aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Savaş olsa, mesele vatan savunması olsa herşeye katlanırım da, kime neye hangi amaca hizet ettiği belli olmayan devletin ve onun corrupt ordusunda uşaklık etmeyi vicdanıma yediremiyorum. Var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Üzücü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 valla komple gereksiz olmasa dert değil ama komple gereksiz bişi. TSK kendi bünyesini daha az sayıda insan ile çevirmeyi beceremedim. daha az bedava manpower, daha çok profesyonel olarak da bu küçültülmüş sistemi döndürebileceğini anlayamadı. geriden geliyorlar, bi 10sene sonra falan kafalarını taşlara vururlar da geç olur o zaman da. hâlâ kelle hesabı ile büyüklük peşindeler. gavurun üstdüzey askerleri iri kıyım adamlar iken bizimkilerin göbekli amcalar olması da aslında içinde bulundukları durumun özeti gibi; gavur hareketli ve atik. bizimkiler bi durağanlık içinde sıkışmış gibiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 BonePART said: Suark said: e aihmlik bi durum vardı. Yani şimdi bunun uygulanabilmesi için bi kurumun felan çıkıp onaylaması lazım dimi. TSK yapmaz bunu. Diyanet mi yapıcak? o diil de ateist patiler cumaya giderken yakalandı haberi olur bundan çogzl =) ya öyle eziyet haklısında , alışıo insan biyerden sonra. Kafanın rahatlığını özlüyosun sivile çıkınca. uzayıp gitmek güzel. Ama tabi, özgürlük paha biçilemez bişi bi yandan ve askerlik verdikleriyle deil aldıklarıyla işe yarayan bişi. öf şimdi hatırladımda bi kötü oldum abi papa diyanet felanlık bi mevzyu deil bu insan ateist olupta inançlarından ötürü öldürmeye silaha karşı olabilir yada pastafaryan olur yada ne bilem sikh olur budist olur neyse yok yok ben şey demeye çalıştım, hani buna karar vericek bi kurum olacak sonuçta. Yani birisi çıkıp tamam tsk sen artık bundan sonra vicdani red koyanları alamayacaksın falan diyecek. de kim diyecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Başbakan diyecek. Yani memuruna alma dedi mi memuru alıcam diyemezki :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 AIHM insan hakları olarak bakıyo. Yane diyo ki inancından ötürü bu adama ceza veremessin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 ee peki ben çıksam şimdi çalışmayıp maaş almamak benim dinime ters desem aihm bana yardım edicekmi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 kamın sens var tabi doru. AİHM'de ki amcanın kamın sensi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Suark said: ee peki ben çıksam şimdi çalışmayıp maaş almamak benim dinime ters desem aihm bana yardım edicekmi :)İnancının gerekleri başkasıyla etkileşime girmeyip sadece seni etkilediği sürece özgürlüğü kısıtlanamaz.Ben askerliğe gitmek istemem inancıma terstir : Burda sebepte benimdir sonuçta benimdir ; ama sen çalışmayıp maaş almak istersin burda inancının özgürlük alanı sana maaş vericeklerin özgürlük alanıyla çatışır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 hmm, baya extrem bi örnekti zaten o. sınırlarımız tam olarak ne acaba nereye kadar abuse edebilirik acep bu tatavayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Vicdani red ile askerlik yerine kamu hizmeti yapma olayına da itiraz edip güç kullanarak/baskı altında/kişi iradesi dışında zorla çalıştırma kapsamında değerlendirilebilir belki(hatta yanlış hatırlamıyosam kölelikle ilgili maddelerde filan vardı böyle bişeyler ama aramaya üşendim şimdi). Ama tabi şu olay neden en başından zorunlu askerliği kapsamıyo onu da bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 çalışmayıp maaş almama durumu çok fantastik bi örnek neden dersen aslında legal bi örnek çünkü ideal komunizmde şinsanların tembellik hakkı da war felan yane ben çalışmıcam demekte bi özgürlük felan falan bi sürü yazı var hakkında neyse askerlikte sorun zaten devlete hizmet değil askeri görevin zorunlu olması yane kimse demiyo ki hiç biş ülke vatandasına zorunlu bi görev veremez sadece bu görev askeriyse alternatifi olmalı deniyo ha sen yaparsın mesela askerliği 5 ay sivil hizmetide dersin 2 sene zorunlu hizmet tadında doğuya yollarsın mühendisi o zaman