senko Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 sigara çok mainstream Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 RamsesII said: Absolut said: 18 yıldır içiyorum ne yazık ki. Niye içiyorsun gerçekten üzüldüm şu an,eşinizde içiyor mu? Bunu şundan soruyorum istatistiksel olarak anne babası ikisi birden sigara için çocukların sigaraya başlama olasılığı diğerlerine göre daha yüksek... yok lan, annenin ve babanın salak gibi sigaraya para baydığını ve sağlıklarının kötüye gittiğini görünce "oha! sigaraya para verecek kadar aptal değiliz ki biz!" diyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Esasında amerikan tütün şirketleri yüzünden ot yasa dışı sanırsam. Yoksa yasal olsa kimse sigaranın yüzüne bakmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 anne baba içince başlanıyor da bazı achievementlardan sonra bırakıliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Juzzam said: Esasında amerikan tütün şirketleri yüzünden ot yasa dışı sanırsam. Yoksa yasal olsa kimse sigaranın yüzüne bakmaz. ha baştan şöyle diyeydin de hiç uğraşmayaydık seninle. biraz belliydi gerçi itiraf etmem lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Neden uğraşma ihtiyacı hissediyorsun peki ne zararı mı gordun ki benim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 ESRAR İÇEN GENÇLER DEHŞET SAÇTI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 bence de di direk zabitaya sikayet etmeli.. ergen bunye bunlari bi sekilde edinir edinmez o ayri konu.. ama bunu satan adamlarin hepsi sikayet edilmeli.. absolut a da sonuna kadar hak veriyorum, ben yillarca ictim sigarayi, (14 sene falan) sonra 3 sene falan icmedim, sonra yine basladim bi kac ay tekrar biraktim, tekrar basladim falan filan.. cocuklar buyuyup de neyin ne oldugunu anlayana kadar vakit verdim kendime.. zaten evde arabada icmiyorum.. o vakit dolunca da yine ve sonsuza kadar birakicam.. ama cocuklarim benim elimde sigara gormemeliler.. olmamali bu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Benim iki kız da artık baskı yapmaya başladılar baba bırak artık hani bırakıcaktın diye. Az kaldı 1-2 haftaya max bırakıcam ve inşallah bir daha içmeyeceğim. Şantiye zamanları çok zorluyor onun dışında kasması çok zor değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 yok abi çocuğum içmek istiyorsa içsin,umursamam can onun canı karşılıklı bile içerim hatta sdsfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Cocugun olmasinin tek sebebi 5 dakikalik zevkin ise yaparsin tabi. Diger turlu zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 bu konuyu cocugun oldugunda konusalim bence.. ha desen ki, icsin birsey demem.. ama icim acir.. ona ok im.. :) ama icsin umursamam.. zor bir dusunce tarzi benim icin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Haydi onu yasakla, bunu tut, şu kaçmasın ile olmuyor işte. Belki yüzyıllardır deniyor insanlık böyle işleri ama tutmuyor dikiş. Başka birşey yapmak lazım. Biliçlendirme desen, kim takar bilinçlendirmeyi, zaten insanlar biliçli yaratıklar olsa dünya moktan bir yer olmazdı o ayrı. Devlet tarafından yapılan bilinçlendirme çalışmalarının da anca alay konusu olduğuna defalarca şahit olmuşuzdur. Zaten devlet mümkünse bir şey için bilinçlendirmeye çalışmasın vatandaşı. Öyle bir şey yapacaksınız ki bu insanlar utanacak bu haltı içmeye. Aşşağılık hissedicek içince. Algı yöneticeksiniz. Mesela diyorum, bir reklam yapacaksınız 2 tane çok güzel kız olacak sigara içen gencin yanından geçip sigara içmeyeni tercih edicek. Düşünseniz daha iyisini bile bulursunuz. Dediğim gibi algı yönetmekte bitiyor iş, yoksa kütüphane memuresi mantığıyla zor sizin işiniz. Televizyonda çiçek kondurulmuş sahnelere gülmeyen var mı aranızda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lordones Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Juzzam said: Haydi onu yasakla, bunu tut, şu kaçmasın ile olmuyor işte. Belki yüzyıllardır deniyor insanlık böyle işleri ama tutmuyor dikiş. Başka birşey yapmak lazım. Biliçlendirme desen, kim takar bilinçlendirmeyi, zaten insanlar biliçli yaratıklar olsa dünya moktan bir yer olmazdı o ayrı. Devlet tarafından yapılan bilinçlendirme çalışmalarının da anca alay konusu olduğuna defalarca şahit olmuşuzdur. Zaten devlet mümkünse bir şey için bilinçlendirmeye çalışmasın vatandaşı. Öyle bir şey yapacaksınız ki bu