screwy Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Red said: doktorlara iyi diyen adamla dizi film tartışmam ben iyi aksamlarthis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 çetin abi naptın sen yaw,bi yorumla topiği batırdın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 cetintas said: bak hep kötü şeylerden konuşmayalım, iyi örnekler de var. Şu SHOW TV'nin son aylardaki can simidi, günde 2 posta 4'er,5'er saat verdiği DOKTORLAR dizisi. Güzel yapılmış bir dizi, Allah için oturup izlediğimde beni rahatsız etmiyor. İyi hazırlanılmış, oyunculuklar ve çekimler iyi. Bu tip diziler de çekilebilmeli. nası ya? ciddi değilsin heralde. cetintas öğrendi bu işi bizi trollüyor sanırım. başka açıklaması yok yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 the pasific'i prodüksiyon açısından örnek verdim. gerçi çekilse izleyeceğimden değil ama para karşılığı sette çalışırım o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Cem Yılmaz demişsin de A.R.O.G o bahsettiğin film, bütçesi de 8m filan. Şimdiye kadar ülkemizde harcanan en çok para bu iş için ama kesinlikle yeterli değil. Game of Thrones'un bir bölümü 10m'ye mal oluyor. Netflix yeni 100m ödedi 26 bölüm dizi için, söyledim biraz önce. Filmler zaten 80m bütçe olunca orta bütçeli sayılıyor oralarda. Para önemli, yok bizde. Bizde konu da yok. İki-üç tane adam gibi senaryo yazarı ya var, ya yok ki onlarda yeterince kaliteli değil. Ne zaman Tanpınar'ın senarist versiyonu gelir, o zaman düzelir bu sinema. Orhan Pamuk gibi çok iyi yazarlarımızın yazdığı senaryolar filan kötü oluyor, senorya yazımı farklı bir şey ama bizde tiyatro kültürü filan olmadığı için daha bek oturmuş değil. Belki bizim nesilden bir şey çıkar diyorum ama okullardaki sinema kulüplerindeki elemanları görüyorum da... Yani burada bana entel diye takılıyorsunuz, ben onlarla entel dallamalar diyerek alay ediyorum. Durumu düşünün. Yok yani, olmaz. Kültürel gelişimimiz içinde son 600 yıldır yeri yok bu tarz bir şeyin. Belki bizden sonraki nesil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 dream on gerge Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Sanirim bazi insanlarin bir diziyi iyi diye yorumlamasi icin dizinin gectigi ortami begenmesi yeterli. Bu mantikla yaklasinca Cocuklar Duymasin, Doktorlar, Mahallenin Muhtarlari gibi diziler otomatik olarak iyi oluyor. Kirsal kesimde gecen diziler ise otomatik olarak kotu. Halbuki oncelikle senaryonun, bunun devaminda yonetmenin ve oyunculugun iyi olmasi. Bizim dizilerde kotu olan sey senaryo. O nedenle Amerikan dizileriyle falan asik atamazlar. Dizilerin(filmlerin, oyunlarin, kitaplarin) gencleri siddete yonelttigi ise tamamen kuruntudur. Bu kuruntunun sebebi de gencler ve cocuklarin kucumsenmesi. Kurtlar Vadisi olmasa da ayni liseliler cete kurar. Ama kendini Polat Alemdar ile degil de baska biri ile ozlestirir. O ozlestirilecek kisilerin de illa hayali karakterler olmasi lazim degil, gercek hayatta da ornekleri bol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vendy Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 cetintas said: bak hep kötü şeylerden konuşmayalım, iyi örnekler de var. Şu SHOW TV'nin son aylardaki can simidi, günde 2 posta 4'er,5'er saat verdiği DOKTORLAR dizisi. Güzel yapılmış bir dizi, Allah için oturup izlediğimde beni rahatsız etmiyor. İyi hazırlanılmış, oyunculuklar ve çekimler iyi. Bu tip diziler de çekilebilmeli. Troll olup olmadığını anlamadım abi aylardır ama şu postun bitirdi herşeyi. Doktorlar dizisinin 2 bölümüne denk geldim yemek yerken. HOUSE MD de ki konuların aynısıydı ikiside, geçen kelimeler bile aynıydı. Ellerine vermişler herhalde divxplanet dan çevrilmiş yazıyı ordan okutmuşlar. Bu kadar rezil bir dizi olamaz, oyuncluk falan herşey berbat. Genel olarak konuşmak gerekirse türkiyede çekilen diziler toplumun isteğine göre çekiliyor.Son dönemlere baktığımızda behlül-bihter, fatmagül, öyle bir geçer ki zaman vs. full dram ağırlıklı diziler. Bizim insanlarımızda böyle şeyler istiyor demekki okadar reytinglerin ağzına ettiğine göre. Bana göre rezil ama toplumun istediği o. 1-2 tane güzel şeyler çıkabiliyor tabi ama 50 diziden 1 tanesi güzel oluyor anca bana göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Komutan said: Dizilerin(filmlerin, oyunlarin, kitaplarin) gencleri siddete yonelttigi ise tamamen kuruntudur. Bu kuruntunun sebebi de gencler ve cocuklarin kucumsenmesi. Kurtlar Vadisi olmasa da ayni liseliler cete kurar. Ama kendini Polat Alemdar ile degil de baska biri ile ozlestirir. O ozlestirilecek kisilerin de illa hayali karakterler olmasi lazim degil, gercek hayatta da ornekleri bol. kurtlar vadisini lise yaşındaki insanların izlememesi gerekiyor ki zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 doktorlara iyi denmiş topiği bir daha girmemek üzere terkediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 20dk yı gecmemeli içeriği konusu önemli degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Abi bilmemezliktenmi geliyosunuz full dram gidiyo türk dizileri. İçinde aşk nefret ihanet olmayan dizi tutmuyo gibi bişey. Behzat ç ender dizilerden herkes takip etmeli bence. Öte yandan merak ettiğim bişey var. Amerikan dizilerinin ana yapımcıları dışında senaristleri ve yönetmenleri sürekli değişiyo bilen varmı neden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 tv dizileri tv'de olmali. sinemada olmamali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 senarist ve yönetmen ekipleri oluyor. senaristler sırayla yazıyorlar tek tek. yönetmenlerin her bölümü çekmemesinin sebebi de işin aslında orda ciddiye alınması. her hafta çok yük binmesin diye onlar da sırayla filan çalışıyolar. diye biliyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 3 saat olmamali, turkiyede nedense bunu anlayamadilar hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 burtonesk said: kurtuluş savaşı çanakkale savaşı çekilsin iyi güzel de en basitinden the pasific kalitesinde olmayacak ve hatta baya bir kötü olacak. hiç bulaşmasalar daha iyi. sinemada da aynı şey geçerli. senelerdir fetih 1453 tamamlanamadı çünkü türklerde iş ahlakı yok. kafa yok. sinemadan anlamak yok. Bencede çekilmeli Kurtuluş Savaşı. Ama kötü olacaksa baştan salma olacaksa sağlam para ayrılmayacaksa hiç gerek yok. Bekleyelim onuda gavurlar çeksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 öyle olmaz bence o işler. amerikalılarda zamanında bok gibi kahramanlık filmleri çektiler, gitti millet izledi. para kazandılar daha iyisini çektiler bizde bi filme ne olursa olsun acımadan giydiriyolar. milletin gidesi gelmiyor. para kazanmak çok zor bu işten tek etken bu değil tabi de, deneye deneye daha iyi olacak, olur. en basitinden serdar akarın eski filmlerine bakın, bi de behzat ç ye bakın. ha o da çok para kazanmadı ama geliştirdi kendini. cem yılmaz da öyle para kazandı daha iyisini çekti. çağan ırmak da düşük bütçeyle başladı sonra ilerletti kendini hep. sadec yönetmen meselesi de değil bu. yapım şirketi de kendini geliştirmek istemiyor izlenme oranı az olunca. ama son zamanlarda türk filmleri, hollywood filmlerinden fazla izleniyor hep. yapımcıların götü çok kalkmazsa daha iyi filmler gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Şöyle denmiş. Red said: doktorlara iyi diyen adamla dizi film tartışmam ben iyi aksamlar Ve şöyle... screwy said: Red said: doktorlara iyi diyen adamla dizi film tartışmam ben iyi aksamlarthis Ve böyle... Trans said: çetin abi naptın sen yaw,bi yorumla topiği batırdın Ve şu... Vendy said: Troll olup olmadığını anlamadım abi aylardır ama şu postun bitirdi herşeyi. And the Oscar goes to...... Aluriel said: nası ya? ciddi değilsin heralde. cetintas öğrendi bu işi bizi trollüyor sanırım. başka açıklaması yok yani Helal Serhatcığım. Eeee, aylardır az mı trollediniz len beni? Ciddi ciddi sayfalarca tartıştım Patidaşlarla,meğer makara yapmışsınız benimle. Biraz intikam...Ne işim olur lan Doktorlar'la ya?!?! B)->:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Ya onu bırakın da, şu SPARTAKÜS ne oldu? Başrol oyuncusu kan kanseriydi, bir ara tedavi iyiye gidiyor demişlerdi fakat sonra hastalık nüksetmişti ve hatta sırf bu yüzden dandirikten 7-8 bölümlü bir seri daha çekmişlerdi. Nedir son durum, bilgisi olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 burtonesk said: game of thrones cliffhangersız diye hatırlıyorum ama yanlış da olabilirim. hatta ben o özelliğini baya sevmiştim. hatırlamak için yine açmam lazım açarsam da şu an bir sezonu baştan izlerim mecbur >.< aksine her bölüm cliffhangerlı, kitapta cliffhangerlı bitiyo ama son bölümü minimal cliffhangerla bitirmişler her bölüm abartı oldu 2-3 bölüm ciddi cliffhangerla bitiyo ama çoğu uu hşş şimdi nolcak tarzı bitiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 dizide pek veremediler o cliffhanger havasini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 senko said: tv dizileri tv'de olmali. sinemada olmamali. hehehe bu da ayrı bi kanayan yaramız hakikaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 mevzu hep aynı, para para para...sanat kaygısı yok yönetmenlerde, yapımcılarda, oyuncularda....tutan bir iş varsa ille de sineması çekilecek. yanlış tabi. ama azınlıktayız sanırım bu şekilde düşünenler olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Ucundan içinde olmuş biri olarak, oyuncularla, yönetmenlerle takılmış, konuşmuş olarak bunu söyleyebilirim: Sanat kaygısı olanlar sanatın sublime (bu kavramı Türkçe ifade etmeyi asla beceremedim) bir kavram olduğunu anlamayıp gözümüze gözümüze sokmaya çalışıyor sanat var burada diye epic fail ötesi oluyor, Death Star sınıfında fail oluyor; adam gibi sanat anlayışı yerinde adamlar para olmadan karınlarının doymayacağını, çocuklarının rahat etmeyeceğini bildiğinden yavaş yavaş uzaklaşıyor, sonra da yaşlandık artık diyip haklı bir şekilde boş veriyorlar; üçüncü olarak da direk sarı öküzler var tabii dünyayı boynuzları üzerinde taşıyan ve yakıt olarak para isteyen sadece. Bunun çözümü nedir, cetintas'ın dediği mevzu: para, para, para... Ne adam gibi bilgisayar oyunu yapılır para olmadan ne de dizi. Yurt dışında Black Books gibi şeyler çıkıyor diyebilirsiniz para harcanmadan ama onlar zaten sektörde parasını bulmuş yerlerden geliyor. Sanat kaygısı yok demek bence çok kaba bir yorum. Sanat kaygısı var aklıselim insanlarda ama bu resim ya da edebiyat değil, aslında sinemaya bence bir sanat mediumu bile demek zor; biri çeker, biri yazar, biri oynar, biri boyar, biri kareografiler, ötekisi başka bir kısmını tamamlar, böyle yüzlerce kişiye kadar dağılır iş sinemada. Sinema bir tür kendi kendisiyle yapılmış kolaj, post-modern. Teist bir kavram. Böyle bir şey içinde sanat yapılması için öncelikle içinde emek veren herkesin sanattan önce gelen meseleleri halledilmeli. Ev, iş, yemek, arada sırada lüks gibi ihtiyaçları karşılanmalı ki kendilerini topluca sanata verebilsinler. Tek kişilik bir sanat eserinde ancak bireysel özgüllemeyle sanat yapılabilir. Bu nedenle düzgün dizi çıkmamasının tek nedeni ve tek çözümü: http://www.youtube.com/watch?v=ETxmCCsMoD0&ob=av2e not: pati'de böyle mesajlar atmayalı ben epey olmuştu. bir flashback yaşadım resmen, yeni üyeler bilmez =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 eved abi boyle filmlerde fln bak hacit sanat yapiyorum triplerine giriyor bazilari, iyi olabilcekken bile berbat otesi oluyor o zaman. halbuki filme yedirse o sanat gosterme merakini mis gibi olucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar