Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

us open 11 nadal vs djoko

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Masticore said:

Tarihin en iyi tenisçisi diye anılan biri 28 yaşında düşüşe geçermi ? şuan 30'unda adam. 30'una yeni girdi sayılır...

30 undan sonra grand slam kazanan tenisçi pek yok. olanların en yakını da andre agassi. Federer bunu da yaparsa tam tarihe geçer herhalde. nadal ve djokoviçin 28 inden sonra ne olacağını da bilmiyoruz malesef.

Federer nole ile yaptıgı maç sonrasındaki röportajında gayet pozitif yaklaşmış olaya, kendimi çok iyi hissediyorum bu sene grand slam kazanabileceğime güveniyorum elimden geleni yapacağım falan demiş. bakalım yapabilecek mi...
Sosyal ağlarda paylaş

Federer zaten şu konuşmalar karşısındaki duruşu ile bile ne kadar büyük bir adam olduğunu kanıtladı zaten. Adam rekorları falan alt üst etti, çıkıp da kimseye laf atmadı. Röportajlarda falan hep adam gibi durdu, sahada her daim soğukkanlı durdu. En büyük tenisçi ünvanını bence haketti zaten şu anda. Ha Djokoviç çıkıp geçerse ona da en büyük deriz tabi. Nadal bebesinin geçemeyeceği aşikar ama sdfsgg
Sosyal ağlarda paylaş

hay be detayli bir yazı yazıyodum yanlislikla sekme'yi kapattım :)

federer'in 16 var o daha iyi diyenlere sorum şu.

Rakiplerin hiç önemi yokmu ? Farz edelim djokovic ve nadal diye birileri hiç olmadı federer 16 değilde 30 grand slam kazandı bu onu daha iyi bir tenisçimi yapar ? yada tam tersi stili federer'e ters gelen bir oyuncu olsun 16 degil 7-8 grand slam kazandı diyelim bu onu daha kötü bir tenisçimi yapar ?

Bence en önemli şeylerden biridir diğer oyuncular. Nadal olmasa 0 16 değil 20 22 fln'dı ztn... 2002'lerden 2006'lara kadar pek iyi tenisçi çıkmadı. Agassi vardı bi hatırladığım oda uzatmaları oynuyodu.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

hay be detayli bir yazı yazıyodum yanlislikla sekme'yi kapattım :)

federer'in 16 var o daha iyi diyenlere sorum şu.

Rakiplerin hiç önemi yokmu ? Farz edelim djokovic ve nadal diye birileri hiç olmadı federer 16 değilde 30 grand slam kazandı bu onu daha iyi bir tenisçimi yapar ? yada tam tersi stili federer'e ters gelen bir oyuncu olsun 16 degil 7-8 grand slam kazandı diyelim bu onu daha kötü bir tenisçimi yapar ?

Bence en önemli şeylerden biridir diğer oyuncular. Nadal olmasa 0 16 değil 20 22 fln'dı ztn... 2002'lerden 2006'lara kadar pek iyi tenisçi çıkmadı. Agassi vardı bi hatırladığım oda uzatmaları oynuyodu.

-se, -sa'larla olmaz ki bu is. neyse o iste. federer'e karsı mac kazanıyor diye nadal ya da djokovic federer'den daha iyi bir oyuncu mu oluyor? sampiyonluklar tek macla kazanılmıyor ama.

nadal'ı da en az federer kadar begeniyorum ben. djoko daha yeni sayılır. ama bugunku kariyerleri karsılastıracaksak federer'in yanına yaklasabilen yok henuz. 5 sene sonra nadal'ın neler yapmıs olduguna bakarız.
Sosyal ağlarda paylaş

federeri federer yapan, bu kadar geniş bir seyirci kitlesi kazandıran, gram slam'lerindne öte bir şey yalnız...tartıştığımız konu bu olsun.
Nadal'ı bundan 10 yıl sonra hatırlamak için gerekli özellikleri,hırslı olması-nerdeyse ölecek o hırstan-, donunu çekiştirmesi , kürekçi gibi giyinmesi ve federeri tahtından etmesi....
yani gene federerin adıyla anılacak.Öte yandan Federer her zaman kortların beyfendisi hatta prensi olarak anılacak,bundan sonra hiç şampiyonluk kazanmasa da bu imaj değişmeyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ne rekabeti. ne diyonuz yav :D

adamın gelmiş geçmiş en iyi olduğunu sampras, agassi, mcenroe, wilander gibi isimler kabul etmiş. hala neler diyorsunuz. maç skorları, sonuçlar, ranking, turnuva şampiyonları falan bunların hiçbirine bakmadan sadece korttaki oyunu izlerseniz 2004-2011 yılları arasında, Federer'in ne kadar farklı bir yerde olduğunu görürsünüz tarihte...

doğrudur, atp tour son senelerde kabız adamlarla dolu ve federer'e rakip olamıyorlar ama bu dönem dönem olan bir şey. dediğim gibi hiç önemi yok, federer'in oyunu o kadar ayrı bir noktada ki, karşısında kimin olduğu hiç önemli değil. sampras zamanında agassi, chang, courier, rafter, kuerten, muster gibi elemanlarla oynadı, hepsi de iyidir bunların (belki kuerten hariç) evet ama sampras'ı da zamanında izlemiş biri olarak söyleyebilirim ki, federer daha komple ve daha iyi bir oyuncu sampras'tan. ha sampras daha zor rakiplere karşı neredeyse federer kadar iyi istatistikler koydu ortaya orası ayrı. o yüzden zaten bence çok yakınlardır ama federer'i bir adım öne çıkarırım ben...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...