Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Supplement loglari

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
spor salonuna gitmiyorsan alacağın her türlü kalori tabi ki göte göbeğe gider. şekilli şekilde kilo almanın sırrı spor.

onun dışında kalori almak çok kolay bişi. sabah blender'a, süt, fıstık ezmesi, bal karışımını atıyorsun 50-60 cl, üstüne beyaz peynir + yumurta yiyorsun, öğlen akşam pilav-makarna yanında sebze ve etini yiyorsun, gg.
Mesaj tarihi:
Seperate said:

Zamanında burdan omega 3 tavsiyesi almıştım, malum çoğunda omega 3 olduğu bile şaibeli, yanlış hatırlamıyorsam carlson markasının omega 3ünü kullanmıştım, ne diyonuz hala gideri var mı? En güvenilir marka hangisidir?

ocean plus aldım ben 1200 mg lik, iyi gibi.Fİyatı da uygun ve IFS belgesi var.
Mesaj tarihi:
Dark_Soul said:

Gobek harici kilo aldiracak supplemente ihtiyacim var , mumkunse gobegi de eritsin sdfddd
Cevredekiler karbonhidrat tavsiye ediyor , nerden baslamali aramaya?

anabolic steroidi tarif etmişsin asdasd.

Karbonhidratla olsa günde 3 ekmek yiyen türk halkı pro bodyci olurdu asdadas

Spor yapmıyorsan yediğinin çoğu yağ çok azı kas olur. Spor yapıyorsan da spora ve aldığın fazla kalori miktarına göre değişse bile genel kuralları izlersen çoğu kas azı yağ olur.

Bu bağlamda sağlıklı kilo almak istiyorsan yani çoğu kas olması için spor yapacan ve lean bulk. Lean bulk nedir dersen genel olarak günlük kalori ihtiyacının %10 fazlasını alıyorsun.

Spora tamamen yabancıysan da başlangıç olarak starting strength tarzı full body ve compound movementlardan oluşan bir programı birkaç ay takip et, hareketleri öğrenirsin. Sonra eğer çok zamanım var recovery im muhteşem diyorsan ve SS i de sevdiysen Ice cream fitness var bakabilirsin veya başka tarzda Upper/lower push/pull benzeri split programlara bakarsın seçenek çok. Ama spor salonundaki kekolara dikkat et aklını çelmesinler 5 tekrarla hipertrofi olmaz sana 3x10 yazalım her gün bir kası çalıştıracan abisi diyebilirler asdasdasd
Mesaj tarihi:
Seperate said:

Zamanında burdan omega 3 tavsiyesi almıştım, malum çoğunda omega 3 olduğu bile şaibeli, yanlış hatırlamıyorsam carlson markasının omega 3ünü kullanmıştım, ne diyonuz hala gideri var mı? En güvenilir marka hangisidir?

Stringray said:

solgar 950

RamsesII said:

Seperate said:

ocean plus aldım ben 1200 mg lik, iyi gibi.Fİyatı da uygun ve IFS belgesi var.

Bu konuyu ben de araştırdım da Solgarın omega 3 ü etil ester formunda. Bu oceanınki ise trigliserid formunda. Doktorlar filan genel olarak trigliserid formunun daha iyi olduğunu söylüyor emili daha yüksekmiş.

Şu siteye bakarsak

There have been a number of studies that have directly compared the absorption or bioavailability of ethyl ester and triglyceride oils. Although a small number of these studies have found that absorption is similar between triglyceride and ethyl ester oils [9, 17], the majority of research supports significantly increased absorption and bioavailability of EPA and DHA from triglycerides.

For example, a small study found that plasma EPA and DHA levels were 50% higher after supplementation with triglyceride fish oil than with ethyl ester fish oil [14].

A different study found more dramatic differences, with EPA and DHA from triglycerides being 340% and 271% better absorbed, respectively, than those consumed as ethyl esters. The authors of that study went so far as concluding that ethyl esters “are poorly absorbed in man” due to decreased pancreatic lipase activity [7].

While these smaller studies provide support that EPA and DHA are better absorbed from triglyceride oils than ethyl ester oils, some more recent well-designed studies provide strong evidence that triglyceride oils have superior bioavailability.

Yani özetle etil ester yaramaz, trigliserid candır diyor. Bu bağlamda oceanı almak daha mantıklı olur.
Öte yandan ne kadar almalıyız sorusu var. Günlük alınması tavsiye edilen miktar genel sağlıklı olmak için 250-500 mg. Ama bir hastalığa tedavide yardımcı olması için çok daha yüksek dozlar öneriliyor. Kalp hastalığı olan 1000 mg üstü gibi.

Oceanın bir plusı bi de ultimate ı var

Ultimateda
Toplam Omega 3 1050 mg
EPA 580 mg
DHA 390 mg

Plusta
Toplam Omega-3 780 mg
EPA 384 mg
DHA 252 mg

Haftada bir 2 soğuk suda yetişmiş somon uskumru filan yiyen biri için plus yeterli olur bence.
Mesaj tarihi:
Fili said:

Dark_Soul said:

Gobek harici kilo aldiracak supplemente ihtiyacim var , mumkunse gobegi de eritsin sdfddd
Cevredekiler karbonhidrat tavsiye ediyor , nerden baslamali aramaya?

anabolic steroidi tarif etmişsin asdasd.

Karbonhidratla olsa günde 3 ekmek yiyen türk halkı pro bodyci olurdu asdadas

Spor yapmıyorsan yediğinin çoğu yağ çok azı kas olur. Spor yapıyorsan da spora ve aldığın fazla kalori miktarına göre değişse bile genel kuralları izlersen çoğu kas azı yağ olur.

Bu bağlamda sağlıklı kilo almak istiyorsan yani çoğu kas olması için spor yapacan ve lean bulk. Lean bulk nedir dersen genel olarak günlük kalori ihtiyacının %10 fazlasını alıyorsun.

Spora tamamen yabancıysan da başlangıç olarak starting strength tarzı full body ve compound movementlardan oluşan bir programı birkaç ay takip et, hareketleri öğrenirsin. Sonra eğer çok zamanım var recovery im muhteşem diyorsan ve SS i de sevdiysen Ice cream fitness var bakabilirsin veya başka tarzda Upper/lower push/pull benzeri split programlara bakarsın seçenek çok. Ama spor salonundaki kekolara dikkat et aklını çelmesinler 5 tekrarla hipertrofi olmaz sana 3x10 yazalım her gün bir kası çalıştıracan abisi diyebilirler asdasdasd

1.5 sene keko antrenör programla spor yaptım , ardından 2 sene hiç yapmadım.2 hafta önce tekrar başladım , seviye beginnerın 1 tık üstü sayılır :)

Bu arada 2 farklı diyetisyene gittim ,test vs falan metabolizman hızlı çalışıyor muhabbeti döndü. 35 yaşından sonra normale döner diyolla , supplement falan hiç bulaşma tavsiyesi geldi.

Şimdi başlangıç için şu nasıl :
http://www.fitbull.com/dymatize-super-mass-gainer-5443-gr.html
Mesaj tarihi:
bunlara para verme. trde zaten supplement pahalı. kaloriye o para verilir mi hiç ya. homemade gainer diye arat. 1 litre erimiş dondurma falan iç alırsın kilo. aynı mantık. fıstık ezmesine aban. blender varsa hele evde sakın gainer alma
Mesaj tarihi:
tiliye katılıyorum alma gainer, protein tozu gerekebiliyor o kadar proteini normal yoldan almak sıkıntı olabilir bazen ama bu gainerlar gereksiz, gainerın içi karbonhidrat dolu. Kalori almakta zorluk çekiyorsan çünkü iyi spor yapan aktif birinin 3-4 bin kcali civarı olabilir günlük ihtiyacı haliyle bütün gün oturup yemek yemek gerekebiliyor onu karşılamak için asdasd

Sindirimi kolaylaştırmak için tilinin dediği gibi blender filan kullanarak sıvı haline getirebilirsin birkaç yiyeceği misal ben yulaf yoğurt muz çilek chia tohumu filan karıştırıyorum blenderla çekiyorum su gibi içiyorum, karbonhidrat yönünden çok zengin oluyor ki zaten o gainerda da coğunluk karbonhidrat, tadı da güzel oluyor sindirimi kısa sürüyor zaten paramparça olduğu için içindeki her şey.

Günlük ihtiyacını bulduktan sonra onu böyle %10 filan geçecek kadar kalori alırsan günlük yavaş olabilir biraz ama minimum yağ alarak kas yaparsın. Tabii bunun bir sıkıntısı var ama bir otokontrol gerekiyor gerekli kaloriyi aldın mı yoksa fazlasını mı aldın. Kalori takibi yapabilirsin ama o da sıkıyor insanı.

Veya Mark Rippetoeye uyabilirsin ASDASD adam kilo almak isteyenlere günde 3.5k kcal + 1 galon süt için diyor. Şaka bir yana aslında besin profiline bakınca süt gerçekten güzel dengeli bir besin. Ama günümüz sütleri ne kadar sağlıklıdır bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
"Hipotansiyon veya hipertansiyon, kalp, karaciğer, tiroid hastalığı, psikiyatrik hastalık, depresyon, astım, herhangi bir anemi formu, anksiyete bozukluğu, nöbet bozukluğu, aritmi gibi herhangi bir sağlık durumunuz varsa, prostat durumu veya MAO inhibitörü veya başka reçeteli ilaç (lar) kullanıyorsanız bu ürünü kullanmayın. Bu ürün bazı hassas bireylerde hafif ciltte karıncalanma ve kızarıklıklara neden olabilir. Kalp krizi riski taşıyan kişilerde kullanılması tavsiye edilmez. "

Kisaca erken yasta olmek isteyenler icin baya faydali sdffds
Mesaj tarihi:
Supplementlardan önce bence şunlara dikkat edebilirsin

1)Çalışma sıklığı
bro split mi yapıyorsun? Haftanın bir günü kasa ölümüne abanmak gibi.

2)Düzensiz Çalışma
Ağırlığı(intensity) veya volume u sürekli vücudun adapte olabileceğinden daha hızlı değiştirmek

3)Yeni hareketler
Yeni bir hareket ekliyorsan çalışma rutinine, her ne kadar onu yüksek agırlıkla yapabilecek olsan bile baslarda yavastan almakta fayda var.

Bunun dışında araştırınca öyle çok etkili bir engelleme yöntemi yok supplement ile. Genel tavsiyeler var özetle doms inflamasyondan kaynaklanıyor istersen nonsteroidal antiflamatuar ilaçlar alabilirsin (ibuprofen gibi) demişler veya doğal balık yağı, zerdeçal ekstratı vb anti-inflamatuar şeyler alabilirsin.
Kahvenin daha doğrusu kafeinin faydası varmış
Susuz kalmamaya dikkat et
iyi ve yeterince uyu
Mesaj tarihi:
ibuprofen gibi NSAIDler muscle protein synthesis düşürüyodu yanlış hatırlamıyosam. bi adaptasyon baskılama özelliği vardı en azından. onu geç o yüzden

filinin ilk 3 dediğine bak asıl. kol günü omuz günü yapmak yerine itme, çekme yap gibi
Mesaj tarihi:
Yeni hareket tabii ki ağrıtır,cok normal ama fazla abanma bilemiyorum... Bence fazla abanmıyorum uzun bir programım yok yani sonuçta yanma,zorlama olmazsa gelişmede olmaz.

Hani bazı insanlar var spordan sonra mışıl mışıl uyuyor ben ağrıdan uyuyamıyorum genelde. Erken yatıp dinlenmiş olamiyorum mlsf, sabah ise enkaz gibi kalkıyorum. Hiç bir şey kullanmiyordum(kullanmamaya çalışıyorum) ama Protein tozu alıcaz o zaman antrenman sonrası :/

Haftanın 3 günü gidiyorum. Omuz-bacak, Göğüs-sırt,ön-arka kol ve her program sonunda karın çalışıyorum.

Balık yağı ? Ramses'in geçen sayfada söylediğini mi alıyım.
Mesaj tarihi:
zahmet olmazsa tüm programını atabilir misin set tekrar sayıları vs? Hangi anteremanlardan sonra ağrı oluyor özellikle? Hiit yapıyor musun çalışma sonrası veya hafta içinde.

Ne zamandır bu şekilde calısıyorsun o da önemli. Recovery kapasitesi de zamanla gelişen bir şey. Şu an haftada 10 set çok gelirken birkaç ay sonra tam kıvamında gelebilir daha sonra da az gelmeye başlar. Bunları da dikkate alman lazım.

Ne kadar kalori aldığın en önemli şeylerden biri recovery için. İnsanlar genelde az yiyorlar. Eğer spora başladığından beri (başladığında kilolu değilsen) kilo alıyor musun düzenli olarak
Mesaj tarihi:
Atarim aksam sagol valla ^^

Simdi soyle soyliyim yanlis olmasin. Antrenmandan sonra kas agrisi olmuyor aslinda , yorgunluk,bitkinlik ama yataga yattigimda vucut cok gergin boyle uyuyamiyorum 1-2 saat bazen. Sabah ise yorgunluk ve kas agrisi iste...
  • Yeni Oluştur...