işte olur herkes askere koşar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tesbih Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Diskolarda kalkıyo beyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 BonePART said: çalışmayıp maaş almama durumu çok fantastik bi örnek neden dersen aslında legal bi örnek çünkü ideal komunizmde şinsanların tembellik hakkı da war felan yane ben çalışmıcam demekte bi özgürlük felan falan bi sürü yazı var hakkında neyse askerlikte sorun zaten devlete hizmet değil askeri görevin zorunlu olması yane kimse demiyo ki hiç biş ülke vatandasına zorunlu bi görev veremez sadece bu görev askeriyse alternatifi olmalı deniyo ha sen yaparsın mesela askerliği 5 ay sivil hizmetide dersin 2 sene zorunlu hizmet tadında doğuya yollarsın mühendisi o zaman işte olur herkes askere koşar devlet ve tsk farklı organlar gibi cıkar catısmalarına girdiginden tsk elindeki kozu vermek istemiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 iide böle asker tsk nında ıstedıgı bısı deılki. işte tek benefit masraftan kısıyorlar bide sayı çokluğu oluor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Türkiye gibi bir ülkede "asker kaçağı" diye mimlenip özel sektörden devlete kadar önünüze tonla sorun çıkarılacağına yapın gelin daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 nutella iyide tsk hiç bi zaman elindeki gücü vermek istemedi ki askerin kral olduğu dönemde de böleydi simdide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anaconda Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs145.snc3/17270_252386407739_624967739_3426709_3547354_n.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 BonePART said: nutella iyide tsk hiç bi zaman elindeki gücü vermek istemedi ki askerin kral olduğu dönemde de böleydi simdide tamam onu diyorum ben de işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 ahaha karikatür cok iyi o değilde asker sayısı azalırsa otomatikman üst kademeninde sayısı azalcak subay paşa vs. haliyle bu işten ekmek yiyen güc bulan sayısı azalcak boylede bi yönü var. zor konu ama maksimum 5 yıla belli bi kalıba sokulur bu askerlik işi diye düşünmekteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 işini hakkı ile yapan herkese sonsuz saygım var özellikle askeri olanlara fakat eşşeği baglasan albay oluyor askeri lise cıkıslı orası da gercek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tesbih Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 5000 tane prof asker alındı bu aralar. TSK'nın bu kadar askere ihtiyaç duyduğuna inanmıyorum açıkçası. Bunun yarısı kadar adam bile ayak işlerini yapmaya yeter de artar. Gerisi için prof asker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
anaconda Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Prof. eğitimli asker ayak işi yapmasın gayet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tesbih Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 cümle eksik olmuş. prof askerin yapması gereken işleri prof asker yapacak geriye kalan bizim gibi normal insanlar ayak işi yapacak ama ayak işi yapmak için bu kadar insana ihtiyaç olduğuna inanmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Şimdi burda makale yazmak istemiyorum özet geçeyim: Dünyada askeri harcamaları kısan ve piyade-er sayısını neredeyse sıfıra indiren bi sürü ülkeler var. (örn isviçre vs.) Bu ülkelerin bu kadar askeri var da bizim gibi sebil sürü gibi askeri olan ülkeler niye bu ülkeleri işgal etmiyor? Çünkü 1. Piyade tırıvırı bir şeydir, geride kalmıştır, yüzbin tanesi bir bombaya bedeldir. 2. "Soft power" denilen başka etmenler vardır. Bunlar ülkenin ekonomik gücü, diplomatik gücü, kültürel gücü, teknolojik gücü vb. diye gider. Yani bugün bir ülke bizim hırtlar gibi düşünüp "lan olm bakıyom karşıki dağlara hiç askeri yok bunların hele ağalar dalın yallah" diye İsviçre'ye savaş açarsa 1. Ekonomik olarak gangbang yer. 2. Askeri olarak gangbang yer. 3. Diplomatik olarak gangbang yer falan filan. Neyse, bunları anlatmak için saat geç, bunu anlatmaya çalıştığımız insanların da fikrinin değişeceğini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar