Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motorsiklet ekipmanları topiki

Suark

Öne çıkan mesajlar

Valvyn said:

Beyler bu artık arka çanta yasaklanmış ya polisin çeviripde ceza yazdığını gören duyan varmı böle salak bişi olamaz napacaz biz bavulla mı gezecez amk

Yasak derken, ruhsata işletmen lazım sadece.

Esas amaç 50'lik Çin malı scooter'a daha çok pizza sığsın diye scooter'ın yarısı kadar dev küp hazne takan yemekçileri engellemek olmasına rağmen, kanunun adam gibi ayarlanmamasını fırsat bilen bazı işgüzar ve/veya ceza kotasını dolduramamış polisler bunun kontrolünü yapabiliyor. Ceza yiyenleri duydum yani.

Ona bakarsan emniyet şeridi de her türlü araca yasak ama selam vererek falan geçiyorsun polise. Cins olduktan sonra her şeye yazarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ya geçen fahiş anesten kask aldık indirim var diye
sharkın bi kaskı 470 kâğıda gelıo ındırımlı vs. Neyse bu sharptan 4 yıldız almıştı, beğendik falan ok dedım abıme aldık.

şimdi bi arkadaşım arastırıo
http://www.motomaxonlineshop.com/nitro-aikido-kapali-kask-pmu1442

böle bişi var, bunelan? neden bu kadar ucuz?
bide bell kasklar var benzer fiyata m1 ler.

vasisdas?
Sosyal ağlarda paylaş

Nitro Aikido benim ilk kaskım ama SHARP'ta bir oyunlar döndüğü yönünde şüphelerimi arttıran bir kask oldu :P. Honda eğitiminde yüz üstü düştüm bu kaskla, sonrasında bütün gece başım ağrıdı falan. Neredeyse concussion olacak, 15-20 ile düşüşte.

EPS dış kabuktan ayrıldı falan. Neyse sonra shoei'ye geçince parçalayayım şunu bir dedim, içindeki malzeme kalitesi leş, çinde üretilmiş, her yanında çince QA yazıları yer alıyor. Bantla EPS liner'ı birleştirmişler falan.

Bu halde bir kask 5 yıldız alıyorsa, testte bir sorun var diye düşünmeme sebep oldu kısacası.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

hmm s700 aldık.
bell m1 baya uygunmuş, ulan cok kazıkçı bu ekıpmancılar ya. Nolan parasına bell var yani.
:/ pişman oldum

O kask termoplastik sanırım. Keşke almasaymışsın.

Shark'ın iyi modelleri, vision-r , speed-r ve race-r . Hatta bunların yarı karbon versiyonları var, ve fiyatları gayet uygun.
Sosyal ağlarda paylaş

SHARP'a aldanmayın derim ben yine :D, ben nitro'yu aldığımda 5 yıldız diye kutu üzerinde dahi yazıyordu.

Yanlarda sarı olması sebebiyle 4 ise hiç sorun değil, çünkü Arai'nin de karşı çıktığı gibi testteki darbe noktaları altta kalıyor, omuz sebebiyle darbenin o noktadan vurma ihtimali yok.

Sağ sol farklı, ön, üst, arka sarı / turuncu falan ise tabi o kaskı geçiniz :).

Shark'ın carbon kaskı bile ağır yalnız, bendeki shoei NXR ile race-r carbon'u karşılaştırmıştık en son, nxr daha hafif.
Sosyal ağlarda paylaş

seigen said:

SHARP'a aldanmayın derim ben yine :D, ben nitro'yu aldığımda 5 yıldız diye kutu üzerinde dahi yazıyordu.

Yanlarda sarı olması sebebiyle 4 ise hiç sorun değil, çünkü Arai'nin de karşı çıktığı gibi testteki darbe noktaları altta kalıyor, omuz sebebiyle darbenin o noktadan vurma ihtimali yok.

Sağ sol farklı, ön, üst, arka sarı / turuncu falan ise tabi o kaskı geçiniz :).

Shark'ın carbon kaskı bile ağır yalnız, bendeki shoei NXR ile race-r carbon'u karşılaştırmıştık en son, nxr daha hafif.

full karbon değil onlar, kısmi karbon. Zaten fiyattan belli :)

Suark said:

bot olarak ne almak lazım?
http://www.motoplus.com.tr/urun/9910040960008/YDS-DIABLO-7-2-GORE-TEX-MOTOSIKLET-BOTU

nasıldır?
Bulabildiğim en ucuzu bu ya :p. soğuktan korumasına gerek yok, sağlam olsun yeter

Amaç su geçirmezlikse uzun bot al mümkünse. O kısalıkta goretex olmasını bi önemi kalmayacaktır, çünkü üstten pantalondan sızan su komple girecek içine.

Ayrıca çizme/uzun bot, bilek bükülmesine karşı da daha korumalı olur
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Selam,

şubat ayı geliyor malum fuar var. Fuarda ekipmanlar daha uygun olur diye seti tamamlamayı planlıorm, maddi gücüm yettiği kadar.

Öncelikledim hepsini, alfabetik sıraya göre öncelikleri var.

Şimdi bana böyle f/p oranı iyi mallar lazım. Önce güvenlik, sonra fiyat sonra konfora bakıyorum.

Sorularım var, zaman zaman başka yerdede sormuşumdur belki ama toplu dursun.
Yardım edin üstatlar

İlk Öncelikler
Motor Kotu, Motor botu diz-dirsek korumaları, Kışlık Mont ,Kışlık eldiven

Kot için Tech 90 düşünüyorum. Kışlık olandan, yazında kullanırım dimi bunu?

Motor botu henüz karar vermedim, ama sivildede kullanabileceğim bir şey olursa, fiyattan kazanmış olurum diye düşünüyorum. Maximum koruma öncelikli tabiki.

Diz dirsek korumalar, Tech 90 kot ve düzgün korumalı bir montla bile olsa bu korumalara ihtiyaç var mıdır? Ekstra yük cunku bunlar. Bu önemli bir soru.

Kışlık mont, Benim montun kışlık versiyonunu aldık abime, gayet iyi ısıtıyor ancak korumaları tırt gibi. EN1621-1 mont işte.

Şimdi merak ettiğim şu,
http://en.wikipedia.org/wiki/Motorcycle_armor

wiki derki, EN1621-1 sırt koruması hariç koruma, EN1621-2 sırt korumaları dahil Ek olarak EN1621-2 nin daha dayanıklı versiyonu var CE level 2 diye

Yani demem o ki, EN1621-1 veya EN1621-2 ekipman aldığımda yine üzerine ek olarak Dizlik ve dirseklik almam gerekiyor mu?
Örnek : Montu gittim EN1621-2 (level2 veya 1 )aldım, yine ayrıca sırt ve dirsek koruması almam lazım mıdır?

Bunlar doğrultusunda, EN1621-2 yi sağlayabilecek mont öneriniz var mı? Çok konforlu olmayabilir, ağır olabilir. Üşütmesin, yaz için içi çıkabilsin ama beni korusun. Ekstra koruma almayayım ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir liste çıkardım:

Mont için Alpine Stars Andes modelleri var. Ce sertifikalı diyor sitesinde ama EN1621-2 level 2 mi emin değilim.

http://www.alpinestars.com/andes-drystarr-jacket#.VLYsBaM5lMs

tr fiyatı 683tl, level 2 ise eger bunu alıp koruma almamayı dusunuorm. ( Sırtlık almak lazım mı yınede ? )

Kot için:
Tech90 su gecırmez kevlar olanı var. 275 tl.Baya da övülüyor ama EN1621-1 darbe korumaları. Emin olamadım ama iyi geldi.

Nedir düşünceleriniz?

Bot için
Hein gerickenin Bullson travel boot'ları var. Hem fiyatı uygun, hem günlük kullanıma uygun 250 tl.
Nette baktım, biraz kullanım sonrası cırt cırtları sorun yaratabiliomuş zamanla onun dışında negatif bişi yok
Sosyal ağlarda paylaş

Montlardaki omuz ve dirsekteki korumaların neredeyse hepsi EN1621-1'i sağlar. Sırt koruması için cep vardır, ya içi boştur ya da foam padding koyarlar yalandan.

Cebe uygun sırt korumasını ayrı satın alırsın, EN1621-2 level 1 veya level 2 olarak belirtilir. Askılı sırt koruması da alınabilir.

Bunun dışında göğüs koruması EN1621-3 level 1 ve 2 olarak var, göğüs koruması cep bulunan ceketler var. Bunlar da yine ayrı satılıyor.

Bir de yeni ürünlerde tüm ürün bir standarttan geçiyor. Mesela yeni Dainese'lerde EC directive XYZ'ye uygundur diye yazar.

Andes'te de sırt korumasını ayrıca alman gerekir. Kevlar kot alırken diz korumasının yerinde oturduğuna emin olup almak lazım. Sağa sola dönebiliyor soft koruma oldukları için çoğunlukla.

Standartlar bir yana, aynı seviye soft korumayla (sastec, d3o vb.) hard shell koruma arası hissedilir fark var. Ayrıca Hard shell bir koruma vücuda daha iyi oturur. O yüzden tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaaman şu mantıkla hareket edeyim mi?
Daya uygun bir kış montu + dirsek ve sırt korumaları?

Tech90 içinde diz korumalığı almak gerekicek o zaman? Peki bunları çıkardıktan sonra nereye koyuyoruz? Çanta taşıyacağız o zaman sürekli değil mi.

yandaki çantalara falan sıgarmı bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

Mont içinde dirsek korumaları geliyor, ayrıca almaya gerek yok.

Tech90'ı bilmiyorum açıkçası, deneyip korumaların yerinde durduğu görüyorsan sorun yok. Diz korumasını içten giymek yine düşmede yerinden çıkma ihtimalini azaltacağı için önemli. Şehir içi, gündelik kullanacaksan kevlar kot mantıklı seçim, diğer türlü dizlikle dolaşmak veya çantaya koymak gerekiyor :D.

Ben işe gidip gelirken alpinestars oxygen air overpants giyiyorum, normal pantolonun üzerine giyilebiliyor. Yazlık ama bu kışlığı da var. Diğer motosikletle çıktığım durumlarda genelde motor pantolonuylayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

tech 90 ıcın baya ıyı dıyolarda, işte 1. seviye impact koruması.

Senin yazdığın o overpants olayı tr de varmı? ne güzel bişimiş o öyle.

nedir tam olayı? normal kot uzerıne tam korumamı verıyor?
Bu arada senın mont ney =)

Kullanmadığım sırt korumam var, dainese shield air 2.
Satmayı düşünüyodum ne zamandır, ilgilenirsen konuşalım?

adından da anlaşılacağı gibi level2 koruma sağlıyor.

http://www.mototas.com.tr/urunlistele.aspx?id=7003&m=50&g=601&o=105
Sosyal ağlarda paylaş

güvenilir bir marka alırsan koruma konusunu kafana takmana pek gerek kalmaz.

alpinestar, dainese veya sidi güvenebileceğin markalar. Benim kışlık ekipman revit, yazlıklar dainese, arasında dağlar kadar kalite farkı var.

O yüzden Revit tavsiye etmiyorum, ha koruma olarak iyi ama çok çabuk dökülüyor ve waterproof olduğu halde donuma kadar ıslanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Tabi ilgilenirim, öm den paslaşana fiyat bilgisini.

Kot tamam,
bota yorum yapmadınız pek =).

Mont konusunda da hala arayış içindeyim, yani o kadar para vericem ama EN 1621-1 olsun istemiyorum yani.

bot konusu çok karışık. Bir çok tanıdığım devasa çizmeler ile geziyo yaz kış. Genel olarak botlar ne kadar iyi korursa o kadar rahatsız oluyo, topuk burun ve hatta kenarları sert olduğundan.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

tech 90 ıcın baya ıyı dıyolarda, işte 1. seviye impact koruması.

Senin yazdığın o overpants olayı tr de varmı? ne güzel bişimiş o öyle.

nedir tam olayı? normal kot uzerıne tam korumamı verıyor?
Bu arada senın mont ney =)

Tüm ekipmanı internetten dışarıdan aldım, overpants de öyle oldu. Normal pantolon üzerine sürtünmeye dayanıklı pantolon ve diz, hafif de olsa bel koruması var. Test edip onaylama şanssızlığını da yaşadım 1 sene kadar önce :P. Hala kullanıyorum ama.

Dainese Super Speed D-Dry aldım bu sene yeniledim ekipmanı. Bu mont çok başarılı çıktı, gerçek 4 mevsim kullanılabilecek bir mont olabilir. Yağmur geçirmeyen içliği var, çıkınca da yazlık mont oluyor. İçine ekstra içlik giyince kışlık oluyor :P.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...