Accolade Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 isteyerek canı gönülden gitmek isteyenler gidip herkesin yerine yapsın işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 bu devirde ulkeyi zaten bitli piyade savunuyosa, gg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Sene 2011 vicdani red i hala askerden yirtma sananlar var asdfasdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 askerden yirtmak icin yapilicak, ne sandigin farketmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 askerden yirtmak istiyenlerin %90 inin problemi savas olgusu, silah tutma ve moral faggotry ile ilgili diilki, amele gibi patates soyup, tuvalet temizlemek vs istemiolar vicdani retten yararlanan bi insana ise tam olarak bunlari yaptiriolar disarida asdfasfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Viktor said: askerden yirtmak istiyenlerin %90 inin problemi savas olgusu, silah tutma ve moral faggotry ile ilgili diilki, amele gibi patates soyup, tuvalet temizlemek vs istemiolar vicdani retten yararlanan bi insana ise tam olarak bunlari yaptiriolar disarida asdfasfd amele gibi patates soyup tualet temizlemek değil bunnarı yaparken aşağılanmak dayak yemek sevdiklerindne uzak kalmak hapishane gibi koğuşlarda yaşamak yoksa deseler ki devletins ana ihtiyacı var 5 ay patates soycan otur evde soy acımam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 ya ııde o ıcerde kalmanın amacı beynı oldurup emırlere ıtaat saglamak. Seni 30 gün o amaçla seviolar, ilk gün yürüyemezken son gün 1000 kişi bi adamın bağırmasıyla yere atıyor kendini. Askerlik cezaevinden daha kötü zaten böle bi durum var, ama yani bi sebebi var. Ha keşke 1 ay olsa, ama olsa.o 1 ay insanı etkilio çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Bence gelirse iyi olur. İstemeyen yapmasın aksi halde o kişi için hapishaneden farkı kalmıyor asklerliğin. Zaten 100 bin gibi belkide daha fazla asker kaçağı var, halen vicdanı ret gelmesin demek saçma olur. Zorla mı yaptıracaksınız adama askerliği. SAçma buluoyr işte askerliği yapmak istemiyor, tutupda zorla bir de askere almak kadar abes birşey olamaz. Efendim yok ülke ne olur, kimse askere gitmez. Gitmesin, ülkeyede ne olursa o olacak bu kadar kasmaya ne gerek var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 her türk asker doğmuyo mu abi neden gitmesin bence herkes gider 3 5 çürük elma gitmez ondanda bişi olmnaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Çürük elma tabirine katılmıyorum, ülke çürük şu anda zaten. Halen askerlik = vatan sevgisi olarak algılanıyor olmasından kaynaklanıyor hadise. Vatan uğruna ölen varsa vatandır. İyide uğruna ölecek birşey kalmadı sorun orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Red med çıkmaz, hepiniz seve seve askerlik yapacaksınız. dendi mi? askerliğin zorunlu olması yada olmaması ile medeni, ileri devlet olunmuyo. Etrafında depişecek elementler varsa askerlik de mecburi olur. yeni zelanda gibi en büyük terör sorunun koyunların yolları kapatması ise vicdani rette olur, grup rette. israilde gacılarda askerli yapıyo, hemde 2 sene dendi mi ? raat olun gençler, en verimli çağınızda askere alacaklar sizleri :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 e tamam işte, bir ülke beyin yıkamaya propagandaya ihtiyac duyuyosa, cat abanıyo zorunlu askerliğe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 ters etki yapiyo, askere giden, sicarim boyle sisteme de ulkeye de diye geri donuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tesbih Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 her türkün asker doğup doğmadığını şu red için mantıklı birşeylere karar verilirse göreceğiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 valla onu dine faan gağlarlarsa, kağıt üstündeki %99.99 muslimanlık bile resmiyetten düşer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tesbih Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Askerlik yapmak istemiyorsan sabah 5-6-7-8 her neyse saati gel buraları temizle patatesini soy sonra akşam 5-6 bas git evine. 2 sene böylesin deseler ben bunu havada karada kabul ederim mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 navyamphs said: Red med çıkmaz, hepiniz seve seve askerlik yapacaksınız. dendi mi? askerliğin zorunlu olması yada olmaması ile medeni, ileri devlet olunmuyo. Etrafında depişecek elementler varsa askerlik de mecburi olur. yeni zelanda gibi en büyük terör sorunun koyunların yolları kapatması ise vicdani rette olur, grup rette. israilde gacılarda askerli yapıyo, hemde 2 sene dendi mi ? raat olun gençler, en verimli çağınızda askere alacaklar sizleri :) iyi ki hayatında silah tutmamış adamları 15 günlük eğitimle dağa bayıra salıp sınıra dikiyolar, yoksa terör saldırısı falan olurdu, bomba mayın patlardı ülkede. hatta terör örgütü bile çıkardı doğuda, bastıramazdık 20 sene boyunca o askerler olmadığı için. oysa bu sayede şu anda hiç öyle sorunumuz yok, çok iyi yöntem bulmuşuz. 20 senedir ne bi bomba patladı, ne tek şehit verdik ne de ülkede terörün t'si var bu sayede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Accolade Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 houston çık aradan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 okumadim mesajlari, askerligimi gecen sene agustos celbinde yaptim, simdi bu vicdani red dalgasi geliyorsa hala yapmamis olsam kullanir miydim diye dusunuyorum, kim bilir o anki ruh haline gore insan faydalanabilir bu durumdan. ama gene de cok zorluklar da cekmis olsam iyi ki askerlik yapmisim diyorum, guzel gunlerim de oldu. ve ayrica askerlik sureci bir erkegin kafasinin en rahat oldugu surec, gecim derdi yok, gunluk kisisel dertlerin cogu yok, kafaniz rahat, bugun ne yapacam diye dusunmeye gerek yok, cunku zaten ne yapacaginiz belli. bence kafa dinlemek isteyenlere, sikintilari cok olsa da iyi bir donem askerlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 her şeyi geçtim askerlik yapmayı bu kadar tiksindiren ve askerden kaçma isteği doğuran zihniyete bakmak lazım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tesbih Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Red çıksa bile bizim ülke askerlikte bile mahalle baskısı yapabildiği için bi halta yaramaz büyük ihtimalle. Ha din ve yaşayış konusunda mahalle baskısı yapılmış ha askerlik. Aynı tas aynı hamam. Ha bana askere gitmeyene kız vermem diyen adamın kızını askere gitsem de almam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 cok istiyosa kizini gondersin askere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 mahalle baskisindan etkilenecek adam zaten gider yani askere, ama mahalle baskisi gibi seyler bazilari icin de hic onemli degil, hatta mahalle baskisi olabilecek kadar mahalleden adam tanimayan bile vardir; misal kendim, kimseyi tanimiyorum su an oturdugum mahallede =) aile baskisi derseniz o ayri bisey, bazi geri kafala, alaturka anne babalar baski yapabilir evlatlarina, anne yapmaz da genelde baba yapabilir gitsin diye. ama onlari da sallamayabilir sahis sonucta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 DoruK said: çok gizli bilgiler RUSYA SICAK SULARA İNMEK İSTİYOR ÇOK STRATEJİK Bİ YERİMİZ VAR TÜM DÜNYANIN GÖZÜ TOPRAKLARIMIZDA HATTA UZAYLILAR TÜRKİYEYE İNMEYİ PLANLIYORMUŞ GELMİŞKEN ÜLKEMİZDEKİ BOR MADENLERİNE UĞRAYACAKLARMIŞ EK: Birinci dünya savaşında Almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık hükmen. @absolut Hoca kızın sana kalsın benim gözüm yok senin kızında yafs. @anaconda Kardeş sen bizi koruyuver canın istiyorsa bi zahmet ben yokum. Ayrıca piyade en kötü durum için lazım olur demene güldüm, piyade değil piyale makarnası sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2011 Rewendor said: navyamphs said: Red med çıkmaz, hepiniz seve seve askerlik yapacaksınız. dendi mi? askerliğin zorunlu olması yada olmaması ile medeni, ileri devlet olunmuyo. Etrafında depişecek elementler varsa askerlik de mecburi olur. yeni zelanda gibi en büyük terör sorunun koyunların yolları kapatması ise vicdani rette olur, grup rette. israilde gacılarda askerli yapıyo, hemde 2 sene dendi mi ? raat olun gençler, en verimli çağınızda askere alacaklar sizleri :) iyi ki hayatında silah tutmamış adamları 15 günlük eğitimle dağa bayıra salıp sınıra dikiyolar, yoksa terör saldırısı falan olurdu, bomba mayın patlardı ülkede. hatta terör örgütü bile çıkardı doğuda, bastıramazdık 20 sene boyunca o askerler olmadığı için. oysa bu sayede şu anda hiç öyle sorunumuz yok, çok iyi yöntem bulmuşuz. 20 senedir ne bi bomba patladı, ne tek şehit verdik ne de ülkede terörün t'si var bu sayede. benim postu nie alıntılıyon ki ? "Terör varsa asker de olmalıdır" dedim. Devlet gitsin 15 günlük elemanı sınıra göndersin demedim. Profesyonel askerlik olsun vs vs. AMA bak büyük harfle yazdım, dikkat çeksin diye ;) Ama zorunlu askerlik kurumunun başka bir faydası var ki devlete, bunu başka hiçbir enstrümanla yapamazsınız. Profesyonel yada paralı askerlik size sadece toplumun atıyorum yüzde 1 ini bilmem kaç milyar dolara "devletleştirme" yada "sistemdenleştirme" yada dur en iyi terimi buldum "matrixdenleştirme" imkanı verirken, zorunlu askerlik toplumun nerdeyse tamamını daha az paraya sisteme dahil eder, iyi vatandaş yapar. Konu çok derin, ama basit bir örnek vereyim, Irakta ölen amerikan askerleri için toplumun yüzde bilmem kaçı üzülürken, orda ölen blackwater isimli paralı elamanları ölümünü kimse iplemez, hatta bide oh olsun derler. 70 milyon vatandaşın varsa, terör sorunun varsa, teyzem söyledi diye değil, gerçekten de stratejik bir coğrafyada isen, bide üstüne mozayik dedikleri bööle kımıl kımıl bir demografik yapın varsa, yönetim enstrümanlarını tep tin seçmelisin, tek din, tek dil, tek ülkü, tek tip askerlik, tek tip tipitip vs vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar