Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kadıköy 'barış mitingi'


yav

Öne çıkan mesajlar

peki siz ne düşünüyosunuz şimdi

bu eylemi yapanlar bdp'li ve bilimum demokrasi yanlısı hani ne diyelim iyi gözüken kürtler

ama adamlar kendi dağları bombalanınca böyle bir şeye kalkışıyorlar. Ne düşünmek lazım bilemedim?

burdaki arkadaşlar bu yönde barış istemez mesela dağlar bombalansın bizden 1 öldüyse onlardan 10 ölsün ister. Ki ben de bu düşünceye yakın sayılırım ama işte şüphecilik beynimi kemiriyor. Bu eylemler samimi mi değil mi doğrusu aklım karışık.



dünya barış günüymüş yav bugün. laflarımı geri almış olabilirim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu eylemlerde olay çıkartan provakatörlere karşı hem polis hem de eylemi organize edenler tarafından önlem alınmalı. Her ne kadar polisimiz dünya kadınlar gününde kadın döven; öğrenci, memur avcısı bir kurum olsa da üstünü aratmak istemeyip taş atan adama müdehale etmekten başka bir seçenekleri yok, normal bir durum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öğlene doğru bu mevzuyu bilmeden çıktım, rıhtıma indim kahvaltı edecem diye (mitingi fark ettim o sırada tabi rıhtıma inen yol trafiğe kapatıldığından ama sallamadım, sık olan bir şey çünkü). Arada 1-2 BDP bayrağı gördüm, dedim herhalde sıkıntı yok, şarkı türkü takılıyorlar çünkü. Ama komşufırın starbucks falan kapalı hep, oradan kıllanma başladı bende hafif.

Bambiye gideyim bari dedim, ora da kapalı. E madem devam edeyim rıhtımdaki dandik büfelere giderim dedim, orada biraz hesap hatası yapmışım zira normalde mitinge izin verilen alandan rıhtımın diğer tarafına doğru yürüyüşe geçtiler o sırada. Bende de hafif sıkıntılar başladı ki göz yaşartıcıyı vermiş polis zaten önceden, yerde boş bombalar gördüm.

Sonra otobüs ve minibüs olmadığını, bütün vapur ve motor seferlerinin durduğunu ve her yerin kapalı olduğunu fark ettim, ama o arada arkamdan hareketlenmeler başlamış olduğundan mecbur devam ettim nautilus tarafına. Bu arada otobüs durağından geriye pek bir şey kalmamış olduğunu da fark edince dedim tamam, nautilusa hafif hafif topukspor. Millet baya baya koşarak kaçıyordu zaten.

Yeldeğirmeni üzerinden hasanpaşaya ineyim dedim, ara yollar komple çevik. Ulan nereye gidecem ben derken nautilusa kadar baya kalabalık bir insan grubu olarak koşturduk çünkü arkadan bağır çağır kürtler geliyordu yıka döke, çoluk çocuk dolu tabi ellerinde limonla sdf. zor attım kendimi minibüse, onlar da kaçtı zaten tek tek belediyeye doğru. Resmen geri çekildik lan.

Ayrıca oradaki metro inşaatı dolayısıyla tren üstgeçidinin altında kürtler taş bulmakla uğraşmasın, rahat rahat atabilsinler diye alakasız bir şekilde bir kamyon atılabilir taş yığan roket mühendisi müteahhitlerin alnından öpmek istiyorum izninizle.

Öğleden sonra 1-2 civarı durum buydu, pek bir şey kalmamıştır şimdiye. Ben sonuna denk geldim muhtemelen. Otobüs durağındaki bilmemkaç santim kalınlığındaki camları kırmayı nasıl becerdiler, daha da önemlisi neden kırdılar onu bilemedim, anlamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiler "dinsizin hakkından imansız gelir" derler.

BDPlilerin olduğu hiçbir ortamda BARIŞ, DEMOKRASİ ve PARTİ olabileceğine inanmıyorum. O nedenle başlarına her ne gelmişse hak etmişlerdir fazlasıyla şeklinde sağlam bir önyargım var.

Dünya Barış Günü'nde terörist savunan adamlar barış istemiyor demektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bugüne kadar hiç bir böyle olayda polisi desteklemedim ama bazı insanların da "barış gününde bile insanlara saldırdılar" dedirtmek için sırf olay çıkardığına inanırım. öyle kafalar da var yani, hamas kafası diyorum bunlara.

ki belli zaten. beklenmedik olay çıkar polisle falan arbede yaşanır bunlar olabilir ama her tarafı yakıp yıkmış bunlar anlaşılan çok da rast gele bir olaya benzemiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle olaylar olmuş mesela (farklı gazetelerden aldım),

said:
Polis kontrol noktasına ses bombasının atıldığı olaylarda 6 polis yaralanırken, 63 gösterici gözaltına alındı.


said:
Kadıköy İskele Meydanı'nda 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte olaylar çıktı. Yüzleri maskeli bir grubun, arama noktasında polise direnmesiyle başlayan gerginlik, adeta meydan savaşına döndü. Göstericiler polise molotofkokteyli atarken, güvenlik güçleri gruba gaz bombalarıyla karşılık verdi. Olaylar sırasında yaşanan patlama ise paniğe neden oldu.


Kimse şimdi gelip de "polis saldırdı biz de karşılık verdik" demesin elinde ses bombasıyla gidiyor barış günü mitingine. Barış gününde kavga etmeye giden zihniyetine ta orta yerine.

sol.org.tr de taraflı haberciliğin dibine vurmuş baya kötü olmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Ama tabi burda önemli olan bunu yapan kışkırtıcı bir grubun olduğunu farketmek. Burdan bütün BDPlilere vs pay çıkarmak hata olur.


bütün değil ki zaten..

seçim zamanı bürolarında, çadırlarında molotof kokteylleri bulunmuştu.

bi kısmında bulundu tabii ki. hepsinde değil...






şimdilik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...