Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Libya


demian

Öne çıkan mesajlar

http://www.youtube.com/watch?v=aJURNC0e6Ek&feature=player_embedded



bu konuyu herhangi bir siyasi görüş belirtmek için falan açmadım da, merak ettigim şu, berlusconi gibi adamlar, tayyip gibi adamlar halkın arasına böyle karıştıgında suratlarına karşı heykel ve küfür ve yumurta yerken, medya tarafından sogukkanlı bir katil olarak lanse edilen Kaddafi'nin elini insanlar yaklaşıp nasıl da sıkabiliyor?

bu arada gün itibariyle asilerin 600 el-kaide militanını serbest bırakmış oldugunu belirtmek istiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=PgBzZtzqQ_M&feature=player_embedded
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

komik olansa şu, yılbaşından mart ayına kadar olan süreçte kaddafi halkın devlete ve bürokratlara güvenmemesi gerektigini anlatan açıklamalar yapıyor. mart ayında ise kaddafi petrol gelirinin dogrudan halka dagıtılması için bir yasa öne sürüyor, fakat bürokratlar ve bütün devlet kaddafi'ya karşı gelip yasanın geçmesini engelliyor. kaddafi yasa tasarısının reddi üzerine "yıllardır sahip oldugum tek hayalim bütün zenginlik ve gücü halka vermekti" diyor. hemen arkasından libya nato tarafından işgale ugruyor.

http://www.youtube.com/watch?v=AHJeC0-i9DY



buradaki halk da şimdi onu öldürmeye çalışıyormuş, gaddafi'nin petrolü dagıtmaya çalıştıgı halk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

NATO'nun emperyalist amaçlara hizmet ettiğini insan hakları ile falan ilgisi olmadığını Bosna ve Ruanda için parmağını kıpırdatmamasından biliyoruz da, Kaddafi o videoda anlatıldığı gibi değil. Kendisi ve ailesi Libya'da yaşamış ve Libya ile hayatı boyunca iş yapmış birisi olarak biliyorum; Kaddafi bildiğin diktatördür; Kaddafi dönemi verilerini öncesi ile karşılaştırmışlar lan adam 42 senedir iktidarda ondan öncesi zaten 1960 lar, tabii ki okuma yazma oranı falan artmış olacak. Kaddafi kendini güçlü hissetiğinde komşu ülkeleri işgal etmeye çalışmaktan çekinmemiş kendisi de kendi çapında emperyalist batı aşığı bunak bir adam, parasını italyan mankenlere yedirmekten başka bir halt yapmadı, oğlu top oynasın diye italya'da takım satın aldı, kızının sevgilisini vali yaptı sonra astırdı böyle bir adam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben kendisine sadece şu nedenden ötürü sempati duymaktayım



1-kaddafinin erbakana verdiği tarihi ayar


tabiri caizse turkiye cumhuriyeti'nin dis politika tarihindeki en buyuk skandallardan biridir. necmettin erbakan, basbakanliginin ucuncu ayinda birkac ortadogu ulkesini kapsayan bir diplomatik geziye cikti. bu gezideki duraklardan biri de hemen hemen tum gelismis devletlerin terorist devlet olarak adlandirdigi libya idi. libya gezisinin ilk gununde libyali yetkililer erbakan'a abd'nin bombaladigi yerleri falan gosterdiler, guzel bir polyanacilik oynadilar. gezinin ikinci gununde ise trablusgarp'ta colun ortasina kurulan bir cadirda kaddafi ve erbakan basin mensuplarinin onune gectiler. erbakan son derece $ik vaziyette takim elbisesini giymis, derli toplu, aman pot kirmiyim diye kasilmis bir vaziyette uslu bir ogrenci gibi koltugunda oturmaktadir. libya lideri kaddafi ise bunun tam tersine son derece lakayt vaziyette oturmus, gozlerini sinsi sinsi kismis, sanki uyusturucu alip da oraya gelmis bir goruntu cizmektedir. hatirladigim kadariyla once erbakan konusmaya baslamisti, iyi agirlandigini falan anlatiyordu, tesekkur falan etti kaddafi'ye. sonra soz sirasi kaddafiye geldi. adam resmen acti agzini yumdu gozunu. koskoca turkiye (ki yuzyillar boyunca simdiki libya topraklarinda hukum surmus cihan imparatorlugunun varisi olan bir ulke) 73 yillik tarihinde boylesi hakaretleri canli yayinda yememisti sanirim. neler diyordu peki kaddafi ulkemiz hakkinda? ozetle $unlardi: "turkiye'nin gelecegi nato uyesi olmakta, kürtlere eziyet cektirmekte degildir, ortadogu'daki gunesin altinda kürt milleti de yerini almalidir. kürdistan kurulmalidir. turkiye, bagimsizliklarini arayan insanlara karsi savasmamalidir. ayrica, turkiye'nin uyguladigi dis politikadan genel olarak memnun degiliz cunku dusmanimiz olan siyonist israil'le iliski icindesiniz. turkiye iradesini kaybetmistir, isgal altindadir." bu laflar soylenirken ben bir taraftan da erbakan'in suratina bakiyordum (zaten bu laflar soylenmeye basladiktan birkac saniye sonra kameralar erbakan'in yuzune zoom yaptilar). gozleri resmen faltasi gibi olmustu, surati pancar gibi kizardi. kaddafi'nin hakaret dolu ve asagilayici konusmasi bitince soz basbakan erbakan'a geldi. neler dedi peki bu laflarin uzerine erbakan? asagi yukari i$te bunlari soyledi: "libya ile turkiye iki kardes ulkedir ve halklar arasinda inanc birligi vardir. sayin basbakan (kaddafi degil bu) ile gorusmemde her turlu terorun karsisinda oldugumuzu ve terorun bir insanlik suçu oldugu hemfikirinde birlestik. teroristler bilhassa kürt kardeslerimizi katlediyor. bunlarin temel zihniyeti, ateist ve komunist zihniyettir. kokleri dis kaynaklidir. türkiye'de bir kürt meselesi bulunmamaktadir, sadece terör meselesi vardir."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kaddafi 40 senedir diktatördü. daha dün diktatör olup bugün indirmediler. Bu adam gitti İtalya'da Fransa'da bedevi çadırı kurdu. Elini ayağını öptü Sarkozy ve Berlusconi. Bizimki gitti plaket falan aldı verdi. Şimdi basın arap baharı, demokrasi diye veriyor gazı veriyor gazı. Kaddafi sivilleri öldürüyor pis kaka Kaddafi diye tek taraflı haber yapıyor. Diğer taraftan elinde fabrikadan yeni çıkmış ak-47 ve rpg lerle dolaşan muhalifler sanki çatışma ve savaş doktrini üzerine eğitim almış son derece profesyonel ve insancıl kişiler.

Libya'da birşey değişmeyecek. Başladılar şimdiden petrol üzerine çalışmalar. Yeniden yapılandırma falan filan oh ekonomik krizden kurtuluş reçetesi Libya şu anda. Hayrına vermediler tabi o gıcır gıcır silahları, mühimmatları Libya'lı muhaliflere.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/docs/16session/A-HRC-16-15.pdf

kaynak bu.

hepsi yalan değil ama abartı var. libyalıların bi cok dalda bizden dah refah içinde yasadıkları doğru ama.

kaddafinin yıllarca yıkmak için uğraşmadığı feodal düzenin kurbanı olduğuda bi gercek tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

demian said:

mart ayında ise kaddafi petrol gelirinin dogrudan halka dagıtılması için bir yasa öne sürüyor, fakat bürokratlar ve bütün devlet kaddafi'ya karşı gelip yasanın geçmesini engelliyor.


Mesela şu oldukça eksik bir bilgi. Olayın tam tasfiri şöyle geçiyor

"On 4 March 2008 Gaddafi announced his intention to dissolve the country's existing administrative structure and disburse oil revenue directly to the people. The plan included abolishing all ministries; except those of defence, internal security, and foreign affairs, and departments implementing strategic projects."

Yani burda tayyibin yaptığı gibi bir paket yasa olayı olabilir. Politik olarak kendi istediği şeyi yaptırmak için yanına çılgınca bir yasa daha ekleyip halkın politikacılar üzerinde baskı kurması için mesela. Yani hiç bir şey göründüğü kadar basit değil.

İlerde Tayyip içinde "2010 senesinde insan haklarını, kadın haklarını koruyan ve askeri suçluluları yargılayacak bir yasa paketi geçirmek istedi fakat meclis kabul etmeyince halka referanduma sundu ve halk kabul etti" diyebilirler yani mesela örnek olarak da hehe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesela orda "libyadaki eğitim sistemini yeterli bulmayanların yurtdışına gitmesi için burs veriliyor" falan gibi göz boyayıcı laflar da var. ama bakarsanız aynısı Türkiyede de var. Yani tübitak öğrencilerin yurtdışına gitmesi için bir miktar burs veriyor. ama Türkiyedeki rezalet eğitim sisteminin üstünü hiç bir şekilde örtemez mesela bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

E Arap Baharı denilen şey zaten BOP.
Hemen her müslüman ülkede peşi sıra dinci iktidarlar başa gelmiş durumda şu son tabloda

İran olayı açıkça gören tek ülke ve açıklamasında; "Batılılar Türkiye'deki ılımlı liberal İslam'ı her yere yayarak bu ülkeleri kendi istedikleri şekle getiriyorlar" diyor.
En basit örnek; Mısır'da direk Ak Parti ismiyle, kuruluş felsefesi ve programıyla aynı bir parti kuruluyor. 3 tane benzer programlı yakın parti kuruldu bile.

Bu ortamda ABD bize bu yeni "demokrasilerin" yerel abisi ve Yeni Osmanlı rolü biçti. Bu sayede Irak'ta Afganistan'da batağa gömülen ABD'nin Ortadoğu'daki jandarması oluyoruz yani BOP eşbaşkanıyız! Kimi zaman siyasetle kimi zaman ümmetçilikle ve kimi zaman da savaşarak buraları hale yola koymamız öngörülüyor (bknz. gereksiz Suriye gerginliği, yalandan İsrail'e bozuk atarak İslam aleminde liderliğe oynama)

Yani balkonda boşuna Bosna'dan Şam'a Trablus'a tüm ümmeti kucaklamadılar
Tüm dünyaya mantar gibi yayılan Fetocanlar da bu ılımlı liberal İslam projesinin bir diğer ayağı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de bu arap ülkelerinde zaten batı yanlısı rejimler iktidardaydı tek muhalefette islamcılardı, yani daha muhalifler başa gelmesin diye ılımlıları getirdiler demekte mantıksız, e zaten direk kelle kesen el kaideci islamcılar geleceğine akp gibi ılımlılar gelsin. Anti emperyalist olacağım diye 40 yıldır iktidarda olan batı köpeği diktatörleri mi savunacağız (kaddafi de arada bir batı karşıtı olsa da batı firmalarına milyarlarca dolarlık ihaleler veriyordu )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi tu kaka dedikleri diktatör kaddafiye 10 sene önce birleşmiş milletler insan haklarıyla ilgili görev mi ödül mü ne birşey vermişti tam hatırlamıyorum.

Tek bir amerikan askerinin burnu kanamadan hem Mısır'da hem Libya'da "demokrasi getirdiler" adamlar. Tek yaptıkları muhalifleri desteklemek. Dolarları bas, muhaliflere ver. Karşılığında ne tavizler verildi, petrol pastaları nasıl bölüşüldü, ülkenin yeniden yapılanmaları (en çok buna gülüyorum, sen git ülkenin anasını belle sonra şirketlerin gidip ihalelere girsin yeniden yapılanma için) kimlere pay edildi.

Son 10 senede Demokrasi lafından - hem iç siyasette hem dünyad a- midesi bulanan bir tek ben mi varım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

ben kendisine sadece şu nedenden ötürü sempati duymaktayım



1-kaddafinin erbakana verdiği tarihi ayar


tabiri caizse turkiye cumhuriyeti'nin dis politika tarihindeki en buyuk skandallardan biridir. necmettin erbakan, basbakanliginin ucuncu ayinda birkac ortadogu ulkesini kapsayan bir diplomatik geziye cikti. bu gezideki duraklardan biri de hemen hemen tum gelismis devletlerin terorist devlet olarak adlandirdigi libya idi. libya gezisinin ilk gununde libyali yetkililer erbakan'a abd'nin bombaladigi yerleri falan gosterdiler, guzel bir polyanacilik oynadilar. gezinin ikinci gununde ise trablusgarp'ta colun ortasina kurulan bir cadirda kaddafi ve erbakan basin mensuplarinin onune gectiler. erbakan son derece $ik vaziyette takim elbisesini giymis, derli toplu, aman pot kirmiyim diye kasilmis bir vaziyette uslu bir ogrenci gibi koltugunda oturmaktadir. libya lideri kaddafi ise bunun tam tersine son derece lakayt vaziyette oturmus, gozlerini sinsi sinsi kismis, sanki uyusturucu alip da oraya gelmis bir goruntu cizmektedir. hatirladigim kadariyla once erbakan konusmaya baslamisti, iyi agirlandigini falan anlatiyordu, tesekkur falan etti kaddafi'ye. sonra soz sirasi kaddafiye geldi. adam resmen acti agzini yumdu gozunu. koskoca turkiye (ki yuzyillar boyunca simdiki libya topraklarinda hukum surmus cihan imparatorlugunun varisi olan bir ulke) 73 yillik tarihinde boylesi hakaretleri canli yayinda yememisti sanirim. neler diyordu peki kaddafi ulkemiz hakkinda? ozetle $unlardi: "turkiye'nin gelecegi nato uyesi olmakta, kürtlere eziyet cektirmekte degildir, ortadogu'daki gunesin altinda kürt milleti de yerini almalidir. kürdistan kurulmalidir. turkiye, bagimsizliklarini arayan insanlara karsi savasmamalidir. ayrica, turkiye'nin uyguladigi dis politikadan genel olarak memnun degiliz cunku dusmanimiz olan siyonist israil'le iliski icindesiniz. turkiye iradesini kaybetmistir, isgal altindadir." bu laflar soylenirken ben bir taraftan da erbakan'in suratina bakiyordum (zaten bu laflar soylenmeye basladiktan birkac saniye sonra kameralar erbakan'in yuzune zoom yaptilar). gozleri resmen faltasi gibi olmustu, surati pancar gibi kizardi. kaddafi'nin hakaret dolu ve asagilayici konusmasi bitince soz basbakan erbakan'a geldi. neler dedi peki bu laflarin uzerine erbakan? asagi yukari i$te bunlari soyledi: "libya ile turkiye iki kardes ulkedir ve halklar arasinda inanc birligi vardir. sayin basbakan (kaddafi degil bu) ile gorusmemde her turlu terorun karsisinda oldugumuzu ve terorun bir insanlik suçu oldugu hemfikirinde birlestik. teroristler bilhassa kürt kardeslerimizi katlediyor. bunlarin temel zihniyeti, ateist ve komunist zihniyettir. kokleri dis kaynaklidir. türkiye'de bir kürt meselesi bulunmamaktadir, sadece terör meselesi vardir."


benden başka okuyan var mı bu yazıyı>:D<
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

butun hayati komplo teorilerinden ibaret gorenler dolusmus gene asdf

daha az assasins creed filan oynayin hani

arap bahari ole organize olmus bi is degil, cok kelalaka bi anda, cok kelalaka bi olayla cikti (tunusta kendini yakan kiz) ancak internet sayesinde o kadar hizli yayildi, isnanalr o kadar iyi organize olduki biriken butun enerji bir anda bosaldi

burda biriken enerjide ole demokrasi ozlemi, hur olalim filan degil, issizlik ve gelecege karsi umutsuzluk, tarihin ilerde 2. bir kayip kusak etiketi takicagi bri nesil yetisiyor, herhangi buyuk capli bri savas olmadigi icin nufus artis hizi ile beraber is kalmadi, ekonomiler eskisi gibi buyuyup yeni nesillere istihdam yaratamiyor, 1960 larda yasamis insanalrdan cok daha dandik sartlarda, cok daha uzun calsima sureleri ile calisip cok daha gec emekli olucak bu nesil

bin abidin in gitmesi, pesinden devrilmez denilen mubarekin devrilmesi ve bunlari canli olarak butun dunyanin izlemesi isleri degsitirdi, neden bzide yapmayalim diye diger ulkelerdede ayaklandilar (kim reisi taktir etmek lazim surda, disardaki butun tv kanallarini ve interneti yasaklamis olmasi ve agir izolasyon adamin rejimini korudu, tum diger diktatorlerin kulagina kupe olsun)

libya meselesinde canli olarak gorduk, bastan kimse sallamadi
sonra aman dur yapma dendi, fransa firsat bu firsat haydi dalalim pastadan buyuk payi alalim diye tek basina girince diger nato ulkeleri girdi devreye

amerikanin libyaya mudehale gibi bi plani veya bunu yapicak gucu yoktu, adamlar sorti hesabi yapiyorlardi benzin parasi hesapliyip, 1 ay filan sen yap, yok sen yap modunda birbirlerine is yikmaya calistiklari icin operayson bataga saplandi

fransa acgozlulukle saldirmasaydi kimse takmicakti libyada olup bitenleri, iste suriye orneginden goruyoruz dunya gayette sallamiyor, bizi gazlamaya calisiyorlar siddet bitsin diye

yemen ornegide oyle mesela, felaket karisik ordaki durumda ama dunya iplemiyor

su komplo gozluklerini cikarin artik, her seyin altinda buyuk emperyalist oyun, illuminati, siyonistler, ergenekoncular, fetocular, uzaylilar, templarlar vs vs aramaktan vaz gecin

bazen olayla gercektende gorundukleri gibidir, anon turkiye operasyon uduzenlediginde "isgal basladi!!! burayida libya yapicaklar, karistirmaya geliyor siyonistlerrrr" diye haber sitelerinde zirvalayan tiplerden bi farkiniz olsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

petrol şirketleri ve bankaların libya üzerine çöreklenmesi muhtemelen doğrudur fakat videoda söylendiği gibi bunun isyancılarla alakası olması gerekmiyor. ha isyan çıktıktan sonra belki yardım eden dış güçler de olmuştur o ayrı. ama sırf dış güçler "hadi isyan çıkarın libya sizin olsun" dedi diye bu kadar insan ayaklanır mı? Yani siz de nasıl rte bu ülkenin kendine oy vermeyen %50sini görmezden geliyorsa, ayaklanan onca insanı görmezden geliyorsunuz eğer bunun bir komplo olduğunu düşünüyorsanız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sunu guardian okuyucu yorumlarinda gordum paylasayim istedim begenip


The Libyan people are not going to get anything like democracy or freedom. Or rather they can expect the kind of democracy and freedom we brought to Afghanistan and Iraq. At best they can expect a democracy similar to the Gulf States and Saudi Arabia, our preferred model for the region.

Given Libya's complex, to say the least, ethnic, regional, and tribal, differences, the people could see Libya split into rival factions fighting over the spoils and pulling the country apart. When it becomes crystal clear that Gaddafi's despotice regime has only been replaced by another set of despots, only despots supported by the west,one can look forward to a bloody civil war, the return of an anti-colonialist resistance movement determined to free Libya from foreign influence and control.

The ordinary people will quickly look back on the Gaddafi era with nostalgia as something close to a golden age, compared to the one that awaits them.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...