Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

araba yıkama

Rerore

Öne çıkan mesajlar

bim den evde kullanılan fırınlar için yanmış yağ çözücü var fısfıs onlardan alın 3-5 liraya motor aksamına sıkın 2-3dk sonra su tutun akıp gidiyor bütün yanmış yağlar..

tavan içinde Anway'ın LOC diye bi ürünü var onu kullanın..suda köpürtüp köpüğünü sürün.. 4-5 dakika sonra köpüğü nemli bir bez ile alın.. tavanı çok sürterek yıkarsanız tavanın yapışkanlı olan bezi kucağınıza düşer..
ya sıfırını alırsınız yada 200-250 tl ye gider döşemecide tekrar yenisini yapıştırtırsınız.

koltukları ve taban döşemelerini yıkamak temizlemek isterseniz LOC yada halı yıkama ürünlerini kullanın.. halı yıkama ürünleri kullandığınız yerde köpürdükce pisliği yüzeye çıkarırlar..
ilaçla işlemi yaptıktan sonra.. ben halı yıkama makinası ile çektiriyorum hem çabuk kuruyor hemde tozu pisliği olduğu gibi çekiyor. balçık gibi su oluyor makinanın içinde..

sonax ın ürünleri hakkında kötü yorumlar var nette bilginiz olsun bu arada.

kireç lekelerinide geçirmenin en kolay yolu. aracın dışını yıkamak için hazırladıgınız suya yarım cay bardağı sirke ilave etmek..

(ayda en aşşağı 2 araba yıkıyorum detaylı olarak,babam ile birlikte ek iş olarak araba alıp satıyoruzda )
Sosyal ağlarda paylaş

hocaefendinin bardakla kaşıkla hazırladığı basit yemek tarifleri de mevcut.

Emine S. Beder'in evladı gibi lan, helal.

tavanı silecekseniz, silmeyin daha iyi =) yani o tavan sarkınca hiçbir döşemecinin balisi o tavan kumaşını uzun süre tutamıyor. en gec 2 yıla çöker.

araba siyahsa daha da beter.

motor içi temizlik fısfısları baya ideal. sonrasında silikon spreyle parlatabilirsiniz.

kireçli su için sirke ideal.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
araba yıkamak görüşü ve sürüşü engellemediği sürece bana hep insanoğlunun en müsrif işlerinden biri gibi gelmiştir. içini temizlemeyi anlarım ama sırf metam güzel gözükecek diye yüzlerce litre suyu kimyasallarla kirletip geri vermek çok küstahça geliyor. sık yapmadıktan sonra normal karşılıyorum ama ne bileyim. ibneyiz. hepimiz. paticik.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

araba yıkamak görüşü ve sürüşü engellemediği sürece bana hep insanoğlunun en müsrif işlerinden biri gibi gelmiştir. içini temizlemeyi anlarım ama sırf metam güzel gözükecek diye yüzlerce litre suyu kimyasallarla kirletip geri vermek çok küstahça geliyor. sık yapmadıktan sonra normal karşılıyorum ama ne bileyim. ibneyiz. hepimiz. paticik.

bence de öyle ama yıkamayınca da araba çürüyo bildiğin kaporta falan dağılıyor iyice. bir sürü masraf yapıp arabayı temiz tutuyoruz ki ikinci elde fiyatı düşmesin diye sdsfds
Sosyal ağlarda paylaş

Şu mat siyah çok kötü ya... Bir ara herkes yapıyordu baktı herkes yapıyor bu sefer söktürdüler. Ben resmen kaplatıldım diyor araba asdaf.

Valla fiyat konusunu pek bilemiyorum şimdi ya. 4-5 sene önce bir arkadaşın tanıdığı , maslak sanayi'de öyle söylemişti. Farklı renk yaptırmak istersen ruhsat'ıda işletiyorlar muameleciye...
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

teknoloji geri gitti ya
nası oldu biz de anlamadık
geçen yıl işe yarıyan yüzey temizleyici bu yıl etki etmiyor.

bizim bi arkadaşın eşi kanadada.

kanadaya giderken yanında deterjan götürüyor adam 10 kiloluk. oradaki deterjanlar kimyasal bilmemnelerle ilgili yasal bilmemnelerden dolayı doğru düzgün leke çıkarmıyormuş.

yüzey temizleyicide de muhtemelen revizyona gitmişlerdir bi noktadan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...