Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonların buluşu rüzgar enerjisini nükleer enerjiden daha ucuz yapacak

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

olsun tabi ucuz,gelişsin yenilebilir enerji-türkiye'de ne kadar gelişir bilemiyorum gerçi,yatırım yapılmak istenen konu başlıklarında değil-....ama rüzgar enerjisine bel bağlamak da ne kadar doğru?,çünkü rüzgar ile iş yürümediğinde eğer fosil kaynaklara yöneliyorsak orada daha ciddi bir problem var demektir,hatta nükleerden daha ciddi bir problem.
Sosyal ağlarda paylaş

rüzgar ve güneş enerjisine tek bir ülke olarak bel bağlamak doğru değil zaten. dünya üzerinde bu iş için verimli ve ekolojik dengenin bozulmayacağı geniş araziler tespit edilmeli ve ülkelerin bir araya gelerek inşa edeceği dev enerji tesisleri ile çalışılmalı. bu noktada birden fazla alternatif enerji kaynağı önemli, güneş ve rüzgar gibi ve tabi enerjinin depolanma ve aktarım verimleri.

ama tabi bu tarz bir projeye katılabilmek için ülkenin alternatif enerji kaynakları konusunda araştırma ve araştırmacı açısından iyi bir noktada olması lazım.

ama yoo gerek yok biz varımızı yoğumuzu nükleer enerjiye yatıralım, her şeyde olduğu gibi çok özendiğimiz batı ülkeleri nükleer enerjiyi bırakana kadar santral yaptıralım dışarıya. herkes nükleer enerjiden vazgeçince de son kullanan ülkelerden oluruz yine (füzeden bozma savaş uçakları gibi).
Sosyal ağlarda paylaş

valla bayramda bi memlekete gittim de yol boyunca kaplamış yahu rüzgar enerjisi. Hepsi özel tabi.

Ya rüzgar olayı felan süperde, anca ekstra enerji kaynağı olur gözüyle bakıyorum ben ona. Çünkü ülkeyi onunla çevirmeye kalksan, daha fazla hasar yaratabilirsin yani.
322432512513421 hektar alana kurduğun rüzgar gülleri iklimi falan mikebilir ne bileyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekstra enerji kaynağı olarak kullanılıyo tabi, yani direkt ülkenin elektrik üretimini %100 güneş ve rüzgara bağlayamazsın haliyle.
Ama o ekstra enerji kaynağına ihtiyacımız var işte çünkü üretim çok az. Enerji ihtiyacımızı karşılayamayıp dışarıdan ciddi miktarlarda enerji almamız gerekiyo, üstüne bir de karşıladığımız enerjinin ciddi bir bölümünü de dışarıdan aldığımız doğalgazı yakarak sağlıyoruz zaten. Fazladan bi sokak lambası çalıştırıcak olsa o bile kardır şu noktada:P
Sosyal ağlarda paylaş

onu yapıolar ya, yani son 2 senede baya baya açılmış görüdüğüm kadarıyla.
Zaten artık lisansta almak gerekmiyor, enerji borsasıda olucak ( belkide olmuştur çok yakından takip etmiorm ).

1 tanesinin 10 senede kendini kurtardığını duymuştum, böleyse baya adam çekecektir kendine zaten.

Yani şu bursa-didim yol hattında var olanların sayıları artmış ve bazı yerlerde yenileri eklenmiş. Güzel şeler.
Sosyal ağlarda paylaş

herkes nükleer kullanıyo diyoruz haklıyızda
kimse rüzgarı araştırmayalım demiyo ki
araştırın işe yararsa o kullanılsın
şu anda en ekonomik fiyat performans oranlı nükleer dşyoruz

bu arada her ülkenin bi kıta kadar olan amerika kadar rğzgar potansiyeli yok ne yazık ki
ha herşeyi geçtim naparsan yap stabil değil rüzgar ve güneş
gene seve seve ya termik olur ya nükleer olur yan enerji kaynakları kullanacaksın
hidrolikde olur aslında da oda biraz nazlı yağmur yağmas felan sıkıntı
Sosyal ağlarda paylaş

yanlız tabi tüm dünyanın enerjisini karşılayacak sayıda rüzgar değirmeni kurulursa, bu sefer muhtemelen iklimsel hareketlere falan müdahale etme seviyesine varabilir. aynısı güneş için de geçerli. dünya enerjisini karşılayacak skalada güneşten enerji çeksek bu sefer dünya yüzeyinden yanısayan güneş ışınları azaldığı için falan saçmalıklar çıkar kesin.

olm hiç bir şey bedava değil yani. nerde çok enerji üretiyosan orda dünyayı bi şekilde düdüklemen gerekiyo
Sosyal ağlarda paylaş

aynen rüzgarda şey var mesela
kuş popülasyonunu katlediyo
bide çevredeki rüzgar olayını bozulyolar engel kurduğun için
ayrıca baya gürültülü aletler dahada hızlı dönerlerse dahada gürültüğlü olcaklar sanırım
ama japonya uygun bu iş için ya çok boş ada var adamlarda

dyson sphere yapıcaz başka care kalmadı
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

valla bayramda bi memlekete gittim de yol boyunca kaplamış yahu rüzgar enerjisi. Hepsi özel tabi.

Ya rüzgar olayı felan süperde, anca ekstra enerji kaynağı olur gözüyle bakıyorum ben ona. Çünkü ülkeyi onunla çevirmeye kalksan, daha fazla hasar yaratabilirsin yani.
322432512513421 hektar alana kurduğun rüzgar gülleri iklimi falan mikebilir ne bileyim.

Öyle zaten. Bitkiler falan türemiyor, tozlaşmaıy önlüyo vs vs. Daha bilinmeyen bi sürü zararları var ama nucleer haterları pompalayıp duruyo rüzgar da rüzgar diye.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Öyle zaten. Bitkiler falan türemiyor, tozlaşmaıy önlüyo vs vs. Daha bilinmeyen bi sürü zararları var ama nucleer haterları pompalayıp duruyo rüzgar da rüzgar diye.

ha işte daha bir direk ucuna pervaneyi düzgün dikemeyen bir millet olarak hell yeaa go go nucleara diye cesurca atlamak da sacma deil mi bir de sana 50 km yakında kurulacak olsa tmm kuralım mı dersin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...