insanlar utanacak bu haltı içmeye. Aşşağılık hissedicek içince. Algı yöneticeksiniz. Mesela diyorum, bir reklam yapacaksınız 2 tane çok güzel kız olacak sigara içen gencin yanından geçip sigara içmeyeni tercih edicek. Düşünseniz daha iyisini bile bulursunuz. Dediğim gibi algı yönetmekte bitiyor iş, yoksa kütüphane memuresi mantığıyla zor sizin işiniz. Televizyonda çiçek kondurulmuş sahnelere gülmeyen var mı aranızda? dusunsek bence de daha iyisini buluruz abi, bu ne boyle ashhasdhashd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 ahah sağol be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 olm öyle yapıcan sonra adam gidip sigara içmiyorum lan işte VERİCEKSİN tribine giricek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 oha seni okuyunca gözleri şerafettin gibi olmuş bir apaçi canlandı gözümde ürktüm birden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Juzzam said: Mesela diyorum, bir reklam yapacaksınız 2 tane çok güzel kız olacak sigara içen gencin yanından geçip sigara içmeyeni tercih edicek. Düşünseniz daha iyisini bile bulursunuz. bulamadım marketingin peaki buymuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Açıkcası kızlarımın sigara içmesini istemem ve hayatta da izin vermem. Ben onların torunlarını görmek istiyorum ve yaşlanınca bana baksınlar istiyorum :P o yüzden sigara içmelerine HAYIR. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Absolut said: Neden etmezdin? yasal olarak 18den küçüklere bu satışı yapmak yasaksa şikayet edilmesi de doğal. Sen yasal olana çok bağlı hissedebilirsin kendini, bazısı ise yasal olandan çok ideal olan, etik olan gibi şeylere bağlı hissedebilir. Bunun politik bir yönü de var tabi. Yasal olan bana göre gelip geçici, bağlayıcı ve baskılayıcı bir durumdur(en azından şu anki toplum düzeninde) bu yüzden ben kişisel inisiyatifimi yasalara göre değil kendi doğru-yanlış algıma göre kullanıyorum. Yasal olan dediğin şey yarına değişmiş olabilir. Mesela bugün mecliste şakirtler toplanıp alkol alt sınırını 80 yapabilirler ve o zaman senin "yasal olarak" hepimize dava açman gerekir. Benim alkol ve sigara kullanımından daha çok insanları obsesif-asosyal-agresif-depresif bir psikolojiye sürükleyen ve dolayısıyla alkol aldığı zaman sağa sola saldırmasına neden olan bu eğitim sistemi ve düzenle derdim var. O nedenle gidip de şikayet etmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 insanın oğlu olmasın yaa olacaksa kızım olsun onlar daha insaflı oluolar bakıyolar analarına babalarına erkeklerden hiç hayır yok walla kardeş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Absolut said: Açıkcası kızlarımın sigara içmesini istemem ve hayatta da izin vermem. Ben onların torunlarını görmek istiyorum ve yaşlanınca bana baksınlar istiyorum :P o yüzden sigara içmelerine HAYIR. Ben de "istemem" fakat çocuklarıma komiserlik taslamak da istemem. O yüzden izin vermek diye bir hakkı kendimde görmem. Düzgün ve dozunda bir şekilde anlatırım, eğitirim ve önünü almaya çalışırım. Hötzöt olayına girdiğin zaman çoğunlukla sigarayı daha cazip hale getirirsin kızların için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Muhtemelen ben onlar büyüdüğünde ya kalpten ölmüş olucam yada ağır bi ameliyat falan geçirmiş olacağımdan pek bişi yapmama gerek kalmıcak ama olsun gene de kastırırım sigara konusunda ikisinide. Hatta kollarından tutup kanser hastalarını falan ziyaret edip görmelerini sağlarım işin ucu nereye gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 ya ztn içmek istiyen içicektir.anne baba ne dese hikaye. ben ortaokuldan bu yana çevremdekilerin nasıl başladıgına şahit oldum.cogu sigara mı ıyy diyen tiplerdi.açıkcası onların böyle başlayışından tiksindim o yuzden hiç ilgi duymadım. lisede sigara içemyi erkeklik olarak görürdü bazıları.o gizli gilzi tuvalete orda burda 2 fırt bile çekse kendilerini bişi sanıyorlar yada ondna bundan tek dal sigara koparabilmek.okula paket sokabilmek bişi gibi geliyor millete.bunun yancıları var bide.sigara içmediği halde millete yaranmak için okula paket sokarlar.sonra kendide içmeye başlar zamanla sdfs alkol giriyor devreye.içkinin yanında güzel gidiyor tribi. bide dertliyim ondan başladım olayı var onlar insan değil ahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2011 Allah dert vermesin demek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar