Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kör Nokta olayini nasil cozuyorsunuz

reyou

Öne çıkan mesajlar

reyou said:

abi bide stalklayan motorlar var onlar tam karasinek yahu.

adam gotume yapismis, ne sagdan geciyo ne soldan, fren basmaya korkuyorum bunlar yuzunden.

Basmak lazım abi aslında. Takip mesafesinin benim değil onun sorunu olduğunu dingile öğretmek lazım ama yapamıyoruz yine de, can bu şaka değil.

Motorcuların çoğunu sevmem pek, çoğunda şöyle bi düşünce var genelde, ve bu düşünce yüzünden otobanlarda ayılık yapıyorlar arabalara;

"4 tekerlekli taşıtlar zengin, zübbe, artist, lolololololo, poposunu sağlama almak isteyen bebeler. 2 tekerlekli vasıta kullanmak yürek ister, biz çok kuuluz, trafik bizim kontrolümüzde olmalı blahblahblah"

Bunları düşünen motorcu da gördüm, görmedim değil. İşkembeden sallamıyorum sfgdfds.

Hayır zorla dingillik yapanın ölüp ölmemesine üzülmem pek ama hiç birşey yapmasan bile ölümlü kazada hapis yatıyosun arkadaş, hayatını alt üst edebilir yani elalemin dangalaklığı. Millet artislik yapıcak diye geriliyoruz, sürüşün de keyfini alamıyoruz sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

trafiği iyi takip et, arkanda önünde olan araç sayısını ve modellerini kafanda not et. arkanda bi araba kaybolduysa fuuu modunda hızını değiştir, ya yavaşla ya hızlan.
Aynanı iice geniş aç,kendi arabanı görmene gerenk yok.
Ha gene olucak ondada azcık one egıl yol bırlesme yerlerınde
Sosyal ağlarda paylaş

Dartanian said:

Yahu o kör noktaya anlık refleksle bakıp şerit değiştiremiyosan zaten kullanma arabayı.

İşte onu diyoruz abi biz de, bi an kafanı 90 derece yapacaksın.
Refleks haline geldikten sonra dert değil ama çok da "ne var yea" denilebilecek bi durum değil, trafikte en çok kaza yaptıran şeylerden biri.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
ben trafği takip ediorm sürekli, birisi körüme gelecekse hızımı değiştiriyorum.

Ama tabi, bazen bunu beceremiorm öle durumlarda yan aynaya bakış açımı değiştiriorm böle ileri geri.

volvonun da bliss diye bişiyi var körde bişi varsa ışık yanıo

oha aynı şekilde cevap vermişim te ne zaman
Sosyal ağlarda paylaş

BSM (Blind Spot Monitoring) opsiyonlu arabalarda degisik noktolara yerlestirilmis algiliyicilar ile, kabaca radar sistemi ile kor nokta da bir arac oldugunda, ilgili dikiz aynasinda gorsel ve kainde sesli uyari alabiliyorsun. Bu dedigim mazda cx-7 grand touring modellerinde ki calisma sekli, degisik markalarda degisik olabilir.

Klasik olarak, teknoloji olsun olmasin, eski soforler radar olsun olmasin, benim kafadaysa mutlaka one dogru bir egilir check eder. Can cikar huy cikmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Omuz uzerinden bakma diye bir olay var kor nokta icin. Guvenli surus egitimlerinde bahsedilen bir durumdur. Soylenmistir belki onceki sayfalarda.

Yeni arabaların cogunda aynın uc kısmı daha genis acıyı yakalar kor nokta icin. Arada kucuk bi cizgi ile isaretlenmistir. Ama yine de goremeyebiliyorsun.

Dikiz aynanın da faydası oluyor ayrıca.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.maxiviewblindspotmirror.com/wp/wp-content/uploads/2011/08/thesis-header-mvbsm-2501.jpg
http://mcdlifesciences.com/wp-content/uploads/2010/09/blind-spot-mirror.jpg

valla GÜBÖNLÖ ÖNTÖRNÖT sağolsun bir sürü sayfaya erişimim 10000sn falan aldığından aslında park sensörleri ile yapılmış blind spot sensor sayfaları verecektim de...

başka zamana artık.

GÜBÖNLÖ ÖNTÖRNÖT güvenli araba kullanmanızı istemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...