Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Football Manager 2012

poopla

Öne çıkan mesajlar

Cenk Tosun o kadar iyi değil, 11 composurela kaleciyi dövüyo ancak şutları.

Wilfried'i ucuza alma şansım vardı, almadım, özelliklerini beğenmedim. Ama sezon sonu bir forvet şart bana. Baros çok sakatlanıyor, satacam, Sercan da 8 finishingle delirtiyor. Elmander gittiği anda forvetsizim.

Bir de Riera yerine bir AML alacam, bedavaya Serdar Aziz geliyor, ayarttım adamı. Ortasaham zaten iyi (Selçuk, Ceyhun, Wellington, M.Topal), Defansta Ujfa 1 sene daha götürür, sol bek sıkıntı. Balta istikrarsız, Çağlar her maç kart görüyor diye gözden çıkardım, sonra da kavga ettik. Adamı rezerve yolladım o da transfer istedi tamam dedim. Ama kontenjan sıkıntı, Türk almak lazım oraya.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

seçtiğimizi database i nereden görebiliyoruz. Large mı seçtim hatırlamıyorum çoğu oyuncu çıkmıyor. Hughe var mı ayrıca ben de gözkmedi?

Huge yok, ama customize edebiliyorsun.

Mesela ben Larga database üstüne avrupa, güney amerika falan gibi kıtalardaki tüm oyuncuları da yüklettim, canavar oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

3 lü göbek defans yapınca taktiği (3-1-2-1-3 gibi bişey taktiğim) ortadaki oyuncu kırmızı oluyor taktik menüsünde sanki yerine uygun değilmiş gibi ama adam kız oğlan kız (cd) kimi koyarsam koyayim kırmızı(uygun değil o bölgeye gibi gösteriyor)

bu arada bende oyuncu öneriyim son 3 fm'dir onerdiğim gibi yine nelson rivas'ı önericem bu sefer free adam kötü yanları concentration'ı 4 ve position 12 defans olarak riskli her an hata yapabilir gibi duruyor ama onun haricinde statları muhteşem hele free biri için harika o yüzden ön libero olarak oynatmak için ideal bence
Sosyal ağlarda paylaş

buldugum birkac oyuncuyu yazayim spoiler icinde. arzu eden baksin.

Sime Vrsaljko: 19 yaşında Hırvat sağbek. 2-3 milyon euroya alabilirsiniz oyun basinda. kanadi boydan boya yardiran fiziksel ozellikleri ve hizi olan bir bek.

Kara: Tromso'de oynuyor. Adı gibi kapkara zenci on libero. :D 1 milyon euroya alinabiliyor oyun basinda. Hele Turkiye Ligi gibi vasat ligleri domine etmeye basliyor 1-2 yil icinde. Zenci on libero iste. Her takima lazim dsa.

Carlos Fierro: 1-2 milyon euroya alinabiliyor oyun basinda. Trequartista olarak gayet yardiriyor, poacher olarak da gideri var. topsuz oyunu, dribling ve bitiriciligi olumcul oluyor.

Sosyal ağlarda paylaş

Kara'yı Beşiktaş almış benim oyunda akıyor.
1.Sezonum bitti Baros'u üstüne para vererek yolladım takımdan, Kazım yılın oyuncusu oldu :D
Riera çok iyi oynuyor ben adamı satmak istedikçe herif iyi oynayıp duruyor bi şekilde Engin kıyameti koparıyor paso first team diye :D
2. sezonum şuan ŞL'de gruplardan çıktım baya iyi gidiyorum Chelsea'yi içerde dışarda yendim falan :D

Forvet arayan varsa Vossen var Genk'te, bende akıyor adam...
Bir de 2. sezon başında Toni'ye imza attırabiliyosunuz yedek forvet lazımsa iş görüyor.AMRL Belhanda var, bir de Fazio defans benim bulduklarım hepsi akıyor takımda...

Bir de sezon sonunda Melo çok maliyetli olduğundan almadım,yerine Albelda'yı transfer ettim baya ucuza maloldu...

Bir de Ceyhun'u oynatın her fırsatta iyi gelişiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Taktik ikileminden nefret ediyorum ya.
Çift forvet oynatınca keyif alıyorum ama 2 cm kalıyor 1 dm 1 cm oynatsam içime sinmiyor

4 defans 1 dm 2 cm 2 acm 1 forvet taktiğini de hiç sevmiyorum bayıyor.

İlk sezonun çoğunu 1 bwm (necip) 1 adp mc (fernandes) ve çift poacher götürüp şampiyon oldum.

Bu sezon necip bwm fernandes + 2 winger + montillo acm ve Wilfried poacher forvet girdim golüm yok 2 maçta
Sosyal ağlarda paylaş

transfer bütçesini ayarlayabiliyormuşuz ya.

Ekşi de herifin teki 45 milyon euroluk transfer yapmış beşiktaşa.

link burda fotolar çıkmamış
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=26069630

beşiktaş ile ilk senemde şampiyon olmama şaşırdığım oyun. şöyle ekran görüntülerini koyayım onun üzerinden gidelim.

malumunuz transferlerin hepsini 48 ay taksitle yaptım. faurlin, taarabt ve tadic haricindeki diğer 2 transferim taşaklı scout'larım tarafından yıldız olması muhtemel oyuncular olarak nitelendirildiği için aldım. cedric'in teknik özellikleri yeterli değil fakat fiziki özellikleri oldukça iyi.

transferler: http://i.imgur.com/fvjce.png

size temin ederim ki taarabt ve faurlin süper lig için biçilmiş kaftan. aldığıma o kadar memnunum ki satmayı hiç düşünmüyorum kendileri gitmek istemedikleri sürece. kulübün simge isimleri yapmak istiyorum ikisini. şöyle takım içi gol krallığını baz alarak ekran görüntüsünü koyayım. ordan asistiyle beraber kim kaç maç forma giymiş hepsine bakarsınız. willian ise devre arasında gelmesine rağmen almeida'yı yedek bıraktırttı. öyle söyleyeyim siz anlayın. simao'ya da buradan saygılarımı yolluyorum. ligin asistleriyle amına koydu adeta.

play-off'a kaldım ligi 2. bitirerek. fenerbahçe ile son maça aynı puanda girdik ama ben averaj ile lider olarak gözüküyordum. sondan bir önceki maç fenerbahçe ile berabere kaldım 0-0. galatasaray'ın aynı hafta içerisinde bursaspor ile 0-0 berabere kalması şampiyonluk hayallerini suya düşürdü. artık sadece fenerbahçe ile beşiktaş kalmıştı. son hafta programı ise beşiktaş-galatasaray ve fenerbahçe-bursaspor idi. şampiyon olmak için galatasaray'ı yenmek zorundaydım. ekran görüntülerini aşağıya teker teker koyuyorum. adeta kıçımdan terler aktığını ölüp ölüp dirildiğimi dile getirmek isterim.

son haftadaki skorlar:

galatasaray maçı:

play-off puan durumu:

edit: nasıl 45 milyon yuroluk adam aldın diyenler için kendi çapımda yaptıklarımı anlatayım.

sezon başlangıcında size soruyor "tittle challange mı? winner mı?" diye winner'ı seçiyorsunuz tabii. sonra satmanız gerekenleri satıyorsunuz. almak istediğiniz oyuncunun bedeli 7 milyon yuro. kulübüne 13 milyon yuro'luk teklif yapın ama teklifi yaparken karşınızdaki kulübün size geri teklifle dönecek olması önemli size kulüp geri teklifle döndükten sonra 48 ay ve nakitte ne kadar para istediklerine bakın. ardından topladığınız total miktardan 1 ya da 2 milyon yuro azaltın teklifi kabul edecektir rakip kulüp. tabii ki sadece 48 taksit. nakit para vermeyin.

beşiktaş ile oynayanlar mutlaka board room > edit budget'ten ortadaki çizgiyi sağa kadar dayasınlar. ordaki haftalık parası başlangıçta fazla solda ve boşu boşuna oyunculara verilecek olan haftalık bütçe şişkin duruyor. yani orda 850 000 yuro duruyor maksimum %70'i kullanılıyordur o bütçenin. onu sağa yatırdınız mı köpek gibi transfer bütçeniz olacaktır ki ben şampiyon oldum bütçeme bakmamıştım şu anda resimde gördüm 10 milyon yuro bütçem olmuş. çok hoşuma gitti mutlu oldum ve hasssssiiiktir tepkisi verdim.

edit 2: bakın bakın bakın default gelen hali aşağıdaki resimdeki gibi. wage budget 888 000 yuro iken transfer bütçesi 2 milyon yuro. aradaki farkı görmüşsünüzdür umarım.

en sola çektiğinizde de wage budget 933 000 yuro iken transfer bütçesini görüyorsunuz 9 yuro sadece.

umarım artık hacı nasıl 45 milyon yuro'luk transfer yaptın ya inanmıyorum diyenler için diyenler tatmin olmuşlardır.

Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

Spo

transfer bütçesini ayarlayabiliyormuşuz ya.

Ekşi de herifin teki 45 milyon euroluk transfer yapmış beşiktaşa.

link burda fotolar çıkmamış
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=26069630

beşiktaş ile ilk senemde şampiyon olmama şaşırdığım oyun. şöyle ekran görüntülerini koyayım onun üzerinden gidelim.

malumunuz transferlerin hepsini 48 ay taksitle yaptım. faurlin, taarabt ve tadic haricindeki diğer 2 transferim taşaklı scout'larım tarafından yıldız olması muhtemel oyuncular olarak nitelendirildiği için aldım. cedric'in teknik özellikleri yeterli değil fakat fiziki özellikleri oldukça iyi.

transferler: http://i.imgur.com/fvjce.png

size temin ederim ki taarabt ve faurlin süper lig için biçilmiş kaftan. aldığıma o kadar memnunum ki satmayı hiç düşünmüyorum kendileri gitmek istemedikleri sürece. kulübün simge isimleri yapmak istiyorum ikisini. şöyle takım içi gol krallığını baz alarak ekran görüntüsünü koyayım. ordan asistiyle beraber kim kaç maç forma giymiş hepsine bakarsınız. willian ise devre arasında gelmesine rağmen almeida'yı yedek bıraktırttı. öyle söyleyeyim siz anlayın. simao'ya da buradan saygılarımı yolluyorum. ligin asistleriyle amına koydu adeta.

play-off'a kaldım ligi 2. bitirerek. fenerbahçe ile son maça aynı puanda girdik ama ben averaj ile lider olarak gözüküyordum. sondan bir önceki maç fenerbahçe ile berabere kaldım 0-0. galatasaray'ın aynı hafta içerisinde bursaspor ile 0-0 berabere kalması şampiyonluk hayallerini suya düşürdü. artık sadece fenerbahçe ile beşiktaş kalmıştı. son hafta programı ise beşiktaş-galatasaray ve fenerbahçe-bursaspor idi. şampiyon olmak için galatasaray'ı yenmek zorundaydım. ekran görüntülerini aşağıya teker teker koyuyorum. adeta kıçımdan terler aktığını ölüp ölüp dirildiğimi dile getirmek isterim.

son haftadaki skorlar:

galatasaray maçı:

play-off puan durumu:

edit: nasıl 45 milyon yuroluk adam aldın diyenler için kendi çapımda yaptıklarımı anlatayım.

sezon başlangıcında size soruyor "tittle challange mı? winner mı?" diye winner'ı seçiyorsunuz tabii. sonra satmanız gerekenleri satıyorsunuz. almak istediğiniz oyuncunun bedeli 7 milyon yuro. kulübüne 13 milyon yuro'luk teklif yapın ama teklifi yaparken karşınızdaki kulübün size geri teklifle dönecek olması önemli size kulüp geri teklifle döndükten sonra 48 ay ve nakitte ne kadar para istediklerine bakın. ardından topladığınız total miktardan 1 ya da 2 milyon yuro azaltın teklifi kabul edecektir rakip kulüp. tabii ki sadece 48 taksit. nakit para vermeyin.

beşiktaş ile oynayanlar mutlaka board room > edit budget'ten ortadaki çizgiyi sağa kadar dayasınlar. ordaki haftalık parası başlangıçta fazla solda ve boşu boşuna oyunculara verilecek olan haftalık bütçe şişkin duruyor. yani orda 850 000 yuro duruyor maksimum %70'i kullanılıyordur o bütçenin. onu sağa yatırdınız mı köpek gibi transfer bütçeniz olacaktır ki ben şampiyon oldum bütçeme bakmamıştım şu anda resimde gördüm 10 milyon yuro bütçem olmuş. çok hoşuma gitti mutlu oldum ve hasssssiiiktir tepkisi verdim.

edit 2: bakın bakın bakın default gelen hali aşağıdaki resimdeki gibi. wage budget 888 000 yuro iken transfer bütçesi 2 milyon yuro. aradaki farkı görmüşsünüzdür umarım.

en sola çektiğinizde de wage budget 933 000 yuro iken transfer bütçesini görüyorsunuz 9 yuro sadece.

umarım artık hacı nasıl 45 milyon yuro'luk transfer yaptın ya inanmıyorum diyenler için diyenler tatmin olmuşlardır.

Zaten kaç seneden beri her FM de olan bir olay bu 48 ay taksit imkanıyla transfer bütçesini 2-3 e katlamak.Peşin para örneğin X'e alacağın adamı X+Y şeklinde 48 ay taksitle alıyorsun.Y burada peşin bonservis bedelinin yani X'in belli bir yüzdesi oluyor.Mesela bugün scout raporunda 2,5M Euro ile alınabilecek oyuncuya ilk başta 48 ay taksitle 2,5M teklif ettim hemen pazarlığa başladılar.3M karşılığında 48 ya taksitle aldım.

Bunun benzeri bir ipucu daha veriyim.Çoğu FM müdavimi biliyordur belki ama genede yeni duyanlar olabilir.Mesela en gıcık olunan şey sadece ufak rakamlarla sözleşmeyi kabul etmeyen futbolcular.Mesela bütçemiz en fazla 1,5M verebiliyor yıllık herşeyi full çektik adam yinede 1,7M olmazsa gelmem diyor.Ek ödeme koşullarında şu kadar lig maçı oynarsan maaşını şu miktara arttıralım diye bir madde var.Bu genelde ufak farkları kapatıyor.Yani 1,5M verebildiğiniz ortamda bu madde ile 20 maç sonra maaşın 2M olacak vaadi verebiliyorsunuz.Bu maddeyi kullanırsanız çoğu zaman olmayacak transferler gerçekleşiyor.Belki gözünden kaçan vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

MR ve target man ihtiyacım var GS için. Hali hazırda target man olarak elimde Andre Senghor var, fakat onu Milan istiyor, elimde tutamayabilirim. Sağ kanadımda ise Meneses diye bir arkadaş var, ilk sene baya iyi oynadı ama Şampiyonlar Ligi için yetersiz gözüküyor. Kimleri tavsiye edersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...