Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bor efsanesi


Masquerade

Öne çıkan mesajlar

said:
Bor madeni üzerine anlatılan hikayeler, kurulan komplo teorileri hiç bitmez. Birçok uzman ve stratejist bor madenin Türkiye'yi uçuracağını savunurken onlara cevap Maden İşleri Genel Müdürü Mehmet Hamdi Yıldırım'dan geldi: Boşuna efsane üretmeyin!

Konuşmasında Türkiye’nin önemli maden kaynaklarına da değinen Yıldırım, bunların başında bor, mermer, altın, gümüş, krom ve endüstriyel minarelerin geldiğini söyledi. "Bor, rezerv olarak bilinen Türkiye’de en fazla bulunan madendir. Dünya rezervinin yaklaşık yüzde 70’i Türkiye’dedir. Devlet tarafından üretilen bir madenimizdir. Devlet bor konusunda üzerine düşeni yapmış ve birincil bor üretim faaliyetini gerçekleştirmiştir ve bunun sonucu olarak bütün dünya ülkelerine bor satıyoruz. Çok önemli bir kaynak, her yıl bir milyar dolara yakın net girdi sağlıyor. Bu yıllar boyu devam edecek bir kaynağımız ama bor konusunda bir efsane üretmenin anlamı yok” dedi.

ehueu
http://www.haberturk.com/polemik/haber/672073-bir-efsane-yikiliyor-mu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dünya'nın yıllık bor ihtiyacı 1,5 milyon ton falan, toplam üretilen 4-5 milyon, bizim ürettiğimiz 1.4 milyon ton gibi bir şey. En büyük üretici de biziz. Lakin 400 tane farklı alanda kullanılan bu madeni kullanma payımız %1 falan, sorun burda zaten.

Sırf görünür rezervimiz 300, tahmin edilen 650 milyon civarı. Yani dünyada tüketim bu seviyede seyrederse 400-500 yıla yetecek maden var bizde. Bir yılda tek başımıza tüm dünyaya yetecek kadar boru zaten çıkartabiliyoruz, bu kadar çok üretimin olması aslında madeni değersiz kılan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...