teknoloji insanların gözlerini parlatsa da kullanışlı olmadığı ortada. Evde telefon bi köşede dururken uzaktan seslenip komut vermek olabilir belki ama sürekli algılamaya açık olcağını da sanmıyorum (çok incelemedim Siri'yi, nasıl çalışıyor/aktive ediliyor bilmiyorum). Onun dışında insanların içinde pek kullanılacak bişi değil. Benim yıllar önceki Nokia'm bile xx'i ara dediğimde bulup arıyordu ama hiç kullanmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 sesli komut degil sirinin olayi. konuyu anlamasi. yani "bugun hava nasil?" diye tek bir kalipta sorman gerekmiyor. "yanima semsiye almali miyim?" ya da "sence bugun yagmur yagar mi?" diye sordugunda da senin hava durumunu sordugunu anliyor. yani sesli komut vermiyorsun, telefonla konusuyorsun. sirinin farki bu. sanirim boyle bir semantik diyalog hicbir cihazda yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Iggy said: "siri not only understands what you say, it’s smart enough to know what you mean. nasıl bi speech recognition algoritması bulmuşlar alla alla. bu gidişle apple skynet gibi bişey olucak valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Turkçeyi anlasın hele bi ondan sonra ne geyik döner bu siri ile :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 şu kızların fotoğrafını çek diyince flash ı kapatıp çekebilecek mi oğğ wait flash destği yoktu ehehehheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Accolade Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 aşerdim lan siri diyince turşucu adresi vercek mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 hass ilerde çevirme, kanda alkol var olm! diyince gps'ten en yakın ara sokaklardan gitmemizi sağlamayacaksa ne yapalım siri'yi bana kitt alın. o halden anlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 E peki bu uygulama değil mi? Niye markete koyup ordan satmıyolar uygulamayı? 10 sene önce sesli komut varken şimdi böyle bişi çıkmış olması ilginç. kimse kafa yormamış anlaşılan şimdiye kadar, gereksiz görmüşlerdir muhtemelen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Herkes cok kafa yoruyor. Bir suru alani birlestiriyor bu olay ki kendisi natural language processing oluyor. Daha once de dedigim gibi web 3'un de bu konsept uzerine, yani bilgisyarlarin bizim dogal dilimizi anlayip yorumlayabilmesi üzerine dayalı olacagi soyleniyor. Mum_chamber'in dedigi gibi su ana kadar bunu su demolardaki kadar basarili yapabilen yoktu. Yani gayet uzerinde calisilan yeni ve aktif bi alan. Eger demodaki kadar iyiyse de helal olsun. Live gormek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 app degil bu, isletim sisteminin icine gomulu, her uygulamayla etkilesebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 iphone'da multitask yokmu hala? arkaplanda çalışan bir uygulamadan ne farkı olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 abi sen olaya cok uzaksin.. multitasking var ama siradan bir uygulama diger uygulamalarla derinden etkilesemez. stocks uygulamasindan o view'i takvimden su bilgiyi filan diye yapmaya kalksan omrun kisalir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Mum_Chamber said: app degil bu, isletim sisteminin icine gomulu, her uygulamayla etkilesebiliyor. öyleyse ios5'le iphone4lerede gelecek,yanlış mı düşünüyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 olaya cidden uzağım.. şimdi hiç çalışmıyor gibi gözüken bi uygulama herhangi bi oyun/program vs.'den sinyal alıp gerektiğinde çalışıyor/tepki veriyor/işlem yapıyor tam tersi şekilde tek bi uygulamadan farklı bi çok uygulamaya, farklı amaçlarla input da girilebiliyor bu ikisi dışında ne veriyor bu uygulama olmayan, işletim sistemine gömülü yenilik? edit: smart olması, sesi iyi algılaması, farklı sesleri/konuşmaları ayırt edebilmesi, konuşmayı yorumlayıp çıkarım yapması vs. ayrı bi taraf. onlara girmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 ip4ler aşağılanıyomu yoksa artık popisini kaybettmi yoksa banamı öle geliyo? daha piyasaya sürülmemiş bir telefon için 4e ihanet edemezsinz dsfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Bi iphone Avrupa fiyatı sorulmuştu. From 499 Pound dior misal UK apple store'da. Bu da kuvvetle muhtemel 16 GB 4S'dir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 fiyatlar hep aynı yahu. degisen bisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 3g talk time 1 saat daha uzun standby süresi 100 saat daha kısa http://www.apple.com/iphone/compare-iphones/ ilginç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 bokunu cıkarana kadar kurcalayın abi adamlar ne yapsa yaranamaz zaten bu tüketici milletine. gider en kral özellikleri koyar gelir konuşma süresini 1 saat bile düşürse olay olur dsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 escape OLM BURADA NE TÜR Bİ ENGINEERING TRADE OFF STRATEJİSİ SÖZ KONUSU OLMUŞ ONU ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ. YAEEE BOŞUNA DEĞİL... MÜHENDİS KAFASI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Mum_Chamber said: abi sen olaya cok uzaksin.. multitasking var ama siradan bir uygulama diger uygulamalarla derinden etkilesemez. stocks uygulamasindan o view'i takvimden su bilgiyi filan diye yapmaya kalksan omrun kisalir. ip4'lere de geliyo degilmi dolayisiyla? yoksa sadece 4s'e özgu bi olaymi olcek? zeki murende bizi görcekmi? olaya baya bi ortadan daldim bende, ama siri sahaneymis cidden. Aslinda cok basit bisey, ama buzamana kadar kafa yorulmamis evet. Yani cok rahat olcak su sekilde bicok sey, heleki gps ile takip edip "sunlari alcaktin" falan demeside sahane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Ortalıkta olan bi çok uygulamayı sesli komutlu bi uygulamada toplamışlar aslında. Çok basit bir teknoloji, 'kimsenin aklına gelmemiş mi' sorusundan çok 'uğraştıklarına değer mi' sorulması lazım bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Cihazın pozisyonuna göre hatırlatma kurulabilmesi olayını çok sevdim. Ben en fazla eve geldiğimde tüm notlarımı açan falan bi sistem ayarlayabilmiştim de, böyle ufak detayları seviyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 4s only sanirsam amin. yoksa 4s nasil satacak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2011 apple şu anki sistemin üzerine iki gudik geliştirme yapsın. kasasının da arkasına iki çizgi falan çeksin çok minik bi değişiklik koysun yani. 4s-pre diye çıkartsın o nasıl satacaksa öyle satacak. fag ler sıraya girip paralarını döke döke satın alacak yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar